Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، از مجموع تمام مناظره‌های انتخاباتی داوطلبان حزب دموکرات و همچنین واکنش‌های جمهوریخواهان می‌توان دریافت آنچه که در انتخابات آمریکا نقش آفرینی دارد، مساله سیاست داخلی به ویژه مسایل اقتصادی، بیکاری، تامین اجتماعی و مهاجرت است و مساله سیاست خارجی یک بخش اندک این کشمکش‌ها را تشکیل می‌دهد.

در برخی موارد، هر دو حزب نظر مشترک اما تاکتیک متفاوتی دارند و در برخی موارد هم انشقاق و افتراق بین آنها بسیار زیاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال که تنها سه روز تا نخستین مناظره انتخاباتی میان جو بایدن دموکرات و دونالد ترامپ جمهوریخواه باقی است، مجال مغتنمی برای بازنگری مواضع این دو نامزد ریاست جمهوری در بعد سیاست خارجی است هرچند که انتظار می‌رود تمام مباحث مناظره نخست به مسایل داخلی آمریکا بازگردد.

قرار است این مناظره به مدت ۹۰ دقیقه بدون پخش آگهی‌های بازرگانی برگزار شود و ۲ طرف در حول ۶ موضوع سوابق ترامپ و بایدن، دادگاه عالی، کووید-۱۹، اقتصاد، نابرابری نژادی و خشونت در شهرها و یکپارچگی انتخابات به مدت ۱۵ دقیقه برای هرکدام، سخن بگویند.

مواضع کلی سیاست خارجی جو بایدن معاون اول رئیس جمهوری سابق آمریکا و نامزد فعلی دموکرات‌ها در انتخابات ۱۳ آبان،  مطابق آنچه که در تارنمای ستاد انتخاباتی وی آمده به این شرح است:

«دفاع از منافع حیاتی ما: بایدن به عنوان رئیس جمهوری تردیدی برای حفاظت از مردم آمریکا نخواهد داشت که شامل استفاده از نیروی نظامی در صورت ضرورت هم می‌شود. ما قوی‌ترین ارتش جهان را داریم و بایدن به عنوان رئیس جمهوری اطمینان می‌دهد که همین گونه بماند.

پایان دادن به جنگ‌های دائمی: بایدن به جنگ دائمی در افغانستان و خاورمیانه پایان خواهد داد که هزینه جانی و مالی گزافی را برای آمریکا داشته است.

ارتقای دیپلماسی: بایدن به عنوان رئیس جمهوری، دیپلماسی را به عنوان ابزار نخستین تعامل جهانی آمریکا ارتقا خواهد داد. او یک وزارت خارجه چابک و به روز را بازسازی و بر توانمندسازی دوباره بهترین دسته دیپلماتیک در جهان و استفاده از تنوع استعداد و برتری آمریکا سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

احیا و تجسم دوباره شراکت‌ها: دولت بایدن برای بازگرداندن شراکت‌های تاریخی ما اقدام زیادی خواهد کرد. این امر منجر به تلاش برای تجسم مجدد آنها برای آینده خواهد شد.

تجدید تعهد در زمینه کنترل تسلیحات برای یک دوره جدید جهانی در توجه به بحران موجود آب و هوایی: دولت بایدن در روز اول به توافقنامه آب و هوایی پاریس خواهد پیوست و یک فشار بزرگ دیپلماتیک را برای گنجاندن اهداف بلند مدت اهداف آب و هوایی در کشورها ایجاد می‌کند.»

از آن سو، تارنمای ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ هم درباره سیاست خارجی این نامزد جمهوریخواه اینگونه منتشر کرده است:

«رئیس جمهوری ترامپ در سراسر جهان تلاش کرده است تا برجستگی آمریکا را در دیپلماسی جهانی بازگرداند.

کره جنوبی و ژاپن متعهد شدند که همکاری دفاعی نزدیکتری با ایالات متحده ایجاد کنند و رئیس جمهوری بر تعهد ایالات متحده به ارائه تجهیزات پیشرفته نظامی تاکید کرده است.

در عربستان سعودی، رئیس جمهوری ترامپ برای مقابله با ایران ائتلاف کشورها را به حرکت درآورد و در افتتاحیه مرکز جهانی مبارزه با ایدئولوژی افراطی شرکت کرد.

رئیس جمهوری ترامپ به وعده خود عمل کرد و قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت و در زمان رئیس جمهوری ترامپ، ایالات متحده بی‌وقفه برای مبارزه با افراط گرایی و حمایت از اقلیت‌های مذهبی تلاش کرده است.»

علاوه بر مساله ایران که در اظهارات ۲ طرف بارها مطرح شده است و یکی وعده توافق سریع و یک ماهه و دیگری پیوستن سریع به برجام را داده‌اند که هر یک از آنها خود به شرط و شروطی متصل شده است و مساله چین که این روزها به ویژه از طرف ترامپ بیشتر به آن پرداخته می‌شود، مساله روسیه، کره شمالی، خاورمیانه و شمال آفریقا و آمریکای مرکزی و جنوبی هم دیگر موضوعات این عرصه محسوب می شود.

روسیه

بر اساس آنچه در تارنمای سایت انتخاباتی نامزد دموکرات‌ها آمده است، بایدن در صورت پیروزی به دنبال تمدید پیمان استارت جدید خواهد بود که لنگر ثبات استراتژیک بین آمریکا و روسیه است و از آن به عنوان پایه‌ای برای ترتیبات جدید کنترل تسلیحات استفاده ‌کند.

ستاد انتخاباتی ترامپ هم در این خصوص گفته است:

«دولت ترامپ به طور مستقیم با رفتارهای تهدیدآمیز روسیه علیه آمریکا و متحدانش مقابله کرده است. دولت ترامپ سلاح‌های مرگبار را برای اوکراین فراهم کرده است. دولت ترامپ حمایت خود را برای نیروهای نظامی اوکراین  برجسته کرده است تا به بهبود توانایی اوکراین در دفاع از خود کمک کرده باشد. دولت ترامپ بیش از یک میلیون دلار برای ابتکار دفاعی اروپا اختصاص داده است. دولت ترامپ به خاطر فعالیت‌های مخرب سایبری روسیه، اقدامات بی‌ثبات کننده آن در اوکراین و استفاده از سلاح شیمایی، تحریم‌هایی را وضع کرده است.

این دولت تنبیهات دیپلماتیک هم بر روسیه اعمال کرد که شامل اخراج بیش از ۵۰ مقام اطلاعاتی روس و بستن ۲ کنسولگری آن می‌شود.»

کره شمالی

سایت انتخاباتی بایدن درباره این کشور آسیای شرقی نوشته است« رئیس جمهوری بایدن به مذاکره‌کنندگان ما قدرت می‌دهد و کارزاری مداوم هماهنگی را متشکل از متحدان و دیگران همچون چین آغاز می‌کند تا اهداف مشترکمان را از خلع سلاح اتمی کره شمالی به پیش ببرد.»

اما سایت انتخاباتی دونالد ترامپ به رویکرد دولت فعلی آمریکا و آنچه که در چهار سال گذشته انجام شده، پرداخته است:

«رئیس جمهوری ترامپ فشار حداکثری را بر کره شمالی قرار داد تا خلع سلاح اتمی انجام دهد. در ژوئن ۲۰۱۹، رئیس جمهوری ترامپ به عنوان نخستین رئیس جمهوری آمریکا وارد کره شمالی شد در حالی که او یک دیدار تاریخی را با کیم جونگ اون در منطقه غیرنظامی شده برگزار کرد.

رئیس جمهوری ترامپ و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی در ۱۲ ژوئن ۲۰۱۸ در سنگاپور دیدار کردند و درباره گام‌های رو به جلو برای خلع سلاح اتمی شبه جزیره کره تبادل نظر کردند.

خزانه‌داری آمریکا تحریم‌های وسیعی را بر اشخاص حقیقی ونهادهای کره شمالی به عنوان بخشی از کارزار فشار حداکثری اجرایی کرده است. تحت هدایت رئیس جمهوری ترامپ، شورای امنیت سازمان ملل با اجماع، تحریم جدیدی را به خاطر تداوم رفتارهای تهاجمی، بر کره شمالی وضع کرد.»

خاورمیانه و آفریقای شمالی

به نظر می‌رسد خاورمیانه محلی از اشتراکات و افتراقات میان ۲ رقیب انتخاباتی آمریکا است. مطابق مندرجات تارنمای ستاد انتخاباتی نامزد دموکرات‌ها؛ « بایدن به جنگ‌های ابدی در افغانستان و خاورمیانه پایان خواهد داد که هزینه گزاف جانی و مالی برای آمریکا در برداشته است. همانگونه که او از مدت‌ها استدلال کرده است، بایدن بخش بزرگی از نیروهای نظامی ما را از افغانستان به کشور بازخواهد گرداند و تمرکز ماموریت ما را بر القاعده و داعش شدت می‌بخشد.

همچنین او حمایت خود را از جنگ یمن به رهبری سعودی پایان خواهد داد. ماندن در درگیری‌های پیروزناشدنی، تنها توانایی ما را در هدایت دیگر موضوعات که به توجه ما نیاز دارند، هدر می‌دهد و جلوی ما را در بازسازی دیگر ابزار قدرت آمریکا می‌گیرد.»

ستاد انتخاباتی ترامپ هم درباره این بخش از سیاست خارجی وی اینگونه آورده است:

«رئیس جمهوری ترامپ به خاورمیانه و اروپا سفر کرد تا روابط با متحدانمان را در هر دو منطقه برای تعهدات و همکاری‌های بزرگتر و بیشتر استحکام بخشد.

در عربستان سعودی، رئیس جمهوری ترامپ برای مقابله با ایران، ائتلاف کشورها را به حرکت درآورد و در افتتاحیه مرکز جهانی مبارزه با ایدئولوژی افراطی شرکت کرد. این مرکز برای تقویت کشورهای عمدتا مسلمان در مقابله با رادیکالیسم ایجاد شد.

سفارت جدید آمریکا در اسرائیل هم به قدس منتقل شد و آمریکا جولان اشغالی سوریه را هم تحت حاکمیت رژیم اشغالگر به رسمیت شناخت. دولت ترامپ از یونسکو و شورای عالی حقوق بشر هم خارج شد تا نشان دهد در کنار تعصبات ضد اسرائیلی آن سازمان، نخواهد ایستاد.

ترامپ به وزارت خارجه دستور داد که کمک‌هایی را از طریق سازمان امداد آمریکا به مسیحیان و دیگر اقلیت‌های مواجه با نسل‌کشی در خاورمیانه ارسال سازند.»

آمریکای مرکزی و جنوبی

سیاست آمریکا در طول سال‌های گذشته علیه کشورهای نیمکره غربی، باعث شده است مردم این کشور در مشکلات جدی اقتصادی به سر برند.

سیاست تحریم و بایکوت، ابزار دیرینه آمریکا علیه کوبا به شمار می‌آید و همچنین به تازگی تیغ تیز تروریسم اقتصادی بر مردم ونزوئلا ضربت وارد ساخته است.

ترامپ که در ۲ سال گذشته سیاست تغییر رژیم را در ونزوئلا پیش گرفته است، هنوز ره به جایی جز دزدی دریایی نبرده است و در تلاش است تا با اعمال شدیدترین تحریم‌ها، مردم این کشور را به زانو درآورد تا آن کسی را که با حمایت او رئیس جمهوری خودخوانده شده است، به کرسی قدرت بنشاند.

مشابه این حرکت هم در بولیوی صورت گرفت و اوو مورالس رئیس جمهوری سابق، مجبور به ترک از کشور شد. با این وجود، ستاد انتخاباتی بایدن سیاست وی درباره این بخش از جهان را اینگونه برشمرده است: «بایدن یک تجدید نظر اساسی از بودجه گذاری در آمریکای مرکزی خواهد داشت تا مشخص کند چگونه می‌توانیم یک ابتکار عمل موفق از دولت اوباما- بایدن را برای تامین تعهدات مداوم رهبران السالوادور، گواتمالا و هندوراس در مقابله با فساد، خشونت و فقر بومی که موجب حرکت مهاجران می‌شود، به دست آوریم.»

از سوی دیگر در تشریح سیاست ترامپ در این منطقه از همان ادبیات همیشگی دولت فعلی آمریکا استفاده شده است: «رئیس جمهوری ترامپ تحریم‌هایی را علیه مادور دیکتاتور ونزوئلا وضع کرده است و رژیم آن، اشخاص حقیقی و حقوقی حامی دیکتاتوری مادورو را هدف می‌گیرد.

تحریم‌های مالی جدید، معامله با شرکت نفت فساد آن و بدهی جدید مردم ونزوئلا را منع می‌کند. رژیم بیش از این قادر نخواهد بود تا برای تامین بدهی‌های خود از بانک‌های آمریکایی استفاده کند. رئیس جمهوری بر تعهد خود برای بازگرداندن توافق بد دولت اوباما با کوبا که به نفع رژیم کوبا بود، استوار است تا آن را به نفع مردم این کشور بازگرداند».

برچسب‌ها ستاد انتخاباتی ترامپ انتخابات ۲۰۲۰ جو بایدن پروندهٔ خبری آمریکا ۲۰۲۰

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ستاد انتخاباتی ترامپ انتخابات ۲۰۲۰ جو بایدن ستاد انتخاباتی ترامپ انتخابات ۲۰۲۰ جو بایدن اخبار کنکور رئیس جمهوری ترامپ ستاد انتخاباتی سیاست خارجی دولت ترامپ کره شمالی تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۲۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است

یک روزنامه وابسته به طیف اصلاح‌طلبان می‌گوید: باید برای آمدن ترامپ آماده شویم، این روزنامه در عین حال تلویحا اذعان کرده که منطق مقاومت جواب داده و ایران سه بر صفر از آمریکا جلو است.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: روزنامه هم‌میهن نوشت: «اگرچه هنوز با قاطعیت نمی‌توان گفت بازگشت ترامپ قطعی است اما باید برای بازگشت او سناریوهایی تدارک دید و باور به اینکه همه‌شان مثل هم هستند در دوران بلوغ جمهوری اسلامی پذیرفتنی نیست. مهم‌ترین خطر بازگشت ترامپ برای ایران، برخلاف تصور این نیست که امکان احیای برجام را منتفی می‌سازد، چون همین حالا هم بخت احیای برجام بالا نیست. اگر ترامپ بازگردد،

دو خطر اصلی متوجه ایران خواهد بود و جا دارد به این دو بیندیشند: نخست اینکه به احتمال زیاد، تکلیف اوکراین را یک‌سره می‌کند و بعید است بگذارد جنگ اوکراین بیش از این ادامه یابد. در این حالت، ایران نمی‌تواند مانند حالا نفت صادر کند. اگر صادرات نفت خام ایران از ۲۰۰ هزار بشکه در اواخر دولت روحانی به یک میلیون بشکه در روز رسیده (و آمار رشد اقتصادی‌ای که دولت به آن می‌بالد نیز ناشی از همین است) به خاطر این نیست که جو بایدن چشم خود را به روی فروش نفت به چین بسته، بلکه ناشی از جنگ اوکراین است که نمی‌توانند همزمان خریداران و مشتریان را از چند نقطه در تنگنا بگذارند. پس مهم‌ترین آسیب ایران می‌تواند کاهش فروش نفت باشد. نکته دوم اینکه ایران از سه تحول بازگشت طالبان در افغانستان، جنگ اوکراین و غزه سود برده و در اصطلاح فوتبالی سه بر صفر جلو است و ترامپ اگر بخواهد سر به سر ایران بگذارد، این برتری سه بر صفر را باید از بین ببرد. اول: ناامن کردن مرزهای شرقی و تضعیف بازار هرات. دوم: تغییر وضعیت غزه به‌گونه‌ای که ایران از آن سود نبرد و سوم: همان که در بالا اشاره شد؛ اوکراین».

هم‌میهن می‌افزاید: به یاد آوریم که در سال ۱۳۵۹ و در همان مجلس اول دو نماینده با دو دیدگاه کاملاً مخالف در غالب امور داخلی، در مورد مشترکی هشدار دادند و آن هم این که بعد از مرگ شاه ادامه گروگان‌گیری آمریکایی‌های شاغل در سفارت سالبه به انتفاء موضوع است و موجب روی کار آمدن رقیب جیمی کارتر خواهد شد. در حال حاضر ایران نمی‌تواند برای ماندن بایدن کار خاصی انجام دهد؛ مگر آنکه نقش ویژه‌ای در غزه یا اوکراین ایفا کند. اما باید برای فردای احتمالی سناریو داشت؛ فردایی که ترامپ درصدد جبران آن برتری در سه حوزه برخواهد آمد. از تحول افغانستان نفع امنیتی و اقتصادی (بازار هرات و اضافه شدن به بازار سلیمانیه)، از تحول اوکراین نفع سیاسی و اطمینان از وتوی قطعنامه‌ها در شورای امنیت سازمان ملل و از غزه نفع سیاسی چراکه اکنون به جای پیمان ابراهیم و نزدیک شدن اسرائیل به مرزهای ایران دانشگاه‌های آمریکا و حتی کانادا شاهد اعتراضات سراسری است و تکاپوی تشبیه حماس به داعش به شکست انجامیده و موج حمایت از فلسطینی‌ها همه جا برخاسته است. مهم‌ترین مراقبت وزارت خارجه باید حفظ همین سه موقعیت باشد تا ترامپ آنها را منتفی نکند و به هدر ندهد. در اصطلاح فوتبالی مراقب سه گل خودمان باشیم! در غزه البته با فاجعه انسانی روبه‌روییم و در اوکراین در اندازه‌ای کمتر.».

درباره این تحلیل گفتنی است:

۱) آمریکا در حوزه اقتصادی بیشترین سود را به خاطر تحریم روسیه و فروش گران‌قیمت نفت و گاز خود به اروپا می‌برد، به نحوی که برخی دولتمردان فرانسه و آلمان بارها از قیمت پنج برابر شده گاز آمریکا گلایه کرده‌اند.

۲) یکسره کردن کار جنگ اوکراین، دست اروپا و آمریکا نیست، آن هم در وضعیتی که روسیه در موضع قدرت قرار دارد.

۳) افزایش فروش نفت ایران، ربطی به جنگ اوکراین ندارد؛ بلکه نتیجه مایوس شدن از دغلبازی‌های برجامی غرب و اهتمام به دور زدن تحریم هست بایدن هم نتوانست دخالتی در معاملات نفتی ایران و چین بکند، نه این که به ادعای هم‌میهن، چشمانش را ببندد!

۴) آمریکا فارغ از آمد و شد رؤسای جمهور در کاخ سفید، در افغانستان متحمل شکست سنگینی شد و به ناچار، این کشور اشغال شده را تخلیه کرد. پس از آن هم تلاش زیادی برای ناامن‌سازی مرز افغانستان با ایران، درگیری دوطرف و ایجاد بی‌ثباتی صورت گرفت که ناکام ماند. به عبارت دیگر، دوران بایدن، اوج تلاش‌های مشترک آمریکا و انگلیس و اسرائیل برای بی‌ثبات‌سازی مرزهای شرقی ایران بود و ناکام ماند.

۵) در موضوع جنگ غزه نیز، پای آمریکا در هر صورت گیر است؛ چه به حمایت از اسرائیل ادامه دهد و چه شکست بزرگ را پس از هفت ماه حمایت همه‌جانبه نظامی و اقتصادی بپذیرد. آمریکا نخواهد توانست چیزی جز خسارت‌های سنگین، از سرانجام جنگ غره درو کند.

۶) اذعان هم‌میهن به این که ایران دست کم سه بر صفر در تحولات منطقه از آمریکا جلو افتاده، در حالی است که محافل غربگرا تا همین چند سال قبل می‌گفتند آمریکا کدخدای دنیاست و ظرف پنج دقیقه می‌تواند تمام توان نظامی ما را نابود کند و بنابراین به ادعای نشریه صدا (که سردبیرش با هم‌میهن مشترک است) باید مانند برّه و برده و از موضع تحقیرشدگی، با ترامپ یا بایدن مذاکره کرد!

دیگر خبرها

  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • سایه سنگین جنبش دانشجویی حامی فلسطین بر سر انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • افزایش کمک‌های مالی برای کمپین انتخاباتی ترامپ
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • حرف‌های جنجالی رابرت دنیرو درباره بازگشت ترامپ به قدرت