Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-05@02:14:21 GMT

سمپوزیوم هنرمندان نقاش مازندران به روایت تصویر

تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۳۲۱۹۲

سمپوزیوم هنرمندان نقاش مازندران به روایت تصویر

گروه استان‌ها - سمپوزیوم هنرمندان نقاش مازندران همزمان با هفته دفاع مقدس در مرکز فرهنگی دفاع مقدس مازندران برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، سمپوزیوم هنرمندان نقاش مازندران با حضور بیش از 40 نقاش از اقصی نقاط استان با حضور سردار ملکی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران، مدیر حوزه هنری و معاون هنری اداره ارشاد مازندران، مسئول بسیج هنرمندان، رئیس اداره حفظ آثار دفاع مقدس سپاه کربلا و مسئول بسیج رسانه و هنرمندان مازندرانی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمیدرضا هراسانی، مسئول بسیج هنرمندان مازندران درباره این سمپوزیم گفت: سازمان بسیج هنرمندان با هدف آشنایی نسل سوم انقلاب با ایثارگران و فداکاری‌های رزمندگان هشت سال دفاع مقدس به پرپایی سمپوزیوم 40 نقاشی پرداختند و این آثار از 40 هنرمند نقاش حرفه ای استان از سنین نسل سوم گرد آمده است.

اعضای کانون در جشنواره نقاشی کودکان آسیایی خوش درخشیدندموزه هنرهای معاصر فلسطین میزبان نمایشگاه نقاشی «هم‌پای نور» شد+عکسوداع با نقاشی که خالق نخستین قرآن مصور جهان بود+عکس وی با اشاره به اینکه فراخوان این همایش از 40 روز پیش تدارک دیده شده که  130 هنرمند آثارشان را به دبیرخانه ارسال کردند، افزود: از این تعداد 40 اثر نقاشی در این همایش دعوت شده و از صبح تا غروب به خلق اثر پرداختند. هراسانی با تاکید بر اینکه هر یک از این آثار روایتی از ایثارگری، جنگ و دفاع مقدس را به نمایش گذاشته است،  گفت: در پایان این همایش به نفر اول تا سوم با اهدای تندیس و وجه نقد و 3 نفر دیگر به عنوان شایسته تقدیر قدردانی شد.

مسئول بسیج هنرمندان سپاه کربلا با اشاره به اینکه پایان سال 40 تابلوی هنرمندان در هشت شهرستان به نمایش گذاشته می‌شود تا نسل جدید ما با قهرمانی و از خودگذشتگی های ایثارگران و رزمندگان آشنا شوند، عنوان کرد: در هفته دفاع مقدس برنامه‌های متنوعی را تدارک دیده ایم که در این امر نهادهای فرهنگی و هنری، تعامل و همکاری خوبی جهت به نمایش گذاشتن چهل سالگی دفاع مقدس با این حوزه داشت.

سردار عبداله مالکی، مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس مازندران با اشاره به هنر هنرمندان مازندرانی از نقش‌آفرینی حماسه دفاع مقدس بر روی بوم نقاشی و لذت بردن از این آثار بیان کرد: با مشاهده این آثار متوجه می‌شویم که با انگیزه درونی و عشق، تصویری از جنگ در اینجا به نمایش گذاشته شد.

وی با بیان اینکه در جنگ نیز در سیر خط رزمندگان هنرمندان حضور داشتند، افزود: در آن دوران در لبه جلویی نبرد هنرمندان وجود داشتند و خسته از توپ، خومپاره و ترکش یک تصویر هنری می‌دیدند لذت می بردند که در کرمانشاه ایلام و خوزستان این هنرها دیده می شد.

ملکی با اشاره به اینکه اکنون در راهیان نور با مشاهده آثار هنرمندان عکاس و نقاش با انسان حرف می‌زند، تصریح کرد: نقاشی الان سخنگوی همان حماسه، حرکت و دل است.

مدیرکل حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس مازندران به نمایش گذاشتن هر یک از آثار نقاشی را پیام رزمندگان دفاع مقدس عنوان و مطرح کرد: این نمایشگاه حرکتی باعث شناخت بیشتر هنرمندان از خود شده تا از نقاط مختلف شهرستان های استان به این مکان بیایند.

 

انتهای پیام/ 681/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دفاع مقدس مازندران بسیج هنرمندان مسئول بسیج حفظ آثار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۲۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاه استاد مطهری به آینده جمهوری اسلامی به روایت افروغ

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بنابر آنچه جماران روایت کرده است، مرحوم عماد افروغ، اندیشمند حوزه جامعه شناسی در یادداشتی با عنوان "شهید مطهری و آینده جمهوری اسلامی" که در مجله شماره 76 حضور به رشته تحریر در آورده بود بر اینکه اگر به حرف های استاد شهید مرتضی مطهری توجه می کردیم حال و روز بهتری داشتیم تاکید کرده و چنین نگاشته است:

‌ ‌حقیقت این است که اگر به حرف های استاد مطهری توجه می کردیم، امروز حال و روز بهتری داشتیم. استاد شهید مرتضی مطهری با ضرورت های زمانی و مکانی کاملا آشنا بود، دغدغه یک روشنفکر حقیقی و واقعی را داشت و همواره می کوشید مدافع مردم باشد. شهید مطهری به عنوان یک عالم اسلامی تلاش کرد ایدئولوژی اسلامی را احیا کند و در مواجهه با چالش های پیش ‌رو سربلند بیرون آید و به مسائل، معضلات و پرسش هایی پرداخت که هنوز جزو پرسش های اساسی ما محسوب می شوند. می توان گفت که شهید مطهری درد آشناست، وی با مسائل و دغدغه های روز کاملا آشنا بود و درک بسیار بالایی از سؤالات و چالش های روز داشت.‌

‌ دومین نکته را که درباره ویژگی های شاخص اندیشه های استاد مطهری می توان مطرح کرد باور بالایی است که وی نسبت به جامعیت اسلام داشت و این که مطهری اسلام را دین کامل می داند به همین دلیل در بیشتر آثار وی استناد به آیات و روایات زیاد به چشم می خورد چرا که سعی می کند حسب باورهایی که دارد پاسخ دینی کاملا ناب به پرسش ها ارائه دهد. از سوی دیگر مطهری تفکر فلسفی و عرفانی بالایی داشت. مسئله سوم درباره ویژگی های اندیشه های مرتضی مطهری نگاه عقلی و فلسفی وی است، شهید مطهری عقلی بارور و شکوفا داشت. سال ها زحمت کشیده با آرای فیلسوفان و عرفای بزرگ آشنا بوده و تفکر فلسفی و عرفانی بالایی داشت و با این پیشینه سراغ آثار و مکاتب مختلف می رفت و با دلیل و برهان به مناقشات پاسخ می داد و در این بین، جانب انصاف را هم رعایت می کرد که هم در داوری ها و هم در ارزیابی های خود منصف بود. ‌

‌مطهری هم در انتقال مفاهیم مدعیان مکاتب جانب انصاف را رعایت کرده و هم در داوری ها و ارزیابی ها، به طوری که گاهی وقتی آثار وی را مطالعه می کنید متوجه نمی شوید که این قول متعلق به خود است یا مکتبی که قرار است نقد شود. وی به علوم اسلامی تسلط داشت که غنا و محتوای آثار وی را بیشتر می کرد. شهید مطهری خودباور بود و به هیچ وجه شیفته مکاتب و آثاری که بررسی می کرد نبود. احساس می کرد با توجه به اندوخته ها و منابعی که دارد می توان به این شبهات پاسخ گفت و در پاسخ گفتن نیز به هیچ عنوان تعارف نمی کرد. گاهی فرد پاسخ را دارد اما تحت تأثیر مقتضیات و شرایط روز قرار می گیرد اما این امر در مورد مطهری صدق نمی کرد.‌

‌کسی که با قلم استاد شهید آشنا باشد طهارت را حس می کند علاوه بر آن آثار شهید مرتضی مطهری بهجت آفرین و امیدبخش است و علت آن دینی بودن این آثار است چرا که دین ‌سرشار از امید است. مطالعه این آثار امید و بهجت را به خواننده منتقل می کند. از آنجا که مطهری نگاه عقلی و همچنین فلسفی داشت، تأویل گرا نبود اما به تأویل هم درس می داد بلکه تلاش می کرد اتفاقاتی که بر اسلام گذشته اما اساسا ربطی به اسلام نداشته را بررسی کند. وی هر عقیده ای را بر نمی تابد. حسب همان نگاه تأویل گرایانه با متون و رسوم منحرف ولو به نام دین سخت در ستیز بود که این امر در کتاب حماسه حسینی مشاهده می شود.‌

‌دغدغه های شهید مطهری، دغدغه های امروز است. من اعتقاد دارم استاد شهید مرتضی مطهری بیشتر متفکر بعد از انقلاب اسلامی است، گرچه این امر نفی تلاش و نقش وی در ایجاد جمهوری اسلامی نیست اما آثار وی برای بعد از جمهوری اسلامی هم کاربرد دارد، به ویژه دغدغه هایی که در کتاب آینده جمهوری اسلامی مطرح کرده است. دغدغه هایی مثل آزادی تفکر، عدالت اجتماعی، استقلال فکری و معنویت و حتی هشدارهایی که به روحانیت داده، که تا حد امکان وارد مشاغل دولتی و تصدی گری نشده و از نقش نظارتی خود غافل نشوند. اگر به حرف های او توجه می کردیم حال و روز بهتری داشتیم. وی در کتاب " آینده جمهوری اسلامی" تصریح کرد که اعتقاد دارد آینده جمهوری اسلامی، آینده روحانیت است. چرا که برای روحانیت جایگاه بلندی قائل است.‌‎ ‎

‌‎‎مجله حضور، ج 76، ص 315-

27215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902033

دیگر خبرها

  • برترین نقاشی دیواری سال 2023 ؛ بانوی نوازنده و خلاقیتی که نمایش می دهد(+عکس)
  • تبلیغات گل درشت در تلویزیون، سینما و شبکه نمایش خانگی به مرز فاجعه رسیده است/ تلویزیون شفاف‌سازی کند
  • روایت اسارت؛ از پیروزی اسرای ایرانی بر فرماندهان عراقی تا جرزنی بعثی‌ها
  • برپایی نمایشگاه طراحی و نقاشی درخوی
  • فراخوان سومین جشنواره پرچمداران انقلاب اسلامی در لرستان
  • نمایش فیلم تئاتر «عروسی خون» در سینماتک خانه هنرمندان ایران
  • برگزاری سومین جشنواره ملی پرچمداران انقلاب اسلامی در استان
  • برگزاری نمایشگاه نقاشی در حمام تاریخی شیخ سلماس
  • نگاه استاد مطهری به آینده جمهوری اسلامی به روایت افروغ
  • راهیابی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی به جشنواره تئاتر مسجد