Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «نماینده» جلیل رحیمی جهان آبادی با اشاره به عدم پذیرش ریاست دوره ای اتحادیه عرب از سوی فلسطین، گفت: اتحادیه عرب بعد از جنگ جهانی دوم با هدف ایجاد انسجام میان کشورهای عربی و ممانعت از رشد کمونیسم در منطقه شکل گرفت اما مسأله اسرائیل به مرور باعث شد مسائل هویتی برای کشورهای عرب ایجاد شود.

اتحادیه عرب باعث رفع اختلافات میان کشورهای عربی نشده است

نماینده مردم تربت جام، تایباد و باخرز در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه پیدایش رژیم جعلی اسرائیل باعث شد برخی کشورها همچون مصر و اردن محافظه کار شده و با این رژیم ارتباط برقرار کنند، اظهار داشت: بعد از آن نیز برخی کشورهای دیگر با تشویق آمریکایی ها، عادی سازی روابط با اسرائیل را آغاز کردند که باعث شده است اتحادیه عرب به پایان کار خود نزدیک شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه با بیان اینکه اتحادیه عرب نتوانسته است منجر به حل اختلافات کشورهای عربی شود، عنوان کرد: با وجود تشکلی همچون اتحادیه عرب، عراق به کویت حمله کرد، چالش های سوریه و عراق حل نشد و در حال حاضر نیز اختلافات میان قطر و عربستان به سرانجام نرسیده است که با آغاز موج عادی سازی روابط با اسرائیل نیز، ناکارآمدی این اتحادیه تکمیل شده و مجمع بی خاصیت دیگری در جهان عرب به پایان عمر خود می رسد.

عدم همخوانی سیاست‌های حاکمان قدیمی کشورهای عربی با نیازهای جهان عرب

رحیمی جهان آبادی در ادامه با اشاره به بحران های متعددی که جهان عرب در حال دست و پنجه نرم کردن با آن است، عنوان کرد: سیاست های حاکمان قدیمی عرب در منطقه با نیازهای جهان عرب همخوان نیست و از سوی دیگر نیز جایگاه مطمئنی برای جایگزینی نسل قدیم وجود ندارد و در کنار آن نیز بهار عربی باعث بروز چالش های جدی و جنگ های داخلی در برخی از این کشورها شد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم در ادامه تصریح کرد: تلاش آمریکا برای عادی سازی روابط میان کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی صرفا مبنای اقتصادی داشته تا بتوانند تسلیحات نظامی خود را به کشورهای عربی بفروشند؛ از سوی دیگر در قبال ایران با بن بست مواجه شده اند چرا که تصور می کردند بعد از خروج از برجام، جمهوری اسلامی تسلیم می شود لذا سعی دارند آبروی از دست رفته خود را به نحو دیگری در خاورمیانه بازگردانند.

بحران جهان عرب در پی ناکارآمدی سران آنها

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه تزلزل جایگاهی آمریکا و ناکارآمدی حکومت های عربی بحران سازی کرده است، خاطرنشان ساخت: اکنون به رسمیت شناختن رژیم نامشروع صهیونیستی بحران دیگری برای جهان عرب است که نه تنها حاصلی برای آنها در بر ندارد بلکه کشورهایی که در این مسیر گام بر می دارند، به انزوای آن‌ها در جهان اسلام و جهان عرب منجر می شود.

منبع: نماینده

کلیدواژه: مجلس نماینده عادی سازی روابط کشورهای عربی کشورهای عرب اتحادیه عرب جهان عرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۴۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا و عربستان در مسیر توافق هسته‌ای غیرنظامی؟

منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن و عربستان درحال بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند.

به گزارش ایسنا، منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند. این درحالی است که توافق عادی سازی روابط بین رژیم صهیونیستی و عربستان در چارچوب یک معامله بزرگ در منطقه هنوز دور از دسترس است.

طبق گزارش رأی الیوم، این منابع اعلام کردند مذاکره کنندگان آمریکایی و عربستانی در حال حاضر اولویت را به معاهده امنیتی دوجانبه‌ای می‌دهند که ممکن است بخشی از معامله بزرگتری باشد که به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی ارائه می‌شود و وی باید تصمیم بگیرد که آیا امتیاز‌هایی را برای تضمین عادی سازی تاریخی روابط با ریاض خواهد داد یا خیر.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پنجشنبه اعلام کرد: ما به توافقی درباره بخش آمریکایی-عربستانی معامله بسیار نزدیک هستیم. می‌توانیم در یک زمان بسیار کوتاه جزئیات را حل کنیم.

به گفته دیپلمات‌های خارجی در کشور‌های عرب حوزه خلیج فارس و منابعی در واشنگتن احتمالا این بخش از طرح مربوط به ضمانت‌های رسمی آمریکا برای دفاع از عربستان و دستیابی عربستان به سلاح‌های آمریکایی پیشرفته‌تر باشد.

منابع آگاه پیش بینی کردند توافق امنیتی ریاض و واشنگتن شامل تبادل تکنولوژی‌های مدرن با ریاض از جمله تکنولوژی مربوط به هوش مصنوعی باشد.

یک مسئول آمریکایی اعلام کرد: پیش بینی می‌شود بند‌های توافق ظرف چند هفته تکمیل شود.

این درحالی است که عربستان بر لزوم توقف جنگ غزه قبل از هرگونه صحبت درباره عادی سازی روابط با تل آویو تأکید دارد.

میلر گفت: عربستان توضیح داد تا زمانی که جنگ غزه ادامه دارد توافق عادی سازی روابطی وجود نخواهد داشت.

اخیرا آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا سفری به منطقه داشت و مذاکرات جداگانه‌ای با بنیامین نتانیاهو و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان برگزار کرد.

از سوی دیگر روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت، توماس فریدمن، تحلیلگر روزنامه نیویورک تایمز شروط عربستان را به عنوان بخشی از مذاکرات بین واشنگتن و ریاض برای عادی سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی فاش کرد.

این شروط عبارتند از ایجاد یک روند سه تا پنج ساله برای تشکیل کشور فلسطین، توقف شهرک سازی در کرانه باختری و عقب نشینی ارتش رژیم صهیونیستی از غزه.

دیگر خبرها

  • «قطع روابط» و «تحریم عملی» نقش مهمی در توقف جنایات رژیم صهیونیستی دارد
  • نگرانی از سرایت اعتراضات دانشجویی ضدصهیونیستی به جهان عرب
  • نقشه نتانیاهو برای غزه پس از جنگ فاش شد/ نیویورک تایمز: طرح نخست وزیر اسرائیل به احتمال زیاد از سوی کشورهای عربی رد خواهد شد
  • نیویورک‌تایمز: نتانیاهو در حال بررسی اداره غزه توسط ائتلاف عربی-اسرائیلی است
  • توافق نزدیک عربستان با آمریکا؛ آل‌سعود هسته‌ای می‌شود؟
  •  دولت بایدن و عربستان در آستانه یک توافق امنیتی
  • عربستان و آمریکا به توافق نزدیک شدند؟
  • آمریکا و عربستان در مسیر توافق هسته‌ای غیرنظامی؟
  • شکست ائتلاف ضدایرانی
  • فلسطین، مسئله‌ای که عادی نمی‌شود!