Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-28@05:59:46 GMT

شرایط کار در عمان به چه صورت است؟

تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۳۵۴۴۰

شرایط کار در عمان به چه صورت است؟

گرچه باید توجه کرد که اخذ اقامت عمان آسان نیست و شرایط دشواری دارد و از طریق کار در عمان امکان پذیر نمی باشد. اما وجود شرایط مناسب کاری در این کشور، متقاضیان زیادی برای کار در عمان ایجاد کرده است.

کشور عمان در تنگه های اروموس و شرق شبه جزیره عربستان بوده و از غرب با ایران دارای مرز زمینی است. منبع اصلی درآمد کشور عمان نفت می‌باشد ولی گردشگری، کشاورزی و ماهیگیری نیز از دیگر منابع درآمد این کشور محسوب می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 کشور عمان یکی از قدیمی ترین تمدن های بشر در حوزه خلیج فارس را داشته و از نظر اقتصادی نیز از جایگاه خوبی برخوردار است. با توجه به این موارد و نزدیکی عمان به ایران، یکی از گزینه های مهاجرت برای ایرانیان کشور عمان است.

 گرچه باید توجه کرد که اخذ اقامت عمان آسان نیست و شرایط دشواری دارد و از طریق کار در عمان امکان پذیر نمی باشد. اما وجود شرایط مناسب کاری در این کشور، متقاضیان زیادی برای کار در عمان ایجاد کرده است.

 به همین جهت ممکن است سوالات متعددی در رابطه با ویزای کار در عمان برای متقاضیان ایجاد شود. ازجمله اخذ ویزای کاری عمان چگونه است؟ مراحل دریافت ویزای کاری عمان چیست؟ حقوق کار در عمان چقدر است؟ کشور عمان به کدام مشاغل نیازمند است؟ و هزاران هزار سوال دیگر که باید قبل از دریافت ویزای کاری عمان از آنها آگاهی داشته باشید.

 شرایط کار در عمان

 یکی از موارد مهم برای اخذ ویزای کار در هر کشور، آگاهی از نرخ بیکاری آن است. زیرا هرچه میزان نرخ بیکاری پایین باشد، بدان معناست که امکان یافتن شغل برای مهاجرین بیشتر است. در عمان نرخ بیکاری زیر ۴ درصد بوده و بدین ترتیب بازار کاری خوبی برای متقاضیان وجود دارد.

برای دریافت ویزای کار عمان در مرحله اول می‌بایست یک پیشنهاد شغلی از یک کارفرما در عمان داشته باشید. برای این منظور به دو روش زیر می توانید اقدام کنید:

اخذ ویزای توریستی به عمان و مراجعه حضوری برای یافتن کار در این کشور

دریافت پیشنهاد شغلی به صورت آنلاین در سایت های معتبر کاریابی

 افراد متاهل و دارای فرزند زیر ۲۱ سال نیز می توانند درخواست ویزای خانوادگی کرده و همسر و فرزند خود را نیز برای زندگی به عمان بیاورند. البته آنها اجازه کار نخواهند داشت.

لازم به ذکر است که رشته های پزشکی برای کار در عمان نیاز است آزمون پرومتریک عمان را با موفقیت پشت سر بگذارند.

مسقط پایتخت عمان بوده که مهاجران زیادی را در خود جای داده است. همچنین شهر صلاح که بزرگترین شهر عمان است و به دلیل داشتن منطقه آزاد و بندر باربری، منطقه‌ای مهم در جذب کار برای متقاضیان می باشد.

 کشور عمان دارای دین رسمی اسلام است و بیشتر افراد به زبان‌های عربی و انگلیسی تسلط دارند. سیستم مراقبت های بهداشتی عمومی در عمان رایگان نیست و اکثر کارفرماها بیمه درمانی خصوصی برای کارمندان مهاجر خود در نظر می‌گیرند، ولی ممکن است تمامی موارد درمان از جمله دندانپزشکی را شامل نشود.

 اما نکته مهم برای اخذ ویزای کاری عمان، آگاهی از رشته ها و مشاغل مورد نیاز این کشور است که سالانه توسط وزارت کار عمان منتشر می شود و افراد بین ۲۱ تا ۶۰ سال می‌توانند در صورت داشتن شرایط لازم برای دریافت آن اقدام نمایند.

 نحوه دریافت ویزای کار در عمان

 همانطور که اشاره شد، دریافت ویزای کاری عمان منوط به داشتن پیشنهاد شغلی از طرف کارفرما می باشد. در حقیقت کارفرما باید برای متقاضی کار، ویزای اشتغال عمان، کارت اقامت برای ماندن در کشور و اجازه اقامت را دریافت نماید.

 گرچه این امور بستگی به کارفرما و میزان احتیاج به وی به متقاضی برای کار است. بدین صورت کارفرما حامی ویزا شده و مجوزهای لازم را باید از وزارت نیروی عمان دریافت کند.

در مرحله اول کارفرما می بایست مجوز کار را از وزارت نیرو دریافت کرده تا بتواند کارمند غیر عمانی استخدام نماید.

مرحله دوم، دادن پیشنهاد شغلی به متقاضی مربوطه. بدین ترتیب کارفرما می بایست دعوت نامه ای به فرد متقاضی دارای شرایط ارسال کند.

مرحله سوم، صدور ویزای اشتغال، بدین صورت که کارفرما می بایست درخواست ویزای اشتغال متقاضی را به اداره مهاجرت پلیس رویال سلطنتی عمان تقدیم کند.

مرحله چهارم صدور کارت اقامت است. متقاضی پس از دریافت ویزای اشتغال و ورود به کشور عمان باید برای دریافت کارت اقامت، اقدامات لازم را انجام دهد.

برای این کار در ابتدا می بایست به اداره وضعیت ملکی پلیس رویال سلطنتی عمان مراجعه کرده و با ارائه مدارک لازم از جمله آزمایش خون و انگشت نگاری، تا مدت ۳۰ روز پس از ورود، کارت اقامت خود را دریافت نماید. مدت اعتبار کارت اقامت عمان ۲ سال بوده و در صورت لزوم قابل تمدید می‌باشد.

مرحله آخر، اخذ گواهی عدم اعتراض یا NOC است. این گواهی بیانگر عدم هرگونه مشکل با متقاضی از طرف کارفرما یا دولت است. در نهایت متقاضی با دریافت ویزای کار در عمان و کارت اقامت می تواند فعالیت کاری خود را با کارفرما شروع نماید.

 مشاغل مورد نیاز در عمان

کشور عمان هر ساله لیستی از مشاغل مورد نیاز خود را اعلام می‌کند. با توجه به بهره مندی این کشور از صنعت نفت، گاز و پتروشیمی به مشاغل مرتبط زیادی در این زمینه نیاز خواهد داشت.

 علاوه بر آن در مشاغلی مانند: ساخت و ساز، پزشکی، متخصص امنیت و IT، آموزش و ... نیز به نیروی کار احتیاج دارد. 

برخی از مشاغل مورد نیاز کشور عمان در سال ۲۰۲۰ به شرح زیر است:

معلم ابتدایی

پزشک عمومی و متخصص

پرستار

مدیر پروژه

راننده

مدیر تجاری

متخصص تعمیرات صنایع گازی

مدیر فنی

مدرس مهندسی هوانوردی

متخصص صنایع پتروشیمی

مدرس مهندسی‌ معماری مکانیکی / دریایی

مدیر فناوری اطلاعات 

و...

 اما نکته مهم در رابطه با کار در عمان، میزان درآمد و حقوق مشاغل مختلف است. حقوق کار در عمان به کارفرما و نیز به تخصص متقاضی بستگی دارد.

 اما در حالت کلی کارفرما باید حداقل حقوق تعیین شده در کشور عمان را به متقاضی پرداخت کند که برابر با ۲۲۵ ریال عمانی و معادل با ۵۹۲ دلار در ماه، بعلاوه کمک هزینه 100 ریال می باشد.

 اما سطح درآمد سالانه برای تخصص های مختلف متفاوت بوده و می توان به حدود ۷۷ هزار دلار برای حسابدار سطح بالا تا ۵۰ هزار دلار برای مدیر فناوری اطلاعات و ... اشاره نمود.

 مدارک لازم برای اخذ ویزای کار در عمان

 افراد متقاضی کار در عمان باید پس از دریافت دعوتنامه کاری، برای اخذ ویزای کاری خود، مدارکی را ارائه دهند که به شرح زیر است:

فرم درخواست ویزا به صورت آنلاین

عکس گذرنامه که متعلق به حداکثر ۶ ماه قبل باشد.

کپی گذرنامه و اسکن از تمامی صفحات آن

کپی مجوز کار صادر شده از وزارت نیرو عمان

دعوتنامه یا پیشنهاد شغلی ثبت شده در کشور عمان

مدرک تحصیلی مربوطه

دو قطعه عکس گذرنامه ای

گواهی سلامت

گواهی عدم سوء پیشینه

پرداخت هزینه های سفارت

 تمامی مدارک خواسته شده باید دارای اعتبار بوده و به زبان عربی ترجمه شده باشد. همچنین هر گونه نقص در مدارک خواسته شده، منجر به برگشت دادن ویزا خواهد شد.

 متقاضیان کار در عمان برای بهبود روند مراحل قانونی خود به منظور دریافت ویزای کاری این کشور و آگاهی از قوانین و مشاغل مورد نیاز آن، بهتر است قبل از اقدام با مشاورین حقوقی مشورت کرده و سپس مرحله لازم را طی کنند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کار در عمان برای اخذ ویزای کار دریافت ویزای کاری دریافت ویزای کار مشاغل مورد نیاز ویزای اشتغال پیشنهاد شغلی برای متقاضی کارت اقامت کشور عمان برای کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۵۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

​بیمه شدگان تامین اجتماعی فورا بخوانند

نرخ بیمه کارگران مشمول قانون کار، بر اساس حداقل دستمزد آن‌ها محاسبه می‌شود و معادل ۳۰ درصد حقوق و مزایای مشمول بیمه است. بر اساس مصوبه شورای عالی کار ۲۷ اسفند ۱۴۰۲، حداقل دستمزد کارگران برای سال ۱۴۰۳ به میزان ۹میلیون‌و۳۲۲هزار تومان تعیین شد.

بنابراین، میزان حق بیمه سهم پرداختی کارگران در سال ۱۴۰۳ معادل ۹۳۱هزارو۱۸۰ تومان خواهد بود؛ به این ترتیب که ۷ درصد حق بیمه سهم کارگران است که کارفرما از حقوق و مزایای ماهانه کارگر کسر کرده بر روی آن ۲۳ درصد حق بیمه سهم کارفرما را اضافه کرده و به تامین اجتماعی واریز می‌کند.

به گزارش منیبان، در توضیح جزئیات حق بیمه تأمین اجتماعی کارگران، گفته شده که حق بیمه پایه کارگران، ۷ درصد از حداقل دستمزد آن‌ها یعنی معادل ۶۵۲هزارو۵۴۰ هزار تومان است. حق بیمه بیکاری هم یک درصد از حداقل حقوق و معادل ۳۹هزارو۲۲۰تومان تعیین شده است.

حق بیمه حوادث ناشی از کار هم ۲ درصد از حداقل دستمزد را به خود اختصاص داده که عددی معادل ۱۸۶هزارو۴۴۰ تومان می‌شود. بنابراین درمجموع میزان حق بیمه تامین اجتماعی کارگران در سال ۱۴۰۳ معادل ۹۳۱ هزار و ۱۸۰ تومان خواهد بود.

طبق ماده (۲۸) قانون تامین اجتماعی، مبلغ حق بیمه به میزان ۳۰ درصد مزد یا حقوق بیمه‌شدگان مشمول قانون کار است که از این میزان ۲۳ درصد (۲۰ درصد حق بیمه + سه درصد بیمه بیکاری) بر عهده کارفرما و هفت درصد بر عهده بیمه شده است (که علاوه بر میزان نرخ فوق الاشاره، سه درصد نیز به وسیله دولت تامین می‌شود).

همچنین طبق ماده (۳۶) قانون کارفرما مسئول پرداخت حق‌بیمه سهم خود و بیمه‌شده به سازمان بوده و مکلف است در موقع پرداخت مزد یا حقوق و مزایا سهم بیمه شده را کسر کرده و سهم خود را بر آن افزوده به سازمان تامین اجتماعی تأدیه کند.

هرچند که بر اساس قوانین وزارت کار، کارفرما وظایفی در قبال کارگر دارد و تمام موارد آن‌ به‌درستی اجرا می‌شود و در صورت اجرانشدن هر کدام از آن‌ها، قانون به‌تمامی به حقوق کارگران رسیدگی می‌کنند، اما باز هم لازم است کارفرما و کارگران به‌طور کامل از قوانین و حقوق خود آگاه باشند. می‌توانید در ازکی همه‌چیز درباره حق بیمه تأمین اجتماعی و شرایط و قوانین آن را بخوانید.

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • واکنش مفتی عمان به تظاهرات دانشجویی در آمریکا و اروپا
  • هشدار استاندار قم نسبت به کم کاری برخی از مدیران
  • ​بیمه شدگان تامین اجتماعی فورا بخوانند
  • همه افراد فاقد پوشش بیمه می‌توانند بیمه سلامت دریافت کنند
  • اگر در حادثه ناشی از کار، کارفرما مقصر باشد، چه می‌شود؟
  • اگر در حادثه ناشی از کار، کارفرما مقصر باشد چه می‌شود؟
  • مهاجرت با ویزای جعلی
  • شهروندان تخلفات رانندگان تاکسی را گزارش دهند
  • عمان و امارات خواستار خویشتنداری ایران و اسرائیل شدند
  • بازار سیاه مهاجرت با ویزای جعلی