Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح سرشماری کلنی های زنبور عسل مازندران همه در ماه مهر به مدت دو هفته اجرا می شد تا ضمن دستیابی به آخرین وضعیت زنبورداری در استان ، خدمات مورد نیاز بر اساس آمارهای جدید به زنبورداران ارائه شود.

سرشماری کلنی های زنبور عسل مازندران پارسال از ششم تا نوزدهم مهر ماه برگزار شد. جا به جایی کلنی ها در مدت سرشماری ممنوع است تا آمار دقیق تری در سرشماری به دست بیاید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناس مسئول زنبورداری سازمان جهاد کشاورزی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت : زنبور داران مازندران می توانند هر گونه تقاضا و خواسته ای را از طریق واحد امور دام مدیریت های جهاد کشاورزی شهرستان ها پیگیری کنند.

سید وحید دانشیار افزود : طبق برنامه و مقررات ، زنبورداران دارای دفترچه امسال نیز همانند سال قبل از شکر حمایتی یارانه ای بهره مند می شوند و برای گرفتن مجوز جابه جایی و استقرار کلنی زنبور و همچنین شرکت در کلاس های آموزشی باید به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مراجعه کنند.

وی ادامه داد : با انجام سرشماری اطلاعات صحیحی از تعداد کلنی و تعداد مهاجران به شهرستان ها و میزان عسل استحصالی در دوره زمانی به دست  می آید  که در تصمیم گیری صحیح و اصولی و خدمات دهی بسیار حائز اهمیت است ولی امسال به خاطر شیوع کرونا آمارگیری دشوار و با مخاطراتی همراه شده است که نمی توان نادیده گرفت.

کارشناس مسئول زنبورداری سازمان جهاد کشاورزی مازندران بدون اعلام آمار ، وضعیت تولید عسل در نیمه نخست سال جاری را مطلوب توصیف کرد و گفت : با توجه به شرایط آب  و هوایی به نظر می رسد تولید امسال عسل هماند سال قبل بوده باشد.

وی تعداد کلنی های زنبور عسل در مازندران را طبق سرشماری سال گذشته ۶۷۶ هزار و ۱۵۴ کلنی مدرن و ۶۲ کلنی بومی اعلام کرد و افزود : طبق بررسی های صورت گرفته  متوسط تولید عسل در هر کندوی استان حدود ۱۰ کیلوگرم است.

تشکیل ستاد گرده افشانی در مازندران 

کارشناس مسئول زنبورداری سازمان جهاد کشاورزی مازندران از تشکیل ستاد گرده افشانی زنبور عسل در استان خبر داد و گفت : تشکیل این ستاد  از مصوبات شورای کشاورزی استان در سال ۹۵ بوده است که به دلایل مختلف تاکنون اجرایی نشده بود.

وی یکی از مهم ترین مشکلات زنبورداران را سمپاشی در زمین های زراعی و باغی مازندران اعلام کرد و افزود که ستاد گرده افشانی برای حل چنین مشکلاتی تشکیل می شود.

دانشیار توضیح داد : با توجه به این که بخش عمده ای از فعالیت زنبورداری به باغات مرکبات و مزارع کلزا وابسته است ، خطر گسترش سموم در تغذیه زنبور و در نهایت تولید عسل وجود دارد، نیاز به ستاد گرده افشانی احساس می شده تا به این موارد توجه جدی داشته و تصمیم مناسب اتخاذ کند.

وی یکی از مهم ترین شاخص در موفقیت تولید عسل را علاوه بر آموزش، مکان یابی صحیح  برای استقرار کلنی ها و رعایت فواصل بین زنبورداران عنوان کرد و گفت : یکی از وظایف ستاد گرده افشانی علاوه بر مکان سنجی برای استقرار کلنی ها ، تعیین فواصل مشخص بین زنبور داران است.

این  کارشناس زنبورداری با اظهار این که ۸۰ درصد عمل گرده‌افشانی مبتنی بر حشرات را زنبور عسل انجام می دهد ، افزود : از آن جایی که مازندران ۱۶۰ هزار هکتار باغ دارد که ۱۱۰ هزار هکتار آن مرکبات است ، گرده افشانی صحیح می تواند عملکرد باغ ها را به طرز چشمگیری افزایش دهد.

وی اراضی زیر کشت دانه روغنی کلزا را به عنوان میزبان مهم کندوهای عسل در منطقه میانبند و جلگه ای مازندران معرفی کرد و گفت : با توجه به افزایش سطح زیر کشت این محصول ، شرایط برای گسترش زنبور داری نیز فراهم شده است.

همه ساله به دلیل تنوع گونه های گیاهی سه نوع عسل بهاره ( مرکبات) عسل تابستانه ( جنگلی ) و عسل ییلاقی ( آویشن، گون ) توسط زنبورداران استان مازندران برداشت می‌شود.
 

برچسب‌ها مازندران زنبور عسل اراضی کشاورزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مازندران زنبور عسل اراضی کشاورزی مازندران زنبور عسل اراضی کشاورزی اخبار کنکور کلنی های زنبور عسل ستاد گرده افشانی جهاد کشاورزی تولید عسل کلنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۶۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند

به گزارش خبرنگار مهر، حسن خیریان پور شامگاه یکشنبه در جلسه خرید محصولات زراعی استان با اشاره به اهمیت و ضرورت جلسات کارگروه خرید محصولات کشاورزی استان بر ساماندهی مراکز خرید، نظارت بر فرآیند خرید و تسهیل در امور کشاورزان در چارچوب دستورالعمل‌های ابلاغی تاکید کرد.

خیریانپور با اعلام رضایتمندی از خرید تضمینی گندم و کلزا در سال گذشته و قدردانی از تمام دستگاه‌های مرتبط با این امر، عنوان کرد: در سال گذشته بیش از ۱۱۸ هزارتن گندم و بیش از ۹ هزار تن کلزا از کشاورزان خریداری شد و در سال زارعی جاری نیز امیدواریم این ارقام افزایش پیدا کند.

خیریانپور با تاکید بر اینکه در استان مازندران سالانه حدود ۴۸۰ هزارتن گندم برای مصرف انسانی مورد نیاز است، تصریح کرد: ما با استفاده از تمام ظرفیت‌ها می‌بایست بخش زیادی از این گندم را در مزارع داخل استان تأمین کنیم.

وی با تاکید بر نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم اظهار داشت: استان مازندران در تولید ۱۴ محصول کشاورزی رتبه اول را دارد و این امکان وجود دارد که با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان تولید کالاهای اساسی مورد نیاز استان را هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی افزایش داد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران با توجه به اینکه زمان آغاز برداشت گندم در استان نیمه دوم خرداد می‌باشد، افزود: کشاورزان از برداشت زودهنگام گندم خودداری نمایند، برنامه ریزی ها به گونه‌ای خواهد بود که از نیمه دوم خرداد ۳۲ مرکز خرید بنا به اعلام جهاد کشاورزی هر شهرستان آمادگی لازم را برای آغاز عملیات خرید تضمینی گندم خواهند داشت.

وی از فرمانداران شهرستان‌هایی که به نوعی درگیر خرید هستند خواست، با تشکیل جلسات مستمر و منظم و با همکاری لازم با اداره کل غله و خدمات بازرگانی به روند مطلوب عملیات خرید کمک کنند.

خیریانپور با تاکید بر ضرورت ثبت مشخصات مزارع کشاورزان در سامانه پهنه بندی جهاد کشاورزی ضمن درخواست از کشاورزان برای ثبت مشخصات مزارع خود قبل از برداشت محصول، از سازمان جهاد کشاورزی خواست هرچه زودتر اقدامات لازم را جهت نهایی کردن اطلاعات این سامانه انجام دهد تا کشاورزان در روند تحویل محصول دچار مشکلی نشوند.

کد خبر 6097690

دیگر خبرها

  • نشا کاری ۱۰۶ هزار هکتار از شالیرازهای مازندران
  • تالاب گرده‌قیت نقده احیا شد
  • آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • ۶۰ هزار هکتار شالیزار مازندران تجهیز و نوسازی شد
  • ماجرای عجیب بار الکتریکی گل ها و زنبور عسل (فیلم)
  • توزیع ۲۶ هزار کیلوگرم/لیتر آفت کش نباتی در مازندران
  • قلع و قمع 12 فقره تغییر کاربری غیرمجاز در آمل
  • زنبور سرخ یا همان زنبور گاوی خودمان! (عکس)