Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گفته کارشناسان، میلیون‌ها جانور وحشی زنده از مناطقی که کانون بیماری‌های اخیر بوده‌اند، قانونی وارد انگلیس می‌شوند و همین امر می‌تواند عامل شیوع ویروس‌های مرگبار باشد.

به گزارش ایسنا، در این مطالعه معلوم شده است که حیواناتی از خفاش گرفته تا طوطی و مار و سوسمار و موش، وارد این کشور می‌شوند تا عمدتا به عنوان حیوان خانگی فروخته شوند ولی برخی از آنها هم برای نگهداری در باغ وحش فرستاده می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطالعات نشان داده است که بین سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ میلادی بیش از سه میلیون جانور حیات وحش از ۹۰ کشور مختلف از طریق هوا یا دریا وارد بریتانیا شده‌اند که بسیاری از آنها از مناطقی نظیر اندونزی، السالوادور، کامرون، نیکاراگوئه، غنا و ماداگاسکار آمده‌اند که کانون بیماری‌های جدید محسوب می‌شوند.

گزارش این تحقیق که از آمار مرکز بهداشت حیوانات و گیاهان دولت انگلیس استفاده کرده است، حاکی است که نزدیک به دو و نیم میلیون جانور دوزیست، حدود ۶۰۰ هزار خزنده، بیش از ۱۵۰ هزار پستاندار و ۹۹ هزار پرنده در طول پنج سالی که در محدوده این گزارش بوده است، وارد کشور شده‌اند.

تقریبا ۷۰ خفاش از ماداگاسکار و چندین خفاش دیگر نیز از جمهوری چک و گویان به کشور وارد شده‌اند. گمانه‌زنی‌هایی وجود دارد مبنی بر آن که منبع کووید-۱۹ از نژاد این جانور بوده است و ناقل ویروس هاری نیز هست.

بر اساس گزارشی از مؤسسه غیرانتفاعی «حفاظت حیوانات جهان»، حیواناتی چون جوجه‌تیغی، قورباغه و لاک‌پشت برای تأمین بازار حیوانات خانگی نامتعارف به بریتانیا منتقل می‌شوند.

دست‌کم ۱۵۰ هزار پستاندار، بیشتر آنها از جوندگان از ۵۱ کشور وارد شده‌اند که در میان آن‌ها مشخصا جمهوری چک، ایتالیا و اسپانیا از جمله کشورهایی هستند که صدور حیوان به میزان انبوه از آن‌ها «موجب نگرانی» است.

در این گزارش آمده است که افزایش میزان داد و ستد حیوانات زنده نشان‌دهنده بالاتر رفتن احتمال شیوع بیماری‌ها در سراسر جهان خواهد بود، مگر آن که تجارت جانوران حیات وحش دستخوش تغییرات جدی شود.

به گزارش این مؤسسه، تجارات جانواران حیات وحش «بستر شیوع بیماری‌های کشنده» را فراهم می‌کند، چرا که حیوانات به خاطر حبس شدن در یک محدوده کوچک، دچار افت سیستم ایمنی می‌شوند یا در مجاورت با حیوانات دیگر که در طبیعت با هم سنخیتی ندارند در تماس با انسان، دچار بیماری‌هایی می‌شوند که غالبا مسری هستند.

سازمان بهداشت جهانی می‌گوید سالانه در جهان حدود یک میلیارد بیماری و یک میلیون مرگ ناشی از بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان  رخ می‌دهد و ۷۵ درصد بیماری‌های واگیر مشترک بین انسان و حیوان از حیات وحش سرچشمه می‌گیرند.

به گفته محققان، هنگامی که ویروس، باکتری، قارچ و انگلی که حیوانات حیات وحش با خود همراه دارند به محیط جدید وارد می‌شود، ایجاد بیماری می‌کند.

دانشمندان معتقدند شیوع بیماری‌های جدیدی که قابلیت عالم‌گیر شدن دارند، رو به افزایش است و طی نیم قرن گذشته چهار برابر شایع‌تر شده‌اند.

طبق برآوردها، از سال‌های ۱۹۷۰ به این طرف دستکم ۳۰ بیماری واگیر جدید در اثر تماس انسان با حیوان به وجود آمده‌اند، که سارس، مرس، ابولا، آنفلوآنزای مرغی، آنفلوآنزای خوکی، و زیکا از جمله آنها هستند.

بسیاری معتقدند که بیماری عالم‌گیر کووید-۱۹ نیز در شرایطی مشابه از بازاری در ووهان چین پدید آمده است که به فروش حیواناتی می‌پرداخت که در حیات وحش کنار یکدیگر قرار نمی‌گرفتند.

این سازمان می‌گوید که تجارت قانونی حیوانات باعث شده است تا خطراتی که تجارت غیرقانونی در حوزه سلامت عمومی ایجاد می‌کند، کمتر دیده شود.

به گزارش ایندیپندنت، پنج مؤلف این گزارش که سه تن از آنها دانشمندان مرکز تحقیقات زیست‌شناسی و محیط زیست دانشگاه منچستر هستند، تأکید کرده‌اند که موش می‌تواند موجب شیوع لپتوسپیروز و طاعون شود. آنها نشان داده‌اند که یک مورد جدید طاعون گاوی در مغولستان، چگونه از تماس با بقایای مرده یک موش خرمایی ایجاد شده است.

گزارش این تحقیق در مجله علمی «حیوانات» منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حيوانات کرونا در جهان انگليس بیماری ها حیات وحش شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۰۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازداشت ۲ بازیکن لیگ برتر انگلیس به اتهام تجاوز

به گزارش صدای ایران به نقل از ایرنا، براساس اعلام پلیس انگلیس، ۲ بازیکن ۱۹ ساله شاغل در لیگ برتر این کشور به اتهام تجاوزی که ۱۹ آوریل گزارش شده بود، بازداشت شدند.

به گفته پلیس، نفر اول به ظن معاونت در جرم روز شنبه و دومین بازیکن نیز یک روز بعد به اتهام تجاوز بازداشت و به قید وثیقه آزاد شده‌اند.

پلیس انگلیس هویت این ۲ بازیکن و باشگاه یا باشگاه‌هایی را که آنها در آن عضویت دارند، افشا نکرده است.

دیگر خبرها

  • واردات قهوه ۷۵ درصد افزایش یافت
  • کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد
  • حادثه دریایی جدید در جنوب غرب عدن
  • اول لب بود که دندان آمد/ آدم گرسنه اولویت دارد یا گربه محل؟!
  • بازداشت ۲ بازیکن لیگ برتر انگلیس به اتهام تجاوز
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • ثبت بیش از ۲۰ هزار حیوان گزیدگی در خراسان رضوی
  • غذا دادن دستی به حیوانات پرسه زن، مصداق حیوان آزاری است
  • قاتل گربه ها به ۱۴ ماه زندان محکوم شد !
  • تکلیف واردات خودروهای کارکرده چه شد؟