Web Analytics Made Easy - Statcounter

دولت پاکستان با تاکید بر لزوم اصلاحات در ساختار شورای امنیت سازمان ملل، ضمن مخالفت با افزایش اعضای دائم این شورا؛ از افزایش اعضای غیردائم آن حمایت کرد.

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، رسانه‌های پاکستانی روز یکشنبه به نقل از اظهارات نماینده دائم این کشور در سازمان ملل متحد نوشتند: اسلام‌آباد حامی اصلاحات در سازمان ملل است اما نه با افزودن به اعضای دائم شورای امنیت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"منیر اکرم" گفت: پاکستان خواهان افزایش تعداد اعضای غیردائم شورای امنیت سازمان ملل از ۱۰ به ۲۰ کشور است که هدف آن نمایندگی عادلانه ۱۹۳ عضو سازمان ملل در این شورا می‌باشد.

وی اظهار داشت: افزایش اعضای غیردائم شورای امنیت فرصت مشارکت برای همه کشورهای بزرگ و کوچک از آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین را در تصمیم گیری سازمان ملل فراهم می‌کند.

نماینده دائم پاکستان تاکید کرد: بسیاری از کشورها نسبت به کمبود نمایندگی آنان در بحث‌های کلیدی بین الملل و عدم حضور در تصمیم گیری‌ها شاکی هستند و علاوه بر این افزایش اعضای غیردائم می‌تواند توازن میان آنان و اعضای دائم را افزایش دهد.

دیپلمات ارشد پاکستانی همچنین گفت که این کشور مخالف عضویت دائم هند در شورای امنیت سازمان ملل است.

اواخر خردادماه امسال وزیر امور خارجه پاکستان که کشورش به دلیل طرح موضوع کشمیر در سازمان ملل از سوی هند مورد سرزنش قرار گرفته است، گفت: عضویت در شورای امنیت سازمان ملل روال طولانی دارد اما اسلام‌آباد در حال هموار کردن این مسیر برای خود است.

پاکستان هشتم مهرماه ۱۳۲۶ (۳۰ سپتامبر ۱۹۴۷) یکماه پس از تشکیل این کشور به عضویت رسمی سازمان ملل درآمد و تاکنون هفت بار به عنوان عضو غیردائم شورای امنیت این سازمان انتخاب شد که آخرین دوره آن در سال ۲۰۱۳ به پایان رسید. «محمد ظفرالله خان» دیپلمات پاکستانی است که به عنوان رئیس مجمع عمومی سازمان ملل خدمت کرد.

تکاپوی اسلام‌آباد برای عضویت در شورای امنیت سازمان ملل از نظر کارشناسان، با هدف رقابت دیپلماتیک با همسایه شرقی خود هند است و بیم آن دارد تا هند با عضویت مجدد در شورای امنیت، فشار علیه پاکستان بر سر مناقشه کشمیر را افزایش دهد. 

 شورای امنیت از پانزده عضو تشکیل شده است: پنج عضو دائمی و ده عضو غیر دائمی. اعضای دائمی شورای امنیت عبارتند از چین، فرانسه، اتحاد جماهیر شوروی (که پس از فروپاشی فدراسیون روسیه جایگزین آن شده است)، انگلستان و ایالات متحده آمریکا. ده عضو غیر دائمی شورای امنیت را مجمع عمومی با توجه به مشارکت اعضای سازمان ملل متحد در حفظ صلح و امنیت بین­ المللی و دیگر اهداف سازمان و همچنین بر مبنای توزیع عادلانه جغرافیایی انتخاب می­ کند.

اعضای غیر دائم شورای امنیت برای یک دوره­ ۲ ساله انتخاب می‌شوند. برخی کشورها مانند برزیل، آلمان، هندوستان و ژاپن بارها تقاضای اصلاح منشور و اضافه شدن به جمع اعضای دائمی شورای امنیت را مطرح کرده­ اند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پاکستان شورای امنیت سازمان ملل دائم شورای امنیت شورای امنیت اعضای غیردائم افزایش اعضای اعضای دائم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۰۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکستان: سفر ابراهیم رئیسی موفقیت‌آمیز بود/ مخالفت‌های خارجی اهمیتی ندارد

خواجه محمد آصف سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد را بسیار حائز اهمیت و موفقیت آمیز دانست و تاکید کرد: ما به یافتن راهی برای پیشبرد پروژه مشترک گازی با تهران خوشبین هستیم.

به گزارش ایرنا، وی درباره سفر اخیر سید ابراهیم رئیسی به اسلام‌آباد و دیدار با مقام‌های بلندپایه پاکستانی گفت: این یک سفر بسیار موفقیت آمیز بود و ما به دستاورد‌های آن اطمینان داریم.

وزیر دفاع پاکستان با اشاره تلویحی به آمریکا که اخیرا نسبت به تقویت همکاری‌های تهران و اسلام‌آباد ابراز نگرانی کرده است، افزود: ما اهمیتی به مخالفت‌های خارجی نمی‌دهیم، لذا اگر کسی در پی سفر آیت‌الله رئیسی دچار دردی شده، ما دوایی برای درد آنان نداریم.

وی آینده خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان را روشن توصیف و اضافه کرد: معتقدیم که راهی برای پیشبرد پروژه مشترک گازی پیدا خواهیم کرد و آن را به مرحله بهره‌برداری خواهیم رساند.

خواجه محمد آصف در بخشی دیگر از اظهاراتش، خواستار وحدت کشور‌های منطقه برای مقابله با چالش‌های مشترک شد و گفت: متاسفانه رویکرد دوگانه غرب و حمایت مستمر آنان از اسرائیل منطقه را به شدت آسیب پذیر کرده است.

وزیر دفاع پاکستان اظهار داشت: منطقه ما شاهد افزایش مداخله قدرت‌های بزرگ است، لذا ما باید برای دفاع از منافع خود در یک جبهه حضور داشته باشیم. در چنین اوضاعی سفر رئیس جمهور ایران به پاکستان بسیار حائز اهمیت است.

وی تروریسم را تهدید مشترک اسلام‌آباد و تهران دانست و افزود: غلبه بر تهدید تروریسم اجتناب ناپذیر است، از این رو هر دو کشور برادر مصمم به افزایش همکاری‌های خود در این حوزه هستند.

خواجه محمد آصف با اشاره به حمایت جبهه غرب از رژیم اسرائیل نیز گفت: حمایت از فلسطین مسوولیت و وظیفه پاکستان است و معتقدیم نسل کشی مردم غزه جنایتی است که مانند آن را در تاریخ مشاهده نمی‌کنیم.

جمهوری اسلامی ایران و پاکستان در بیانیه مشترک خود پس از پایان سفر رسمی سید ابراهیم رئیسی، خواستار آتش بس فوری و بی قید و شرط در غزه، دسترسی بلامانع مردم این منطقه به کمک‌های بشردوستانه و بازگشت آوارگان فلسطینی شدند.

ابراهیم رئیسی در اولین سفر خارجی خود در سال جدید، صبح روز دوشنبه وارد اسلام‌آباد شد.

وی در اسلام‌آباد روز پرکار و فشرده‌ای داشت. محمد اسحاق دار وزیر خارجه پاکستان با حضور در هتل محل اقامت رئیس جمهور، با وی دیدار و سپس رئیسی راهی کاخ نخست وزیری شد؛ جایی که محمد شهباز شریف نخست وزیر پاکستان رسما از وی استقبال کرد. پس از آن دیدار‌های دوجانبه و سپس رایزنی میان هیات‌های بلندپایه به ریاست سران دو کشور برگزار شد.

مقامات ایران و پاکستان همچنین در حضور ابراهیم رئیسی و شهباز شریف ۸ تفاهم نامه همکاری نیز امضا کردند.

رئیسی سپس با آصف علی زرداری همتای پاکستانی خود دیدار کرد و طرفین طیف گسترده‌ای از موضوعات مهم دوجانبه، تحولات منطقه و بین المللی به ویژه جنایات رژیم غاصب اسرائیل علیه نوار غزه و فلسطین را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

دیگر خبرها

  • تاکید پاکستان بر توقف جنگ غزه و حل مساله فلسطین در اجلاس سازمان شانگهای
  • عدم امنیت شغلی جامعه کارگری با قرارداد های شرکتی و کوتاه مدت
  • عدم امنیت شغلی جامعه کارگری با قراردادهای شرکتی و کوتاه مدت
  • پاکستان: سفر ابراهیم رئیسی موفقیت‌آمیز بود/ مخالفت‌های خارجی اهمیتی ندارد
  • پاکستان: سفر آیت‌الله رئیسی موفقیت‌آمیز بود/ مخالفت‌های خارجی اهمیتی ندارد
  • روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد
  • روسیه:مخالف استفاده از تحریم جهت مداخله در کشورهای آفریقایی هستیم
  • سرپیچی رژیم صهیونیستی از قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل
  •  تأسف فرانسه از افزایش استفاده از حق وتو در شورای امنیت
  • بیانیه مشترک ایران و پاکستان علیه رژیم صهیونیستی