Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به تاکید نمایندگان بر شفافیت در منابع ارزی موجود از تشکیل کمیته اجرایی در کمیسیون بهداشت برای تعیین اولویت‌های تخصیص ارز خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از خانه ملت، زهرا شیخی در تشریح کار تشست کمیسیون بهداشت مجلس روز یک‌شنبه ( 6مهرماه) از حضور شانه ساز رئیس سازمان غذا و دارو، همتی رئیس جمعیت هلال احمر، مسئولان وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، صمت، ،معاون ارزی بانک مرکزی و مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در کمیسیون متبوع خود خبر داد و گفت: نشست امروز کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با هدف بررسی آخرین وضعیت تخصیص ارز به واکسن آنفلوآنزا، دارو و تجهیزات پزشکی با توجه به افزایش نگرانی‌ها در سطح جامعه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

تولید 97 درصدی داروهای مورد نیاز در داخل کشور

این نماینده مردم در مجلس یازدهم  افزود: شانه‌ساز رئیس سازمان غذا و دارو در ابتدای این نشست با اشاره به افزایش ارز تخصیص یافته برای واردات واکسن آنفلوآنزا نسبت به سال گذشته بر تولید 97 درصدی داروهای مورد نیاز در داخل کشور و نیازهای ارزی خود در زمان جنگ اقتصادی تاکید کرد.

شیخی ادامه داد: رئیس سازمان غذا و دارو در صحبت‌های خود به برنامه‌ریزی برای تأمین واکسن آنفلوانزا از اسفند ماه اشاره کرد و واردات و توزیع ۱/۵ میلیون دوز واکسن آنفلوآنزا را حاصل همین برنامه‌ریزی دانست و تحریم‌ها را دلیل اصلی تاخیر در واردات واکسن‌های دیگر ارزیابی کرد. وی تاکید کرد که هدف اصلی دشمن دارو و تجهیزات پزشکی بوده و آمریکا همواره تلاش می‌کند تا دارو به دست مردم ایران نرسد اما مسئولان حوزه بهداشت و درمان و به ویژه سازمان غذا و دارو در تلاش هستند تا داروهای مورد نیاز کشور وارد شود و کمبود شدیدی در این حوزه احساس نشود.

تحویل 800 هزار دوز واکسن آنفلوآنزا از سازمان بهداشت جهانی به ایران

وی تصریح کرد: با توجه به صحبت‌های رئیس سازمان غذا و دارو در حال حاضر واکسن آنفلوآنزا گروه‌های پرخطر تأمین شده و به زودی 800 هزار دوز دیگر نیز از سازمان بهداشت جهانی WHO به ایران تحویل داده می‌شود و مابقی بیماران های ریسک برای دریافت آن مراجعه کنند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس افزود: در ادامه نشست سید حسین صفوی مدیر کل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی نیز به وضعیت تخصیص ارز به این حوزه اشاره کرد و گفت 818 میلیون دلار ارز مورد نیاز برای تأمین تجهیزات پزشکی است که تنها 160 میلیون دلار آن تخصیص یافته است، ایشان معتقد بودند اگر ارز مورد نیاز برای این حوزه به زودی تأمین نشود، تجهیزات پزشکی کشور با مشکلات بسیار زیادی روبه‌رو خواهد شد بر همین اساس از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان خواست در خصوص تأمین سریع ارز مورد نیاز به حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی توسط بانک مرکزی به آن مجموعه کمک کند چرا که با وضعیت فعلی مدیریت تأمین اقلام اساسی بسیار سخت است.

چرا واکسن آنفلوآنزا قبل از توزیع در جامعه به مجلس داده شده است؟ 

وی به حاشیه‌سازی‌های اخیر علیه مجلس در خصوص اختصاص 1500 دوز واکسن آنفلوآنزا اشاره کرده و خطاب به رئیس سازمان غذا و دارو گفت: اگر اختصاص واکسن به داروخانه ی مجلس طبق روال سال‌های گذشته صورت گرفته پس چرا قبل از توزیع این واکسن در جامعه و بهره‌مندی گروه‌های پر خطر از آن به مجلس داده شده است و آیا بهتر نبود به جای ایجاد چنین حاشیه ای مجلس در اولویت های آخر قرار می گرفت؟

تاکید کمیسیون بهداشت بر شفافیت در منابع ارزی

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: در پایان جلسه نمایندگان نیز صحبت‌های خود را در خصوص مشکلات تامین ارز برای دارو و تجهیزات پزشکی بیان کرده و راه‌هایی برای حل مشکلات موجود ارائه کردند. همچنین اعضای کمیسیون بهداشت درمان بر شفافیت در منابع ارزی موجود تاکید کرده و معتقد بودند تا زمانی که برای تولید و تامین دارو و تجهیزات پزشکی در داخل کشور تلاش نشود باز هم در تحریم قرار خواهیم داشت. در نهایت مقرر شد کمیته اجرایی متشکل از کمیسیون بهداشت، وزارتخانه‌های بهداشت و صمت برای ورود به مباحث اجرایی و تعیین اولویت های ارزی تشکیل شود.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی نماینده مجلس مجلس کمیسیون بهداشت و درمان رئیس سازمان غذا و دارو دارو و تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو واکسن آنفلوآنزا مورد نیاز تخصیص ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۱۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه مقصران اصلی کمبود دارو در کشور

به گزارش «نماینده»، حسینعلی شهریاری در مورد مخالفت نمایندگان مجلس با ارسال گزارش دلیل کمبود دارو به قوه قضائیه، گفت: رئیس مجلس در دی ماه 1402 به مسئولان مربوطه تذکر داد که باید طی دو ماه آینده مشکلات حوزه دارو را حل کنند و پس از طی این مدت کمیسیون را موظف به تدوین گزارشی در قالب ماده 234 آیین نامه داخلی و قرائت آن در صحن علنی کرد بنابراین کمیسیون گزارش مفصلی را تدوین و در نشست علنی امروز مجلس قرائت کرد.

وی افزود: بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه مقصران اصلی مشکلات حوزه دارو است زیرا اگر در زمان مناسب منابع لازم را اختصاص می دادند وزارت بهداشت می توانست در این راستا بهتر عمل کند.

نماینده مردم زاهدان در مجلس یازدهم ادامه داد: از دیدگاه ما و مردم، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی متولی سلامت است و به جای اینکه کمیسیون بهداشت و مجلس به طور مداوم به دنبال پیگیری این مسائل باشند مسئولان وزارت بهداشت باید به صورت جدی این مسائل را پیگیری کنند.

شهریاری یادآور شد: در نهایت در نشست امروز موضوع ارسال گزارش دارو به قوه قضائیه رای گیری و مورد مخالفت نمایندگان مجلس قرار گرفت البته معتقدم به طور معمول گزارشاتی که توسط مجلس به قوه قضائیه ارسال می شود نتیجه و بازخوردی نداشته است.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی افزود: مردم نگران تامین داروی بیمارانشان هستند و از سویی برخی، مجلس به ویژه کمیسیون بهداشت را مسبب این مشکلات می داند بنابراین ما به وظیفه خود عمل و این گزارش را برای قرائت در صحن علنی آماده کردیم و امیدواریم مسئولان مربوطه به وظیفه خود برای رفع مشکل کمبود دارو و شیرخشک عمل کنند.

دیگر خبرها

  • دارو باز هم داد مجلس را درآورد؛ دارویار پس از ۲ سال به کجا رسید؟
  • مخالفت مجلس با ارسال گزارش دارو به قوه قضائیه
  • بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه مقصران اصلی کمبود دارو در کشور
  • اختصاص ۷ همت به طرح دارویار
  • متن گزارش کمیسیون بهداشت درباره دلایل کمبود و گرانی دارو
  • متن کامل گزارش کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره کمبود دارو
  • قالیباف: بانک مرکزی در پایان سال ۱۴۰۲ به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرد
  • بانک مرکزی به تعهدات خود درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرده است
  • بانک مرکزی به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرده است
  • بانک مرکزی به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرد