Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از شیوع بیماری کووید -۱۹، بشر هر روز با پرسش‌های جدیدی مواجه شده است؛ آیا دانشمندان خواهند توانست واکسن کرونا را کشف کنند؟ در صورت کشف واکسن، زندگی به روال عادی خود باز می‌گردد؟ شیوع بیماری کووید -۱۹ چگونه طراحی شهری را تغییر خواهد داد؟

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، ویروس کرونا هر روز بیش‌تر از قبل تأثیر خود را بر شهرنشینی به جای می‌گذارد و معماران را به بهبود نواقص موجود در طراحی شهری برمی‌انگیزد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزها بشر در نیمکره شمالی یک تابستان پر از استرس را پشت سر گذاشته است و خود را برای شروع فصل سرما، متفاوت با سال‌های گذشته آماده می‌کند. زمستان بدون شک، بیش از سایر فصول پرده از نواقص طراحی شهری بر می‌دارد و نشان خواهد داد که شهر و شهرنشینان تا چه اندازه در مقابل پاندمی‌ها آسیب‌پذیر هستند. در این راستا پرسش‌های مختلفی ممکن است ذهن همه را به خود درگیر کند؛ آیا دانشمندان خواهند توانست واکسن کرونا را کشف کنند؟ در صورت کشف واکسن، آیا زندگی به روال عادی خود بازمی‌گردد؟ آیا ما با درس‌هایی که تا کنون از ویروس کرونا گرفته‌ایم می‌توانیم اثرات یک پاندمی در آینده را پیش از وقوع آن به حداقل برسانیم؟ طراحی شهری چگونه می‌تواند در وقوع یک بحران شبیه به کرونا در آینده موفق عمل کند؟

تا کنون شهرهای سراسر جهان تغییرات قابل توجهی را بر اثر شیوع ویروس کرونا متحمل شده‌اند؛ مکان‌های عمومی اغلب به وسیله رنگ‌آمیزی به بخش‌هایی جدا از هم برای رعایت فاصله اجتماعی تقسیم شده است، بسیاری از خیابان‌ها به روی خودروها بسته شده و پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری جای آن را گرفته است. تردد وسایل حمل و نقل عمومی به حداقل رسیده و شهرها را سکوتی غم‌انگیز فرا گرفته است. در ادامه به دیگر تغییرات احتمالی شهرها در پسا کرونا پرداخته می‌شود.

بزرگراه‌های دوچرخه‌سواری

با شیوع ویروس کرونا میلیون‌ها نفر از مردم استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی را از روال زندگی خود به طور کامل حذف کرده و به دوچرخه‌سواری روی آورده‌اند. تابستان ۲۰۲۰، فصلی متفاوت با تابستان‌های گذشته بود که در آن سیل دوچرخه‌سواران در خیابان‌های سراسر شهرهای جهان، سوار بر دو چرخه، از آفتاب گرم بیشترین بهره را می‌بردند. ترویج دوچرخه‌سواری در شهرهای خودرو محوری نظیر مسکو در روسیه، مکزیکوسیتی و بمبئی در هند یکی از بهترین و بزرگ‌ترین دستاوردهای قرن بیست و یکم خواهد بود که در پی شیوع ویروس کرونا شکل گرفته است.

بسیاری از معماران مشهور جهان خواهان ادامه روند ترویج فرهنگ دوچرخه‌سواری در میان مردم هستند و در این راستا اقدامات زیادی نیز انجام داده‌اند. طراحی دوباره خیابان‌های شهری و ایجاد شبکه‌هایی از بزرگراه‌های دوچرخه‌سواری از مهم‌ترین اهدافی است که این افراد در نظر دارند برای آینده شهرها به مرحله اجرا درآورند. بدون شک برای ایجاد خیابان‌های بدون خودرو باید امکانات دیگری را نیز گسترش داد؛ مثلاً می‌توان با قرار دادن چترهایی در محل استراحت دوچرخه‌سواران آن‌ها را از تابش مستقیم نور خورشید در حین توقف ایمن نگه داشت، با در نظر گرفتن فاصله استاندارد افراد از یکدیگر، مکان‌هایی برای تعامل اجتماعی بین آنان به وجود آورد و با استفاده از تکنولوژی سریع‌ترین و کم تردد ترین مسیر را برای دوچرخه‌سواران مشخص کرد.

خیابان‌های سبز

اگرچه شیوع بیماری کووید -۱۹ باعث محروم شدن شهرنشینان از امکانات عمومی بسیاری نظیر رستوران‌ها، موزه‌ها، مراکز تفریحی و بسیاری از فروشگاه‌ها شد، اما در عوض گرایش آنان به منابع موجود در اطراف محل سکونتشان را نیز افزایش داد. در این راستا، بسیاری از معماران به تبدیل بسیاری از خیابان‌های شهری به فضاهای عمومی و تغییر مالکیت آن‌ها از خودروها به انسان‌ها روی آورده‌اند. این افراد خلاق در تلاشند از خیابان‌های پرتردد شهر، مکان‌هایی عمومی و شبیه به پارک ایجاد کنند که در آن‌ها تمام ساکنان یک شهر به طور برابر به فضاهای سبز دسترسی دارند.

متأسفانه در بسیاری از کلانشهرهای جهان، ثروتمندان دارای باغ‌های شخصی هستند اما اغلب افراد کم‌درآمد و ساکن در مناطق فقیرنشین حتی به فضای سبز در نزدیکی منزل خود دسترسی ندارند. از سوی دیگر، در شهرهای بریتانیا بیش از ۶۵ درصد خیابان‌ها در مالکیت خودروها قرار دارد و عابران پیاده و دوچرخه‌سواران به سختی می‌توانند در آن‌ها تردد کنند. همین امر، معماران را به طراحی دوباره خیابان‌ها برای دوران پسا کرونا سوق داده و قرار است در آینده خیابان‌های بیشتری به عابران پیاده اختصاص داده شود و تردد وسایل نقلیه موتوری در آن‌ها به حداقل برسد.

کد خبر 446692

منبع: ایمنا

کلیدواژه: طراحی شهری دوران پسا کرونا طراحی فضای شهری بزرگراه کووید ۱۹ شیوع کرونا فضاي سبز شهري شهرهای جهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق دوچرخه سواران دوچرخه سواری ویروس کرونا طراحی شهری خیابان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۵۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، نتایج یک پژوهش‌ جدید در بریتانیا نشان می‌دهد که ۲ میلیون نفر در سراسر این کشور همچنان از علایم کووید طولانی رنج می‌برند که ۳۸۱ هزار نفر از این افراد، فعالیت‌های روزانه خود را محدود کرده‌اند.

اداره ملی آمار بریتانیا اعلام کرد که ۳.۳ درصد از افرادی که داده‌هایشان در این پژوهش مورد مطالعه قرار گرفته است، بین ۶ فوریه تا ۷ مارس اعلام کردند که پس از ۴ هفته همچنان دارای علایم کووید هستند.

نتایج این پژوهش که روز پنج‌شنبه ۲۵ آوریل منتشر شده، نشان می‌دهد که ۰.۴ درصد به تعداد افرادی که در ماه مارس ۲۰۲۳ از علایم کووید طولانی رنج می‌بردند افزوده شده است.

کووید طولانی یکی از عوامل افزایش جمعیت غیرفعال در بریتانیا بوده که از زمان همه‌گیری کرونا حدود ۷۰۰ هزار نفر به آن افزوده شده است.

داده‌های این پژوهش نشان می‌دهد ۹.۱ درصد افرادی که بیکار بودند یا به دنبال شغل هم نمی‌گشتند، علائم کووید طولانی را گزارش کرده‌اند که تقریباً سه برابر نرخ آن نسبت به کل جمعیت بریتانیا است.

بر اساس نتایج این پژوهش، پنج درصد از افرادی که در گروه سنی ۴۵ تا ۵۴ سال به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند، از علایم کووید طولانی رنج برده‌اند که بیشترین رقم در بین گروه‌های سنی است.

این پژوهش همچنین نشان می‌دهد که نرخ زنانی که علایم بیماری کرونا را گزارش کرده‌اند ۲۰ درصد بیشتر از مردان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیشگیری از سرقت دوچرخه و موتورسیکلت با ساخت پارکینگ هوشمند
  • زخم عمیقی به دوچرخه سواری زدند که به راحتی درست نمی‌شود
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • کیفیت و بی‌توجهی: دست اندازی در جاده پیشرفت راهسازی ایران
  • توسعه و گردشگری از اهداف اصلی شهرداری بندرعباس است
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • جای توربین‌های بادی دیگر در خیابان‌ها است
  • طرح جامع شهری در شهرهای کوچک بلاتکلیف مانده است
  • شهرداران از مصائب شهری با استاندار سخن گفتند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!