Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-06@03:06:49 GMT

بستن سفارت آمریکا در عراق ۹۰ روز طول می‌کشد

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۴۸۲۶۲

بستن سفارت آمریکا در عراق ۹۰ روز طول می‌کشد

به گزارش افکارنیوز،

 روزنامه واشنگتن پُست خبر داد، آمریکا به دولت عراق و شرکای دیپلماتیک خود گفته است که اگر عراق حملات به پرسنل آمریکایی را مهار نکند، در نظر دارد به طور کامل سفارت آمریکا در عراق را تعطیل کند.

این رسانه آمریکایی در این گزارش به سراغ احمد ملا طلال سخنگوی مصطفی الکاظمی نخست‌وزیر عراق هم رفته و با او مصاحبه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی نخست وزیر عراق به این روزنامه گفت: «ما امیدواریم که دولت آمریکا (در تصمیم خود برای تعطیلی و بستن سفارتش در بغداد) تجدیدنظر کند. گروه‌های غیرقانونی وجود دارند که می‌خواهند این روابط (بین بغداد و واشنگتن) را در هم بشکنند و بستن سفارت پیامی منفی به آنها خواهد داد».

واشنگتن پُست در ادامه گزارش خود نوشت: «به گفته یک منبع مطلع، مایک پامپئو وزیر خارجه (آمریکا) شنبه شب (هفته جاری) به الکاظمی درباره طرح‌ها (برای بستن سفارت واشنگتن در بغداد) اطلاع داد. دو مقام غربی حاضر در بغداد هم گفتند که دفاتر دیپلماتیک کشورهایشان درباره این طرح مطلع شده بودند».

طبق این گزارش، یک منبع دیپلماتیک خبر داد اگرچه هنوز مشخص نیست که کاخ سفید با طرح بستن سفارت آمریکا در عراق تایید کند یا نه اما اگر این طرح به پیش برود، احتمال می رود که بستن سفارتخانه واشنگتن در بغداد ۹۰ روز به طول انجامد که این موضوع روزنه‌ای برای دادن فرصت به واشنگتن برای ارزیابی مجدد این تصمیم خواهد داد.

یک مقام عراقی که نامش فاش نشده، به این روزنامه خبر داد که آمریکا از عراق خواسته اقدامات قویتری علیه «شبه نظامیان» اتخاذ کند و این موضوع نشان می‌دهد در صورت انجام چنین اقدامی امکان منتفی شدن تعطیلی سفارت وجود دارد.

واشنگتن پُست به سراغ سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم رفت و درباره مکالمه وزیر خارجه این کشور با نخست وزیر عراق از او سوال کرد. این سخنگو ضمن بیان اینکه درباره «مکالمات خصوصی (وزیر خارجه) با رهبران خارجی» صحبت نمی‌کند، افزود: «ایالات متحده از حملات راکتی گروه‌های مورد پشتیبانی ایران به سفارتمان خسته شده است».

وی افزود: «(چنین حملاتی) نه تنها خطری برای ماست بلکه خطری برای دولت عراق، نهادهای دیپلماتیک کشورهای همسایه و ساکنان مناطق (استقرار سفارتخانه ها) است».

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه مصاحبه خود، کمک مالی این کشور به عراق را به مقابله دولت عراق با گروه‌های مقاومت منوط کرد.

او مدعی شد: «حضور شبه نظامیان غیرقانونی و مورد حمایت ایران، بزرگترین مانع در برابر سرمایه گذاری های بیشتر (آمریکا) در عراق است».

بنا بر گزارش واشنگتن پست، «یک مقام ارشد در دفتر الکاظمی روز یکشنبه (دیروز) گفت که نخست‌وزیر در حالی لابی کردن با شرکای اروپایی است تا تلاش کنند که ایالات متحده از تصمیمش (برای بستن سفارت) برگردد و بر "تاثیرات منفی" (بستن سفارت) بر ثبات عراق تاکید کرده است. مقام های سفارت سه کشور اروپایی در بغداد گفتند حتی اگر ایالات متحده خارج شود آنها در عراق باقی خواهند ماند».

انتشار گزارش این روزنامه آمریکایی در شرایطی انجام شده که طی روزهای اخیر گزارشها و شایعه‌های مختلفی درباره احتمال بسته شدن سفارت واشنگتن در بغداد منتشر شده است.

همزمان با انتشار شایعاتی از قصد آمریکا برای بستن سفارتش در عراق، اواخر وقت یکشنبه شب (دیشب)، برخی رسانه‌ها از جمله «اسکای نیوز» از خروج سفیر آمریکا از بغداد خبر دادند.

اسکای نیوز در خبری کوتاه که رسانه‌های عراقی از جمله شبکه خبری «السومریه» آن را بازنشر کردند، ادعا کرد که «متیو تولر» بغداد را به مقصد اربیل (مرکز کردستان) ترک کرد

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: عراق سفارت آمریکا نخست وزیر عراق عراق سفارت آمریکا نخست وزیر عراق بستن سفارت نخست وزیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۸۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال توافق ریاض-واشنگتن بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیل

منابع مطلع به خبرگزاری رویترز گفته‌اند توافق امنیتی میان عربستان سعودی و آمریکا رو به نهایی شدن است در شرایطی که چشم‌اندازها برای عادی‌سازی روابط ریاض-تل‌آویو مبهم است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در حال نهایی‌سازی توافق امنیتی دوجانبه با عربستان سعودی برای ارائه ضمانت‌های امنیتی و همچنین کمک‌ به برنامه هسته‌ای است و این در حالی است که هنوز چشم‌اندازهای مبهی برای تحقق توافقی جهت عادی‌سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو وجود دارد.

دولت آمریکا به ریاست جو بایدن از چند ماه پیش به دنبال میانجی‌گری برای عادی‌سازی روابط میان عربستان سعودی و اسرائیل  در ازای موافقت با توافقی دیگر با عربستان سعودی برای ارائه کمک در زمینه انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای و همچنین ضمانت‌های امنیتی و دفاعی به این کشور خاورمیانه است.

دو منبع مطلع روز پنجشنبه به خبرگزاری رویترز گفته‌اند در پیش‌نویس یک سند، اصول و طرح‌هایی برای احیای تلاش‌های ایالات متحده آمریکا جهت شکل‌دهی به «منطقه ناپایدار خاورمیانه» که بعد از عملیات 7 اکتبر موسوم به «طوفان‌الاقصی» از ریل خارج شدند مشخص شده است.

رویترز نوشته مذاکره‌کنندگان آمریکا و عربستان فعلاً توافق امنیتی دوجانبه میان دو طرف را در اولویت قرار داده‌اند و این توافق قرار است در مرحله بعد، بخشی از بسته گسترده‌تری باشد که به «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر اسرائیل ارائه می‌شود. نتانیاهو آنگاه بایستی در خصوص دادن امتیاز برای برقراری رابطه با عربستان تصمیم بگیرد. 

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه گفت: «به حصول توافق بسیار نزدیک شده‌ایم.» وی همچنین تصریح کرد که اختلاف‌ها در جزئیات مربوط به این توافق ممکن است «به زودی» حل و فصل شوند.

دیپلمات‌های مطلع در کشورهای حاشیه خلیج فارس و چند منبع در واشنگتن به رویترز گفته‌اند توافق امنیتی آمریکا-عربستان خواستار ارائه ضمانت‌های رسمی از سوی ایالات متحده برای دفاع از طرف سعودی است. به موجب این توافق همچنین ریاض در ازای توقف خرید سلاح از چین و محدود کردن سرمایه‌گذاری‌های پکن در آن کشور از سلاح‌های پیشرفته آمریکایی برخوردار خواهد شد. 

منابع مطلع مضاف بر این می‌گویند توافق امنیتی دوجانبه میان دو طرف تبادل تکنولوژی‌های نوظهور از جمله در زمینه هوش مصنوعی را شامل خواهد شد. یک مقام آمریکایی به شرط عدم افشای نام گفت: «مفاد توافق طی چند هفته نهایی خواهند شد.»

از طرف اسرائیل، نتانیاهو برای پیوستن به این توافق بایستی با بازگرداندن آرامش به نوار غزه و مسیری جهت تشکیل کشور مستقل فلسطین موافقت کند. این دو شرط مواردی هستند که بنیامین نتانیاهو و بخش‌هایی از کابینه جنگی او تاکنون سرسختانه در برابر آنها مقاومت نشان داده‌اند.

وزیر خارجه عربستان: قبل از توقف جنگ در غزه هیچ بحثی درباره عادی‌سازی با اسرائیل نمی‌کنیمرسانه سعودی: تبلیغات آمریکا و اسرائیل درباره عادی‌سازی با عربستان برای تحریف افکار عمومی استعربستان سعودی شروط «عادی‌سازی» با رژیم اسرائیل را اعلام کرد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بیانیه الجزیره پس از بستن دفاتر این شبکه در اراضی اشغالی
  • اسرائیل جرأت نکرد تصاویر آثار حمله ایران را به دنیا نشان دهد | این رژیم بمب اتم هم بخواهد...| بلینکن درباره ارتش اسرائیل به نخست وزیر عراق چه گفت؟
  • کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند
  • (ویدئو) اهتزاز پرچم فلسطین در دانشگاه جورج واشنگتن آمریکا
  • روزنامه‌آمریکایی: ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • اتهام‌زنی آمریکا به ما درباره حمله سایبری به اروپا دروغ است
  • واشنگتن پیشنهاد اخراج دفتر حماس از قطر را مطرح کرد
  • پیام ویژه آمریکا خطاب به عربستان درباره سازش با اسرائیل
  • احتمال توافق ریاض-واشنگتن بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیل