Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-26@11:19:08 GMT

کارفرمای هفت تپه فاقد اهلیت است

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۵۱۱۳۰

کارفرمای هفت تپه فاقد اهلیت است

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)، حاشیه‌های هفت تپه انگار تمامی ندارد؛ شرکتی که روزی یکی از بزرگترین تولیدکنندگان شکر در کشور بود بعد از واگذاری به بخش خصوصی، هر روز شاهد اعتراض و اعتصاب کارگران است.

در آخرین بخش از اعتراضات، کارگران هفت تپه در اعتراض به نوع مدیریت و البته نوع واریز حقوق‌ها، به مدت ۷۰ روز دست به اعتراض زدند و در نهایت با وعده نمایندگان مجلس مبنی بر خلع ید مالک کنونی، به اعتراض خود پایان دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری مهر، در این مدت گزارش و مصاحبه‌های بسیاری را پیرامون این شرکت و حاشیه‌هایش منتشر کرده است و اخیراً نیز گزارش مفصلی را در مورد نظرات طرف‌های مختلف هفت تپه منتشر کرد. (جزئیات بیشتر) با توجه به ادعاهای کارفرمای فعلی این شرکت در مورد وضعیت کارگران و تولید، یکی از کارگران هفت تپه در گفت و گویی با خبرنگار مهر با رد تمامی ادعاهای مالکان هفت تپه، انتقادات بسیاری به وضعیت شرکت کرد.

این فعال کارگری در هفت تپه اظهار داشت: کارفرما نباید در مورد رضایت یا عدم رضایت کارگران نظر دهد بلکه این حق کارگر است که در مورد وضعیت حقیقی خود صحبت کند. وقتی نمایندگان کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به هفت تپه آمدند، مشخص شد که تعداد زیادی از کارگران هفت تپه معترض و خواستار خلع ید مدیران کنونی هستند. فیلم این اعتراضات هم موجود است. ما به صراحت اعلام کرده ایم که با کارفرمای کنونی مشکل داریم و تنها خواسته به حق ما خلع ید این افراد است.

وی که خواست نامش در گزارش ذکر نشود، با بیان اینکه مدیران هفت تپه تعدادی از بازرسان بخش خصوصی را آورده اند و در حال حسابرسی مالی هستند، افزود: متأسفانه در حال حاضر عوامل کارفرما که اندک هم هستند تبلیغات سو علیه کارگران می‌کنند. وقتی در پرونده ارزی مدیران هفت تپه وضعیت مالی و رشوه دادن هایشان موجود است، دیگر خریدن چند کارگر برای اینکه علیه کارگران معترض تبلیغات سو کنند و خریدن چند حسابرس مالی، سخت نیست.

این فعال کارگری گفت: آیا چند حسابرس بخش خصوصی می‌توانند گزارشات دیوان محاسبات و کمیسیون اصل ۹۰ را زیر سوال ببرند؟ این نهادها متفق القول اعلام کرده اند که آقایان اسدبیگی اهلیت ندارند و شرکت باید برگردد و تصمیم گیری مجدد در مورد شرکت شود.

چرا در حال حاضر استحصال کارخانه به زیر ۶ درصد رسیده است؟

این فعال کارگری ادامه داد: بیشتر مشکلات ما این است که تعدادی بازنشسته در شرکت داریم که از طرف کارفرما آمده اند و فقط به حاشیه‌های شرکت دامن می‌زنند؛ در حال حاضر خرید انجام می‌شود و کالای غیرمرغوب از طریق همان بازنشسته فاکتور زده و کالا تأیید می‌شود و از طریق بازنشسته دیگری سند می‌خورد؛ در واقع در شرکت هفت تپه سلسله مراتب را رعایت کرده اند و اشخاصی را برای جعل سند آوده اند. پیش از اینکه هفت تپه به بخش خصوصی واگذار شود، استحصال کارخانه از ۱۰ روی ۹.۵ بود یعنی از هر ۱۰۰ تن باید ۱۰ تن شکر خالص تولید می‌کردیم اگر این آقایون ادعا دارند که ما چنین کارهایی کرده ایم و دستگاه‌هایی را خریده ایم چرا در حال حاضر استحصال کارخانه به زیر ۶ درصد رسیده است؟ آیا این موضوع در تناقض با ادعاهای کارفرما نیست؟ آیا این هزینه کردن‌ها نباید برای کارگر محسوس باشد؟ نه کشت نه اورهال و نه برداشت درست نبوده است. این موضوع برای همه محرز است.

عوامل کارفرما اعتصاب راه انداختند که حقوق کارگران را ندهند

وی ادامه داد: آقایان کارفرما هر زمان در دادگاه گیر کرده اند خودشان اعتصاب را شروع و حقوق را واریز نکرده اند. این اعتصاب ۷۰ روزه اخیر که انجام شد، بپرسید شروع کننده اعتصاب چه کسی بوده است؟ این اعتصابات در حالی بود که طبق صحبتی که ما با قوه قضائیه داشتیم قرار بود تولید ادامه داشته باشد و دادگاه اسدبیگی در نهایت آرامش انجام شود اما عوامل کارفرما بیانیه اعتصاب دادند و اعتصاب را شروع کردند و حقوق را واریز نکردند و کارگر مطالبه گر شده است.

این فعال کارگری گفت: این آقایان خودشان حقوق را پرداخت نمی‌کنند و گره در کار می‌اندازند؛ یکی دو نفر که در شرکت هفت تپه کار هم نمی‌کنند این مسائل را ساماندهی می‌کنند مثلاً به آشوب دامن می‌زنند یا اینکه برخی وسایل شرکت را تخریب می‌کنند. کارگری که دلسوز شرکت است هیچ گاه دست به چنین اقداماتی نمی‌زند. ۱۳۰ کارگر غیرشرکتی را اخراج کرده اند و بسیاری از این افراد هنوز سر کار نیامده اند.

وی افزود: ما کارخانه نیشکر هفت تپه هستیم، اگر قرار بر ایجاد توسعه در شرکت باشد، توسعه باید در راستای تولید نیشکر باشد نه موضوع دیگری.

تنها ۱۵ هزار تن شکر سفید داریم

این فعال کارگری گفت: سالی که هفت تپه به بخش خصوصی واگذار شد ۵۷ هزار تن شکر سفید در کارخانه موجود بوده است الان به ۱۸ هزار تن شکر زرد رسیده است که بر اساس محاسبات یعنی ۱۵ هزار تن شکر سفید داریم. این عملکرد آقایان اسدبیگی بوده است؛ از ۸ هزار و ۶۰۰ هکتار سطح زیر کشت به ۶ هزار هکتار رسیده ایم؛ سند تمام این مباحث موجود است. این آقایان که ادعای ۳ هزار هکتار سطح کشت دارند از کجا این ارقام را می‌آوردند؟

وی با بیان اینکه هدف این آقایان کار کردن در هفت تپه نبوده است، افزود: در شرکت هفت تپه به جز کشت و صنعت، دو هزار خانوار ساکن هستند و شهری کامل است. آقایان اسدبیگی هفت تپه را ویرانه کرده اند و امنیت شغلی و اجتماعی منطقه را هم به خطر انداخته اند. هیچ گونه تخصصی ندارند و فاقد هر گونه اهلیت مالی و مدیریتی هستند.

این فعال کارگری گفت: آقای دژپسند گفته اند که در زمان واگذاری، اهلیت مالی برای ما مهم بوده است. سوال من این است که آقای دژپسند از زمانی که آقایان اسدبیگی روی کار آمده اند، چند بار کارگران مشکل حقوق و دستمزد داشته اند؟

وی با اشاره به اهلیت مدیریتی کارفرمای هفت تپه، اظهار داشت: از روزی که این آقایان به هفت تپه آمده اند، چند مدیر عوض کرده اند؟ نه اهلیت مالی داشته اند و نه اهلیت مدیریتی. فکر نمی‌کردند در هفت تپه گیر کنند. فکر می‌کردند یک مدت در هفت تپه می‌مانند و بعد با بستن در شرکت، اعلام ورشکستگی می‌کنند. اما دیدند که هفت تپه اینطور نیست و کارگران به راحتی کنار نمی کشند. ما در مورد منافع هفت تپه با هیچ کسی مذاکره‌ای نداشته ایم.

این فعال کارگری گفت: از قوه قضائیه درخواست داریم هر چه سریع‌تر به پرونده کارفرمای هفت تپه رسیدگی و رأی را صادر کنند و در مورد خلع ید این آقایان تصمیم جدی گرفته شود زیرا هر زمان در پرونده‌های قضائی به مشکل می‌خورند، حقوق کارگران را نمی‌دهند تا به اعتراضات کارگران دامن بزنند.
منبع:مهر
انتهای پیام 

کد خبر: 1074202 برچسب‌ها کارخانه نیشکر هفت تپه خصوصی سازی فساد مالی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: کارخانه نیشکر هفت تپه خصوصی سازی فساد مالی فعال کارگری گفت حال حاضر هزار تن شکر هفت تپه بخش خصوصی خلع ید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۵۱۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت به کار کارگران اخراجی شرکت پارس طبیعت سلولز گروه صنایع کاغذ پارس

محمد کعب عمیر نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی با انتقاد شدید از تصمیم مدیران هلدینگ گروه صنایع کاغذ پارس برای اخراج ۱۰۰ نفر از کارگران این شرکت گفت: تصمیم نادرست مدیران این شرکت تبعات سیاسی، اجتماعی و امنیتی فراوانی برای شهرستان داشته است.

کعب عمیر می‌گوید: مسئولان شرکت کاغذ پارس که بر اساس سیاست‌های اصل ۴۴ مدیریت این شرکت را به عهده گرفته اند باید نسبت به ایجاد اشتغال در این شهرستان پاسخگو باشند.

او با بیان اینکه خصوصی سازی شرکت‌های بزرگ دولتی شوش در دوران دولت قبل را خیانت به این شهرستان دانست و افزود: شرکت هفت تپه به ثمن بخث به برخی افراد نور چشمی واگذار شد و این واگذاری غیرکارشناسی، تولید و اشتغال را به نقطه‌ای رساند که تجمعات کارگری هفت تپه به سرخط اخبار بین المللی تبدیل شد و متاسفانه این رویه در شرکت کاغذپارس نیز در حال تکرار شدن است.

کعب عمیر افزود: نحوه واگذاری شرکت‌های بزرگ شوش در قالب اصل ۴۴ خیانتی بزرگ به این شهرستان بود که در دولت روحانی و با ضعف مدیران وقت استانی رقم خورد.

وی با تاکید بر اینکه تمام کارگران اخراج شده کاغذ پارس باید امروز به کار خود بازگردند گفت: مسائل مبتلا به شرکت کاغذ پارس را در سطح ملی و با استفاده از ظرفیت‌های مجلس شورای اسلامی دنبال می‌کنم.

نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: انتظار از مدیران شرکت کاغذپارس این بود که قبل از تصمیم به اخراج کارگران مسایل مبتلا به خود را مطرح تا موضوع در سطح ملی و با نشست با مسوولان و وزرای مرتبط را پیگیری کنیم.

کعب عمیر گفت: بسیاری از شرکت‌های فعال در شوش که در روند تولید آنها اختلال ایجاد شده بود، پیش از گسترش مشکل، با طرح موضوع با مسوولان شهرستان و استفاده از تمام ظرفیت‌های موجود در سطح شهرستانی، استانی و ملی، مسایل گره گشایی شد.

نماینده شوش در مجلس، تصمیم مدیران هلدینگ در اخراج کارگران را تنش زا و مغایر با رهنمود‌های رهبر معظم انقلاب برای تحقق جهش سال دانست و گفت: بسیاری از قوانین کارگری از جمله طبقه بندی مشاغل و مزایای کارگری به کارگران کاغذ پارس داده نشده است که این روند باید به سرعت اصلاح شود.

وی با انتقاد از نحوه قرارداد شرکت کاغذپارس با کارگران این شرکت افزود: قرارداد کارگران فعال در کاغذ پارس، با شرکت واسطه‌ای به نام ملایار و آن هم یک ماهه تنظیم می‌شود که هر ۲ اقدام خلاف قانون است.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • موفقیت‌های فولاد اکسین مرهون تلاش‌های کارگران است
  • نقش کلیدی کارگران در رونق اقتصادی
  • نیشکر هفت تپه؛ از سرخط اعتصابات کارگری به پیشتازی سنگر تولید
  • بازگشت به کار کارگران اخراجی شرکت پارس طبیعت سلولز گروه صنایع کاغذ پارس
  • همت والای کارگران زمینه ساز تحقق شعار سال خواهد شد
  • معرفی همراه اول به عنوان کارفرمای برتر سلامت‌محور
  • حضور جمعی از کارکنان صنعت فولاد اکسین خوزستان در دیدار کارگران با رهبر انقلاب
  • تامین نفت سفید ۱۱ هزار خانوار گیلانی فاقد گاز طبیعی
  • بلاتکلیف شدن کارکنان شرکت فروسیلیس ملایر در پی تعطیلی این شرکت
  • چرا طرح طبقه‌ بندی در شرکت واحد اجرا نمی‌ شود؟