Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@10:43:15 GMT

تشخیص سکته‌های خفیف با آزمایش خون

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۵۱۷۱۶

تشخیص سکته‌های خفیف با آزمایش خون

به گزارش روز دوشنبه از ساینس، در این تحقیقات بیش از ۱۰ هزار ژن انسان که دارای کدهای مربوط به پروتئین‌ها بودند، مورد مطالعه و تجزیه و تحلیل قرار گرفتند تا توانایی آن‌ها در تولید نشانگرهای زیستی مرتبط با آسیب‌های عصبی مغز مشخص شود.
پس از شناسایی نشانگرهایی که دارای ارتباط بالقوه با آسیب عصبی بودند، محققان از تعداد زیادی از بیماران مبتلا به انواع آسیب‌های عصبی از جمله آلزایمر، سکته ایسکمی و ام اس نمونه خون گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدین ترتیب علاوه بر شناسایی نشانگرهایی که به طور عمومی با آسیب‌های مغزی ارتباط دارند، تعدادی از نشانگرهای زیستی مختص سکته نیز شناسایی شد.
به اعتقاد محققان پروتئین موسوم به MT-۳ قادر است به طور خاص وقوع سکته ایسکمی را شناسایی کند. در واقع افزایش این پروتئین در خون امکان شناسایی افراد مبتلا به سکته را با دقت ۹۵ درصد فراهم می‌کند.
با وجود این که وقوع سکته شدید را به سادگی می‌توان تشخیص داد، حدود یک سوم از موارد ابتلا به سکته توسط پزشکان تشخیص داده نمی‌شود و تنها راه تشخیص وقوع آن‌ها استفاده از تصویربرداری MRI یا اسکن CT است.
این تحقیقات هنوز مراحل اولیه را سپری می‌کند و راه درازی تا استفاده بالینی از نتایج آن برای تشخیص سکته باقی مانده، اما هدف محققان این است که با استفاده از نتایج به دست آمده، راهکاری را برای تشخیص سریع وقوع سکته‌ خفیف با استفاده از آزمایش خون توسعه دهند تا امکان ارائه مراقبت‌های لازم در زمان مناسب برای مبتلایان به این نوع سکته فراهم شود.
سکته مغزی به دلیل وقفه‌ای کوچک در جریان خون مغز یا انسداد رگ‌ها بوجود می‌آید. در این حالت جریان اکسیژن و مواد غذایی به مغز محدود می‌شود و بخشی از بافت مغز آسیب می‌بیند. حدود ۸۵ درصد از تمام موارد سکته‌های مغزی بر اثر انسداد یک شریان مغزی با یک لخته خون ایجاد می‌شود که به آن سکته مغزی ایسکمیک گفته می‌شود. گاهی نیز سکته مغزی هموراژیک (خونریزی) است که در اثر پارگی عروق مغزی ایجاد می‌شود.
اکنون سکته مغزی مهمترین عامل ناتوانی در سراسر جهان و دومین علت مرگ و میر است. نکته حائز اهمیت این است که این عارضه به طور کامل قابل پیشگیری است. در سال جاری ۸۰ میلیون نفر در سراسر جهان از سکته مغزی جان سالم به در بردند؛ ولی بسیاری از این افراد با چالش‌های اساسی از قبیل ناتوانی جسمی، مشکلات ارتباطی، ‌تغییر در نحوه تفکر و احساسات، از دست دادن شغل و درآمد و روابط اجتماعی روبرو هستند.
فشار خون، استعمال دخانیات، چاقی و نداشتن فعالیت بدنی از مهم ترین دلایل سکته مغزی محسوب می‌شوند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه PNAS منتشر شده است.

برچسب‌ها پژوهشگر ایالات متحده آمریکا سکته مغزی ام اس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پژوهشگر ایالات متحده آمریکا سکته مغزی ام اس پژوهشگر ایالات متحده آمریکا سکته مغزی ام اس اخبار کنکور سکته مغزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۵۱۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانوی دشتستانی ناجی چند بیمار نیازمند به عضو شد

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به برداشت اعضای بیمار مرگ مغزی در بیمارستان دشتستان، گفت: در این راستا بانوی دشتستانی ناجی چند بیمار نیازمند به عضو شد. - اخبار استانها -

نادر شکیب آزاد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در دشتستان، با اشاره به اینکه اهدای عضو بیماران مرگ مغزی به دیگر بیماران نیازمند به اعضا جان می‌بخشد از اهدا عضو بیمار مرگ مغزی یک بانوی دشتستانی خبر داد و اظهار داشت: لیلا حاجیانی ساکن روستای عیسوند شهرستان دشتستان با رضایت خانواده نوع دوستش دومین اهدا کننده عضو سال جاری شد.

وی تصریح کرد: این بانوی 50 ساله با کاهش سطح هوشیاری به بیمارستان شهید گنجی برازجان منتقل شد که بعد از انجام آزمایشات تشخیصی لازم، خون‌ریزی در بطن‌های مغزی به علت فشار خون کنترل نشد و متأسفانه همین امر باعث مرگ مغزی این بانو شد.

شکیب آزاد اضافه کرد: به دنبال تأیید مرگ مغزی این بانو، در نهایت با رضایت پدر و مادر مهربانش، کلیه‌ها و کبد آن برداشت شد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از زحمات کارکنان بخش ICU جراحی، پزشکان تأیید کننده و مدیریت بیمارستان شهید گنجی برازجان در همراهی این عمل خاطرنشان کرد: این 117 همین برداشت عضو استان بوشهر و دومین برداشت اعضای بیماران مرگ مغزی سال جاری است.

وی اضافه کرد: تاکنون 7 قلب بیماران مرگ مغزی از استان بوشهر با پرواز به تهران و شیراز برای پیوند به بیماران انتقال داده شده است.

انتهای پیام/190/

دیگر خبرها

  • سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی در کشور انجام می شود
  • انجام سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی با حداقل خطا در کشور
  • کبد بیمار یزدی نجات بخش جان هم‌وطنی دیگر شد
  • ثبت ششمین اهدای عضو در استان یزد
  • بانوی دشتستانی ناجی چند بیمار نیازمند به عضو شد
  • پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون
  • ChatGPT در تشخیص آبسه مغزی شکست خورد
  • راهکارهای خانگی برای درمان معده‌دردهای خفیف
  • از سکته گوش چه می‌دانید؟
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد