Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - شهر: بهبود بازار سرمایه گذاری خصوصی در دارایی‌های زیرساختی، ایجاد اکوسیستم‌های «شهر هوشمند» که بازیکنان خصوصی را به میدان بیاورد و ایجاد ساختارهای *صندوق‌های سرمایه‌گذاری ETF می‌تواند به دولت‌های محلی کمک کند تا از موانع مالی عبور کنند.
به گزارش شهر، یافتن منبعی برای به دست آوردن درآمد پایدار نه دغدغه این روزهای مدیریت شهری که، چالشی دیرینه بوده است؛ اما حالا اقتصاد در رکود، عمل نکردن دولت به تعهدات خود در قبال شهرداری پایتخت و البته کرونا همگی دست به دست هم داده‌اند تا درآمدهای این نهاد به شدت کاهش پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال برخی کارشناسان و ناظران شهری راه‌هایی پیش پای شهرداری تهران برای منابع درآمدی جدید گذاشته‌اند، یکی از آنها استفاده از ظرفیت صندوق سرمایه گذاری ETF است.
مهدی تقوی، اقتصاددان و استاد دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است «شهرداری تهران پس از طی فرایند شفافیت دارایی‌های شرکت‌ها، آنها را در صندوقی که می‌تواند از نوع صندوق‌های قابل معامله (ETF) باشد، تجمیع کرده و آنگاه در بورس عرضه کند.»
بانک جهانی هم در تازه‌ترین گزارش خود، با این مقدمه که شهرها بیش از نیمی از جمعیت جهان را در خود جای داده‌اند و انتظار می‌رود که تا سال 2050، تعداد دو میلیارد و 500 میلیون نفر دیگر به شهرها اضافه شود، گفته است «هم اکنون که همه گیری COVID-19 بسیاری از اولویت های جوامع و شهرها را تحت الشعاع قرار داده و خزانه دولت و شهرداری را تخلیه کرده است، جذب سرمایه خصوصی به منظور ایجاد زیرساخت‌های مقاوم و همینطور پایدارتر ساختن شهرها بیش از هر زمان دیگری مهم خواهد بود.»
این نهاد بین‌المللی دو روش برای انجام این کار توصیه کرده؛ «بهبود بازار سرمایه گذاری خصوصی در دارایی های زیرساختی، ایجاد اکوسیستم‌های «شهر هوشمند» که بازیکنان خصوصی را به میدان بیاورد و ایجاد ساختارهای صندوق‌های سرمایه‌گذاری می‌تواند به دولت‌های محلی کمک کند تا از موانع مالی عبور کنند. روش دیگر برای کاهش هزینه‌های معامله برای سرمایه‌گذاران، مشارکت در انجام پروژه‌های شهری است.»
تقوی، اقتصاددان در عین حال معتقد است «این موضوع را هم باید در نظر گرفت که سرمایه گذاران تنها در صورت وجود بازده مالی و داشتن اطمینان حاضر به سرمایه‌گذاری هستند.»
پیشتر مجید فراهانی، عضو شورای شهر تهران پیشنهاد داده بود که «عرضه سهام شرکت شهروند در بورس، عرضه سهام موسسه همشهری در بورس، استفاده از ظرفیت شرکت سهامی عام، استفاده از ظرفیت صندوق سرمایه گذاری ETF و استفاده از ظرفیت صندوق سرمایه گذاری نیکوکاری بر پایه قوانین بازار سرمایه و ظرفیت های بورس می تواند کمک زیادی به درآمدزایی شهرداری کند.»
میثم رادپور، کارشناس بازار سرمایه در این باره به خبرنگار شهر می‌گوید: «یکی از مزیت‌های این صندوق تنوع در سبد دارایی آن است، همین موضوع برای سهامدار جذابیت لازم را دارد، یعنی هم می توان اوراق و هم طلا، ارز، املاک و هر دارایی دیگر را در آن گذاشت، اما مزیت مهم این صندوق در حقیقت نگاهی است که به توسعه شهر دارد.»
به گفته او «این صندوق در تامین مالی پروژه‌های استراتژیک شهر و نیز در مواقع اضطراری مثل وقوع مخاطرات انسانی و محیطی به عنوان پشتیبان مالی عمل می‌کند.»
به نظر می‌رسد ورود شهرداری به بازار سرمایه با چالش‌هایی مواجه است که حل آنها زمانبر است. برای نمونه شکرالله بنار، مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران درباره سرانجام ورود شرکت‌های شهرداری به بازار سرمایه گفته بود: «از آنجایی که شرکت‌های شهرداری برای ارایه سهامشان به بورس باید دارایی به نام داشته باشند و این موضوع در شهرداری وجود ندارد، حل این موضوع حداقل یکسال زمان می‌برد.»
*صندوق سرمایه‌گذاری ETF نوعی از صندوق‌های سرمایه‌گذاری است که از دارایی‌های متنوع تشکیل شده و واحدهای آن در طول روز همانند سهام در بازار معامله می‌شود و ساختاری شبیه صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک دارند.
خبرنگار: فریبا رحمانی

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: صندوق های سرمایه گذاری صندوق سرمایه گذاری استفاده از ظرفیت سرمایه گذاری ETF بازار سرمایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۵۱۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرایی تازه برای خریداران طلا/ مالیات جدید در راه است؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مالیات بر عایدی سرمایه از نقل و انتقال طلا، به معنای سرمایه‌ای بودن طلا از نگاه مصوبه اخیر مجلس است؛ اما به واقع جامعه‌ای که برای حفظ اندک سرمایه‌های خود در مقابل تورمی که دولت در ایجاد آن بی تاثیر نبوده است، با این سوال مواجه شده که چرا باید چنین مالیاتی پرداخت کند؟ برخی در این بین مدعی اند که اجرای این مصوبه اولین ضرر بزرگ را به بازار طلا خواهد زد.

انتخاب در گزارشی نوشت: محمدولی، کارشناس صنعت طلا، درباره مصوبه اخیر مجلس مبنی بر اخذ مالیات بر عایدی سرمایه از نقل و انتقال طلا گفت: این مصوبه فعالیت بازار را کند می‌کند و مصرف‌کننده دیگر تمایلی ندارد به سمت طلا بیاید. الان هم اگر مردم طلا می‌خرند، خواهان حفظ ارزش پول خود هستند و بعضا این خرید را مورد استفاده شخصی نیز قرار می‌دهند. این اتفاق که بیفتد، دیگر به سمت خرید طلا هم نمی‌آید و رونق بازار بسیار کم می‌شود. مردم به سمت و سوی طلای آبشده و دست دوم می‌روند که در آن صورت تولید طلا در کشور به شدت کاهش پیدا می‌کند.

وی در ادامه درباره ابهام اخذ مالیات از طلا اشاره کرد: مشخص نیست منظور از مالیات بر طلا چیست؛ آیا منظور متقاضیان عادی است؟ یا اینکه مالیات بر همکاران ما در واحدهای صنفی بر روی حجم قابل توجه اخذ می‌شود؟ مالیات مشخص نیست بر چه بخشی اعمال می‌شود. اگر بر واحدهای صنفی باشد، همکاران ما در حوزه شفافیت باید فعال باشند و در مقابل قانون اطاعت کنند، اما همکاران ما بحث مالیات را همین الان هم پرداخت می‌کنند؛ چه مالیات بر مشاغل و چه مالیات بر ارزش افزوده که عموماً پرداخت می‌کنند. ممکن است برخی مالیات واقعی را پرداخت نکنند، اما بیش از نود درصد مالیات پرداخت می‌کنند. اگر مالیات برمصرف‌کننده است، سازمان امورمالیاتی باید به طور شفاف بگوید که مردم در این بین چه کنند؟

ولی درباره راهکار مناسب برای مالیات بر طلا گفت: راهکار حل مشکل دست ما نیست، اما در نهایت ما به عنوان پیشنهاد می‌گوییم که بهتر است خرید و فروش طلا مثل گذشته جریان داشته باشد. حالا اگر یک فرد بخواهد یک گوشواره و انگشتر ۲ گرمی بخرد دیگر قدرت ندارد و تمایلی هم ندارد. رونق هر بازار و شهری، چراغ‌های طلا فروش هاست. مجلس بهتر است شرایط به قبل برگرداند.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899745

دیگر خبرها

  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس
  • حجم سرمایه‌گذاری سه هلدینگ‌ وزارت تعاون در چهارمحال و بختیاری ۴۵۰۰ میلیارد تومان است
  • تحلیل هفتگی بازار سرمایه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • ربات انسان‌نمای تسلا تا سال دیگر به بازار می‌آید
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • ورود ۸۵۳ میلیارد تومان نقدینگی به صندوق‌های با درآمد ثابت در هفته‌ای که گذشت
  • ماجرایی تازه برای خریداران طلا/ مالیات جدید در راه است؟
  • مزایده اموال متهم پرونده صندوق سرمایه گذاری بهمئی
  • استقبال چشم‌گیر از صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات مالک آتیه مسکن