Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت‌الله سید نصیر حسینی در دیدار با مدیرکل و معاونین میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد از زحمات برای توسعه گردشگری و تولید سرمایه قدردانی کرد و گفت: گردشگری ظرفیت خوبی برای ایجاد شغل و درآمد است.

به گزارش به خبرگزاری برنا از استان کهگیلویه و بویراحمد؛ نماینده ولی‌فقیه در کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به موضوع مهم حفاظت از میراث فرهنگی و تاریخی استان گفت: این دو حوزه برای ما بسیار مهم است باید کارهایی انجام شود که با توضیحات مدیرکل کارهای خوبی در دست اقدام است و انتظار ما هم تحول در  این حوزه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به ظرفیت خوب استان در حوزه گردشگری گفت: این چنین ظرفیتی در همه جای کشور وجود دارد اما در کهگیلویه و بویراحمد این ظرفیت به واسطه طبیعت خوب، چشمه‌، کوه‌ها، غاره‌ها، رودخانه‌ها و سایر مواهب الهی بیشتر به چشم می‌خورد که علاوه بر اشتغالی که ایجاد می‌شود شناسنامه‌ای برای استان به شمار می‌رود.

نماینده ولی‌فقیه در کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به ۹ پروژه جهش تولید در حوزه میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری بیان کرد: پروژه‌ها به نحوی اجرا شود که منجر به نتیجه شود همیشه به مسوولان می‌گویم که اولویت‌بندی کنید و پروژه‌ها را متناسب با اعتبار انجام دهید تا به نتیجه برسد.

وی بیان کرد:  پروژه‌ها نباید به نحوی باشند که در میانه راه متوقف شوند متاسفانه بسیاری از پروژه‌های ما اینگونه هستند، پروژه‌های زیادی در حوزه صنعت و حتی جاده‌سازی داریم که در وسط راه مانده‌اند.

آیت‌الله حسینی خطاب به مدیرکل گردشگری استان گفت: ۹ پروژه این حوزه پروژه‌های حیاتی و استراتژیک و متناسب با طرح و بودجه این اداره‌کل باشند آنها را مدیریت کنید تا مستهلک نشود.

امام جمعه مرکز کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: گاهی پروژه‌ای  را با زحمت کار می‌کنیم اما با گذشت زمان مستهلک و از بین می‌رود که این موضوع مدنظر باشد.

 وی با اشاره به اینکه بافت گردشگری مناطق استان خصوصا سی‌سخت حفظ شود، گفت: مبادا مجوز صنایع آلاینده‌ای در مناطق گردشگرپذیر استان صادر شود، پتروشیمی دهدشت سال ۸۵ کلنگ‌زنی شد و بخشی از بهترین زمین‌ها اشغال شد که اگر این زمین‌ها آزاد بودند و کشاورزی در آنها صورت می‌گرفت چندین برابر پتروشیمی برای مردم منفعت داشت.

وی با بیان اینکه نباید مجوز پروژه‌ای صادر شود بعد بگویم این طرح اشتباه و غلط بوده گفت: صنایع دستی یکی دیگر از ظرفیت‌های استان است اما خلاء بازار صنایع دستی احساس می‌شود در سایر استان‌ها چنین بازاری وجود دارد و صنایع دستی آن استان عرضه می‌شود اما حیف که این مورد در کهگیلویه و بویراحمد وجود ندارد.

نماینده ولی‌فقیه بیان کرد: البته بازارچه صنایع دستی نباید حلبی‌آباد باشد توصیه می‌کنم سازه‌ای ماندگار متناسب با صنایع دستی و میراث فرهنگی احداث شود.

آیت‌الله حسینی با انتقاد از برخی سازه‌های بی‌کیفیت گفت: در همین استان‌های شیراز و اصفهان بناهایی تاریخی با ۵۰۰ سال قدمت با کیفیت و زیبا ساخته شده اما متاسفانه در سازه‌های کنونی فرهنگ، تاریخ، هنر و معماری دیده نمی‌شود.

 امام جمعه مرکز کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: پیشنهاد داده‌ام چندین بازار با معماری ایرانی اسلامی ساخته شود، حتی مساجد ما باید به همین شکل احداث شود که اگر محقق شود تحول فرهنگی بزرگی ایجاد خواهد شد.

پیش از سخنان نماینده ولی‌فقیه مجید صفایی به ارائه گزارشی در حوزه گردشگری پرداخت و با اشاره به ۲۸۳ مورد جاذبه گردشگری استان گفت: در سال جهش تولید ۹ پروژه در کمیته برنامه‌ریزی استان و کشور مصوب شده که سهم هر شهرستان یک پروژه است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: ۱۰۳ میلیارد تومان تسهیلات برای این ۹ پروژه در نظر گرفته شده که ۲۰ درصد این اعتبار تاکنون اختصاص یافته است.

وی با اشاره به ایجاد دهکده آبی در منطقه چم‌شیر و اختصاص اعتبار ۷ میلیاردی به این طرح گردشگری گفت: ۲۵۰۰ اثر تاریخی در استان وجود دارد که ۷۷۰ مورد آن ثبت ملی شده است.

این مسوول به نظارت‌ها پس از شیوع بیماری کرونا اشاره کرد و گفت: با شیوع کرونا تاسیسات گردشگری استان تعطیل و تمام نیروهای مشغول در دفاتر و تاسیسات گردشگری بیکار شدند.

وی با اشاره به رصد روزانه تاسیسات گردشگری گفت: یک هزار و ۶۰۰ مورد نظارت از تاسیسات و دفاتر گردشگری داشتیم، ضمن اینکه با شیوع این ویروس آسیب‌های زیادی دیدیم و در وضعیت بحرانی قرار داریم.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: نماینده ولی فقیه کهگیلویه و بویراحمد نماینده ولی فقیه میراث فرهنگی صنایع دستی پروژه ها آیت الله ۹ پروژه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۵۳۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود

حسن محمدی ادیب گفت: یک هزار آثار تاریخی ثبت شده ملموس و ناملموس در این استان وجود دارد که از این تعداد ۱۱۳ بنای تاریخی شامل پل‌ها ، خانه‌ها ، مساجد ، کلیساها و تپه‌های تاریخی که روی آنها بنا وجود دارد، شناسایی شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل افزود: در استان اردبیل ۱۶ خانه تاریخی وجود دارد که از این تعداد ۹ خانه تاریخی در دهه ۸۰ با اعتبارات دولتی تحت تملک دولت و اداره میراث فرهنگی قرار گرفته و هفت خانه همچنان در اختیار مردم و مالکان بناها قرار دارد.

او با اشاره به تخریب برخی از خانه‌های تاریخی اردبیل اظهار کرد: خانه‌هایی که همچنان در اختیار مالکان آنهاست به هر حال مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و قابل استفاده است اما برخی از خانه‌هایی که تحت تملک دولت بوده و طی سال‌های گذشته به طور کامل هم مرمت شده، به دلیل عدم رسیدگی در مرحله تخریب قرار دارد.

محمدی ادیب افزود: البته خانه‌های تاریخی زیادی در اردبیل وجود دارد که این خانه‌ها واجد ارزش تاریخی هستند ولی واجد ثبت نیستند و شاخص‌های مورد نیاز برای ثبت شدن را ندارند.

او در خصوص فرایند ثبت خانه‌ها و اصولا آثار تاریخی گفت: پرونده آثار تاریخی بر اساس اولویت‌های مدنظر شورای فنی برای ثبت به وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی ارائه می‌شود و این پرونده‌ها مورد داوری قرار می‌گیرند، پرونده خانه‌های دیگری از استان اردبیل برای داوری به وزارتخانه ارسال شده که به مرحله ثبت نرسیدند.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل با بیان اینکه تاکنون تعداد زیادی خانه تاریخی در سطح کشور ثبت شده است، گفت: وزارتخانه در شرایط فعلی بر روی ثبت مساجد و خانه‌های تاریخی کار می‌کند. پرونده ثبت ۵۴ کاروانسرای ایران هم در قالب یک پرونده جامع به یونسکو ارائه شده بود که کاروانسرای سنگی شاه عباسی صائین هم جزو این مجموعه است.

محمدی ادیب افزود: با توجه به محدودیت اعتبارات دولتی رویکرد وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استفاده از توان و ظرفیت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای احیا و مرمت خانه‌ها و بناهای تاریخی است که این رویکرد در استان اردبیل هم وجود دارد.

به گفته او، در این راستا پارسال به موضوع استفاده از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی شتاب داده شد و امسال هم اگر این روند ادامه یابد تمام خانه‌های تاریخی اردبیل تعیین تکلیف خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل تصریح کرد: پارسال چهار خانه تاریخی خادم باشی، شریعت، حمام اوچ دوکان و حمام پیرزرگر به سرمایه‌گذاران داده شد و امسال هم این روند ادامه خواهد داشت.

محمدی ادیب با بیان اینکه احیا و مرمت این خانه‌ها بر اساس نقشه اولیه و کاربری مورد تایید وزارتخانه خواهد بود، گفت: این خانه‌ها در گذشته متعلق به تجار و ملاکان بزرگ بوده که محل مراجعه مردم بوده است و مردم در این خانه‌ها رفت و آمد داشتند و الان هم با تغییرات مختصر همان کاربری مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

او با بیان اینکه تاکنون مرمت هفت خانه تاریخی اردبیل به طور کامل تمام شده است، افزود: هم‌اکنون خانه ارشادی اداره میراث فرهنگی شهرستان اردبیل است، خانه رضازاده به عنوان موزه شهدا و خانه صادقی به عنوان بوتیک هتل استفاده می‌شود ، خانه ابراهیمی نیز مجموعه اداری ستاد عتبات عالیات است و خانه مجتهدزاده هم قرار است به صورت مجموعه اقامتی مورد استفاده قرار بگیرد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • گام‌های نهایی برای سر آمدن انتظار چندساله؛ فقط یک ماه تا افتتاح پل چهارم بشار
  • راه‌‌اندازی آنلاین‌شاپ صنایع دستی و سوغات محلی در طبس
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • دستگیری ۳ حفار غیرمجاز در قروه
  • برخورد جدی با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • مهاباد به موزه جدید و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی نیاز دارد
  • ظرفیت های گردشگری گرمی در قالب جشنواره معرفی می شود
  • فروش صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود