Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@02:11:36 GMT

تمرینات نظامی جدید چین در دریای چین جنوبی

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۵۳۶۴۳

تمرینات نظامی جدید چین در دریای چین جنوبی

چین در حال انجام تمرینات نظامی جدید در دریای چین جنوبی و در بحبوحه افزایش تنش‌ها بین این غول آسیا و همسایه‌های آسیای جنوب شرقی خود و آمریکا است. اداره ایمنی دریایی چند اعلامیه مبنی بر بسته شدن دریاهای پیرامون منطقه تمریناتی که روزهای یکشنبه و دوشنبه انجام می‌شود صادر کرد، اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه دیلی‌میل، چین در این منطقه تمرینات منظمی برگزار می‌کند و نشانه بدیهی مبنی برآنکه این تمرینات به دلیل حوادث اخیر انجام شده، وجود ندارد.

با این وجود، این تمرینات در پی مجموعه‌ای از روایات اوایل این ماه از هواپیماهای جنگی چینی در حریم هوایی تایوان در انتهای شمالی دریای چین جنوبی انجام می‌شود. پکن گفت این تمرینات قصد داشته‌اند به جزیره خودگردان که چین بر روی آنها ادعا دارد، هشدار دهند.

اوایل این ماه، یک کشتی گشت‌زنی اندونزیایی با کشتی حفاظت ساحلی چینی درگیر شد که تقریباً سه روز را در آب‌هایی که اندونزی مدعی داشتن حقوق اقتصادی بر آن‌هاست و در نزدیکی جنوبی‌ترین قسمت ادعاهای مورد مناقشه دریای چین جنوبی قرار دارد، گذرانده بود.

فیلیپین، مالزی و ویتنام نیز در رد این ادعاها و فعالیت‌های چین در منطقه درگیر شده‌اند، در حالی که پیشرفت در مذاکرات بین اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا و چین بر سر دریای چین جنوبی ظاهراً در بن‌بست قرار دارد.

آمریکا پاسگاه‌های چینی را "سکوهای زورگویی" خواند

وزارت خارجه آمریکا چین را به این متهم کرده که سر حرف خود مبنی بر نظامی نکردن "جزایر اسپراتلی" نمانده و پاسگاه‌های پکن در منطقه را "سکوهای زورگویی" خوانده است.

"مورگان اورتاگوس"، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بیانیه شی جینپینگ، رئیس جمهور چین را در جریان بازدید از کاخ سفید در سال ۲۰۱۵ یادآور کرده که "چین قصد نظامی کردن جزایر اسپراتلی را ندارد و پاسگاه‌های چینی هیچ کشوری را هدف قرار نگرفته و بر آن تأثیر نخواهند گذاشت.

اورتاگوس در بیانیه‌ای که روز یکشنبه صادر شد گفت: چین در عوض نظامی‌گری بی‌پروا و تحریک‌آمیز پاسگاه‌های مورد مناقشه را دنبال کرده است.

وی به استقرار موشک‌های ضدکشتی کروز، ظرفیت‌های نظارتی افزایش یافته و ساخت باند و سوله برای جت‌های جنگنده اشاره کرد. جزایر اسپراتلی توسط چندین کشور اشغال شده که باعث می‌شود در زمره مورد مناقشه‌ترین گروه جزایر آمریکا قرار گیرند.  

وی اظهار کرد: چین از این پاسگاه‌های نظامی به عنوان سکوهای زورگویی برای اعمال کنترل در آب‌هایی که پکن هیچ‌گونه ادعای دریایی قانونی در مورد آن‌ها ندارد، استفاده می‌کند. آن‌ها به عنوان زمینه‌ساز صدها کشتی شبه‌نظامی جنگی و کشتی‌های گارد ساحلی خدمت می‌کنند که عموماً مزاحم صنایع غیرنظامی و مانع فعالیت‌های قانونی مشروع مانند صید دریایی و توسعه هیدروکربن توسط کشورهای همسایه می‌شوند.

چین نظامی بودن منطقه را انکار می‌کند و می گوید تحولات این جزیره با قصد افزایش ایمنی دریایی و اثبات ادعاهای سرزمینی چین انجام می‌شود. این کشور، آمریکا را به نظامی کردن منطقه از طریق عبور دادن کشتی‌هایش از نزدیکی پاسگاه‌های چینی در "عملیات آزادی رهگیری" و از طریق دیگر فعالیت‌ها متهم می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: چین آمريكا دریای چین جنوبی دریای چین جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۵۳۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای تازه سنتکام درباره ساقط کردن سه پهپاد یمنی

فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) جمعه مدعی شد که سه پهپاد نیرو‌های یمنی را با موفقیت ساقط کرد.

به گزارش ایرنا، سنتکام در حساب خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: نیرو‌های فرماندهی مرکزی پنجشنبه حدود ساعت ۲ بعدازظهر به وقت صنعا، با موفقیت با سه پهپاد در مناطق تحت کنترل حوثی‌ها در یمن مقابله کرده و آن‌ها را نابود کردند.

این بیانیه مدعی شد: مشخص شد که این سامانه‌ها تهدیدی قریب‌الوقوع علیه آمریکا، نیرو‌های ائتلاف و کشتی‌های تجاری در منطقه ایجاد می‌کنند. این اقدامات در راستای حفاظت از آزادی دریانوردی و امن‌تر کردن آب‌های بین‌المللی برای کشتی‌های تجاری، ائتلاف و آمریکا اتخاذ شد.

نیرو‌های مسلح یمن در ماه‌های گذشته در حمایت از مردم غزه، چند کشتی رژیم صهیونیستی یا کشتی‌های حامل کالا برای این رژیم را که در دریای سرخ، اقیانوس هند و تنگه باب‌المندب عازم سرزمین‌های اشغالی بودند، هدف قرار داده است.

نیرو‌های مسلح یمن متعهد شده‌اند تا زمانی که رژیم اسرائیل حملات خود به نوار غزه و کشتار مردم این منطقه را متوقف نکند، حملات به کشتی‌های این رژیم یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی و کشتی نیرو‌های ائتلاف حامی رژیم صهیونیستی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.

آمریکا و انگلیس طی چندین نوبت به بهانه صیانت از کشتیرانی بین‌المللی علیه مواضع نیرو‌های یمنی حمله کردند، اما این اقدامات به گواه کارشناسان بین‌المللی نتوانسته است حملات علیه کشتی‌های وابسته به رژیم صهیونیستی در دریای سرخ را مهار و بازدارندگی ایجاد کند.

اتحادیه اروپا نیز یک ماموریت دریایی در دریای سرخ موسوم به «آسپیدس» تشکیل داده و مدعی شده که هدف از این عملیات فقط دفاعی است.

دیگر خبرها

  • تداوم بارش‌های رگباری؛ هشدار سیل به ۱۳ استان کشور
  • سامانه بارشی جدید دوشنبه از غرب وارد کشور می‌شود
  • تداوم بارندگی‌ها در کشور / دمای هوا در بعضی مناطق کاهش می‌یابد
  • واکنش وزیر دفاع آمریکا به ورود نیروهای روسی به پایگاه نظامی نیامی
  • آیا نفوذ روسیه در قفقاز جنوبی کاهش یافته است؟
  • آمریکا مدعی سرنگونی سه پهپاد یمنی شد
  • ادعای تازه سنتکام درباره ساقط کردن سه پهپاد یمنی
  • (ویدیو) ظریف تحلیل کرد؛ مهمترین کاری که باید پس از بحران غزه انجام می‌دادیم
  • نوید روزهای خوش برای کویرنشینان/دریای عمان؛ ناجی خراسان جنوبی
  • شکست ائتلاف غربی در تغییر معادلات با انصارالله