Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-26@07:29:27 GMT

نقاط موفقیت مرجعیت شیعه در عراق

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۵۵۷۴۸

نقاط موفقیت مرجعیت شیعه در عراق

پایگاه خبری جماران، این روزها بار دیگر شاهد اظهاراتی درباره مرجعیت بزرگوار عراق بوده ایم که جای تامل بسیار دارد.

نهاد مرجعیت شیعه در عراق که در شخصیت حضرت آیت الله العظمی سیستانی متبلور است، سزاوار درشت گویی نیست. بلکه شخصیتی که شعاع تدبیرش بر اساس عدل و عقل زبانزد جوامع اسلامی است، شایسته تکریم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شخصیت و مرجعیت آیت الله آقای سیستانی این عناصری دیده می شود:

عنصر اول: مرجعیت اوست

مرجعیت اصیل در شیعه حکایتی بس شنیدنی و غرور آفرین است‌ که نقطه عصف آن فراری بودن افراد لایق از نظر علمی و معنوی از این مسئولیت سنگین است.

ماجرای قبول مرجعیت توسط شیح انصاری بعد از نقل و انتقال پیغام ها بین ایشان و شریف العلماء: «اگر چه من طبق دیدگاه شما در دوران تحصیل از شما قوی تر بودم امّا سالها از آن مباحث جدا گشته ­ام و شما سالهای متمادی به درس و بحث ادامه دادید و لایق هستید».

حدوث مرجعیت آیت الله سیستانی چنین بوده و هم اکنون استمرار یافته و ظاهرا این مورد خوشنودی برخی نبوده و نیست!

 

عنصر دوم: توحید و تقوی

حدیث مشهور «من کان من الفقهاء صائنا لنفسه و مطیعا لامر مولاه …» حامل دو پیام است که شرط قوام مرجعیت دو حقیقت غیر قابل انکار است یکی «از خود رستن» و دیگری «به خدا پیوستن».  «یَخْشَوْنَهُ وَلَا یَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ» (احزاب/۳۹)

مرجعیت دینی به تعبیر استاد مطهری: «مأخذی است که یک مسلمان دین خود را از او می گیرد و شاخه­ای از امامت است».

بله «مرجعیت» را معصوم نمی دانیم و یک مرجع را مورد عنایت و ارتباط خاص با حضرت حجت(ع) نمی پنداریم چون شرط عدالت را برای او قائل هستیم و یک لحظه خروج از عدالت را مساوی با خروج از این مقام مهم می دانیم.

سخن زیبای آیت الله سیستانی گواه بر دارائی های مهم معنوی اوست‌ که توصیه نمودند: «عالم کسی است که به سوی خدا و آخرت، و نه به سوی خود دعوت می کند. و اگر صادقانه در اندیشه آخرت باشد تاثیر شگرفی در دل مردم و اصلاح عقاید آنها خواهد داشت! اما اگر به سوی خود دعوت کند و در اندیشه دنیا باشد، باعث تضعیف و  نابودی عقاید مردم شده و آنها را نسبت به دین دچار شک و تردید می کند.»

 

عنصرسوم: توجه به امور جامعه و مردم و اقدام لازم

توجه به امور جامعه و مردم و اقدام در جهت آن، وظیفه جدی همه عالمان خصوصاً مراجع عظام است که خود خداوند متعال آن موظف به چنین تکلیفی فرموده: «یَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَیَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنکَرِ وَیُقِیمُونَ الصَّلاَةَ وَیُؤْتُونَ الزَّکَاةَ» (توبه/۷۱)

حضرت علی(ع) رابطه با مسئولیت عالمان در قبال ظالم و ظلم و مظلوم است در واقع تبیین آیه فوق است که فرمودند: «ما اخذ الله علی العلماء الّا یقاروا علی کظّة ظالم و لا سغب مظلوم» (نهج ـ خطبه /۳)

مشی و رفتار آیت‌الله سیستانی و موفقیت او در حالیکه فاقد هرگونه منصب حکومتی و قانونی است، اعجاب برانگیز است!

از روز سقوط صدام که نام ایشان بیشتر رسانه ای شد؛ همگان دیدیم چگونه کشورش را از حاکمیت بیگانه عبور داد، زمینه پیدایش قانون اساسی جدید عراق را رقم‌زد و باعقل وتدبیر توانست اختلافات مذهبی و فرقه‌ایِ عراق بی خطر سازد.

 

عنصرچهارم: منزلت در قلوب

هیچ رهبر معنوی در ادیان دیده نشده که بدون منزلت در قلوب انسان ها بتواند توفیقی در جهت هدایت و ترقی و تعالی پیروان خود داشته باشد. و انتظار منطقی این است مرجعیت که ظهور کوچکی از شئون حضرت رسول(ص) است دارای چنین شأنی باشد.

عوامل رسوخ در قلوب مؤمنین:

اول «علم»

دوم «تقوی»

سوم «دفاع از حق و مقابله با ظلم و ظالم».

اگر چنین اقبال عمومی وکاریزماتیک جدّی حاصل شود دیگر جایی برای رسانه­ ها و تبلیغ های سوء حتی انواع حذف ها نمی تواند مرجعی کارساز باشد. مرجعیت عظمای عراق نشان داده که بدون کمترین امکانات، توانسته فرقه ها و احزاب و سلیقه های سیاسی را به هم نزدیک کند. و این نیست مگر قدرت تدبیر و نفوذ آن مرجع در دل ها.

قدرت مرجعیتوقتی مضاعف می شود که از دو چالش بزرگ دور باشد:

اول: مسئله "بیت" اوست. یعنی اعضای خانواده و دفتر و همراهان و اطرافیان یک مرجع از هرگونه رفتار غیراخلاقی و غیرعقلانی دور باشند.

و دوم: تأثیر پذیری و تعجیل در تصمیم گیری و اقدام است.

امام(ره) در این دو مورد می فرمودند:« و باید بدانید که تبهکاران و جنایت پیشگان بیش از هرکس چشم طمع به شما دوخته‌اند، و با اشخاص منحرفِ نفوذی در بیوت شما، با چهره‌های صددرصد اسلامی و انقلابی، ممکن است خدای نخواسته‌ فاجعه به بار آورند، و با یک عمل انحرافی نظام را به انحراف کشانند، و با دست شما به اسلام و جمهوری اسلامی سیلی زنند. الله، الله، در انتخاب اصحاب خود. الله، الله، در تعجیل تصمیم گیری، خصوصاً در امور مهمه. …» صحیفه حضرت امام، ج 18، ص 6و7

استاد مطهری در مورد نقش آدم های به ظاهر صالح که مرجعیت را به زیر می کشند، می گوید:«عرقچین به سرها و صدمه ­ای که اینها زدند و یک مرجع منزله تقلید را اغفال کردند که از هر جنایتی بالاتر است باید خانه را بر سر اینها خراب کرد اینها به هیچ چیز ایمان ندارند.»

اخبار مرتبط نظر آیت الله سیستانی در خصوص برگزاری مراسم ماه محرم در زمان شیوع کرونا اعلام دوشنبه به عنوان عید فطر از سوی برخی مراجع تقلید توصیه‌های آیت‌الله العظمی سیستانی برای حمایت از خانواده‌های متضرر شده از کرونا تشکیل دولت جدید عراق به مدت طولانی به تاخیر افتاده/ ضروری است که طرف های مختلف ذیربط همکاری کنند پیام آیت‌الله‌العظمی شبیری زنجانی در پی عارضه جسمی آیت‌الله‌العظمی سیستانی

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت نقل و انتقالات لیگ برتر ویروس کرونا آیت الله سیستانی مرجعیت عراق آیت الله العظمی سیستانی سهام عدالت نقل و انتقالات لیگ برتر ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی آیت الله سیستانی آیت الله العظمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۵۵۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وحدت در بین مردم شیعه و سنی گلستان مثال زدنی است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمد جواد حاج علی اکبری صبح سه شنبه در همایش منطقه‌ای ائمه جمعه منطقه یک کشور در گلستان اظهار کرد: این برنامه با هدف سازماندهی و انسجام بخشی ائمه جمعه سراسر کشور در قالب ۸ منطقه تدارک دیده شده است که در سال ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور گفت: دومین دوره گردهمایی عهد حضور با شرکت ائمه جمعه استان‌های مازندران، گلستان و خراسان شمالی به میزبانی استان گلستان در حال برگزاری است.

وی افزود: موضوعات بسیار خوبی در راستای جهاد تبیین در دستور کار خود قرار داده‌ایم که به اقتضا هر منطقه موضوعات تغییر خواهد کرد.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور گفت: در این گردهمایی به موضوعاتی چون جمعیت، مسجد، نوجوان، آموزش و پرورش و دیگر محورها خواهیم پرداخت.

وی با اشاره به اینکه این همایش طی دو روز در استان گلستان در حال برگزاری است، افزود: یکی از کارهایی که در روز نخست در خصوص اردو راهیان پیشرفت انجام خواهد شد بازدید از جزیره آشوراده و کانال انتقال آب است.

حاج علی اکبری در ادامه با اشاره به اینکه وحدت در بین مردم شیعه و سنی استان گلستان مثال زدنی است و امروز باید به عنوان یک الگو برجسته در کشور معرفی شود، اظهار کرد: وحدت مهمترین موضوع همایش امروز است که باید هم افزایی فکری، برنامه‌ای و امکاناتی شکل بگیرد.

کد خبر 6086363

دیگر خبرها

  • آیت الله علوی بروجردی: روحانیت در عصر آیت‌الله بروجردی، با سازمان‌دهی ایشان به اوج رسید/ ایشان معتقد بودند ما برای دنیا حرف داریم
  • لزوم کنترل سرعت خودرو‌ها در بزرگراه خلیج فارس و آیت الله هاشمی رفسنجانی بم
  • پاکستان: سفر آیت‌الله رئیسی موفقیت‌آمیز بود/ مخالفت‌های خارجی اهمیتی ندارد
  • «فاطمه» اسم رمز صبوری در غزه؛ وقتی مقاومت شیعه و سنی را همدل کرد
  • مراسم تقدیر از دست اندرکاران جشنواره جایزه ملی ثریا برگزار شد
  • پروژه جعل تاریخ شیعه
  • شهدا مایه افتخار سیستان و بلوچستان هستند
  • نوسازی مرجعیت
  • امشب: مراسم سالگرد آیت‌الله بروجردی در مسجد اعظم قم/ 3 ویژگی مرجع فقید
  • وحدت در بین مردم شیعه و سنی گلستان مثال زدنی است