Web Analytics Made Easy - Statcounter

گاها آسیب های فضای مجازی خسارات جبران ناپذیری را به دنبال دارد و به نظر می رسد آگاهی بخشی در راستای استفاده درست، نظارتها، ساماندهی و راه اندازی شبکه ملی اطلاعات می تواند بخش قابل توجهی از این مشکلات را کاهش دهد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیر افلاک، طی سال های اخیر شبکه های اجتماعی به سرعت برق و باد گسترش یافته، در ابتدا نام هر یک از این شبکه ها برای همه غریبه بود اما طولی نکشید که داشتن یک گوشی هوشمند برای هر فرد یک ضرورت محسوب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه در گذشته های نه چندان دور خبری از گوشی و تبلت نبود، اما در اندک زمانی گوشی موبایل برای تک تک افراد جامعه یک نیاز شد به طوری که این روزها لحظه ای جدا شدن از گوشی موبایل غیر قابل تصور است.

آسیب های فضای مجازی بر هیچ کسی پوشیده نیست، آسیب هایی که گاه متلاشی شدن زندگی، اعتیاد، مشکلات اخلاقی و تخلفات را به دنبال دارد، این تهدیدها دلایل مختلفی دارد که با آگاهی بخشی و ساماندهی در این فضا، بخشی از مشکلات برطرف می شود.

استفاده نادرست از فضای مجازی و آسیب به خانواده

فریبا احمدی کارشناس خانواده در گفت و گو با خبرنگار سفیر افلاک اظهار داشت: انسان یک موجود اجتماعی است و نیاز دارد که ارتباط کلامی با دیگران برقرار کند، اعضای خانواده در کنار هم علاوه بر این که می توانند از دغدغه های هم مطلع شوند، یک فضای صمیمی بین اعضا ایجاد می شود که همه افراد با تکیه بر خانواده و این که در مشکلات کنار همدیگر شریک هستند می توانند موفق باشند.

وی افزود: متاسفانه در برخی از موارد اعضای خانواده هر یک ساعت های زیادی را در طول روز در فضای مجازی سپری می کنند و به جای ارتباط کلامی با یکدیگر، گاهی از همین فضا برای اعضای خانواده پیام می فرستند.

این کارشناس خانواده تصریح کرد: رفته رفته این کاهش روابط سبب سردی بین اعضای خانواده می شود و در برخی از موارد فرزندان خانواده ساعتها در این شبکه ها پرسه می زنند که مشکلاتی ایجاد می شود.

احمدی با اشاره به این که این فضا گاهی سبب طلاق بین زوجین می شود گفت: می توان گفت که گاهی حضور بیش از اندازه زوجین در این فضا سبب طلاق های عاطفی می شود در حالی که می توان از فضای مجازی به درستی برای افزایش اطلاعات و اخبار استفاده کرد.

وی بیان کرد: استفاده نادرست از این فضا سبب آسیب به خانواده می شود در صورتی که اگر خانواده نسبت به این فضا اطلاعات و آگاهی لازم و طریقه درست استفاده از آن را داشته باشند نه تنها آسیبی به خانواده وارد نمی شود بلکه از بستر فضای مجازی به درستی استفاده می کنند.

این کارشناس خانواده افزود: در خانواده ای که پدر و مادر مدام نگاهشان به گوشی موبایل است، فرزندان هم خود را با تبلت ها سرگرم می کنند که عدم کنترل کودکان در این فضا می توانند آینده ای سخت را ایجاد کند.

خسارات جبران ناپذیر کودکان ازفضای مجازی

سهیلا کرمی روانشناس با اشاره به تاثیر فضای مجازی بر کودکان اظهار داشت: امروزه کودکان در صورتی که برنامه ریزی لازم در طول روز برای آنها نشود بیشتر وقت خود را در فضای مجازی می گذارنند، گاهی این حضور زیادی خسارت های جبران ناپذیری را برای کودکان به دنبال دارد.

وی بیان کرد: تبلت این روزها یکی از وسایل بازی کودکان شده، بازی های خشونت آمیز گاهی کودکان را در این فضا غرق می کند که ممکن است علاوه بر اعتیاد به این فضا، خطرات و صدمات دیگری را به دنبال داشته باشد و عدم نظارت والدین می تواند آنها را در این فضا به نابودی بکشاند.

کرمی تصریح کرد: امروزه ضروری است تا والدین مهارت استفاده کردن از رایانه و اینترنت در فضای مجازی را داشته باشند تا بتوانند بر حضور فرزندان خود در این فضا نظارت بهتری داشته باشند تا به سمت ناهنجاری ها کشیده نشوند. در برخی از موارد هویت واقعی افراد در این فضا مشخص نیست و به دنبال آن هزاران مشکل دیگر ایجاد می شود.

کرمی گفت: آگاهی داشتن سبب می شود تا همه افراد از این فضا به درستی استفاده کنند و از ورود به دریچه تخلفات و جرائمی که این روزها در این فضا دیده می شود دور شوند.

ضرورت راه اندازی شبکه ملی اطلاعات

حالا با توجه به مشکلات و دغدغه ها در فضای مجازی، بیشتر از همیشه ضرورت راه اندازی شبکه ملی اطلاعات نمایان می شود، شبکه ای که یکی از نیازهای اصلی یک کشور است و تاکنون این امر مهم اجرایی نشده است.

نبود شبکه ملی اطلاعات در کشور سبب شده تا برخی از این فضا برای اغتشاش و آشوبها و یا تخلفاتی استفاده کنند که نمونه های آن در سال های قبل دیده می شود، فضایی که از آن برای فراخوان ها و دیگر فتنه ها استفاده می شد.

از سالها پیش بحث شبکه ملی اطلاعات در کشور مطرح شد و رهبر معظم انقلاب بر این موضوع تاکید فراوانی داشتند تا جایی که در شهریور ماه امسال نیز بر این موضوع بار دیگر تاکید کردند؛ با توجه به این که هم اکنون مدیریت این فضا توسط دشمن صورت می گیرد، ضروری است تا با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات این فضا در داخل کشور مدیرت شود و علاوه بر امنیت در این فضا هزاران مشکل دیگر رفع شود.

دشمن این روزها با تبلیغات سو و مسموم تلاش دارد تا از طریق همین فضای مجازی بتواند ضربه وارد کند در حالی که اگر شبکه ملی اطلاعات که یکی از نیازها و مطالبات است راه اندازی شود دشمن در بسیاری از توطئه های خود ناکام می ماند.

اما همه این موارد سبب شده تا مجلس یازدهم در راستای طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام رسان های داخلی اقدام کند و ۴۰ نفر از نمایندگان این طرح را امضا کنند.

مهار آسیب های فضای مجازی با کارهای فرهنگی

فرهاد طهماسبی جامعه شناس و استاد دانشگاه در گفت و گو با خرنگار سفیر افلاک اظهار داشت: فضای مجازی یک پدیده اجتماعی است که با رشد تکنولوژی شکل گرفته  است و این پدیده دو وجه مطلوب و نامطلوب دارد.

وی افزود: باید فرهنگ استفاده از تکنولوژی را به جامعه آموزش داد که ابتدا نهاد خانواده، سپس آموزش و پرورش و بعد از آن رسانه های جمعی برای نحوه صحیح استفاده از آن وظایفی را عهده دار شوند.

طهماسبی تصریح کرد: در همین راستا باید آموزش، شناخت و آگاهی لازم داده شود و بعد نظارت به صورت غیر محسوس شود، اگر نظارت ها محسوس باشد فرد به سمت پنهان کاری سوق داده می شود و باید کاملا غیر محسوس و از خطرات آن و نحوه صحیح برنامه آگاهی داده شود.

جامعه شناس و استاد دانشگاه با اشاره به ضرورت کار فرهنگی گفت: با کار فرهنگی باید آسیب های فضای مجازی را مهار و کنترل کرد و با اجبار و اقدامات سلبی نتیجه ای حاصل نخواهد شد.

ساماندهی فضای مجازی در اولویت نیست

مهرداد ویسکرمی نمایندده مردم خرم آباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ساماندهی فضای مجازی گفت: مردم از ما انتظار دارند مشکلات معیشتی‌شان حل شود و ضرورتی ندارد برخی نمایندگان طرح‌هایی که فوریت ندارند را به عنوان طرح فوریت‌دار مطرح کنند تا برخی که قصد تسویه حساب سیاسی با مجلس دارند آن را بر سر مجلس علم کنند و باید حواسمان باشد بهانه دست دشمنان ندهیم.

وی افزود: ساماندهی فضای مجازی نیاز به کار کارشناسی دارد و باید از نظرات کارشناسان زیادی استفاده شود همچنین نیاز به مدیریت و ساماندهی دارد و باید در این مسیر به گونه‌ای گام برداشت که افکار عمومی اقناع شود و به طور قطع اگر چه موضوع مهمی است اما در شرایط فعلی به هیچ وجه در اولویت مجلس نیست.

ویسکرمی تصریح کرد: در حال حاضر مهمترین مطالبه مردم معیشت و اقتصاد است و طرح‌های نمایندگان هم باید حاوی این پیام باشند که مجلس در تلاش برای حل مشکلات اقتصادی است. ساماندهی فضای مجازی به معنای فیلترینگ پیام رسان‌ها نیست و قانونمند کردن آن مانند تمامی کشورها باید در دستور کار قرار گیرد.

این در حالیست که در حال حاضر چندین پیام رسان داخلی در کشور فعالیت می کنند اما نبود زیر ساخت های مناسب سبب شده تا با مشکلاتی همراه شوند، پیام رسان هایی که تقویت آنها برای در دسترس بودن افراد جامعه کار چندان سختی نیست و نیاز به عزم و اراده جدی دارد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: راه اندازی شبکه ملی اطلاعات ساماندهی فضای مجازی آسیب های فضای مجازی اعضای خانواده فضای مجازی پیام رسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۵۸۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا نباید نگران نسل Z بود؟

در جوامع غربی، بیشتر مردم معتقدند که کودکان امروزی نسبت به والدینشان در گذشته، شانس بهتری در زندگی نخواهند داشت. جوانان نیز از مسائلی مثل مشکلات در خرید مسکن و تغییرات آب و هوایی نگرانند.

به گزارش خبرآنلاین، یک نسل گسترده از جوانان در حال شکل گیری است. به طور جهانی، حدود ۲ میلیارد نفر بین سال‌های ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۲ متولد شده‌اند و جزء "نسل Z" هستند. در آمریکا و بریتانیا، این گروه یک پنجم از جمعیت را تشکیل می‌دهند که با جمعیت بومر‌ها رقابت می‌کنند؛ در حالی که در هند و نیجریه، جوانان به طور قابل توجهی بیشتر از سالخوردگان هستند.

برای هر نسل، یک روایت ساده وجود دارد: بومر‌ها مقارن با فراوانی پساجنگ و میلنیال‌ها همزمان با تجربه بحران مالی سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹. برای نسل Z، دیدگاه متداول این است که گوشی‌های هوشمند آن‌ها را ناراحت کرده و آینده‌ی تلخ‌تری را پیش روی آن‌ها قرار داده است.

در جوامع غربی، بیشتر مردم معتقدند که کودکان امروزی نسبت به والدینشان در گذشته، شانس بهتری در زندگی نخواهند داشت. جوانان نیز از مسائلی مثل مشکلات در خرید مسکن و تغییرات آب و هوایی نگرانند. علمای اجتماع نگران هستند که نسل Z، که بیشترین زمان خود را در فضای مجازی سپری کرده‌اند، اکنون تحت تأثیر اضطراب و افسردگی قرار دارند. برخی سیاستمداران در آمریکا و بریتانیا به ممنوعیت استفاده از گوشی‌های هوشمند و محدودیت رسانه‌های اجتماعی برای کودکان زیر ۱۶ سال فکر می‌کنند.

همه این موارد می‌توانند باعث شود که به نسبت به نسل Z احساس امیدواری کمتری داشته باشیم. اما وقتی به دنیا و به معیار‌های گسترده‌تری نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که جوانان زومر از سرنوشت تلخی رنج نمی‌برند. در بسیاری از جنبه‌ها، آن‌ها به خوبی عمل می‌کنند:

حدود چهار پنجم جمعیت ۱۲ تا ۲۷ ساله جهان در اقتصاد‌های نوظهور زندگی می‌کنند و به لطف رشد و گسترش فناوری، از وضعیت بهتری نسبت به والدین خود برخوردارند. اما در برخی مناطق، نگرانی وجود دارد که پیشرفت سریع دهه‌های گذشته ممکن است تکرار نشود. این اضطراب در چین مشهود است.

نسل Z به درستی مهارت‌هایی کسب می‌کنند که قابل بازاریابی هستند. بیشتر از آن‌ها به دنبال مطالعه رشته‌های علوم مهندسی و پزشکی هستند؛ در حالی که علوم انسانی از رواج خارج شده‌اند.

به طور واضح، نسل Z در حال تحول دادن جهان کاری است. آن‌ها قدرت مذاکره دارند - و این را می‌دانند. بسیاری از میلنیال‌ها در سایه بحران مالی جهانی بزرگ شدند و از درخواست افزایش حقوق اجتناب می‌کردند. به‌نظر می‌رسد که نسل Z کمتر نگرانی درباره ترک شغل برای فرصت بهتر یا زندگی لذت‌بخش دارند.

نسل Z، با توجه به علاقه بیشترشان به مسائل اجتماعی و محیط زیست، ممکن است تأثیرات مهمی در جوامع بگذارند. این جوانان کمتر به سرگرمی‌های شبانه‌روزی و مصرف مواد مخدر توجه می‌کنند و زندگی غیرمسئولانه‌ای ندارند. البته این تفاوت‌ها ممکن است باعث افزایش احساس تنهایی و کاهش ارتباطات حضوری و کاهش روابط جنسی شود. همچنین، نرخ‌های گزارش شده از اضطراب و افسردگی در برخی مناطق در حال افزایش است، اگرچه این افزایش ممکن است ناشی از افزایش آگاهی از مشکلات روانی باشد.

نسل Z به طور چشم‌گیری در جهان کاری و اجتماعی تأثیر گذاشته‌اند. آن‌ها دارای مهارت‌ها و قدرت‌هایی هستند که به آن‌ها امکان می‌دهد نقش مهمی در جوامع و بازار کار ایفا کنند. این جوانان دارای اراده‌ی قوی‌ای هستند و ترجیح می‌دهند از فرصت‌های بهتری در زندگی استفاده کنند.

از طرف دیگر، افراد میانسال ممکن است به دلیل تجربیات گذشته‌ی خود نگران شکل‌گیری جوانان Z و تأثیراتی که بر جوامع دارند، باشند. اما در آخر، اگر این تحولات به نفع جامعه باشد و فرصت‌های بهتری برای همه افراد ایجاد شود، آن‌ها هم می‌توانند از این فرصت‌ها بهره‌مند شوند.

نسل Z به طور گسترده‌تری به فضای مجازی و فناوری‌های روزمره وارد شده‌اند. سرعت فراگیری تلفن‌های هوشمند و برنامه‌های رسانه اجتماعی سبب شده تا این جوانان به دنبال راه‌هایی برای مدیریت بهتر و سازنده‌تر از فضای مجازی بگردند. اینکه آیا این فضای مجازی به نفع آن‌ها است یا ممکن است بر روی روانشان تأثیر منفی بگذارد، یک موضوع مورد بحث است. به هر حال، آن‌ها به تدریج به شکل‌گیری روش‌هایی برای استفاده بهینه از فضای مجازی می‌پردازند تا از مزایا و معایب آن به بهترین شکل ممکن استفاده کنند.

در گذشته، فناوری‌های نوین همیشه همراه با مشکلاتی مواجه بوده‌اند. به همین ترتیب، استفاده از فضای مجازی نیز نیازمند تعادل و مدیریت صحیح است.

با انجام اقداماتی مانند اطلاع‌رسانی به جوانان درباره مخاطرات موجود در فضای مجازی، ارائه آموزش‌های مرتبط با مدیریت زمان و تنظیم حدود استفاده از رسانه‌های اجتماعی، می‌توان از بروز مشکلات روانی و اجتماعی جلوگیری کرد و از مزایای این فناوری به بهترین نحو بهره برد.

دیگر خبرها

  • عضو کانال‌های فضای مجازی صداوسیمای گلستان شوید
  • سوژه جدید فضای مجازی؛ اشک‌های سردار رادان در قم بعد از یک شعار! | فیلم
  • معرفی متخلفان فضای مجازی در قم به مراجع قضایی
  • سوءاستفاده از احساسات زنان با پیج مادر
  • فضای مجازی باید باعث افزایش انسجام جامعه شود
  • علی ربیعی: تعطیلی روز شنبه توطئه نیست /بستن فضای مجازی چه خاصیتی دارد؟ وقتی خودتان هم در شبکه های مجازی هستید و تیک آبی و خاکستری می گیرید
  • هشدارِ امپراطوری ناصرخسرو مجازی در حوزه دارو
  • موج واگذاری حیوانات خانگی در شبکه‌های اجتماعی/پت‌های خانگی در فضای مجازی دست به دست می‌شوند
  • چرا نباید نگران نسل Z بود؟
  • نسل Z از نگاه اکونومیست/ چرا نباید نگران این جوانان بود؟