Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@07:09:44 GMT

افزایش ۱۰ درصدی تنوع زیستی در تالاب‌های خوزستان

تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۵۹۱۶۳

افزایش ۱۰ درصدی تنوع زیستی در تالاب‌های خوزستان

ایسنا/خوزستان مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان از افزایش بیش از ۱۰ درصدی جمعیت حیات وحش و تنوع زیستی در تالاب‌های استان با تامین حق‌آبه تالاب‌ها خبر داد.

محمدجواد اشرفی با بیان این مطلب گفت: وضعیت تالاب‌های استان و نقش کارکردی آن‌ها در معیشت و اقتصاد تالاب‌نشینان و البته محیط زیست، حیات پرندگان، آبزیان و جاندارانی که زندگی‌شان به زنده ماندن تالاب‌ها وابسته است، بسیار با اهمیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا به نقل از اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان، وی ادامه داد: تالاب‌های خوزستان از جاذبه‌های گردشگری فوق‌العاده‌اند و از محیط زیست منحصر به فرد برخوردار هستند. علی‌رغم وجود مناطق مختلف دیدنی، تاریخی و طبیعی در این استان، بسیاری از نقاط آن از جمله تالاب‌ها برای عده‌ای ناشناخته هستند.

اشرفی بیان کرد: در هورهای خوزستان شاهد مجموعه‌ای از آب، انواع پرندگان مهاجر و کمیاب، گیاهان بومی رشدیافته از دل هورها و حیات مردم تالاب‌نشین و نیازشان به تنوع زیستی تالاب‌ها هستیم.

وی درخصوص میزان آب در تالاب‌های استان خوزستان گفت: میزان آبگیری تالاب‌ها تا به امروز بر اساس تصاویر ماهواره‌ای، در تالاب هورالعظیم ۷۳ درصد، تالاب شادگان ۷۰ درصد، بامدژ ۸۵ درصد و میانگران ۵۵ درصد برآورد شده است. ‏ ‏

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان افزود: شرایط فعلی این تالاب‌ها در مقایسه با سال‌های گذشته در فصل بسیار گرم تابستان، امسال با اجرای برنامه‌های مدیریتی آب باعث شده بسیاری از قسمت‌ها که سال‌های قبل، خشک و به کانون‌های گرد و غبار در استان تبدیل شده بودند، آبگیری و کانون‌های گرد و غبار در این قسمت‌ها مهار شود.

وی بیان کرد: حجم آب تامین‌شده برای تالاب‌ها امسال بیش از حد مطلوب است و امسال جزو سال‌های استثنایی است. برای فصل تابستان حدود ۴۰۰ میلیون مترمکعب حق‌آبه برای هورالعظیم در نظر گرفته شده بود که تنها در ماه‌های تیر و مرداد، ۲۶۷ میلیون مترمکعب از آن به عنوان حق‌آبه تالاب هورالعظیم از سد کرخه رهاسازی شده است.

اشرفی گفت: امسال بعد از سال گذشته که حوضه کرخه با سیل بی‌سابقه مواجه بود، از نظر آبی در شرایط بسیار خوبی قرار داشته به طوری که برای ماه‌های تیر و مرداد یک میلیارد مترمکعب آب از سد کرخه رهاسازی شده که این مقدار خروجی کم‌سابقه بوده و احتمال تکرار آن در سال‌های آینده بسیار کم است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان در خصوص تنوع زیستی و پرندگان تالاب‌های استان نیز گفت: با توجه به تامین حق‌آبه تالاب‌ها، شاهد افزایش بیش از ۱۰ درصدی جمعیت حیات وحش و تنوع زیستی به تالاب‌های استان خوزستان هستیم و  در سال جاری گونه کمیاب "اردک دم دراز" برای نخستین بار در تالاب هورالعظیم مشاهده و ثبت شده است.

وی افزود: اولین گزارش مستند جوجه‌آوری و زادآوری پرنده "باکلان مارگردن" و  زادآوری "اکراس آفریقایی" گونه‌های کمیاب خاورمیانه نیز در تالاب هورالعظیم مشاهده و ثبت شده‌اند.

اشرفی بیان کرد: مشاهده گونه‌های جدید در تالاب، نشانه تنوع زیستی بالا و شرایط مطلوب آن‌ها است زیرا مشخص می‌کند که انواع پرندگان، آن تالاب را به عنوان زیستگاه انتخاب کرده‌اند.

وی افزود: با ثبت این گونه‌ها تعداد گونه‌های پرندگان خوزستان به ۳۸۰ گونه رسید. استان خوزستان با دارا بودن بیشترین تعداد گونه‌های پرندگان، در صدر تنوع زیستی پرندگان ایران قرار دارد و تالاب‌های خوزستان، جزو مهمترین تالاب‌ها و زیستگاه‌های پرندگان در جهان محسوب می‌شوند و اهمیت جهانی فراوانی دارند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: تالاب‌های خوزستان گنجینه تنوع زیستی پرندگان خوزستان و ایران هستند و برخی گونه‌های بسیار کمیاب خاورمیانه مانند سسک نیزار خوزی، غول حواصیل، باکلان مارگردن و اکراس آفریقایی را در خود جای داده است. حفاظت از این گنجینه زیستی و تامین حق‌آبه منظم سالیانه و جلوگیری از تخریب زیستگاه و شکار، مهم‌ترین اقدامات حفاظتی برای این مناطق مهم زیستی هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی محیط زیست تالاب مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان تالاب های خوزستان تالاب هورالعظیم تالاب های استان تنوع زیستی تالاب ها گونه ها حق آبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۵۹۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۵۰ درصدی نقاط حادثه‌خیز استان خوزستان

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خوزستان از کاهش ۵۰ درصدی نقاط حادثه‌خیز استان در یک سال گذشته خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، علیرضا باوی با اشاره به روز ایمنی و حمل و نقل، اظهار داشت: در سال‌های اخیر اقدامات متعددی در حوزه بهسازی و ساخت راه‌ها با هدف کاهش تصادفات انجام شده است، اما هنوز ایراداتی در کیفیت راه‌ها و نقاط حادثه‌خیز وجود دارد.

 وی با بیان اینکه در استان خوزستان 19 نقطه حادثه‌خیز توسط پلیس راهور کشور و وزارت راه و شهرسازی احصا و به استان خوزستان نیز ابلاغ شد، افزود: در سال 1402 تعداد 9 نقطه که در تعهد اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خوزستان بود، رفع شده است.

معاون اجتماعی و پیشگیری دادگستری استان خوزستان گفت: منطقه غره در محور رامهرمز - بهبهان، شهرک دانش در محور اندیمشک - شوش، شهرک مدنی در محور ماهشهر - هندیجان، تقاطع ظلم‌آباد در محور گتوند - لالی، کیلومتر 20 محور خرمشهر - اهواز، قلعه چنعان محور کمربندی - صنایع فولاد، تدین در محور ملاثانی- اهواز، کارخانه قند محور شوش- دزفول و خارستان در محور بهبهان - رامهرمز، نقاطی است که رفع نقص آن‌ها انجام و ایمن‌سازی شده است. در معاونت اجتماعی و پیشگیری دادگستری استان خوزستان، جلسات متعددی برگزار و مصوبات از دستگاه‌های مسئول با توجه به تکالیف و امور محوله، پیگیری می‌شود.

وی با تأکید بر لزوم ارتقای فرهنگ رانندگی صحیح بین مردم و رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات این معاونت در سال گذشته تهیه محتوای پیشگیرانه و انتشار از طریق رسانه‌های جمعی و ارسال پیامک به رانندگان پر خطر بوده است.

باوی افزود: مواردی همچون نصب و به روزرسانی سامانه‌های کنترل سرعت و ثبت تخلفات جاده‌ای (درون و برون شهری)، رصد آخرین وضعیت دوربین‌های هوشمند در استان خوزستان و نصب سامانه‌های نظارتی جهت اعمال نظارت بر نقاط حادثه خیز، می‌تواند در کاهش تلفات جانی و خسارت های مالی موثر باشد و باید در سال جاری نسبت به آن اهتمام ویژه‌ای شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فشار خون بالا را این گونه کنترل کنید
  • حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟
  • پرنده‌ای که تا ارتفاع بیش از ۱۱ هزار متری پرواز می‌کند
  • نمونه‌های دریایی ایران در مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران ذخیره می‌شود
  • رشد ۶۲ درصدی صادرات آبزیان از خوزستان
  • مرغان آتشین مهاجر رقص کنان به تالاب بین المللی هامون بازگشتند
  • تالاب‌های نقده از وضعیت مطلوب برخودار هستند
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • کاهش ۵۰ درصدی نقاط حادثه‌خیز استان خوزستان
  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران