Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس، تهران، اسماعیل نجار رئیس ستاد مدیریت بحران کشور صبح امروز در حاشیه مانور مشترک مدیریت بحران استان تهران، اظهار کرد: سالانه ۱۷۰هزار حریق در کشور رخ می‌دهد که اطفاء و مدیریت آن‌ها به عهده آتش‌نشانان است و در حال حاضر آمادگی آتش‌نشانان و امکانات و تجهیزاتی که برای آتش‌نشانان فراهم شده در جایگاه خوبی قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در سال‌های اخیر پایگاه‌های آتش‌نشانی در تهران افزایش و ارتقاء پیدا کرده است و زمان رسیدن به حریق کوتاه شده است.

معاون وزیر کشور با اشاره به نقش مردم در مدیریت بحران‌ها ادامه داد: در حادثه پلاسکو که با شهادت ۱۶ آتش‌نشان فداکار ما همراه شد، بسیاری از انرژی آتش‌نشانان صَرف دور کردن مردم از صحنه حادثه می‌شد و باید پرسید آیا مردم عزیز ایران و تهران به مسائل ایمنی توجه دارند یا منتظر این هستند که حادثه‌ای پیش بیاید و صرفاً آتش‌نشانان حریق را با کمترین هزینه اطفاء کنند؟

نجار اضافه کرد: آیا منازل مسکونی در تهران به یک کپسول آتش نشانی ساده مجهز هستند و اگر حریق کوچکی در منزل ایجاد شد، آیا مردم آموزش دیده‌اند که آن آتش را اطفاء کنند؟

وی با تأکید بر لزوم آموزش مردم برای شرایط بحرانی عنوان کرد: همه اعضای خانواده باید یک آتش‌نشان باشند و رسانه‌های ما باید بتوانند رسالت آموزش مردم را انجام دهند.

رئیس ستاد مدیریت بحران کشور با بیان اینکه رسانه‌ها باید در پوشش حوادث نیز دقت بیشتری به خرج دهند، تشریح کرد: آتش‌سوزی پلاسکو که کاملاً یک حادثه محلی بود به علت رفتار رسانه‌ها و مردم به یک حادثه بین المللی و تاریخی مبدل شد. متأسفانه در حادثه پلاسکو رسانه‌ها روح و روان مردم را آزار دادند در حالی که دو هفته بعد در انگلیس آتش‌سوزی مهیبی رخ داد بیش از ۳۰۰ نفر کشته شدند لکن تنها خبر مختصری از آن منتشر شد.

نجار در پایان تأکید بر اینکه در مواقع بحرانی همه باید برای حل بحران تلاش کنیم، بیان کرد:در طول ۵۱ سال ۶۷۰ بهره بردار از ساختمان پلاسکو درآمد کسب کردند و اگر نیم درصد درآمدشان را صرف ایمنی ساختمان می‌کردند آن حادثه رخ نمی‌داد و در حال حاضر حدود ۴۰۰ از ساختمان در تهران شبیه به پلاسکو هستند و باید پرسید آیا ما نباید از اتفاقات گذشته درس بگیریم؟

بازار تهران وضعیت امن و ایمنی ندارد

در ادامه انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران با تبریک روز آتش، اظهار کرد: تعامل و هماهنگی بین سازمان آتش نشانی تهران و سایر نهادهای مربوط در حال حاضر ما را در  مسیر تحقق عینیت‌بخشی به امنیت استان تهران قرار داده است.

وی با اشاره به لایحه مصوب مجلس شورای اسلامی در خصوص مدیریت بحران، اضافه کرد: لایحه دولت برای مدیریت بحران با بررسی‌های کارشناسی و رفع نواقص قانون گذشته، توسط مجلس تصویب شد و به همه دستگاه‌ها ابلاغ شده است که گامی بلند در جهت بهبود مدیریت بحران در کشور خواهد بود.

استاندار تهران افزود: کشور ما علی‌رغم برخورداری از نعمات بسیار، استعدادهای خدادادی و نیروهای توانمندی که داریم درگیر تهدیداتی از قبیل زلزله، سیل و سایر موارد تا حوادث دست ساز نیز است که باید خودمان را برای آن‌ها آماده و تا حد ممکن از آن‌ها پیشگیری کنیم.

محسنی بندپی در ادامه به برخی ملزومات مدیریت بحران اشاره و تشریح کرد: برای اینکه به  بحث مدیریت بحران به شکل کارشناسی پرداخته شود باید مواردی نظیر اقدام سریع و به موقع، تأمین نیروی انسانی متخصص همچنین تأمین و بروزرسانی تجهیزات را سرلوحه کار قرار داد.

وی افزود: در حال حاضر چه از لحاظ امکانات فردی و چه از لحاظ امکانات تجهیزاتی کمبودی نداشته و با استانداردهای روز دنیا فاصله‌ای نداریم.

استاندار تهران در پایان با تاکید بر اینکه استانداری و سایر نهادها باید از بروز حوادثی نظیر پلاسکو پیشگیری کنند، گفت: ما باید شرایطی ایجاد کنیم که شهری ایمن و مطمئن را داشته باشیم لکن در حال حاضر متأسفانه مناطقی مانند بازار تهران وضعیت امنی ندارد و سیستم برق کشی آن فرسوده شده و هر آن امکان حریق وجود دارد.

اهمیت بروزرسانی تجهیزات و آموزش‌های آتش‌نشانان

در ادامه مهدی داوری مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، با تبریک روز آتش‌نشان درباره عوامل مهم در مدیریت و پیشگیری آتش‌سوزی‌ها اظهار کرد: باید تاب‌آوری ساختمان‌ها افزایش یابد و در کنار آن باید آگاه‌سازی و فرهنگ‌سازی عمومی برای بحران‌ها در دستور کار قرار بگیرد.

وی افزود: ما در مقوله عملیات و پاسخگویی در‌ حوادث نیز نیاز به توجه ویژه داریم. مقوله به روز رسانی تجهیزات مسئله مهمی است و باید مدام تجهیزات و آموزش‌های آتش‌نشانان به روز شود.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با تأکید بر اینکه مهم‌ترین سرمایه آتش‌نشانی رضایت و اعتماد مردم است، گفت: آتش‌نشانی برای کسب اعتماد و رضایت مردم تلاش بسیاری کرده است و ما در آتش‌نشانی تلاش می‌کنیم با ارائه مناسب خدمت این اعتماد را حفظ کنیم.

در مانور مشترک مدیریت بحران استان تهران، اتش‌نشانان با انجام عملیات‌های اطفای حریق و نجات مصدومان آمادگی خود را به نمایش گذاشتند و در پایان این مانور از خانواده شهدای آتش‌نشان مهرورز و نجاتی تقدیر به عمل آمد.

انتهای پیام/خ/گ۱/س

منبع: فارس

کلیدواژه: مدیریت بحران تهران حریق پلاسکو مدیریت بحران حال حاضر آتش نشانان آتش نشانی رسانه ها آتش نشان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۶۳۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست «افزایش اختیارات آتش‌نشانی در برابر ساختمان‌های ناایمن» به مجلس می‌رود

قدرت اله محمدی درباره مقررات تائیدیه ایمنی ساختمان‌ها گفت: سازمان آتش‌نشانی، موظف است تمام ساختمان‌های شهر را از نظر ایمنی مورد بازدید و بررسی قرار دهد. در واقع هر ساختمان جدید برای دریافت پایان کار و سند باید از آتش‌نشانی، تائیدیه ایمنی دریافت کند. همچنین ساختمان‌های قدیمی و به خصوص ساختمان‌های عمومی و پرجمعیت نیز توسط تیم‌های ویژه مورد بررسی و بازدید حضوری قرار می‌گیرند.

وی افزود: کارشناسان ایمنی ما از ساختمان‌ها و مراکز مختلف بازرسی به عمل می‌آوردند و مشکلات ایمنی را آن‌ها را تشخیص می‌دهند. سپس با ایجاد یک دستورالعمل، نحوه ایمن‌سازی را به مالکان ساختمان‌ها ارائه می‌دهند و همچنین پس از رفع نواقص، ساختمان‌ها را دوباره بررسی کرده و برایشان تائیدیه ایمنی صادر می‌شود.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران با اشاره به مانع تراشی‌های ایجاد ایمنی در ساختمان‌ها ادامه داد: مشکل سازمان آتش‌نشانی از جایی آغاز می‌شود که متاسفانه برخی مالکان ساختمان‌های شخصی یا حتی برخی ارگان‌های دولتی، اجازه ورود آتش‌نشانان را به این مراکز نمی‌دهند و این‌گونه در مسیر ایجاد ایمنی، مانع تراشی می‌کنند.

محمدی گفت: از آنجایی که در قوانین، سازمان آتش‌نشانی به عنوان ضابط معرفی نشده است؛ مالکان می‌توانند مانع ورود کارشناسان ما شوند و از ایجاد ایمنی طفره بروند. به همین دلیل نیز ما این خواسته خود را برای تغییر در قوانین، در برنامه جامع گنجانده‌ایم و قرار است به زودی به مجلس ارسال شود.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران ادامه داد: امیدوارم این خواسته ما که به نفع همگان است و باعث افزایش ضریب ایمنی می‌شود؛ تحقق پیدا کند.

محمدی گفت: در صورت تصویب این قانون، سازمان آتش نشانی برای ورود به ساختمان‌ها دیگر نیازمند اجازه مالک نخواهد بود و می‌تواند به عنوان ضابط وارد عمل شده و ساختمان‌ها را مجبور به اجرای نکات ایمنی کند؛ وگرنه پلمب در انتظار آن‌ها خواهد بود. در واقع این قانون اختیارات آتش‌نشانی را در برابر ساختمان‌های نا ایمن افزایش خواهد داد.

وی همچنین گفت: البته درحال حاضر نیز دستگاه قضایی هماهنگی خوبی درباره ساختمان‌های نا ایمن با آتش‌نشانی دارد.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • ابلاغ یک مصوبه مهم در حوزه ایمنی پایتخت | تهران امن‌تر می‌شود؟
  • درخواست «افزایش اختیارات آتش‌نشانی در برابر ساختمان‌های ناایمن» به مجلس می‌رود
  • انجام ۲۶۸ مورد ماموریت توسط آتش نشانی قزوین
  • توضیحات آتش‌نشانی قزوین درباره شهادت یک آتش‌نشان
  • انجام ۱۲۹ عملیات آتش‌نشانان شیرازی در بارندگی‌های اخیر
  • کمک رسانی آتش نشانان تهرانی در مناطق سیل زده بلوچستان ادامه دارد | باز شدن مسیر ۸ روستا بعد از یک هفته
  • نتایج بررسی آتش‌سوزی خیابان شهید انصاری قزوین چه بود؟
  • وضعیت تجهیزات آتش نشانی در ایران چگونه است؟
  • حضور آتش نشانان قزوینی در ۲۶۸ عملیات طی فروردین ماه
  • امدادرسانی آتش نشانان در حادثه تصادف در منظریه