Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ در اولین هفته مهر، فعالیت نامزدهای اصولگرا کمی سرعت گرفته است. به نظر می‌رسد در یکی دو ماه آینده بعضی از نامزدهای بالقوه انتخابات ریاست جمهوری، فعالیت‌های جدی خود را کلید بزنند. سردار حسین دهقان نخستین کسی بود که برای انتخابات ۱۴۰۰ اعلام آمادگی کرده و از هماکنون کار خود را آغاز کرده است. به جز دهقان، سایر نامزدهای احتمالی فعالیت‌های خود را چراغ خاموش شروع کرده‌اند؛ در این گزارش مهمترین اخبار انتخاباتی هفته گذشته را با هم مرور می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیسی همچنان گزینه جدی اصولگرایان است

ابراهیم رئیسی نامزد اصلی جریان اصولگرا در انتخابات ۹۶ بود. در هفته گذشته خبرگزاری تسنیم گزارشی از نامزد‌های انتخابات آینده منتشر کرد. در این گزارش تصریح شده بود که وضعیت نامزدی ابراهیم رئیسی نامشخص است و در واقع رئیس قوه قضائیه برای ورود یا عدم ورود به انتخابات ریاست جمهوری، هنوز تصمیم نگرفته است.انتشار این خبر در خبرگزاری رسمی اصولگرایان بسیار قابل توجه بود؛ آنهم از این جهت که این رسانه که در واقع موضع رسمی جریان اصولگرا را منتشر می‌کند، حجت الاسلام رییسی را در میان گزینه‌های انتخابات ۱۴۰۰ قرار داده اما تاکید کرده که او هنوز تصمیمی نگرفته است؛ این موضوع به آن معناست که با وجود حضور رییسی در راس قوه قضاییه، اصولگرایان هنوز تمایلی ندارند او را از میان گزینه‌های احتمالی کنار بگذارند. فعالیت‌های حجت الاسلام رییسی و عملکرد او در دوران ریاستش بر قوه قضاییه تا کنون مطلوب بوده و حتی اصلاح طلبان نیز به شدت از اقدامات او دفاع کرده‌اند و رییسی را به خاطر برگزاری دادگاه‌های فساد تحسین کرده‌اند. از سوی دیگر حقوقدانان نیز از برخی اقدامات او ابراز رضایت کرده‌اند و مثلا حذف تدریجی دادگاه‌های انقلاب توسط رییسی که به زعم آنها مستند قانونی ندارد، قابل تقدیر بوده است. از این منظر بخشی از اصولگرایان معتقدند رییسی بعد از اثبات توانایی‌اش در قوه قضاییه پایگاه رای مناسبی دارد؛ با این حال برخی پرونده‌ها همچون اعدام نوید افکاری تاثیر زیادی بر افکار عمومی گذاشت و مردم معتقد بودند رییسی با صدور یک دستور برای رسیدگی مجدد پرونده می‌تواند قهرمان داستانی باشد که برای افکار عمومی اهمیت پیدا کرده است.

انصاف نیوز از قول یکی از فعالان اصولگرا که در انتخابات گذشته در ستاد ابراهیم رئیسی بوده، نوشته «آیت الله رئیسی دیدار با چهره‌هاش شاخص سیاسی، رسانه‌ای و حتی تعدادی نمایندگان مجلس را شروع کرده و یکی از تشکل‌های مطرح اصولگرا در ارزیابی خود به آیت الله رئیسی گفت انتخابات ۱۴۰۰ بسیار پیچیده خواهد بود و ممکن است آرای ۱۶ میلیونی انتخابات ۹۲ را دیگر نداشته باشد.»

بیشتر بخوانید: ابراهیم رییسی و چالش‌های انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰

آغاز فعالیت سعید جلیلی در تلگرام!

به گزارش رویداد۲۴ کانال تلگرامی «حامیان کشوری دکتر جلیلی» مدتی است راه‌اندازی شده و برنامه‌های نامزد اختصاصی جبهه پایداری در انتخابات سال ۹۲ را به صورت ویژه پوشش می‌دهد.

سعید جلیلی در سال ۹۲ نیز تا روز‌های آخر مسئله نامزدی خود را قطعی نکرده بود و حاضر به برگزاری نشست با نامزد‌ها و جریان‌های اصولگرا نبود. نقوی حسینی رئیس ستاد انتخابات تهران سعید جلیلی در سال ۹۲ درباره کاندیداتوری سعید جلیلی گفته «او جایگاه خوبی در جریان اصولگرایی دارد و نسبت به نام‌هایی که الان مطرح می‌شوند، از وضع خیلی بهتری برخوردار است. نام او جز ۳ نفر اول مطرح در جریان اصولگرایی قرار دارد.» از این منظر راه‌اندازی کانال تلگرامی برای تبلیغ دیدگاه‌های او در ایامی که به انتخابات نزدیک می‌شویم، را نمی‌توان نادیده گرفت.

بیشتر بخوانید: سعید محمد، پدیده انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ اصولگرایان/ رئیس جمهور جوان انقلابی از قرارگاه خاتم می‌آید؟

فعالیت انتخاباتی سعید محمد؛ حرکت در تقاطع غیر هم‌سطح!

سعید محمد فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) است که حامیانش او را به عنوان یکی از گزینه‌های اصلی ریاست جمهوری مطرح کردند. رویداد۲۴ در گزارشی به چالش‌های حضور سعید محمد در انتخابات ۱۴۰۰ پرداخته بود و نشان داد چگونه حامیان قالیباف به صورت زیرپوستی علیه او خبر منتشر کردند.

این هفته برای افتتاح یک تفاطع غیر همسطح به اراک سفر کرد و از اجرای چند پروژه دیگر همچون عملیات اجرایی جاده فراهان و جاده فرودگاه و ... نیز خبر داد. در هفته گذشته او نخستین کسی بود که برای افتتاح آبرسانی غیزانیه به خوزستان سفر کرد. او حتی در اهواز قول راه‌اندازی مترو داده است. برای اهالی سیاست این اخبار در آستانه انتخابات، رنگ و بوی دیگری دارد.

ستاد قاضی زاده هاشمی تشکیل شد!

از میان نمایندگان مجلس، به جز قالیباف که اصولگرایان نیز بسیار روی او سرمایه‌گذاری کرده‌اند، شنیده شده سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی نیز آماده انتخابات ریاست جمهروی شده است. سیدحسین نقوی حسینی در مصاحبه‌ای خبر داده که «آقای سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی رسما ستاد تشکیل داده و جلسه برگزار کرده است، یعنی ما در مرحله اولیم و باید منتظر باشیم لیست اسامی به ۳۵ نفر می‌رسد.»

قاضی زاده هاشمی هماکنون نایب رئیس اول مجلس و نماینده مشهد در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی است. او از اصولگرایان نزدیک به جبهه پایداری است که در سه دوره قبل نیز نماینده مجلس بوده است.

عبور مرتضی نبوی از لاریجانی

یکی از چهره‌هایی که هم آمدنش و هم نیامدنش در انتخابات ریاست جمهوری اهمیت دارد، علی لاریجانی است. برخی اصلاح طلبان تمایل دارند او گزینه ائتلافی آنها باشد و گروه دیگر به خاطر تجربه ائتلاف با حسن روحانی، به شدت با معرفی هر گونه گزینه اجاره‌ای مخالفت می‌کنند. وضعیت لاریجانی هنوز مشخص نیست اما برخی نزدیکان او گفته‌اند لاریجانی حتما در انتخابلات شرکت می‌کند.

مرتضی نبوی از چهره‌های منتسب به طیف سنتی اصولگرایان درباره نامزدی علی لاریجانی گفته «درباره آقای لاریجانی با توجه به سابقه سه دوره‌ای ایشان به عنوان رئیس مجلس شورای اسلامی، کار ساده‌ای نیست. به هر حال چهره‌های شاخصی برای انتخابات ۱۴۰۰ مطرح می‌شوند که برخی از آن‌ها از نظر مشی سیاسی معتدل‌تر و برخی دیگر اصطلاحاً رویکرد‌های انقلابی‌تری دارند و اگر قرار است که در نهایت جریان اصولگرایی به یک گزینه واحد برسد، باید با تشکیل سازوکاری مشخص در این رابطه به اتفاق نظر برسد. بعضی از چهره‌های سیاسی ما با توجه به اینکه سال‌های زیادی در کارزار سیاسی بودند و زد و خورد‌های عجیب و غریبی را تجربه کردند، به نظر نمی‌رسد که گزینه‌های مناسبی برای حضور مجدد در عرصه سیاسی کشور بویژه در منصب حساسی، چون ریاست جمهوری باشند. مضاف بر اینکه در گذشته نیز شانس خود را برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری تجربه کرده‌اند و توفیقی در این عرصه به دست نیاورده‌اند.»

سکون انتخاباتی قالیباف

بعد از بازدید قالیباف از استان خوزستان، در رسانه‌های اصولگرا سفر احتمالی محمد باقر قالیباف برای بازدید میدانی از سیستان و بلوچستان مطرح شده بود. با این حال در سفر این هفته جمعی از نمایندگان به این استان، رئیس مجلس حاضر نبود و گفته می‌شود سفر آتی او به استان مازندران نیز در دسته‌بندی سفر‌های استانی و بازدید میدانی به شمار نمی‌رود. برخی فعالان سیاسی معتقدند کمپین‌های قالیباف کمی از شدت عمل خود کاسته‌اند. همزمان بعضی کانال‌های اصولگرا از قالیباف انتقاد کرده‌اند که طرح استیضاح وزیران روحانی را از دستور خارج کرده است.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 محمدباقر قالیباف انتخابات 1400 آیت الله سیستانی قره باغ انتخابات 1400 انتخابات ریاست جمهوری قاضی زاده هاشمی جریان اصولگرا انتخابات ۱۴۰۰ سعید جلیلی سعید محمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۷۰۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشاگری رشیدی کوچی: افرادی محکومیت قطعی داشتند، اما به دلیل نزدیکی شان به دولت در مجلس آینده حضور دارند / می‌خواهند ریاست را هم به جریان پایداری نزدیک کنند

جلال رشیدی کوچی نماینده مردم مرودشت در مجلس گفت: به وضوح مشخص است که در انتخابات مجلس اعمال نفوذ زیادی شکل گرفت، چه الان و چه در بحث تایید یا ردصلاحیت‌ها شاهد بودیم افرادی که به نظر می‌رسید طبق نظر نهاد‌های امنیتی نباید تایید می‌شدند، اما با رایزنی‌هایی از طرف همان افرادی که اشاره کردم تایید شدند. حتی ما افرادی را داشتیم که محکومیت قطعی در پرونده شان بود، اما، چون نزدیک به تفکر دولت بودند و باید در این مجلس حضور داشته باشند؛ مشاهده کردیم که تایید شدند.

به گزارش صدای ایران از ایلنا،نماینده مردم مرودشت در مجلس گفت: اینکه الان دولت با مجلس و به ویژه آقای قالیباف درخصوص مسائل مختلفی که مردم شاهد آن هستند اختلاف پیدا کرده دقیقا برای ریاست دور بعد مجلس است.

جلال رشیدی کوچی نماینده مردم مرودشت در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که «در هفته‌های اخیر بحث‌های پرچالشی بر سر مسائل ارزی میان دولت و مجلس به وجود آمد، به نظر شما این اختلافات تا چه اندازه جدی است؟»، گفت: دولت خودش را از هر اشتباهی مبرا می‌داند یا اگر هم مبرا نمی‌داند علی الظاهر و به صورت دکوری صحبت‌هایی درخصوص استقبال از انتقاد مطرح می‌کند که برای همه مشخص است، ما با یک دولت تمامیت‌خواه و غیرقابل انتقاد مواجه هستیم.

اختلاف دولت و مجلس برای ریاست دوره بعد پارلمان است

وی ادامه داد: اینکه الان هم دولت با مجلس و به ویژه آقای قالیباف درخصوص مسائل مختلفی که مردم شاهد آن هستند اختلاف پیدا کرده دقیقا برای ریاست دوره بعد مجلس است. یعنی در مسائلی که دارد مطرح می‌شود نگاه من این است که به دنبال این هستند که بر ریاست مجلس دور بعد اثرگذار باشند و من فکر می‌کنم که ریاست آقای قالیباف برای دولت مطلوب نباشد.

رشیدی کوچی خاطرنشان کرد: اینکه می‌گویم دولت، به معنای کل شاکله دولت نیست، برخی‌ها در دولت آقای رییسی آنهایی که باعث آسیب اول به خود آقای رییسی هستند و بعد به مملکت؛ دست‌های پشت پرده‌ای که از نزدیکان ایشان هستند، بعضی از اقوام نسبی و سببی آقای رییسی؛ اینها با تفکر خامی که دارند فکر می‌کنند این اقدامات به نفع آقای رییسی و یا کشور خواهد بود که قطعا اینطور نیست، به نظرم عقلا باید برای حل این مشکل چاره اندیشی کنند.

روایت دست‌های پشت پرده در انتخابات

عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شورا‌ها در پاسخ به این سوال که «فکر می‌کنید آن‌ها دنبال حاکم کردن کدام جریان در مجلس آینده هستند؟»، عنوان کرد: ببینید این بحثی که مطرح می‌کنم اثبات شدنی نیست، اما به وضوح مشخص است که در انتخابات مجلس اعمال نفوذ زیادی شکل گرفت، چه الان و چه در بحث تایید یا ردصلاحیت‌ها شاهد بودیم افرادی که به نظر می‌رسید طبق نظر نهاد‌های امنیتی نباید تایید می‌شدند، اما با رایزنی‌هایی از طرف همان افرادی که اشاره کردم تایید شدند. حتی ما افرادی را داشتیم که محکومیت قطعی در پرونده شان بود، اما چون نزدیک به تفکر دولت بودند و باید در این مجلس حضور داشته باشند؛ مشاهده کردیم که تایید شدند.

وی افزود:، اما یک عده‌ای هم که منتقد دولت بودند یا ردصلاحیت شدند یا در انتخابات به مشکلات جدی برخوردند، من یکی از این‌ها را مثال می‌زنم، آقای مهدی عسگری ایشان در تهران ثبت نام کرد ولی به او اجازه ندادند که برود کرج و مجبور شد در تهران رقابت کند که اگر کرج بود به نظرم قطعا ایشان رأی می‌آورد. در مجموع یک عده‌ای را ردصلاحیت کردند، یک عده را به این شکل مدیریت کردند و در مورد یک عده‌ای هم شاید با شیوه‌های دیگری که می‌شد بر انتخابات اثر گذاشت و دخالت کرد، اقدام کردند و از مسیر کنار زدند؛ واقعا دست آن افراد نزدیک به دولت در انتخابات مشهود بود ولی خب قابل اثبات نیست.

تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها

نماینده مردم مرودشت در مجلس ادامه داد: نکته دیگر اینکه به نظرم می‌آید که دولت و در واقع آن افراد خیلی تلاش خواهند کرد که ریاست مجلس را به جریان پایداری نزدیک کنند. چون جریان پایداری و بعد دانشگاه امام صادقی‌ها به آن افراد خیلی نزدیک هستند و من امیدوارم که این اتفاق رخ ندهد، به نمایندگان دوره دوازدهم و عقلای دوره آینده امید دارم که این اتفاق محقق نشود.

رشیدی کوچی در پاسخ به این سوال که «چقدر احتمال می‌دهید ریاست در سال اول به قالیباف داده شود تا کاندیدای ریاست جمهوری نشود و بعد در سال دوم او را کنار بزنند؟»، گفت: این یک تحلیل است، من نگاهم بر این است که آقای قالیباف کاندیدای ریاست جمهوری نخواهد شد و نگاهش به تداوم فعالیت در ریاست مجلس باشد. اما درباره ریاست ایشان فکر می‌کنم که آقای قالیباف سال اول با یک رأی پایین نه با آن آرایی که در مجلس یازدهم کسب کرده بودند ریاست مجلس را در اختیار داشته باشد، اما سال‌های دوم و سوم را نمی‌دانم.

عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوار‌ها خاطرنشان کرد: به نظرم می‌آید یک سری افرادی که اشاره کردم به شدت به دنبال ایجاد تنش در مجلس باشند، امیدوارم مجلس دوازدهم به این سمت و سو نرود، اما شواهد و قرائن نشان می‌دهد که حواشی‌اش بر متن حتما غلبه خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • انصراف قالیباف از نمایندگی مجلس جدی است؟ /برنامه ریزی ۵ ساله برای ورود به انتخابات ۱۴۰۸ /دولت رئیسی علیه قالیباف دست به کار شد
  • افشاگری رشیدی کوچی: افرادی محکومیت قطعی داشتند، اما به دلیل نزدیکی شان به دولت در مجلس آینده حضور دارند / می‌خواهند ریاست را هم به جریان پایداری نزدیک کنند
  • دست‌های پشت پرده در انتخابات به روایت «رشیدی کوچی»
  • افشاگری رشیدی کوچی از تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس آینده به جریان پایداری و  امام صادقی‌ها
  • تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها
  • احتمال انصراف قالیباف از ادامه حضور در مجلس
  • بازی جدید قالیباف برای حفظ صندلی ریاست؛ تندرو‌ها شمشیر را از رو بسته‌اند
  • استفاده از سالن‌های دولتی برای تبلیغات نامزد‌های مجلس
  • بازی جدید قالیباف برای حفظ صندلی ریاست /تندروها شمشیر را از رو بسته اند /وعده های عجیب کاندیداهای ریاست مجلس
  • سه رقیب جدید قالیباف در کرسی ریاست مجلس؛ وزرای احمدی نژاد به صف شدند