Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-26@03:59:49 GMT

تنها ساعات خواب مهم نیست بلکه کیفیت خواب هم مهم است

تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۷۴۱۴۴

تنها ساعات خواب مهم نیست بلکه کیفیت خواب هم مهم است

نباید تنها بر ساعت خواب تمرکز کرد بلکه کیفیت کلی خواب نیز مهم است؛ در این مطلب به راز مهمی که می‌تواند کیفیت مطلوب خواب را تضمین کند پی می‌برید.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، بی خوابی یا کمبود خواب عارضه‌ای است که به قدری شایع شده که تقریبا می‌توان گفت از هر دو نفر، یک نفر به آن مبتلاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مشکل اکنون بیش از هر زمان دیگری گریبان مردم را گرفته است. چالش اصلی آنجاست که مردم برای گذران زندگی خود کار و تلاش میکنند و آنگاه تمامی این ابزار مدرن منجر به خستگی مداوم بدن‌ها و چشم‌های آن‌ها می‌شود. روند زندگی خیلی از ما در انتهای روز حاصلی جز خستگی و بی حوصلگی ندارد.

از آنجا که کمبود خواب هیچ علامت واضحی ایجاد نکرده و به طور کلی عامل تخریب سلامتی است - اکثر افراد تمایل دارند که آن را نادیده بگیرند، مگر اینکه این معضل شروع به تأثیر بر زندگی روزمره افراد کند. وقتی صحبت از مدیریت خواب می‌شود، ممکن است غذای سالم آخرین چیزی باشد که به ذهن شما خطور می‌کند. تمرکز نباید فقط بر ساعت خواب باشد، بلکه کیفیت کلی خواب شما نیز مهم است.

بادام
بادام منبع غنی از ملاتونین بوده که یک هورمون اصلی خواب است. این هورمون ساعت داخلی بدن را تنظیم و بدن را آماده یک خواب عمیق و باکیفیت می‌کند. ثابت شده که مصرف بادام به طور منظم سطح کیفیت خواب را بهبود می‌بخشد. به غیر از ملاتونین، بادام سرشار از منیزیم است که این ماده نیز در بهبود کیفیت خواب مفید می‌باشد.

شیر
مصرف یک لیوان شیر گرم یکی از بهترین دارو‌های قدیمی برای اطمینان از خواب بهتر است. شیر حاوی تریپتوفان، کلسیم، ویتامین D و ملاتونین است. تمام این چهار ترکیب به تنظیم بهتر خواب کمک می‌کند. تریپتوفان موجود در شیر با برخی از مواد شیمیایی مغز که مسئول حفظ ساعت بیولوژیکی خواب و بیداری هستند، ترکیب می‌شود. سعی کنید کمی قبل از خواب یک فنجان شیر گرم بخورید تا از یک خواب بدون دردسر لذت ببرید.

چای بابونه
چای بابونه از گل‌های خشک بابونه تهیه می‌شود. نوشیدن یک فنجان چای بابونه یکی از بهترین دارو‌های گیاهی برای درمان بی خوابی است. بابونه از یک گیاه فلاونوئید به نام آپی ژنین تشکیل شده که مغز را برای بهبود کیفیت خواب تحریک می‌کند. بهترین قسمت این بخش است که «چای بابونه کاملا فاقد کافئین است».

گردو
به غیر از بادام، گردو یکی دیگر از مغز‌های شگفت انگیزی است که به تنظیم خواب بهتر کمک می‌کند. گردو حاوی تریپتوفان است که یک اسید آمینه بوده و به تولید سروتونین و ملاتونین کمک می‌کند؛ هر دوی این مواد مسئول تحریک خواب آرام هستند.

کاهو
کاهو یک ماده غذایی آرام بخش و قدرتمند است. به این دلیل که کاهو حاوی ترکیبی به نام لاکتور کاریم بوده و از آن به عنوان «تریاک کاهو» نیز یاد می‌شود چرا که با آرام بخشی به سیستم عصبی آنهم به طور طبیعی، باعث خواب می‌شود.

علاوه بر ایم مواد غذایی، دقتداشته باشید که حداقل ۳ ساعت قبل از خواب کافئین مصرف نکنید، از مصرف غذا‌های روغنی، تصفیه شده و فرآوری شده به خصوص قبل از خواب خودداری کنید، بعد از صرف شام بلافاصله به رختخواب نروید، بین آخرین وعده غذایی و زمان خواب باید حداقل ۲-۳ ساعت فاصله باشد. مصرف هر نوع الکل را قبل از خواب رها کنید، زیرا می‌تواند الگوی خواب را مختل کند.

بدیهی است که خواب یک ضرورت اساسی انسان بوده و هیچ کس نباید از آن محروم شود. یک رژیم غذایی سالم به طرق مختلف باعث ایجاد خوابی با کیفیت می‌شود، خوابی که انرژی بی نظیری در فعالیت روزانه را برای شما تضمین می‌کند!

منبع: بهداشت نیوز

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: خواب کافی کیفیت خواب سلامتی بدن بی خوابی قبل از خواب کیفیت خواب چای بابونه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۷۴۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقیق جدید: کمبود خواب با افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ پیوند دارد

این موضوع برای همه ثابت‌شده است که نداشتن خواب کافی برای سلامتی مضر است. حالا دانشمندان با انجام تحقیقات جدیدی دریافته‌اند که میان خواب کمتر از شش ساعت در شب و افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ رابطه‌ای وجود دارد.

دانشمندان در این تحقیق داده‌های Biobank بریتانیا را تجزیه‌و‌تحلیل کرده‌اند که یک منبع جهانی برای تحقیقات بهداشتی و پزشکی محسوب می‌شود. آنها اطلاعات ۲۴۷۸۶۷ بزرگسال را بررسی کرده‌اند که داده‌های سلامت آنها برای بیش از یک دهه دنبال شده است. آنها در این تحقیق قصد داشتند تا ارتباط بین مدت زمان خواب و دیابت نوع ۲ و اینکه آیا داشتن یک رژیم غذایی سالم اثرات کمبود خواب بر خطر دیا‌بت را کاهش می‌دهد یا خیر را درک کنند.

ارتباط بین خواب و دیابت نوع ۲

در این پژوهش از شرکت‌کنندگان پرسیده شده بود که در ۲۴ ساعت چقدر می‌خوابند. همچنین، هفت تا هشت ساعت خوابیدن به‌عنوان میزان خواب نرمال در نظر گرفته شد. میزان کم‌خوابی نیز به سه دسته تقسیم شد: خفیف (شش ساعت)، متوسط (پنج ساعت) و شدید (سه تا چهار ساعت). همچنین در این تحقیق به داده‌های مربوط به رژیم غذایی شرکت‌کنندگان نیز توجه شده است.

در حدود ۳.۲ درصد از شرکت‌کنندگان در طول دوره پیگیری، مبتلا به دیابت نوع ۲ تشخیص داده شدند. به گفته آنها هرچند عادات غذایی سالم به‌طور کلی خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهد، اما زمانی که افراد غذای سال می‌خوردند و باز هم کمتر از شش ساعت در روز می‌خوابند، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در آنها در مقایسه با افرادی که میزان خواب آنها نرمال بوده، افزایش داشته است.

به گفته دانشمندان، پنج ساعت خواب شبانه می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را ۱۶ درصد افزایش دهد، درحالی که این خطر برای افرادی که سه تا چهار ساعت می‌خوابند، می‌تواند ۴۱ درصد بیشتر از افرادی باشد که هفت تا هشت ساعت می‌خوابند.

بااین‌حال دقیقاً مشخص نیست چرا افرادی که کمتر می‌خوابند ممکن است بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ باشند. تحقیقات قبلی نشان داده است که نشانگر‌های التهابی و اسید‌های چرب آزاد در افراد دارای کمبود خواب افزایش پیدا می‌کند که این امر حساسیت به انسولین را مختل می‌کند و منجر به مقاومت نسبت به انسولین می‌شود. این بدان معناست که بدن برای استفاده صحیح از انسولین برای تنظیم سطح گلوکز خون تلاش می‌کند و بنابراین خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد.

منبع: دیجیاتو

tags # دیابت نوع دو ، خواب سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • خواب آلودگی راننده پژو جان پاکبان گرگانی را گرفت
  • ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟
  • با کاهش ساعات اداری حقوق افراد کاهش خواهد یافت؟
  • تفاهم نامه مدیریت مصرف در حوزه صنایع شهرستان خوی امضا شد 
  • وضعیت جوی و دریایی استان بوشهر در اغلب ساعات آرام خواهد شد
  • خوردن این غذا‌ها در شب باعث سوزش معده می‌شود
  • ۹ دلیل پنهان «احساس خستگی دائمی» که از آن‌ها بی خبر بودید
  • تحقیق جدید: کمبود خواب با افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ پیوند دارد
  • چراتعطیلی پنجشنبه‌ها بهتر از ‌شنبه‌هاست؟
  • خطر بروز افسردگی در میانسالی در اثر ساعت کار طولانی در جوانی