Web Analytics Made Easy - Statcounter

امسال هزار و ۹۰۰ هکتار از اراضی گلستان به کشت توتون اختصاص یافته که پیش بینی تولید از این سطح، ۲ هزار و ۹۰۰ تن محصول است که تمام مراحل کاشت، داشت، برداشت و نیز خشک کردن برگ‌های توتون به شکل سنتی انجام می‌شود.

علی‌آباد کتول و مینودشت دارای بیشترین سطح زیر کشت توتون گلستان هستند که در این بین، سابقه کشت این محصول در مینودشت به حدود یک قرن می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سطح زیر کشت امسال توتون شهرستان مینودشت ۷۰۰ هکتار است اما این سطح در دهه ۷۰ حدود سه هزار هکتار بود.

اولین اداره دخانیات مینودشت در سال ۱۳۳۰ راه اندازی شد.

سطح زیرکشت زیاد به همراه شرایط آب و هوایی مطلوب، واقع شدن در دامنه رشته کوه البرز شرقی و همچنین نیاز آبی اندک توتون و کشت آن در اراضی شیبدار، علاقمندی برای کشت این محصول را بیشتر و دست‌اندرکاران خرید توتون کشور را به تاسیس دومین اداره دخانیات در شهر دوزین بخش کوهسارات در سال ۱۳۸۷ ترغیب کرد.

اکنون اداره دخانیات ۲ شهر مینودشت و دوزین علاوه بر انجام امور مربوط به عقد قرارداد کشت توتون با کشاورزان، برخی اقدامات حمایتی از جمله توزیع نهاده‌های کشاورزی مورد نیاز و نیز خرید تضمینی محصول را که از حدود سه ماه قبل شروع شده، انجام می‌دهند.

به گفته رییس اداره دخانیات مینودشت امسال درحوزه فعالیت این اداره ۵۰۰ هکتار از اراضی ۹ روستا توسط ۵۱۳ کشاورز به زیرکشت توتون رفته که پیش بینی می‌شود به طور میانگین از هر هکتار بین هزار و ۲۰۰ تا هزار و ۵۰۰ کیلوگرم برگ توتون برداشت شود.

مسلم تمرتاش بابیان اینکه امسال سطح زیرکشت توتون در مینودشت ۴۰ هکتار بیشتر از سال قبل است، افزود: قیمت خرید تضمینی نوع درجه یک این محصول با ۳۰ درصد افزایش قیمت نسبت به سال قبل، هر کیلوگرم ۴۸۷ هزار ریال تعیین شده است.

وی اضافه کرد: علاوه بر نرخ خرید تضمینی توتون درسال جاری، بابت هر کیلوگرم توتون با کیفیت مبلغ ۴۰ هزار ریال پاداش به توتون کاران منطقه پرداخت می‌شود.

تمرتاش ادامه داد: مینودشت ظرفیت افزایش سطح زیرکشت توتون به سه هزار هکتار را دارد اما به سبب سنتی بودن مراحل کاشت، داشت و برداشت، کشت آن از سوی نسل جوان کمتر مورد توجه قرار دارد. 

همچنین رییس اداره دخانیات بخش کوهسارات مینودشت مستقر در شهر دوزین نیز به خبرنگار ایرنا گفت: امسال در ۲۰۰ هکتار از اراضی زراعی این بخش توسط ۲۸۰ کشاورز منطقه، توتون کشت شده که برگ‌چینی (برداشت) این محصول با توجه به کوهستانی بودن منطقه به تازگی شروع شده است.

نقی یادگاری افزود: میانگین برداشت هر هکتار توتون از مزارع بخش کوهسارات مینودشت یک تن در هکتار است که امسال به سبب شرایط اقلیمی و بارش‌های مناسب، هم از لحاظ کمیت و هم از لحاظ کیفیت، بهتر از سال‌های قبل است.

به گزارش ایرنا، کشت توتون به صورت دیم در اراضی شیبدار دامنه رشته کوه‌های البرز شرقی که اقلیم مناسب دارد، سبب تولید یکی از بهترین و مرغوب ترین ارقام این محصول به نام "باسما" شده است.

براساس اعلام کارشناسان، هر هکتار کشت توتون برای ۵ تا ۱۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجاد می‌کند بنابراین توسعه کشت این محصول می‌تواند گامی مهم برای ایجاد اشتغال پایدار در منطقه باشد.

استان گلستان با جمعیت تقریبی ۱.۹ میلیون نفر که محور فعالیت بیشتر مردمان آن کشاورزی است، ۶۲۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی دارد و تولیدات بخش کشاوروزی این استان شمالی سالانه افزون بر پنج میلیون تن است.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی گنبدکاووس برداشت محصول جهش تولید مینودشت گلستان پروندهٔ خبری سال ۹۹؛ سال جهش تولید

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی گنبدکاووس برداشت محصول جهش تولید مینودشت گلستان وزارت جهاد کشاورزی گنبدکاووس برداشت محصول جهش تولید مینودشت گلستان اخبار کنکور اداره دخانیات کشت توتون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۷۵۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت واحد تولیدی فرآورده‌های گوشتی سامان به چرخه تولید

رئیسی مدیر جهاد کشاورزی سامان گفت: ظرفیت تولیدی شرکت تولیدی فرآورده‌های گوشتی سه هزار و ۵۰۰ تن در سال است و زمینه اشتغال ۱۰ نفر را مهیا می‌کند.

بیشتر بخوانید

احیای ۷۰ واحد صنعتی در چهارمحال و بختیاری

وی افزود: توسعه زنجیره تولید در صنایع غذایی یکی از راهکار‌های موفق در جهش تولید و رشد و توسعه اقتصادی است، زیرا این راهکار در کاهش هزینه‌ها و افزایش اشتغال‌زایی و صادرات بسیار موثر است.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • تولید منحصر به فرد گندم در گلستان / صنایع آردی که در رکود به سر می‌برند
  • ایجاد اشتغال برای ۱۲ هزار نفر توسط چینی ها در کرمان
  • اعلام قیمت خرید تضمینی کلزا در گلستان
  • آغاز برداشت گُل گاوزبان در گلستان
  • آغاز پخش فیلم‌های تبلیغاتی نامزد‌ها در شبکه استانی گلستان
  • بازگشت واحد تولیدی فرآورده‌های گوشتی سامان به چرخه تولید
  • پیش بینی تولید بیش از ۲۴ هزار تن باقلا در گلستان
  • کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند
  • طرح توسعه راه زمینی به جزیره کیش
  • برگزاری رویداد بین المللی ارائه فرصت های سرمایه گزاری و جلب مشارکت های عمومی در فرودگاه های ایران