Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@09:38:47 GMT

گلوله باران را باید در سینما دید

تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۷۶۰۷۷

مرتضی پایه شناس گفت: مستند «گلوله‌باران» جزو معدود کارهای من است که تنهایی مخاطب و تاریکی سالن سینما در طراحی من مدنظر بوده و از ابتدا فکر می‌کردم این فیلم حتما باید در سالن سینما دیده شود.

به گزارش ایسنا، طبق گزارش رسیده، آیین دیدار فیلم مستند «گلوله‌باران»، تولید مشترک مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و مرکز مستند حقیقت، عصر دیروز [سه‌شنبه 8 مهر] در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فیلم که نشان فیروزه بهترین مستند سیزدهمین جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت را کسب کرده است، روی پرده‌ی "هنر و تجربه" رفته است.

مرتضی پایه‌شناس یکی از کارگردانان «گلوله‌باران» در این مراسم اظهار کرد: ممنونم که با وجود شرایط کرونایی در این مراسم حضور پیدا کردید. فکر می‌کنم اکثر آثار مستندی که تا امروز ساخته‌ام، چندان برایم مهم نبوده که حتماً در سالن سینما دیده شوند؛ اما مستند «گلوله‌باران» جزو معدود کارهای من است که تنهایی مخاطب و تاریکی سالن سینما در طراحی من مدنظر بوده و از ابتدا فکر می‌کردم این فیلم حتما باید در سالن سینما دیده شود.

این مستندساز با اشاره به آغاز اکران مستند «گلوله‌باران» در سینماهای گروه «هنروتجربه» یادآور شد: فکر نمی‌کنم فیلم‌هایی که برای نمایش در این گروه کاندید می‌شوند، خیلی به دنبال فروش بالا باشند. همان‌طور که از نام این گروه مشخص است، فیلم‌هایی که در حوزه سینما تجربه‌ای را ثبت کرده‌اند در این گروه اکران می‌شوند تا یک جریان نقد و بررسی حول آن تجربه شکل بگیرد. این جریان اطلاعات برایم اهمیت بیشتری دارد و اکران فیلم در این گروه هم بیشتر به این دلیل است که اگر به‌واسطه این جریان نقد و بررسی کسی کنجکاو شد که اثر را ببیند،‌ فیلم در دسترس‌اش باشد. فلسفه اکران در «هنروتجربه» برای من همین است.

پایه‌شناس در ادامه، از همراهان خود در ساخت مستند «گلوله‌باران» تشکر کرد و گفت: حسین مومن و سعید منفرد در سخت‌ترین شرایط دوربین‌شان را روشن نگه داشتند و مهمتر از آن خودشان را در جریان فیلم نگه داشتند. کمتر تصویربرداری در سینمای مستند دیده‌ام که چنین کاری را انجام دهد. یحیی محمدعلی هم با رنگ‌آمیزی تصاویر بسیار به حس و حال فیلم کمک کرده است. محمدحسین ابراهیمی صداگذار کار است که خودم هم گاهی فراموش می‌کنم این کار صداگذاری هم داشته است،‌ از بس که کار صداگذاری آن تمیز است.

وی با تشکر از مرتضی شعبانی تهیه‌کننده این مستند، اظهار کرد: ایشان بسیار صبوری کرد و اجازه داد که فیلم به‌صورت درست به ثمر برسد. از همه بچه‌های مرکز مستند حقیقت و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی هم سپاسگزارم که در همه حال پشتیبان گروه‌های مستندسازی هستند.

پایه‌شناس با اشاره به موضوع فیلم گفت: حوادث این فیلم در سوریه می‌گذرد اما سعی کردم تا جایی که امکان دارد در پای میز مونتاژ، فیلم را از زمان و مکان عاری کنم. در واقع می‌خواستم فیلم نشان‌دهنده موقعیتی باشد که مخاطب بتواند آن را تجربه کند. شخصاً در ایام عید که خیلی از ما در قرنطینه بودیم، خیلی به این فیلم فکر می‌کردم و با خود می‌گفتم چقدر شرایطم در خانه شبیه فیلم شده است.

وی در پایان تأکید کرد: این برایم ارزشمند است که «گلوله‌باران» توانسته است از قالب جنگی‌ای که طبیعتاً به دلیل فیزیک تصاویر مدام خودش را به فیلم تحمیل می‌کند،‌ تا حدود زیادی رها شود.

در ادامه و با دعوت پایه‌شناس،‌ مرتضی شعبانی پشت تریبون قرار گرفت و ضمن خیرمقدم به حاضران گفت:‌ فیلمسازی در شرایط سوریه و موقعیت مقاومت خیلی سخت است. شخصاً فکر می‌کردم که تنها در دوره‌ی دفاع مقدس بچه‌های مستندساز این اندازه علاقه‌مند و با انگیزه راهی جبهه‌ها می‌شوند. خاطرم هست زمان آزادسازی حلب، صبح روزی که قرار بود پروازی به سوریه باشد، گفتند اگر می‌توانید دو اکیپ مستندسازی راهی سوریه کنید. نگران شدم چون فکر می‌کردم با هر کس تماس بگیرم که امشب بیا برو به سوریه،‌ قطعاً جواب مثبت نخواهم گرفت.

وی ادامه داد: با دو نفر از عزیزان تماس گرفتم که یکی از آن‌ها همین آقای مومن بود که در فیلم «گلوله‌باران» نیز فیلمبردار کار هستند. در جواب فقط از من پرسیدند «چه ساعتی؟» ساعت 11 صبح من تماس گرفتم و این مستندسازان ساعت 8 شب در فرودگاه بودند و به جای دو اکیپ،‌ 5، 6 نفر راهی منطقه شدند. از همین جا از همه‌ی مستندسازان حوزه مقاومت سپاسگزاری می‌کنم.

شعبانی در پایان تأکید کرد: در مستند «گلوله‌باران» بخش اندکی از این تلاش‌های مستندسازان به تصویر درآمده و مشت نمونه خروار از تلاش‌هایی است که صورت گرفته تا این وقایع برای آیندگان ثبت شود. این روایت‌ها برای نسل‌های آینده می‌تواند مقاومت را تعریف کند.

«گلوله‌باران» درنگی است، میان مرگ و زندگی. یک تامل. لختی دراز کشیدن زیر آسمان کاملاً ابری، وقتی که ثانیه‌ها از تک و تا می‌افتند و متوقف ‌می‌شوند. فرصتی است برای نگاه کردن به همراهان مان و عمیق شدن در احوالات شان. گلوله باران داستان یک انتخاب است؛ دیدن گلوله یا باران.

عوامل تولید این فیلم عبارتند از: کارگردانان: مرتضی پایه‌شناس و حسین مؤمن، فیلمبرداران: حسین مؤمن و سعید منفرد، تدوینگر: مرتضی پایه‌شناس، مدیر تولید: ابوالفضل دمیرچی‌لو، صداگذار: حسین ابراهیمی، کالریست: یحیی محمدعلی، تهیه‌کننده: مرتضی شعبانی، تهیه شده در: مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و مرکز مستند حقیقت.

 در این مراسم میهمانانی چون محمد حمیدی‌مقدم مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، مجید رجبی‌معمار مدیرعامل خانه هنرمندان ایران، مرتضی شعبانی مدیرعامل مرکز مستند حقیقت، جعفر صانعی‌مقدم مدیر گروه هنروتجربه، مرتضی رزاق‌کریمی قائم‌مقام مرکز گسترش، حبیب والی‌نژاد مدیر فرهنگی و تهیه‌کننده سینما و برخی مستندسازان حضور داشتند.

«گلوله‌باران» در سیزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت، موفق به کسب نشان فیروزه بهترین فیلم، تندیس بهترین کارگردانی مستند نیمه‌بلند و بهترین تدوین بخش مسابقه ملی جشنواره شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی مرکز مستند حقیقت مرتضی شعبانی گلوله باران فکر می کردم سالن سینما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۷۶۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهید مقصودی معلمی دلسوز و وظیفه شناس بود

محسن صیفی کار در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: شهید مقصودی پس از فارغ التحصیلی از این دانشگاه به مدت سه سال در دبیرستان‌های همدان به تدریس درس ریاضی پرداخت، او یک سال آخر خدمت را در سمت معاون آموزش و پرورش استان همدان مشغول بود، در سال ۱۳۴۷ ازدواج کرد و حاصل این ازدواج دو دختر و یک پسر است.

وی با اشاره به اینکه شهید مقصودی از معلمان و مدیران برجسته در آموزش و پرورش استان همدان در دهه ۶۰ بودند افزود: بعد از سال ۶۰ مدیر کل آموزش و پرورش همدان دکتر سید کاظم اکرمی که یک دوره هم وزیر آموزش و پرورش بودند، شهید مقصودی را به عنوان معاون آموزشی خود انتخاب می‌کنند که بسیار انتخاب شایسته ای بوده است.

وی با بیان اینکه شهید مقصودی دبیر ریاضی در مدارس اطراف همدان و بعد هم در دبیرستان این سینا بودند اظهار کرد: ایشان بعد از اینکه مسؤلیت معاونت آموزش و پرورش استان همدان را می‌گیرند منشأ بعضی از تحولات خیلی خوب و مؤثر در همان زمان در آموزش و پرورش همدان بودند.

وی با اشاره به اینکه در آذرماه سال ۶۰ آقای مقصودی را در محله‌ی آقا جانی بیگ تقریباً همان نزدیک مسجد و سقاخانه آقا جانی بیگ توسط موتور سوارها داخل ماشین شخصی همراه با معاون خود که به سمت اداره آموزش و پرورش در حرکت بودند به رگبار بستند و شهادت می‌رسانند افزود: تا مدت‌ها پرونده ایشان مفتوح بوده وتا این اواخر هم تصور بر این بود که سازمان مجاهدین خلق ایشان را به شهادت رساندند چون خودشان گفته بودند که ما این کار را انجام دادیم.

وی افزود: با توجه به پژوهشی که بنده در سال ۱۴۰۱ انجام دادم یک پژوهش مفصل دوساله ای که به نگارش هم در آمده با اسناد به روزی که از مجموعه‌های امنیتی‌ها جمع آوری کرده بودند، موفق به نوشتن کتابی با نام " جشن تولد در بازداشتگاه "شدم البته یک رمان سیاسی تاریخی که مستندات آن بر ا ساس مطالعه زیاد، ابعاد قضیه و اسناد را بررسی کردیم و مشخص شد که ضارب آقای مقصودی در همدان گروه فرقان بوده است.

صیفی کار با بیان اینکه در سال ۵۷ ،۵۸ یک گروهکی تشکیل شد به نام گروهک فرقان که رئیس آن اکبر گودرزی یک بچه طلبه‌ای که افکار انتقادی و تفکرات دوگانه‌ای داشت افزود: این گروهک، شهید قرنی, شهید مطهری، شهید مفتح، آیت الله خامنه ای را ترور کردند، همه فکر می‌کنند شهید مطهری را منافقین ترور کردند در صورتی که آنها را گروهک‌های فرقان به شهادت رساندند و یک ضربه سنگینی به اسلام زده شد.

وی تصریح کرد: افراد این گروهک را دستگیر و اعدام کردند ولی ته مانده‌های اینها هنوز بودند و آمدند یک گروه هواداران فرقان در تبریز و همدان تشکیل دادند، این گروهک در همدان اولین گزینه یعنی شهید مقصودی را ترور و به شهادت رساندند.

وی با بیان اینکه ایشان اخلاق را سرلوحه زندگی خود داشت افزود: شهید مقصودی شخصیتی انقلابی، انسانی ساده، سیاست دان و سیاست مدار، شخصیتی که اصلاً جایگاه سیاسی نداشته و بسیار معلم متدین و اهل فکر و برنامه بودند وایشان می‌خواستند آموزش و پرورش را در استان همدان متحول کنند و خیلی تأثیر گذار بوده است.

وی با اشاره به اینکه سال‌های سال این پرونده مغفول مانده بود و معلوم نبود که ایشان را چه کسانی ترور کرده بودند افزود: با این کتاب که البته هنوز رونمایی نشده، آقای مقصودی را آنها ترور و به شهادت رساندند و یک ضایعه‌ای برای استان همدان بود.

وی در ادامه به شخصیت شهید مقصودی اشاره کرد و افزود: ایشان یک انسان وظیفه شناس، متعهد، منظم، انقلابی، دوستدار امام، دانشور و دانش دوست و در رشته خود متخصص و باسواد، خیلی دلسوز و همراه و در خانواده هم همسری مهربان و پدری وظیفه شناس بودند.

این پژوهشگر همدانی گفت: شهید مقصودی و خانواده‌اش از سوی منافقین با تماس‌های مکرر، به مرگ تهدید می‌شدند ،۲ الی ۳ بار داخل منزلشان نارنجک‌های دست ساز انداخته بودند، تا این حد آقای مقصودی یک چهره ارزشمند و درجه یک در همدان بودند که در صدد آسیب به ایشان بودند، در آخر ایشان را به شهادت رساندند.

وی با اشاره به اینکه وصیت نامه ایشان یک وصیت نامه عجیب بوده و بزرگی این مرد را در همان وصیت نامه کوتاهش می‌توان دید بیان کرد: ایشان خودشان پیش بینی می‌کنند و می‌گویند که من را منافقین ترور و شهید خواهند کرد، این یعنی پیش بینی شهید مقصودی از آینده خود را داشته و به فیض شهادت نائل می‌شود ولی ایشان همچنان شهید گمنامی در همدان است.

وی با بیان اینکه در رابطه با شهید مقصودی در همدان یک کار پژوهشی و بایسته در مورد ایشان انجام نشده است افزود: امیدوارم این کتاب یک مقداری ایشان را معرفی کند، در آن کتاب بنده خواستم ابعاد سیاسی و موضوع گروهک‌های سیاسی را که در همدان بودند همچون گروه هک‌های فرقان و حدید که در همدان با هم ارتباط داشتند و در یک برنامه‌ای ایشان را به شهادت رساندند داشته باشیم.

وی تصریح کرد: در دهه‌ی ۶۰ گروه فرقان و حدید متفاوت بودند ولی نتیجه کارشان یکی بود اینها می‌خواستند به جمهوری اسلامی ضربه بزنند ویکی از ضربه‌های آنها حذف فیزیکی شخصیت‌ها بود که در سال ۵۹ تا ۶۰ یک موج عظیمی از ترور در کشور راه افتاد، آنها نخست وزیر، رئیس جمهور، رئیس قوه قضائیه را به شهادت رساندند در واقع هدف آنها ارکان نظام جمهوری اسلامی بود.

صیفی کار ادامه داد: سازمان منافقین خلق هر کسی را که شکل و شمایل حزب الهی داشتند، یا بعضی‌ها را به خاطر اینکه عکس امام را زده بودند در مغازه‌هایشان یا ریش داشتند و در نماز جمعه شرکت می‌کردند ترور می‌کردند در واقع شهید مقصودی یکی از این شخصیت‌ها بود و یک شخصیت تأثیر گذار در همدان و در آموزش و پرورش بودند.

وی افزود: این گروه‌ها ریشه اصلی، معنوی و فکری همان التقاطی که عرض کردم را نتوانستند تفکیک کنند آنها یک اعتقاد خوارجی داشتند و آدم‌های جاهل و مؤمنین متمسک جاهل و احمق یعنی آدم‌هایی که نمی‌توانستند تشخیص درستی از واقعیت‌ها و حقایق بدهند، هواخواهی، دنیا طلبی و سهم خواهی اینها بر اساس خواسته‌هایی که می‌خواستند ولی به آن نرسیدند، بر اساس همان عقده‌های روانی که داشتند آمدند و تعدادی را ترور کردند، در استان همدان قرعه به نام شهید مقصودی افتاد و سه نفر را در همدان ترور و به شهادت رساندند، مهره اصلی که با هدف و برنامه بود شهید مقصودی بودند چون شخصیت ایشان یک شخصیت تأثیر گذار در استان همدان بود.

کد خبر 6097596

دیگر خبرها

  • وضعیت ترافیکی و جوی جاده‌های کشور اعلام شد
  • حضور مرکز گسترش با ۲۲ کتاب در نمایشگاه کتاب تهران
  • در این سیاره سرعت باد مثل سرعت «گلوله» است
  • بارانِ بهاری در راه ۱۸ استان
  • شهید مقصودی معلمی دلسوز و وظیفه شناس بود
  • چرا اسرائیل یک گلوله هم به سمت یمن شلیک نکرده است؟
  • بارندگی‌های اخیر خسارتی به گندم‌های برداشت شده در خنج وارد نکرده است
  • چرا تل‌آویو یک گلوله هم به سمت یمن شلیک نکرده است؟
  • پاسخ مرتضی‌علیزاده به منتقد «هفت»: سینما بر همه‌چیز مقدم است
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی