Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، جمال رازقی در نخستین جلسه میز توسعه روابط تجاری عمان با مسئولان اقتصادی استان فارس و کشور به شکل وبینار برگزار شد، گفت: نزدیکی جغرافیایی استان فارس و کشور عمان یکی ازمزیت‌ها برای گسترش مراودات تجاری بازرگانان است.

او با بیان اینکه شهروندان عمان از دیرباز برای دریافت خدمات درمانی و در قالب گردشگری سلامت به فارس و شیراز مسافرت می‌کنند، افزود: وجود خط هوایی مسقط شیراز یک مزیت مهم اقتصادی است که زمینه توسعه مبادلات را بین فارس و عمان فراهم می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رازقی گفت: تاکنون عمده صادرات استان فارس به کشور عمان مربوط به میوه و تره بار بوده، اما مزیت‌های دیگری نظیر گردشگری و توریست سلامت، خشکبار و خدمات فنی و مهندسی وجود دارد که هر یک از این بخش‌ها باید با نگاه تخصصی اقتصادی مورد توجه قرار گیرد.

او با بیان اینکه با توجه به شرایط فعلی اقتصاد نیاز است این میز در گام نخست موانع تجارت بازرگانان استان فارس و عمان را احصا کرده و برای رفع آن‌ها راهکار ارائه دهد، ادامه داد: استان فارس در بخش خدمات فنی مهندسی پتانسیل‌های و شرکت‌های خوبی دارد که در حوزه خدمات فنی مهندسی و حضور شرکت‌های استان فارس در حوزه فعالیت‌های عمرانی و معدنی در کشور عمان نیازمند همکاری بیشتر اتاق مشترک ایران و عمان هستیم.

رازقی گفت: سالهاست که صادرکنندگان و بازرگانان استان فارس در بازار کشور‌های حاشیه خلیج فارس، منجمله عمان حضور دارند که از اهداف راه اندازی این میز در اتاق بازرگانی فارس رفع موانع تجارت استان و ارائه خدمات مناسب به تجار استان فارس در عمان است.

رئیس اتاق بازرگانی فارس گفت: کشور عمان با ۲۱ کشور دنیا تفاهم‌نامه منع تعرفه ورودی و خروجی دارد، ایران هم می‌تواند با برنامه ریزی از این ظرفیت عمان به عنوان یک مرکز صادراتی استفاده کند؛ از طرفی ارائه راهکار‌های عملی حضور پایدار بازرگانان و تجار استان فارس در بازار عمان باید از اولویت‌های میز عمان در اتاق بازرگانی فارس باشد.

آرزو جمالی دبیرکل اتاق مشترک ایران و عمان نیز گفت: میز توسعه تجارت با عمان با هدف انتقال تجربه، ارائه خدمات مناسب و تخصصی، آگاهی بخشی و جلوگیری از آسیب و زیان تجار و بازرگانان که در بازار عمان حضور دارند در برخی از اتاق‌های بازرگانی شهرستان‌ها راه اندازی شده است.

او با بیان اینکه صادرکنندگان و تجار استان فارس در بازار کشور عمان حضور فعال دارند، گفت: متاسفانه برخی از صادرکنندگان و تجار ما به دلیل عدم شناخت کافی تجارت و حضور در بازار‌های هدف شاهد ضرر و زیان‌هایی می‌شوند که اولویت ما در راه اندازی میز توسعه تجارت عمان در اتاق‌های بازرگانی ارائه اطلاعات واقعی و تصویر درست از فضای فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور عمان به بازرگانان است.

جمالی ادامه داد: برگزاری وبینار‌های تخصصی، ارائه مشاوره‌های اختصاصی، اعزام هیات‌های تجاری، ارائه هرگونه همکاری در فعالیت‌های اقتصادی با کشور عمان از جمله خدمات این میز به تجار و بازرگانان است. پتانسیل استان فارس در بخش خدمات فنی و مهندسی به ویژه بخش معدن و پروژه‌های عمرانی یکی از مزیت‌های مهم برای گسترش مراودات اقتصادی این استان با کشور عمان خواهد بود.

سید رضا ساداتی، معاون برنامه ریزی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس هم گفت: در شرایط فعلی مهمترین موضوعی که اتاق مشترک در کشور هدف صادراتی می‌تواند به صادرکنندگان ما ارائه کند در حوزه مسایل مالی و صرافی هاست و این معضل بزرگ صادرکنندگان فارس است.

همچنین عبدالعظیم خادم حمزه مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس هم گفت: استان فارس نسبت به سایر استان‌ها شرایط بهتری برای گسترش مراودات اقتصادی با کشور عمان دارد لذا باید برای حضور پررنگ‌تر و ماندگار تجار و بازرگانان فارس در بازار کشور عمان برنامه ریزی جدی و مدون انجام شود که در این زمینه ظرفیت استان در بخش گردشگری سلامت باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

خادم حمزه با بیان اینکه از دست رفتن بازار و اعتبار صادرکنندگان در بازار‌های خارجی موجب از دست رفتن بازار‌های صادراتی می‌شود، اضافه کرد: این میز مشترک فرصت‌های صادراتی کشور عمان را به صورت تخصصی به صادرکنندگان اعلام کند، زیرا شرایط اقتصادی کشور ما ماندگار نخواهد بود و باید از فرصت موجود برای برنامه ریزی مناسب استفاده کرد.

سکینه سیاحی مدیر عامل صندوق توسعه صادرات استان فارس نیز گفت: اتاق‌های بازرگانی در استان‌ها ظرفیت‌های بسیار خوبی دارند که اتاق‌های مشترک باید حامی، پشتیبان و رفع کننده مشکلات بازرگانان و صادر کنندگان ما در کشور‌های هدف باشند تا در بازار‌ها حضور پر رنگ تری داشته باشند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اتاق بازرگانی فارس راه اندازی میز توسعه روابط تجاری عمان فارس در بازار استان فارس برنامه ریزی راه اندازی خدمات فنی کشور عمان میز توسعه بازار ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۷۹۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟

فرارو- جمعه گذشته تهران میزبان دومین "اجلاس بین المللی ایران و آفریقا" بود. نشستی که با حضور مقام‌های ارشد بیش از ۳۰ کشور آفریقایی به ویژه وزرای اقتصاد برگزار شد. بسیاری از تحلیلگران معتقدند که این قبیل نشست‌ها می‌توانند مقدمه‌ای برای وقوع تغییرات مثبت در روابط خارجی و به طور خاص دیپلماسی اقتصادی باشند.

به گزارش فرارو؛ در این راستا، یکی از نکاتی که چندین سال است از سوی کارشناسان مسائل راهبردی و تحلیلگران به عنوان نقدی به سیاست خارجی ایران مطرح شده، غافل شدن از برخی حوزه‌های جغرافیایی در عرصه سیاست خارجی و صرفا تمرکز بر برخی مناطق و کشور‌های خاص است. موضوعی که در برخی موارد در بزنگاه‌های تاریخی موجب وارد آمدن آسیب‌ها و خساراتی شده است.

با این همه، دولت سیزهم از زمان آغاز به کار خود در سال ۱۴۰۰، تمرکز ویژه‌ای بر توسعه روابط با مناطق مغفول در حوزه سیاست خارجی ایران معطوف کرده است. ابراهیم رئیسی در دو نوبت در قالب تور‌هایی به کشور‌های آفریقایی سفر انجام داده و توسعه روابط با آفریقایی‌ها را یکی از محور‌های اصلی سیاست خارجی دولت سیزدهم توصیف کرده است.

معادله‌ای که در قالب نشست بین المللی اخیر ایران و آفریقا نیز نمود‌های عینی‌تری گرفته است. با این همه، واقعیت این است که اقبال به توسعه روابط با کشور‌های آفریقایی در شرایط حاضر، به طور خاص تحت تاثیر ۳ مولفه مهم و محوری است.

۱. بازارِ رو به رشد کشور‌های آفریقایی

قاره آفریقا جمعیتی بیش از یک میلیارد نفر را در خود جای داده و بسیاری از تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که شاخص‌های اقتصادی در شمار قابل ملاحظه‌ای از کشور‌های افریقایی رو به رشد بوده و پالس هاس مثبتی را در مورد آینده این دسته از کشور‌ها به ویژه در حوزه اقتصادی مخابره می‌کنند.

در حقیقت، هم جمعیت این قاره چشمگیر است و هم درآمد خانوار‌ها در آن رو به بهبود است. این دو مولفه در نوع خود کشور‌های آفریقایی را به یک بازارِ هدف بسیار مناسب برای بسیاری از کشور‌های جهان تبدیل می‌کنند. ایران نیز با توجه به ظرفیت‌های صنعتی و تولیدی خود از این قاعده مستثنی نیست. می‌تواند کالا‌های ساخت خود را که از کیفیت بین المللی برخوردارند و البته کشور‌های آفریقایی می‌توانند آن‌ها را در مقایسه با نمونه‌ای مشابه خارجی، با قیمت کمتری تهیه کنند، به آفریقا صادر کند.

موضوعی که هم برای ایران و هم ملل آفریقایی حامل نفع و سود است.

۲. کسب حمایت موثر سیاسی در عرصه بین المللی

بلوک کشور‌های آفریقایی از وزن قابل توجهی در نهاد‌ها و سازمان‌های بین المللی برخوردارند. آفریقا چیزی در حدود ۵۴ کشور را در خود جای داده که آن‌ها در جنبش عدم تعهد، گروه ۷۷، مجمع عمومی سازمان ملل متحد، و دیگر نهاد‌های بین المللی، بازیگران مهم و تاثیرگذاری هستند.

در این چهارچوب، ایران به واسطه توسعه پیوند‌های سیاسی و اقتصادی خود با بلوک کشور‌های آفریقایی می‌تواند روی کارتِ رای‌دهی آن‌ها در نهاد‌های بین المللی حساب ویژه‌ای باز کند. موضوعی که یک برگ برنده موثر  به حساب می‌آید. این مساله به ویژه در بحبوحه تشدید تنش‌ها و رقابت‌های ژئوپلیتیک و ایدئولوژیک بین المللی، از ابعاد جدی تری نیز برخوردار می‌شود.

۳. توسعه نفوذ بین‌المللی ایران در قالب یک قدرت منطقه‌ای

در نهایت باید به این مساله نیز اشاره کرد که ایران در منطقه غرب آسیا یک قدرت قابل توجهِ منطقه‌ای است. این کشور به عنوان یک قدرت منطقه‌ای، طرح و برنامه‌هایی برای توسعه نفوذ خود دارد. مساله‌ای که در عرصه روابط بین الملل برای هر بازیگر دیگری غیر از ایران نیز امری طبیعی محسوب می‌شود.

حال در این میان، اشتراکات تاریخی و فرهنگی ایران و برخی ملل آفریقایی و در عین حال وجود ظرفیت‌های نرم فرهنگی نظیر حضور شیعیان در برخی کشور‌های آفریقایی و یا مهاجرت تاریخی برخی اقوام ایرانی به کشور‌های آفریقایی، بستر‌های مناسبی را نیز برای توسعه نفوذ ایران در میان کشور‌های آفریقایی ایجاد کرده اند.

بستر‌ها و ظرفیت‌هایی که تاکنون مورد بی توجهی بوده اند و حال توجه به آن ها، یکی از الزاماتی است که با توجه به افزایش وزن و قدرت منطقه‌ای و بین المللی ایران، از اهمیت بسیار زیادی برخودار می‌شوند. معادله‌ای که موجب شده تا بار دیگر قاره آفریقا مورد توجه تصمیم سازان حوزه سیاست خارجی ایران قرار گیرد.

دیگر خبرها

  • دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم، راهبردی برای توسعه روابط ایران با همسایگان
  • مرکز تجاری هند و ایران با حضور معاون اقتصادی وزیر کشور راه اندازی شد
  • ترافیک خارجی در اتاق تجارت
  • رایزنی مقامات ایران و افغانستان بر افزایش روابط تجاری دو کشور
  • برنامه های متنوعی برای تسهیل تبادلات مالی با چین داریم
  • توسعه روابط تجاری و اقتصادی با مالزیایی ها در نمایشگاه اکسپو
  • حضور ۲۵ هیات تجاری در اکسپو با وجود تحریم نشان از رشد ایران دارد
  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • حضور ۲۵ هیئت تجاری در اکسپو نشان از رشد ایران با وجود تحریم
  • توسعه گردشگری ایران و عمان باعث تقویت روابط اجتماعی می‌شود