Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24 - ترکیه آمادگی خود را برای پشتیبانی نظامی از آذربایجان اعلام کرده است. مکرون موضع ترکیه را خطرناک دانسته است. دادگاه حقوق بشر اروپا نسبت به جان و زندگی افراد غیرنظامی هشدار داده است.

ارتش‌های آذربایجان و ارمنستان برای چهارمین روز پیاپی به جنگ و کشتار ادامه دادند؛ و بیش از پیش بر شمار قربانیان و سطح ویرانی‌ها افزودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش سخنگوی وزارت دفاع ارمنستان در ایروان، نیروهای آذربایجان از بامداد چهارشنبه (۳۰ سپتامبر) خطوط مرزی را در منطقه کوهستانی قره‌باغ در جنوب قفقاز زیر آتش توپخانه گرفتند. در مقابل آذربایجان ارتش ارمنستان را متهم کرد که شهر ترتر در قلمرو آذربایجان را زیر آتش گرفته است.

هردو طرف مدعی هستند که به طرف مقابل آسیب‌های نظامی سنگین وارد کرده‌اند. آذربایجان می‌گوید که از آغاز درگیری‌ها در روز یکشنبه تاکنون بیش از ۲۳۰۰ ارتشی ارمنستان کشته و زخمی شده‌اند. این خبر را ارمنستان بی‌درنگ تکذیب کرد.دادگاه اروپایی دفاع از حقوق بشر، مصرانه از ارمنستان و آذربایجان تقاضا کرده، از هر اقدامی که جان شهروندان عادی را به خطر اندازد، خودداری کنند.دادگاه حقوق بشر مستقر در استراسبورگ گفته است که آسیب به شهروندان غیرنظامی به معنای نقض پیمان حقوق بشر است، که هر دو کشور آذربایجان و ارمنستان عضو آن هستند.ارمنستان در آغاز همین هفته به دادگاه یادشده شکایت برده بود که حملات آذربایجان به تلف شدن افراد غیرنظامی و نابودی ساختمان‌های مدنی منجر شده است.

ترکیه، حمایت علنی از آذربایجان

دولت ترکیه حمایت رسمی خود را از آذربایجان اعلام نموده و اکنون آمادگی خود را برای پشتیبانی نظامی از آن اعلام کرده است. مولود چاووش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه، در این باره به خبرگزاری رسمی ترکیه (آنادولو) گفته است که "در صورت تقاضای آذربایجان، دولت ترکیه اقدام لازم را انجام می‌دهد".روز قبل (سه‌شنبه) دولت ترکیه ادعای ارمنستان مبنی بر سرنگون کردن یک جت جنگی آن کشور را رد کرد. در برابر ارمنستان با انتشار تصاویر قطعات پراکنده‌ی جت، ادعای خویش را تکرار کرد. روسیه با این که پشتیبان اصلی ارمنستان شناخته می‌شود، آمادگی خود را برای میانجیگری میان دو کشور متخاصم اعلام کرده و از دو طرف خواسته است که برای حل اختلافات خود به میز مذاکره مراجعه کنند.

حمایت فرانسه از ارمنستان

ارمنستان که از حمایت روسیه برخوردار است، روز چهارشنبه از حمایت فرانسه نیز بهره‌مند شد. امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، روز چهارشنبه از حمایت آشکار ترکیه از آذربایجان انتقاد کرده، آن را "ناسنجیده و خطرناک" دانست.وزیر خارجه ترکیه در واکنش انتقادی به سخنان مکرون آن را "به مثابه توجیه اشغال آذربایجان توسط ارمنستان" تلقی نمود.

مکرون گفته است که قصد دارد درباره اوضاع قره‌باغ شامگاه چهارشنبه با ولادیمیر پوتین، رهبر روسیه گفت‌وگو کند و بامداد پنجشنبه با دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده.مکرون از ارمنستان و آذربایجان خواسته است با اعلام آتش‌بس بی‌درنگ به کشمکش‌های نظامی پایان دهند و به گفت‌وگو روی آورند. همزمان مکرون که برای دیداری رسمی به ریگا، پایتخت جمهوری لتونی رفته است، آذربایجان را به آغاز دور تازه درگیری مسلحانه با ارمنستان متهم کرد.مکرون گفت که از آغاز درگیری‌های قره‌باغ در گروه مینسک "سازمان امنیت اروپا" میان سه عضو ریاست این سازمان (آمریکا و فرانسه و روسیه) گفت‌وگوهایی فشرده جریان داشته است.

فراخوان شورای امنیت

۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل در بیانیه‌ای که پس از گفت‌وگوی اعضا پشت درهای بسته صادر شد، نسبت به تشدید تنش در منطقه قره‌باغ ابراز نگرانی کردند. کشورهای عضو شورای امنیت تقاضا کرده‌اند، همانگونه که دبیرکل سازمان ملل پیشتر گفته بود، درگیری در این منطقه پایان یابد و طرفین هرچه زودتر به میز مذاکره بازگردند. پیشنهاد برگزاری نشست فوق‌العاده شورای امنیت از سوی آلمان مطرح شد و بلافاصله کشورهای بلژیک، بریتانیا و استونی از آن حمایت کردند. نگرانی عمده جامعه بین‌المللی در حال حاضر این است که با دخالت قدرت‌های خارجی، تنش در منطقه بالا گیرد.آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل نیز پیشتر با ابراز "نگرانی شدید" نسبت به دور تازه درگیری‌ها در قره‌باغ به‌کارگیری خشونت از هر دو طرف را محکوم کرده بود. او از آذربایجان و ارمنستان خواست هرچه سریعتر به جنگ پایان دهند و بدون اتلاف وقت به میز مذاکره بازگردند.

گوترش همچنین در تماس‌های ویدیوتلفنی با الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان و نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان، از آنها خواسته است عاقلانه عمل کنند. دبیرکل سازمان ملل خواهان آن شده تا مذاکرات بین آذربایجان و ارمنستان از سر گرفته شود و نیز ناظری از طرف سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE) به منطقه اعزام

شود.سازمان امنیت و همکاری اروپا اعلام کرده که که ناظران این سازمان آماده هستند به محض اینکه شرایط پرتنش منطقه اجازه دهد، به منطقه اعزام شوند. آنژی کاسپشیک، نماینده ویژه سازمان امنیت و همکاری اروپا برای این منطقه گفته که با طرفین درگیری در تماس است.

دویچه وله

منبع: ساعت24

کلیدواژه: آذربایجان و ارمنستان سازمان امنیت شورای امنیت اعلام کرده سازمان ملل حقوق بشر قره باغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۸۲۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیه: مسئله فلسطین نباید قربانی رقابت‌های منطقه‌ای شود

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از آناتولی، «هاکان فیدان» وزیر امور خارجه ترکیه طی سخنرانی که در پانزدهمین نشست سازمان همکاری اسلامی داشت، خطاب به کشور‌های مسلمان گفت: مقاومت در برابر اشغالگری، دیگر یک مسئله اسرائیلی-فلسطینی نیست؛ بلکه به نبردی جهانی میان ظالمان و مظلومین تبدیل شده است.

رئیس دستگاه دیپلماسی ترکیه رژیم صهیونیستی را به فرار از مسئولیت در قبال ریختن خون فلسطینیان متهم کرد و گفت: بر همه مسلمانان جهان واجب است که در سایه اتحاد، از فلسطینی‌ها دفاع کنند.

به باور وی، مسلمانان در سایه اتحاد و از راه‌های دیپلماتیک و البته در صورت لزوم با توسل به زور می‌توانند به هدف خود برسند.
فیدان با اشاره به اختلافات تاریخی میان برخی از کشور‌های مسلمان هشدار داد که مسئله فلسطین نباید قربانی رقابت‌های منطقه‌ای شود چراکه پیروز چنین وضعیتی، اسرائیل خواهد بود.

وزیر امور خارجه ترکیه از اعضای سازمان همکاری اسلامی خواست که با اعمال فشار علیه رژیم صهیونیستی، به اشغالگری این رژیم پایان داده و راه‌حل دو دولتی را به نتیجه برسانند.

همچنین وی با تأکید بر اینکه ترکیه از همه ابزار‌ها برای اعمال فشار به اسرائیل استفاده خواهد کرد، خواستار تلاش همه‌جانبه کشور‌های مسلمان برای تحقق عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل شد.

ترکیه اخیراً همه روابط تجاری با رژیم صهیونیستی را به حال تعلیق درآورد و اعلام کرد که به جمع شاکیان اسرائیل در دیوان دادگستری بین‌المللی خواهد پیوست.

حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران هم روز گذشته در جمع اعضای سازمان همکاری اسلامی، خطاب به کشور‌های منطقه یادآوری کرد که رژیم صهیونیستی دشمن مشترک است و گذشت زمان به نیروی اشغالگر مشروعیت نمی‌بخشد.

انتهای پیام/

مریم خرمائی

دیگر خبرها

  • ادعای ترکیه درباره شرط حماس برای کنارگذاشتن سلاح
  • تحریم ترکیه طی چند روز بر مصرف‌کنندگان اسرائیلی تأثیر خواهد گذاشت؟
  • ترکیه: از تمام ابزار‌ها برای اعمال فشار به اسراییل استفاده می‌کنیم
  • ترکیه: مسئله فلسطین نباید قربانی رقابت‌های منطقه‌ای شود
  • مصر: جنگ طلبی اسرائیل امنیت کل منطقه را تهدید می کند
  • ترکیه: از تمام ابزارها برای اعمال فشار به اسراییل استفاده می‌کنیم
  • بازداشت ۷ نفر اراذل و اوباش در منطقه رواسان تبریز
  • عبدالفتاح البرهان برای تشییع جنازه پسرش به آنکارا رفت
  • ترکیه برای بازگشت به برنامه مونتاژ F-35 شرط گذاشت
  • پایان روابط تجاری ترکیه ـ اسرائیل/ اردوغان در جنگ غزه به دنبال چیست؟