Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر انجمن شرکت‌های پژوهشی و دانش‌بنیان صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی گفت: سوال این است که با این میزان حجم واگذاری کار به دانشگاه‌ها؛ شرکت‌های استارتاپی، فناور و ازدیاد برداشت که از قبل ساخته و تجهیز شده و سرمایه‌گذاری کرده بودند در چه جایگاهی قرار می‌گیرند؟

طی هفت سال گذشته بالغ بر 39 قرارداد کلان پژوهشی با 18 دانشگاه و مرکز تحقیقاتی کشور امضا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال 93، 9 قرارداد توسعه فناورانه میدان‌های نفتی با 9 دانشگاه و در سال 95، نیز 12 قرارداد ایجاد انستیتوهای تحقیقاتی پایین‌دستی با 9 دانشگاه امضا شد. امسال نیز 13 قرارداد جدید حوزه ازدیاد برداشت نفت و گاز با 13دانشگاه امضا شده است.

 

اما اینکه آیا این قراردادها می‌توانند منشأ دستاوردهای قابل توجهی برای صنعت نفت در زمینه افزایش ضریب بازیافت میدان‌های نفتی باشند، محل سوال است که محمد اسلامی در این باره به ایلنا اظهار داشت: به لحاظ فنی، شیوه کنونی پروژه‌های ازدیاد برداشت درست نیست، دانشگاه‌ها از نظر تجهیزات و توانایی کفایت لازم را ندارند، زیرا ازدیاد برداشت نیاز به دیسیپلین کاری و تخصص‌های متعددی دارد که بسیاری از شرکت‌های خصوصی و دولتی این امکان را دارند اما بکار گرفته نشده‌اند.

 

وی افزود: اشکال دیگر اینکه این پروژه‌ها به صورت میدان‌محور واگذار شده‌اند در حالی که اساسا باید یک بار  به طور کلی مطالعه شود که چه مزیت‌های نسبی دارند و امکانات ما در چه حد است، مثلا ممکن است در یک روشی دانشگاه به نتیجه برسد و بتواند ضریب بازیافت را بخوبی اصلاح کند اما امکانات لازم برای آن مدل تزریق در آنجا وجود نداشته باشد.

 

دبیر انجمن شرکت‌های پژوهشی و دانش‌بنیان صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی به زمان‌بندی پروژه‌های ازدیاد برداشت اشاره و تصریح کرد: زمان‌بندی پروژه‌ها طولانی است، اگر قرار است به نتیجه برسند باید در یک زمان‌بندی کوچک‌تر و منظم به نتیجه برسند، نه اینکه 10 سال دیگر طرح آماده شود. بنابراین این اشکالات مختصر فنی وارد است.

 

وی با بیان اینکه واگذاری‌ها شفاف نبوده است، ادامه داد: موضوع دیگر اینکه دانشگاه سرعت و شتاب لازم را ندارد، دانشگاه نباید جای مهندس مشاور و شرکت بالادستی را بگیرد، بسیاری از اساتید دانشگاه در موسم‌های خاص مثل فصل امتحانات و تدریس به پروژه‌ها رسیدگی نمی‌کنند، مگر اینکه از بیرون نیرو جذب کنند که غیراصولی است، اگر قرار باشد از خارج از دانشگاه نیرو جذب کند همان نیروی بیرون در قالب شرکت‌های مشاور کار می‌کنند، چرا پروژه به آنها داده نشود؟

 

اسلامی تصریح کرد: اگر رقابت بالا برود، کیفیت بالا، زمان کوتاه و هزینه‌ها کمتر می‌شود و تیم‌های دانشگاهی مشاور خود را در میدان رقابت پیدا کرده و هم‌افزایی می‌کنند اما اینگونه نبوده است. درست نیست که از اسم علم، فناوری و تحقیقات سوءاستفاده شود.

 

وی یادآور شد: ما نمی‌توانیم به دانشگاه بی‌توجه باشیم، ولی شیوه حمایت از دانشگاه صحیح نیست و بین دانشگاه و بخش مهندسی کشور تقابل ایجاد می‌شود. هر نهادی جایگاه خود را دارد و نباید جایگزین نهاد دیگر شود.

 

دبیر انجمن شرکت‌های پژوهشی و دانش‌بنیان صنایع نفت، گاز، پالایش و  پتروشیمی گفت: در پیشرفت کار از مسیرهایی عبور می‌کنند که قبلا بدرستی طراحی نشده و باعث کندی کار می‌شود، سوال این است که با این میزان حجم واگذاری کار به دانشگاه‌ها؛ شرکت‌های استارتاپی، فناور و ازدیاد برداشت که از قبل ساخته و تجهیز شده و سرمایه‌گذاری کرده بودند در چه جایگاهی قرار می‌گیرند؟

برچسب هاشرکت دانش بنیان وزارت نفت

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: شرکت دانش بنیان وزارت نفت آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی نفت خام وزارت نفت وزارت نیرو ازدیاد برداشت دانش بنیان دانشگاه ها پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۸۵۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیکر ۵ شهید دفاع مقدس در منطقه عملیاتی والفجر یک تفحص شد

از ۲۹ فروردین تاکنون، پیکر ۱۲ شهید دوران دفاع مقدس از منطقه عملیاتی والفجر یک (فکه) تفحص شده است.

پیکر این شهدا قرار است، پس از مراسم استقبال برای شناسایی به معراج شهدای تهران منتقل شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • خشونت در دانشگاه‌های آمریکا برای حفظ آبرو است
  • (ویدئو) خفاش‌ها نباشد دیگر از قهوه خبری نیست!
  • کودکان هم در اصفهان فهمیدند شهر در خطر فرونشست است/ مسوولان هنوز نفهمیدند یا نمی‌توانند جلوی برداشت‌های بی‌رویه آب را بگیرند (فیلم)
  • جلائی‌پور، استاد دانشگاه: برای عملیات «وعدهٔ صادق» به قدر کافی پیوست‌های دیپلماتیک و مربوط به سیاست داخلی و اقتصاد تمهید و عملیاتی نشده/ به جای انسجام داخلی و افزایش همبستگی ملی و رضایت عمومی شهروندان، شاهد تجدید طرح گشت ارشاد بوده‌ایم
  • برگزاری پویش دانش‌آموزی «معلم خوب من»
  • کاهش ۵ درصدی سرانه مصرف آب از اولویت‌های آبفای کشور است
  • بیش از ۱۸ هزار تن کلزا در شوش و کرخه برداشت شد
  • طرح استفاده از انرژی خورشیدی در دانشگاه آزاد شهرقدس عملیاتی می‌شود
  • پیکر ۵ شهید دفاع مقدس در منطقه عملیاتی والفجر یک تفحص شد
  • بازدید رایگان از موزه ها برای معلم ها و استادان دانشگاه