Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-29@03:31:51 GMT

قیمت تخم‌مرغ در مغازه‌ها دو برابر نرخ مصوب!

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۸۵۶۳۰

صراط: بسیاری از مسئولان بر این باورند که بخش اعظم نهاده ها از بازار آزاد تامین می شود که با این وجود امکان کاهش قیمت تخم مرغ و تحقق وعده وزیر جهاد وجود ندارد.

طی هفته های اخیر بازار گرانی کالاها داغ شده و قیمت اقلام اصلی سبد خانوار روند افزایشی به خودگرفته است که هریک از مسئولان دلایلی برای این گرانی ها مطرح می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این میان قیمت تخم مرغ همانند سایر محصولات پروتئینی از قافله گرانی ها عقب نمانده است و در مغازه های سطح شهر به شانه ای بالای ۴۰ هزارتومان رسیده است که تلاش اخیر مسئولان برای کاهش قیمت ها بی نتیجه مانده است.

بسیاری از مسئولان بر این باورند که با وجود تامین بخش عمده نهاده های مورد نیاز از بازار آزاد، امکان عرضه تخم مرغ با نرخ مصوب وجود ندارد و به عبارت دیگر کاهش قیمت با وعده مسئولان اتفاق نمی افتد و با استمرار اشفتگی بازار نهاده ها، قیمت تخم مرغ بالاتر هم می رود.

طی روزهای اخیر مدیر عامل پشتیبانی امور دام از آغاز توزیع تخم مرغ با قیمت مصوب در کشور خبر داد و گفت: شرکت پشتیبانی امور دام و اتحادیه مرغ تخم گذار با همکاری یکدیگر مقرر شد که نسبت به توزیع گسترده تخم مرغ با قیمت مصوب در سازمان‌های میادین، فروشگاه‌های زنجیره‌ای، کارخانجات و مصارف عمده تخم مرغ اقدام کنند.

با وجود اذعان‌مسئول پشتیبانی امور دام، قیمت تخم مرغ در فروشگاه ها همچنان بالاست که برای جزئیات بیشتر این گرانی ها و علت عدم توزیع تخم مرغ با نرخ مصوب به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم:

شکل‌های مختلف عرضه علت اصلی گرانی تخم مرغ در خرده فروشی

رضا ترکاشوند مدیر عامل اتحادیه مرغداران میهن، بازار تخم مرغ را متعادل دانست و گفت: در حال حاضر قیمت تخم مرغ درب مرغداری در محدوده نرخ مصوب است و مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد.

وی افزود: هم اکنون بخشی از نیاز مرغداران تخم‌گذار از طریق سامانه بازارگاه بارگذاری شده است که با استمرار روند توزیع نهاده، مرغداران مشکل خاصی در تامین نخواهند داشت.

این مقام مسئول قیمت هر کیلو تخم مرغ درب مرغداری را ۱۲ هزار تا ۱۳ هزار تومان اعلام کرد.

ترکاشوند با انتقاد از نوسان قیمت تخم مرغ در خرده فروشی‌ها بیان کرد: در میادین میوه و تره بار، تخم مرغ به شکل گسترده در حال عرضه است، اما در بازار خرده فروشی به سبب توزیع با شکل‌های مختلف اعم از شانه‌ای یا دانه ای، قیمت به ثبات نرسیده است.

مدیر عامل اتحادیه مرغداران میهن با بیان اینکه اختلاف قیمت تخم مرغ از میادین تا بازار طبیعی است، گفت: با توجه به تامین نهاده از طریق سامانه بازارگاه، بازار تخم مرغ طی چند روز آینده به تعادل می‌رسد و مشکل خاصی را در بازار متصور نیستیم.

این مقام‌مسئول با اشاره به دلایل ممنوعیت صادرات تخم‌مرغ بیان کرد: در حال حاضر صادرات به معنای واقعی متوقف نیست و تنها وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده که صادرات بدون مجوز این وزارتخانه نباشد.

به گفته وی، طی ۲ هفته اخیر مجوزی برای صادرات انجام نشده است چرا که بازار داخل به سبب صدور مجوزهای بی رویه بدون هماهنگی دچار التهاباتی شده است و حال باید مذاکراتی را در این خصوص انجام دهیم تا توقف صادرات منجر به از دست رفتن بازارهای هدف نشود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران‌میهن با بیان اینکه کمبود نهاده‌های دامی در کاهش بازدهی تولید تاثیر بسزایی داشت، گفت: طی ۲ تا ۳ ماه قبل، نهاده به شکل مناسب در اختیار مرغدار قرار نگرفت که تمامی این عوامل بر جیره غذایی و راندمان تولید اثر گذاشت چرا که مرغداران مجبور به استفاده از نهاده‌های جایگزین شدند.

ترکاشوند ادامه داد: بنابر توافق صورت گرفته با وزارت جهاد کشاورزی قرار است که مجموع جیره غذایی واحدها در اختیار مرغداران قرار بگیرد که در صورت تحقق این امر، مشکلات در آینده کمتر خواهد شد.

قیمت تخم مرغ با وعده کاهش نمی‌یابد/ نرخ تمام شده هر کیلو تخم مرغ ۱۵ هزار تومان

ناصر نبی پور رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران، متوسط قیمت هر کیلو تخم مرغ درب مرغداری را ۱۴ هزار تومان اعلام کرد و گفت: این در حالی است که قیمت تمام شده هر کیلو تخم‌مرغ ۱۵ هزار تومان است.

وی درباره اینکه آیا وعده‌های مسئولان برای کاهش قیمت تخم مرغ از طریق تأمین نهاده‌های مورد نیاز تولیدکنندگان به سرانجام رسید، افزود: کاهش قیمت تخم مرغ با وعده محقق نمی‌شود.

نبی پور ادامه داد: اگر نهاده‌های مورد نیاز مرغداران با نرخ مصوب تأمین نشود، قیمت هر کیلو تخم مرغ به ٢٠ هزار تومان هم می‌رسد چرا که تولیدکنندگان در تأمین نهاده عاجز شده‌اند و به ناچار مرغ‌ها را به کشتارگاه میفرستند.

این مقام مسئول درباره تاثیر توزیع تخم مرغ بر تنظیم بازار گفت: برای توزیع، تخم مرغ را باید از مرغدار بگیرند وقتی تولیدکننده قادر به تولید و عرضه با قیمت‌های مورد نظر آن‌ها نباشد، چگونه می‌خواهند توزیع انجام دهند؟ ممکن است چند بار به صورت دستوری و زوری این کار را انجام دهند، اما سرانجام خوبی نخواهد داشت.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار با اشاره به کمبود ذخایر نهاده‌های دامی بیان کرد: مسئولان اذعان می‌کنند که نهاده در انبارها موجود است که در صورت ذخایر کافی انتظار می‌رود شرایط تولید دچار چالش نشود.

این مقام مسئول با انتقاد از عرضه تخم مرغ با نرخ بالا در خرده فروشی‌ها گفت: متوسط قیمت هر شانه ۲ کیلویی تخم مرغ درب مرغداری ۲۸ هزار تومان است که متاسفانه در خرده فروشی‌ها شانه یک کیلو و ۶۰۰ گرمی با نرخ ۴۰ هزار تومان عرضه می‌شود که تعزیرات به جای نظارت بر واحدهای مرغداری بر مغازه‌ها باید نظارت کنند چرا که مرغداران کمتر از قیمت تمام شده اقدام به عرضه می‌کنند.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: تخم مرغ قیمت تخم مرغ بازار آزاد خرده فروشی صراط تخم مرغ درب مرغداری قیمت تخم مرغ کیلو تخم مرغ مقام مسئول خرده فروشی اتحادیه مرغ هزار تومان تخم مرغ کاهش قیمت نهاده ها تخم گذار نرخ مصوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۸۵۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرونده داغ چای روی میز مسئولان گیلان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای گیلان ؛ مشکلات صنعت چای با حضور استاندار گیلان ، هیئت مدیره سندیکای کارخانجات چای و چایکاران در سازمان چای کشورامروز در نشستی در لاهیجان بررسی شد.

استاندار گیلان دراین نشست ازممنوعیت واردات چای سنواتی به بازار مصرف خبر داد و گفت: چای سنواتی فقط برای کمپوست است و اجازه نمی‌دهیم این چای وارد بازار مصرف شود، اگر فردی چای سنواتی را وارد بازار کند از طریق مراجع قضایی با آن فرد برخورد کرده و به هیچ عنوان کوتاه نمی‌آیم.

دکتر اسدالله عباسی با بیان اینکه توجه به صنعت چای و چایکاران منجر به رشد گیلان در حوزه‌های مختلف از جمله کشاورزی می‌شود، اضافه کرد: چای یکی از راهبردی‌ترین محصولات کشاورزی در گیلان است و در چند سال اخیر چایکاران در دریافت مطالبات خود با مشکلاتی مواجه بودند، اما امسال تمامی حق الزحمه دولت به چایکاران پرداخت و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.

وی از ممنوعیت واردات چای سنواتی به بازار مصرف خبر داد و گفت: چای سنواتی فقط برای کمپوست است و اجازه نمی‌دهم این چای وارد بازار مصرف شود لذا اگر فردی چای سنواتی را وارد بازار کند از طریق مراجع قضایی با آن فرد برخورد کرده و به هیچ عنوان کوتاه نمی‌آیم.

استاندار گیلان با تاکید بر بازگشایی به موقع کارخانجات چای افزود: کارخانجات چای باید به موقع بازگشایی شوند و اگر صاحب کارخانه‌ای توانایی اداره آن را ندارند آن را اجاره دهند ، زیرا مطالبات چایکار باید به هر نحوی پرداخت شود.

دکتر اسدالله عباسی با تاکید بر لزوم توجه به تحقق شعار سال در حوزه کشاورزی در کشور گفت: برای دولت سیزدهم تولید با همکاری مردم مهم است، زیرا تحقق شعار سال یعنی (جهش تولید با مشارکت مردم) از اهداف دولت در کشور و به ویژه در استان‌هایی با ظرفیت کشاورزی و صنعتی است.

وی توجه به تولید ، تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران را یکی از سیاست‌های دولت سیزدهم دانست وافزود: در این خصوص اقدامات خوبی انجام شده که مصداق بارز آن افزایش ۳۰ درصدی قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای است.

استاندار گیلان با بیان اینکه بین زنجیره تولید و مصرف در حوزه کشاورزی باید توازن ایجاد شود، تصریح کرد: در حوزه کشاورزی از باغ ، مزرعه تا بازار باید توازن برقرارشود ، از این رو برای تحقق این امر باید با همفکری، وحدت و همدلی مشکلات را برطرف و توازن را ایجاد کرد.

اسدالله عباسی یکی از مشکلات حوزه کشاورزی را توزیع خارج از چارچوب محصولات در بازار دانست واضافه کرد: باید در حوزه چای، بادام، برنج و زیتون تجاری سازی و در نهایت توزیع مناسب انجام شود و در این صورت فروشگاه‌های بزرگ زنجیره‌ای موظف به خرید محصولات کشاورزی داخلی و در نهایت فروش آن هستند.

وی با بیان اینکه چای گیلان را باید به اوج شکوفایی در تولید و عرضه برسد، گفت: باید جلسه‌ای با بانک‌ها برگزار و میزان تسهیلات اعطا شده به چایکاران و کارخانجات چای مشخص شود تا کارخانجات برای پرداخت مطالبات خود باید چای را به فروش برسانند.

استاندار گیلان با تاکید بر لزوم توجه به پرداخت کامل مطالبات چایکاران افزود: با کارخانه‌های چایسازی که در پرداخت مطالبات چایکاران قصور کردند برخورد قضایی شده و هیج عذری در این خصوص پذیرفته نیست.

عباسی با بیان اینکه در سال گذشته مطابق با نیاز کشور ۴۲ هزار تن چای وارد کشور شده است، تصریح کرد: ابتدا باید میزان چای انباشت در کارخانجات و میزان تولید چای در کشور مشخص شده و بعد از نیاز کشور، چای را وارد کنیم.

رئیس سازمان چای کشور نیز در این جلسه با بیان اینکه گفت: چایکاران با سختی زیاد در فصول مختلف سال به کاشت و برداشت چای مشغول هستند ولی همواره در پرداخت مطالبات این قشر از جامعه با مشکل مواجه بودیم ولی در سال گذشته در جلسه‌ای که با معاون نخست رئیس جمهور داشتیم بسیاری دغدغه چایکاران برطرف و دولت حق الزحمه خود را پرداخت کرده است.

حبیب جهانساز با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی خرید تضمینی برگ سبز چای در سال جاری گفت: طبق مصوبه شورای قیمت‌گذاری ، برگ سبز چای (درجه ۱) به ازای هر کیلو ۱۸ هزار تومان و برگ سبز چای (درجه ۲) به ازای هر کیلو ۱۵ هزار تومان اعلام شده است.

رئیس سازمان چای کشور ، میزان بدهی کارخانه‌های چای به چایکاران را ۳۱ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: کارخانه‌های چای موظفند تمامی بدهی خود را به چایکاران پرداخت کنند ، ولی با این حال قرارداد با کارخانه‌های چای برای خرید تضمینی برگ سبزچای در سال جاری در حال انجام است.

جهانساز با تاکید بر وارد نکردن چای سنواتی به بازار در فصل بهره‌وری اضافه کرد: ورود چای سنواتی به بازار در آغاز فصل بهره‌وری یک معضل است و در سال جاری نیز با همین مشکل مواجه هستیم از این رو از دولت تقاضا داریم مسئله چای سنواتی را تعیین تکلیف کند.

وی با بیان اینکه کارگروهی در حوزه چای در کشور تشکیل شده که براساس مصوبه این کارگروه چای‌های سنواتی تاریخ گذشته کمپوست شوند، گفت: چای‌های سنواتی برای انجام مراحل کمپوست باید به کشور‌های هند، روسیه و چین صادر شود و اگر به کشور‌های دیگر صادر شود بدون شک هدف واردات به کشور است.

رئیس سازمان چای کشور با اشاره به پیش‌بینی خرید ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان خرید تضمینی برگ سبز چای در کشور افزود: از دولت درخواست می‌کنیم در تأمین نقدینگی به سازمان چای کمک کند.

دیگر خبرها

  • پرونده داغ چای روی میز مسئولان گیلان
  • متعهد به خرید داخلی مرغ از مرغداران
  • نهاده‌های مورد نیاز مرغداران تامین شد
  • افزایش ۲۷درصدی خرید مرغ مازاد مرغداران/ کریدورهای صادراتی فعال شود
  • خرید روزانه هزار تن مرغ از مرغداران داخلی
  • روی هر مرغ بالای ۱۰ هزار تومان ضرر می‌کنیم
  • قیمت مرغ زنده چقدر شد؟
  • مصرف ماهانه ۸۵ هزارتن تخم مرغ در کشور
  • نرخ مصوب انواع میوه؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشیده!
  • صادرات ماهانه ۱۵ تا ۲۰ هزار تن مرغ به بازار‌های هدف