Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-01@14:19:42 GMT

رابطه ‌تغذیه با کمر درد

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۸۵۹۲۳

رابطه ‌تغذیه با کمر درد

کمردرد از شایع‌ترین عارضه‌هایی است که حتی جوانان نیز با آن دست به گریبانند و برخی کارشناسان معتقدند سوءتغذیه می‌تواند آغازگر کمردرد باشد. ناطقان: مینو رضوانی متخصص ارتوپدی روز پنجشنبه  افزود: هرچه میزان قندهای ساده در رژیم غذایی ما بیشتر باشد، احتمال اینکه به کمردرد مبتلا شویم بیشتر است، قندهای ساده وقتی وارد بدن می شوند، ذخایر عضلانی گلیکوژن را تامین می کنند و اضافی آنها در بدن به چربی تبدیل می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




وی اظهار داشت: آنچه باعث کمردرد به ویژه در جوانان می شود آن است که عضلات ناحیه کمر و اطراف ستون فقرات، ضعیف عمل می کنند، یعنی نمی توانند آنقدر محکم باشند که تغییرات ناگهانی حرکت را تحمل کنند. در واقع موادغذایی ارتباط مستقیمی در توانمندی عضلات اطراف ستون فقرات و عضلات موجود در ناحیه کمر دارند.

رضوانی با بیان اینکه پروتئین ها نقش بسیار موثری در تقویت و قدرتمندی عضلات ایفا می کنند، ادامه داد: افرادی که از منابع پروتئین مانند لبنیات، گوشت و به ویژه حبوبات یعنی پروتئین های گیاهی استفاده نمی کنند، توانمندی عضلات آنها بسیار پایین است.

این پزشک تصریح کرد: فیتوکمیکالها رنگدانه هایی به رنگ بنفش، قرمز و زرد هستند که در میوه ها و سبزیجات قرار داشته و خاصیت آنتی اکسیدانی دارند، مطالعات نشان داده هرچه آنتی اکسیدان بیشتری دریافت شود، عملکرد عضلات بهتر خواهد بود زیرا عضلات عمدتا برای سوخت شان از اسیدهای چرب استفاده می کنند و به همین دلیل که لزوم مصرف آنتی اکسیدانها افزایش پیدا می کند.

به گفته وی، ویتامین C و A در عملکرد بهتر عضلات نقش بسیار مهمی دارند و ویتامین C در مرکبات و فلفل دلمه ای به مقدار فراوانی یافت می شود و پیش ساز ویتامین A در انواع سبزیها و میوه های زرد، نارنجی و قرمز رنگ وجود دارد از این رو باید آنها را در رژیم غذایی روزانه گنجانید.

رضوانی افزود: نوع چربی ای که مصرف می کنیم در پیشگیری یا تشدید کمردرد موثر است، هر چقدر اسیدچرب رژیم غذایی ما اشباع تر باشد، عضلات ما نسبت به اکسیداسیون حساس تر و نسبت به حرکات ناگهانی ضعیف تر عمل می کنند، توصیه می شود که در رژیم غذایی روزانه به جای مصرف گوشت های پرچربی مانند گاو و گوسفند بیشتر از گوشت های سفید استفاده کنید تا از بروز کمردرد جلوگیری کنند.

وی یادآور شد: غذاهای فرآوری شده نیز از آنجا که حاوی روغن و اسیدهای چرب اشباع هستند، می توانند سبب ضعیف شدن عضلات شوند و بهتر است مصرف آنها را به حداقل ممکن برسانیم.

رضوانی اظهار داشت: برخی عناصر می توانند سبب ریلکسی عضلات شوند، به عنوان نمونه وقتی عضله منقبض می شود، این مواد مغذی عضله را مجددا به حالت اول بازمی گردانند و این مواد مغذی پتاسیم و منیزیم هستند، افرادی که از منابع پتاسیم مانند مرکبات، قارچ و سیب زمینی استفاده می کنند کمتر دچار گرفتگی عضله می شوند.

متخصص ارتوپدی تاکید کرد: وجود منیزیم امری مهم در رژیم غذایی شناخته می شود زیرا جلوی اسپاسم ناگهانی عضلات در ناحیه پشت و کمر را می گیرد و همه سبزیجات به خصوص اسفناج و جعفری از منابع منیزیم هستند.

رضوانی اضافه کرد: منابع امگا۳ می توانند نقش مهمی در پیشگیری از درد کمر داشته باشند زیرا امگا۳ یک اسیدچرب ضدالتهاب است و گاهی التهاب عصب و عضلات سبب درد می شود و مصرف این منابع می تواند در پیشگیری و کاهش درد کمر نقش ایفا کند.

وی گفت: امگا۳ فقط در ماهی وجود ندارد بلکه همه سبزیجات سبز مانند سبزی خوردن که کنار سفره داریم، کاهو، گردو و سایر مغزهای گیاهی نیز از منابع خوب این اسید چرب هستند.
منبع: عصر ایران برچسب ها: تغذیه ، کمردرد ، ناطقان ، عارضه

منبع: ناطقان

کلیدواژه: تغذیه کمردرد ناطقان عارضه رژیم غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۸۵۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار شهدای امروز حمله های رژیم صهیونیستی به غزه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، منابع خبری از شهادت ۳۴ فلسطینی در حمله های امروز اشغالگران به نوار غزه خبر دادند.

این منابع اعلام کردند که در حمله های امروز ارتش اشغالگر صهیونیستی به نوار غزه تا این لحظه ۳۴ نفر به شهادت رسیدند.

تنها در حملات به شهر رفح در جنوب نوار غزه ۲۶ فلسطینی شهید شدند.

ده‌ها نفر هم در این حملات مجروح شدند.

این در حالی است که ساعاتی قبل، وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه اعلام کرد: ارتش رژیم صهیونیستی در ۲۴ ساعت گذشته ۳ کشتار و جنایت دیگر را در حق فلسطینیان در این باریکه مرتکب شده است.

این وزارتخانه افزود که در این حملات ۳۴ فلسطینی به شهادت رسیده و ۶۸ نفر دیگر زخمی شدند. هنوز بیش از ۸۰۰۰ نفر هم مفقود و زیر آوار هستند.

شمار شهدای جنگ علیه غزه از هفتم اکتبر گذشته تاکنون به ۳۴ هزار و ۴۸۸ نفر و شمار مجروحان نیز به ۷۷ هزار و ۶۴۳ نفر رسیده است. ۷۲ درصد از شهدا و مجروحان نیز زن و کودک هستند.

کد خبر 6092462

دیگر خبرها

  • حمله جدید به ایلات در جنوب فلسطین اشغالی
  • حمله جدید به ایلات در جنوب فلسطین اشغالی+فیلم
  • عملیات جدید ضدصهیونیستی در کرانه باختری
  • نامه اتحادیه انجمن‌های اسلامی به نخبگان دانشگاه‌های آمریکا
  • نامه اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل به نخبگان دانشگاه‌های ایالات متحده
  • حمله نظامیان صهیونیست به کرانه باختری
  • آمار شهدای امروز حمله های رژیم صهیونیستی به غزه
  • آیا می‌توانید در سنین بالا عضلاتتان را بسازید؟
  • بنی گانتز مجروح شد/عمل جراحی در بیمارستانی در تل آویو
  • بنی گانتز تحت عمل جراحی قرار گرفت