Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-28@08:14:00 GMT

گرمایش زمین رنگ گل‌ها را تغییر داد

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۸۸۳۰۲

گرمایش زمین رنگ گل‌ها را تغییر داد

گونه‌های مختلف حیوانات و گیاهان روش‌های مختلفی را برای کنار آمدن با تغییرات آب و هوایی که عمدتا به وسیله ما انسان‌ها بر آنها تحمیل شده است، دارند و یک مطالعه جدید نشان داده است که گل‌ها در واکنش به گرم شدن کره زمین رنگ خود را تغییر می‌دهند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ بدون شک روند صعودی در گرمایش کره زمین وجود دارد و ما نمی‌توانیم تأثیر انسان را در آن انکار کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که برخی از ما برای جلوگیری و کاهش آن تلاش می‌کنیم، اما متأسفانه در نهایت نیز مجبوریم خود را با تغییرات اجتناب ناپذیر حاصل از آن تطبیق دهیم و این فقط ما انسان‌ها نیستیم که خود را با گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی حاصل از آن تطبیق می‌دهیم.

تحقیقات جدید نشان داده است که برخی از گل‌ها در حال گسترش رنگدانه‌های خود بر روی گلبرگ‌ها هستند تا از گرده خود در برابر افزایش تابش اشعه ماوراء بنفش و کاهش ازن محافظت کنند. این مطالعه نشان می‌دهد که آنها این کار را از سال ۱۹۴۱ آغاز کرده‌اند.

مجموعه‌ای از ۱۲۳۸ نمونه گیاه "هرباریوم" از ۴۲ گونه مختلف گل بین سال‌های ۱۹۴۱ تا ۲۰۱۷ مورد بررسی قرار گرفته است تا آزمایش شود که آیا رنگدانه‌های آنها بسته به مکان آنها یعنی استرالیا، اوراسیا و آمریکای شمالی متفاوت است یا نه.

"هرباریوم"(herbarium) مجموعه‌ای از گیاهان خشک و حفظ شده و اطلاعات مربوط به آنها است که برای مطالعات علمی استفاده می‌شود. این اصطلاح را می‌توان در مورد ساختمان یا اتاقی که مجموعه در آن نگهداری می‌شود یا موسسه‌ای که نه تنها از آنها نگهداری می‌کند بلکه از آن‌ها استفاده هم می‌کند، به‌کار برد.

نمونه می‌تواند گیاهان کامل یا قسمتی از گیاهان باشد که معمولاً خشک شده و روی یک ورق یا کاغذ چسبانده شده است، همچنین بسته به مورد ممکن است در جعبه‌هایی ذخیره شده یا در الکل و دیگر مواد نگهدارنده قرار داده شده باشد. نمونه این مجموعه اغلب در توصیف آرایه‌های گیاهی به عنوان منبع استفاده می‌شوند.

تصاویر گرفته شده از یک گونه در سال‌های مختلف توسط دوربین‌های حساس به اشعه ماوراء بنفش گرفته شده است تا محققان ببینند آیا تغییری قابل مشاهده است و مشاهده کردند که اختلافات آنها در طول سالیان، آشکار بود.

رنگدانه‌ها در سطح جهانی در تمام گل‌ها دو درصد افزایش یافته بود. با این حال، در گل‌های دارای گرده و در معرض تابش اشعه ماوراء بنفش کمی متفاوت بود.

این مطالعه نشان داد گونه‌های در معرض تابش، با کاهش اُزن بیشتری مواجه هستند و افزایش رنگدانه چشمگیرتری را نشان می دهند.

محققان توضیح دادند: در گونه هایی که پرچم آنها درون گلبرگ ها محصور شده اند، با افزایش دما، رنگدانه ها کاهش می یابد.

به اندام نر گیاهان در تولید مثل جنسی، "پرچم" می‌گویند. دستگاه زایای نر شامل عضو تولید مثل نر گیاه است که پرچم نام دارد و جایگاهش در خارج دستگاه زایای ماده و داخل جام گل است (بین مادگی و گلبرگ). هر پرچم از دو بخش "بساک" و "میله" تشکیل شده‌ است. بساک غالباً شامل ۴ کیسه حاوی دانه‌های گرده است که کیسه بساک گفته می‌شود.

پرچم‌ها در وسط گل‌ها به شکل میله‌های باریک و بلندی هستند که برجستگی‌های کوچکی در نوک آنها دیده می‌شود. روی برجستگی‌های نوک پرچم، گرد زرد رنگی وجود دارد که اگر به آنها دست زده شود، به انگشتان می‌چسبند.

بساک مهمترین بخش پرچم است که در آن دانه‌های گرده تشکیل می‌شوند. در هر بساک غالباً دو حجره اصلی وجود دارد که هر کدام از آنها به نوبه خود دارای دو حجره کوچکتر به نام کیسه گرده است. درون کیسه‌های گرده دانه‌های گرده تولید می‌شود.

در این تحقیق به طور کلی مشاهده شد که گل ها برای محافظت از گرده‌های خود در حال افزایش رنگدانه‌های خود هستند. با این حال، با توجه به افزایش رنگدانه‌ها، آنها نورهای ماوراء بنفش بیشتری را جذب می‌کنند که منجر به گرم شدن بیش از حد گرده می‌شود و بنابراین احتمال زیست پذیری بیشتر را کاهش می‌دهد.

این مطالعه نشان می‌دهد که گرمایش جهانی ممکن است گرده افشانی را از طریق تأثیر بر رنگ گل‌ها تغییر دهد و این امر تأثیراتی بر تناسب تولید مثل گیاهان می‌گذارد.

این مطالعه اولین تحقیقی است که چنین داده‌هایی را آشکار می‌کند و بیش از یک گونه را پوشش می‌دهد. مطالعات قبلی که روی گونه خاصی از پرندگان انجام شده بود، نشان داد که آنها با افزایش دما، "ملانیسم" یا سیه‌چردگی را تجربه می‌کنند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: گرمایش زمین گل ها ماوراء بنفش رنگدانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۸۸۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تولید خرما با گرده افشانی نخیلات در فسا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فسا گفت: بیش از ۳۵۰ هکتار نخلستان در این شهرستان وجود دارد که ۱۷۰ هکتار آن مثمر است.
وی افزود: درختان خرما به‌ صورت سنتی و دستی توسط کارگران ماهر، گرده افشانی می‌شود و هر کشاورز بر اساس تعداد نخل‌های خود عملیات گرده‌افشانی را برای تولید محصول انجام می‌دهد.

فانی بیان کرد: در برنامه تغییر الگوی کشت، توسعه کشت نخیلات به‌عنوان یکی از کشت‌های کم آب بر و متحمل به بی آبی در دستور کار قراردارد که رقم زاهدی، شاهانی، پیاروم و کبکاب بیشترین توسعه را در شهرستان دارند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فسا گفت: گرده افشانی نقش بسیار مهمی در افزایش تولید و کیفیت محصول خرما دارد و رعایت اصول و دقت در انجام آن ضروری است.

دیگر خبرها

  • پایان گرده افشانی ۶۲۸ هکتار نخلستان در لامرد
  • گرده افشانی ۲ هزار و ۴۵۰ هکتار از نخلستان های خفر
  • گرده‌افشانی ۶۲۸ هکتار نخیلات لامرد پایان یافت
  • دیشب ثابت شد رئال فقط یک تیم ندارد!
  • آیا کندن موی سفید باعث زیاد شدن آن میشود؟
  • اعلام ترکیب سپاهان با یک تغییر عجیب
  • پیاز این‌گونه ۱۵۹۸ درصد گران شد/ تغییر ۱۵۴۰ درصدی قیمت گوشت در ۷ سال گذشته
  • افزایش تولید خرما با گرده افشانی نخیلات در فسا
  • نصب تندیس گونه درنا به مناسبت هفته زمین پاک در چالدران
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی زنجان