Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-02@07:48:51 GMT

خط فقر و مناقشات سیاسی بدون کرانه!

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۸۸۸۹۱

خط فقر و مناقشات سیاسی بدون کرانه!

 سرانجام گرانی افسار گسیخته، کاهش بی رویه ارزش پول ملــی و قدرت خرید مردم خط فقر را بــه ۱۰ میلیون تومان رســاند. این در حالی است که متوسط درآمد حقوق بگیران و بیشتر دهک های جامعه در خوشبینانه ترین ارزیابی ها حدود ۵/۳ میلیون تومان است؛ یک سوم خط فقر!

سید جلال فیاضی/

سرانجام گرانی افسار گسیخته، کاهش بی رویه ارزش پول ملــی و قدرت خرید مردم خط فقر را بــه ۱۰ میلیون تومان رســاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که متوسط درآمد حقوق بگیران و بیشتر دهک های جامعه در خوشبینانه ترین ارزیابی ها حدود ۵/۳ میلیون تومان است؛ یک سوم خط فقر!

 گرانی بی رویه مایحتاج روزانه مردم در ماه های اخیر نظیر؛ گوشــت، برنج، تخم مــرغ، لبنیات، حبوبات، روغن و... حتی نیمرو را هم -که غذای گرم بسیاری از خانواده های محروم بود- از سفره آنها پراند.

سایرنیازها چون؛ دارو، مواد بهداشتی، پوشاک، خودرو و از همه مهمتر مسکن و اجاره هم جهش قیمتی طاقت‌فرسایی دارند و تقارن گرانی و کرونا -که موجب تعطیلی یا کم رونقی بسیاری از کسب و کارهاشده است -مشکلات مردم را مضاعف می‌کند.

 در چنین شرایطی -که انتظار مردم وحدت، همدلی و دغدغه مشترک قوای کشــور برای حل مشــکلات معیشــتی آنهاســت- آنچه مــردم را دل آزرده می‌کند؛ مناقشــات بی کرانه وبیحاصل سیاسی قوای کشور و متلک پرانی مسئولان رده های بالاعلیه یکدیگر از تریبون‌های عمومی، اهتمام نمایندگان مردم به حل مشــکلات خویــش با اختصاص خودرو قسطی، ودیعه مسکن و وام ضروری و نیز تبعیض و فساد در بدنه دستگاه‌های اداره کننده کشور است.

 رقابت جریان‌های سیاســی در دوران انتخابات طبیعــی و غیر قابل اجتناب اســت، اما پس از آن که جریان‌های سیاســی کرسی‌های قدرت را تصاحب کردند، انتظار مردم تبدیل رقابت به رفاقت و هم افزایی برای حل مشــکلات جامعه اســت. به ویژه اینکه اگر قوای کشور در اختیار جریان‌های سیاســی متفاوت باشد، همگرایی حول محور منافع و مصالح ملی و حل مشکلات مردم ضرورت بیشتری پیدا می‌کند و اگر به این وضعیت شــرایط خاص منطقه ای و جهانی و تحریــم ها و جنــگ اقتصادی دشــمن را نیز بیفزاییم، این هم افزایی به یک نیاز ملی تبدیل می‌شود.

 واقعیت آن است که دودآتش مناقشات و رویارویی‌های سیاسی به چشم مردم می‌رود و ســرمایه اجتماعی کشــور را دلسرد و نا امید می‌کند. انتخاباتی شدن زودهنگام فضای کشور وآغاز بازی «کی بود، کی بود، من نبودم» می‌تواند آخرین ســال دولت را - در یکی از سختترین شــرایط - به جای تمرکز بر خدمت به ســال تنش‌های بیثمر تبدیل کند.

 انتظــار میرود دولت، مجلــس، قوه قضائیه و جریان های سیاسی درون حاکمیت با وحدت و همدلی و به دور از مناقشات سیاسی وتهاجم علیه یکدیگر از تریبون‌های عمومی همه اهتمام خــود را به یافتن راهکارهای منطقی و منطبق با واقعیت های ملــی و جهانی برای جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی و قدرت خرید مردم، مهار گرانی افسار گسیخته، مقابله واقعی ومؤثر با تحریم های ظالمانه دشمن و مبارزه بی امان، ساختاری و بازدارنده با تبعیض و فساد متمرکز ســازند و با بهره‌گیری از نظــر اقتصاددانان و صاحبنظران بکوشــند تا بار سنگین مشکلات معیشــتی را از دوش مردم به طور محســوس وملموس کاهــش دهند. کرانه فقــر در حال پیشروی است ویکی از مؤثرترین راههای مقابله با آن پایان مناقشات سیاسی و تمرکز و هم افزایی برای حل مشکلات مردم است؛ باور کنیم ناگهان خیلی زود دیر می‌شود!

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: گرانی مناقشات سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۸۸۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاه تاریخی به خلیج فارس راه حل مناقشات منطقه‌ای

زینب اصغریان / کارشناس ارشد علوم سیاسی: خلیج فارس سومین خلیج بزرگ جهان است و بعد از  مکزیکو و خلیج هودسن از نظر وسعت توجهات زیادی را به خود جلب کرده. هرچند این روزها با شنیدن نام خلیج فارس بیشتر به یاد حوادث امنیتی در این منطقه می‌افتیم. تکرار حوادث پر مخاطره در این منطقه و قرار گرفتن آن در امتداد تحولات یمن و خلیج عدن نیز در این برداشت بی‌تأثیر نیست، اما باید گفت که وجوه دیگری مانند نگاه فرهنگی و تاریخی نیز وجود دارد که از آن هم نباید غافل شد.

بدلیل اهمیت استراتژیک این آب‌های نیلگون، و دارا بودن منابع عظیم نفتی در کشورهای عربی همجوار با درج نام مجعول خلیج عربی تلاش می‌کنند آن را در راستای منافع خود مصادره به مطلوب کنند در حالی که تاریخ نشان می‌دهد حتی این واژه در ۳۰۰ سال قبل از میلاد و در دوران هخامنشیان نیز استفاده می‌شده و در کتب تاریخی متعددی نیز موجود است. جمال عبدالناصر نیز اصراری بر استفاده از  واژه جعلی نداشته است و حتی در برخی از نامه های خود از جمله نامه ای به یکی از مقامات بحرینی در سال ۱۹۶۰ از واژه خلیج فارس استفاده کرده است اما آرام آرام در راستای رویکردهای پان عربیستی این واژه تحریف و در بدعتی آشکار توسط عبدالناصر بکار گرفته شد و بعدها توسط سایرین  مورد استفاده قرار گرفت.

عضویت ایران در پیمان سنتو در ۱۹۵۵م و حمایت پهلوی از دکترین آیزنهاور در که در مقابل کنفرانس باندونگ و رویکرد ملی گرایی ناصر ، باعث شد تشدید اختلافات دوکشور به مسائل دیگر از جمله تنگه هرمز و خلیج فارس کشیده شود.

علیرغم اینها نشریات مصری، عربی و انگلیسی هم تا دهه هفتاد عمدتا واژه persian gulf را استفاده می‌کردند اما آرام آرام، واژه جعلی جایگزین آن شد.

با پیروزی انقلاب اسلامی و مخالفت کشورهای غربی و عربی بار دیگر استفاده از واژه خلیج فارس تحت الشعاع قرار گرفت و   تلاش ها برای فشار همه جانبه برای ایران و نادیده گرفتن توانمندی های ژیوپلتیک کشورمان افزایش یافت.

با مراجعه به اسناد تاریخی مانند ابن حوقل، معجم البلدان و کتب عربی دیگر مشاهده می‌کنیم که این خطه همواره به عنوان بحر پارس مطرح بوده است.

در حال حاضر در کنار پیگیری دیپلماتیک و احقاق حق در مجامع بین المللی بصورت جدی می‌بایست  به رویکردهای فرهنگی و تاریخی پرداخت و هویت خلیج همیشه ایرانی را احیا کرد و حتی با ساختن فیلم و کلیپ به زبان های مختلف و با برنامه ریزی گسترده در دیپلماسی فرهنگی، باید نشان داد قبل از بوجود آمدن کیان بسیاری از کشورهای کوچک بندانگشتی منطقه، نام خلیج پارسی همواره بعنوان یک شاهراه مهم و حیاتی در جبین تاریخ می‌درخشیده است.

 نام گذاری این روز  به مناسبت اخراج پرتغالی ها از تنگه هرمز ، روز خلیج فارس در تقویم نیز رویکرد مهم دیگری بود که بر اثبات حقانیت این خلیج همیشه ایرانی اثر جدی دارد.

 اخطار جدی به کشورهایی که خلاف مصالح ملی ما در استفاده از این واژگان حرکت می‌کنند بسیار مهم است. خلیج همیشه فارس خط قرمز ایرانی و هویت ایرانی است و نباید از حدود آن تخطی شود.

زینب اصغریان

دیگر خبرها

  • اولویت اصلی مجلس دوازدهم مدیریت بحران گرانی باشد
  • علم‌الهدی: دستاورد‌های دولت برای مردم ملموس نیست / در شرایط فعلی کشور نیازمند بکارگیری قدرت اقناع هستیم تا حقیقت موضوع برای مردم تشریح شود
  • فرمان علم الهدی به دولت رئیسی درباره گرانی ها
  • پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته
  • مسائل معیشتی، محور اصلی مطالبات مردم است
  • علم‌الهدی: دستاورد‌های دولت برای مردم ملموس نیست
  • نگاه تاریخی به خلیج فارس راه حل مناقشات منطقه‌ای
  • آیت الله علم‌الهدی: بهبود معیشت مردم در دستور کار دولت باشد
  • تثبیت اقتصاد کشور و معیشت ملت در دستور کار دولت باشد
  • درخواست یک فعال سیاسی درباره کاظم صدیقی