Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-29@10:37:07 GMT

آمادگی ایران برای اتصال شبکه برق به اروپا

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۸۹۲۳۳

صراط: رضا اردکانیان، وزیر نیرو امروز در پیام ویدئویی به همایش مجازی اروپا_ خزر که به منظور بررسی موضوع‌های مربوط به توسعه همکاری‌های اقتصادی و به‌ویژه انرژی بین کشور‌های منطقه دریای خزر در برلین برگزار شده است، افزود: جمهوری اسلامی ایران با وجود منابع عظیم انرژی و با دارابودن نیروی انسانی متخصص و تاسیسات عظیم در حوزه انرژی، در بهترین موقعیت ترانزیتی یعنی در بین دو دریای خزر در شمال و خلیج فارس در جنوب قرارداشته و همچنین با قرار گرفتن در موقعیت ترانزیتی شرق به غرب و شمال - جنوب و داشتن مرز مشترک آبی و خاکی با ۱۵ کشور، می‌تواند مسیری مناسب برای ترانزیت کالای کشور‌های حوضه دریای خزر و رونق کریدور‌های بین المللی حمل و نقل و همچنین کریدور‌های انرژی بویژه کریدور انتقال برق باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش تسنیم، وی ادامه داد: به منظور کمک به توسعه ارتباطات همسایگان محصور در خشکی به بازار‌های بین المللی، زیرساخت‌های ترانزیتی بسیار عظیمی را در کشورمان ایجاد کرده و به صورت عملی تعهد خود را برای توسعه و صلح و ثبات منطقه‌ای نشان داده‌ایم.
اردکانیان گفت: کشور‌های اتحادیه اروپا می‌توانند در چارچوب دوجانبه و یا در قالب ساز و کار‌های چندجانبه همانند سازمان اکو (ECO) برای توسعه همکاری منطقه‌ای ما را همراهی کنند.

وزیر نیرو تصریح کرد: کشور‌های منطقه با دارا بودن درصد عمده‌ای از منابع اثبات شده نفت و گاز در جهان، لازم است با تقویت روابط، در صدد تنظیم سیاست‌های تولید و صادرات این منابع عظیم باشند و بطور بالقوه در تعیین قیمت و عرضه این منابع در سطح جهان نقش ایفا کنند.

اردکانیان افزود: در این چارچوب، نکته حائز اهمیت ارتباط الکتریکی ایران با تمامی کشور‌های همسایه خود که با آنان مرز خاکی مشترک دارد، است؛ بگونه‌ای که سالانه حجم قابل توجهی انرژی برق با این کشور‌ها مبادله می‌شود.

** ایران در صدد فعال کردن کریدور‌های برقی شمال _ جنوب و غرب به شرق است

وی گفت: فراتر از آن ما در صدد هستیم کریدور‌های برقی شمال جنوب و غرب به شرق را فعال کنیم و در زمان حاضر توافق‌های اولیه آن حاصل شده و در مرحله توافق برای بررسی‌های مطالعات فنی و اقتصادی قرار دارد.

اردکانیان افزود: در این ارتباط ما برنامه ریزی کرده‌ایم شبکه برق ایران را به کشور روسیه وصل کنیم و با بهره گیری از اختلاف اوج مصرف در ماه‌های گرم و سرد سال در دوکشور، علاوه بر کسب بهره‌های اقتصادی قابل توجه، بتوانیم در ایجاد ظرفیت‌های جدید تولید برق صرفه جویی و همچنین از این طریق به توسعه پایدار منطقه کمک شایانی کنیم.

** آمادگی ایران برای اتصال شبکه برق به اروپا

وزیر نیرو اظهار داشت: ما آمادگی داریم شبکه برق ایران، به عنوان بزرگترین قدرت تولید برق در خاورمیانه، را به کشور‌های اروپایی وصل کنیم و زمینه تبادل بویژه صادرات برق به عنوان یک انرژی سبز را به اروپا فراهم آوریم.

وی اضافه کرد: خوشبختانه توافق‌های اولیه آن به عمل آمده و با جدیت این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.

اردکانیان خاطرنشان کرد: در سمت شرق ایران نیز علاوه بر افغانستان و پاکستان، اتصال شبکه برق ایران به کشور‌های تاجیکستان و ازبکستان و در ادامه چین و در جنوب شرقی به کشور هند در دست بررسی است.

وی تصریح کرد: با عنایت به نیاز روزافزون منطقه‌ای و جهانی به انرژی و ناکافی بودن سرمایه گذاری انجام شده برای تامین آن در منطقه و همچنین نیاز روز افزون اروپا به انرژی، این حوزه می‌تواند به زمینه‌ای برای همکاری پایدار تبدیل شود.

وزیر نیرو گفت: ایران با داشتن منابع عظیم انرژی فسیلی، انرژی‌های تجدید پذیر و مهم‌تر از همه، نیروی انسانی ماهر، فرصت‌های خوبی را برای همکاری دوجانبه و چندجانبه ارائه می‌دهد.

** اروپا با سرمایه‌گذاری در تولید انرژی در ایران می‌تواند نیاز خود را تامین کند

وی افزود: اروپا می‌تواند با سرمایه گذاری در زمینه تولید انرژِی در ایران، بخشی از نیاز آتی انرژی خود را به صورت پایدار تامین کند

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: قانون تشویق و حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی در جمهوری اسلامی ایران، یکی از جامع‌ترین قوانین حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی در سطح منطقه را ایجاد و سرمایه‌گذاران خارجی را از حقوقی همانند اتباع داخلی برخوردار کرده است.

وی اظهار داشت: حمایت از سرمایه‌ها و سرمایه‌گذاران در اولویت‌های مهم کشور ما قرار گرفته و ایجاد زیر ساخت‌ها و همگرایی‌های اقتصادی از اولویت‌ها ما بوده و است.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: وزیر نیرو رضا اردکانیان اردکانیان برق اروپا دریای خزر صراط سرمایه گذاری شبکه برق کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۸۹۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش بین المللی فرصت های صادراتی شرکت های فناور و دانش بنیان در کشورهای آسیای میانه به‌ویژه ازبکستان به میزبانی پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس و همکاری اتاق بازرگانی ایران و ازبکستان، امروز در سالن جابرحیان دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

 امید رضایی‌فر، مدیرکل سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و توسعه فناوری وزارت علوم درباره ظرفیت های نظام دانشگاهی کشور در حوزه فناوری گفت: نظام دانشگاهی ایران به‌عنوان یک حلقه متصل به حوزه صنعت و فناوری، موفق به تربیت نیروی انسانی متخصص بسیاری در جهان فناوری شده است.

وی ادامه داد: درحال حاضر، حدود بیش از ۳ میلیون دانشجو، در‌حوزه‌های مختلف درحال تحصیل هستند. از این میان حدود ۱۰۰ هزار نفر دانشجوی خارجی از کشورهای مختلف جهان در‌ ایران تحصیل می‌کنند.

رضایی‌فر به اهمیت پارک‌های علم و فناوری در کشور اشاره کرد ‌و گفت: حدود ۶۰ پارک علم و فناوری در کشور درحال فعالیت هستند که در این پارک‌ها، ۱۲ هزار شرکت فناور در این فضا مستقر شده شده‌اند.

وی درخصوص گام‌های توسعه‌ای اکوسیستم فناوری در ایران توضیح داد: در حال حاضر به دنبال آن هستیم که بتوانیم تاثیرگذاری دانش در اقتصاد را در فضاهای فناورانه ایران توسعه بدهیم.

وی ادامه داد: منظور از توسعه دانش در حوزه اقتصادی، اتصال هرچه بیشتر شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان ایرانی به بازار و اقتصاد داخلی و بین‌المللی است.

وی اضافه کرد: به‌طور حتم، حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در کشورهای مختلف با اهداف مشترک بسیار مثمرثمر خواهد بود.

رضایی‌فر در پایان گفت: درحال حاضر به‌دنبال تشکیل اتاق مشترک بازرگانی و دبیرخانه‌ای برای اتصال هرچه بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی به بازار کشور های آسیای میانه از جمله کشور ازبکستان هستیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • سرمایه گذاری انرژی های تجدید پذیر در استان اصفهان
  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود
  • مزایای راه‌اندازی مسیر ریلی افغانستان- قزاقستان و امکان اتصال آن به ایران
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • اعلام آمادگی ایران برای همکاری دفاعی و امنیتی با هند
  • کنعانی تحریم‌های سه‌کشور آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه ایران در جهت فعال شدن بند جریمه در صورت عدم اتصال کامل خط لوله صلح در پاکستان
  • رئیس سازمان برنامه و بودجه: آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشور‌های منطقه و اروپا را داریم