Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@02:38:18 GMT

ارائه طرح جهش تولید دانش بنیان به مجلس یازدهم

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۹۶۲۶۶

ارائه طرح جهش تولید دانش بنیان به مجلس یازدهم

رئیس فراکسیون مناطق آزاد صنعتیتجاری مجلس از ارائه طرح جهش تولید دانش بنیان در مجلس شورای اسلامی دوره یازدهم خبر داد و گفت: منطقه آزاد ارس باید بیشتر به سمت صنعتی‌تر شدن حرکت کند تا تجاری شدن.

به گزارش ایسنا، معصومه پاشایی بهرام در دومین نشست تخصصی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور که در محل پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد، با بیان اینکه نباید برای هر ۷ منطقه آزاد نسخه یکسانی پیچیده شود، اظهار کرد: برای این مناطق مشوق‌هایی در نظر گرفته شد اما متأسفانه بسیاری از مناطق زمانی به توسعه رسیدند که زمان این مشوق‌ها پایان یافته بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه دیدگاه مجلس یازدهم در ابتدا به مناطق آزاد منفی بود اما هم‌اکنون چنین نیست، گفت: منطقه آزاد ارس باید بیشتر به سمت صنعتی‌تر شدن حرکت کند تا تجاری شدن. همچنین باید به ظرفیت‌های گردشگری این منطقه توجه ویژه و اهمیت داده شود و باید در این مناطق مدیریت یکپارچه‌ای وجود داشته باشد.

در ادامه این نشست احمد جمالی سرپرست معاون اقتصادی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی با بیان اینکه رویکرد اصلی در تأسیس مناطق آزاد ایجاد تعامل با حوزه بین الملل بوده است، افزود: باید به موارد قانونی به عنوان ستون‌های اصلی مناطق آزاد توجه شود.

وی با بیان اینکه برای تحقق صادرات دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و همکاران تلاش کردند، گفت: در فاصله سال‌های ۸۰ تا ۸۹ مجموعه صادرات بیش از ۱۳۰ میلیارد دلار و در سال گذشته، تولیدات ۴۰ میلیارد دلار  بوده است.

سرپرست معاون اقتصادی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی با اشاره به اختصاص تشویق‌هایی برای این مناطق با هدف افزایش صادرات و ایجاد اشتغال در ادامه خاطرنشان کرد: در این بازه زمانی بیش از ۲۰۰۰ واحد تولیدی و بیش از ۱۰۰۰ بخش خدماتی در مناطق آزاد تشکیل شد که به اشتغال کمک کرد.

جمالی با بیان اینکه هم اکنون کمترین میزان بیکاری در مناطق آزاد است، گفت: در فاصله سالهای ۹۲ تا ۹۸ بیش از ۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی اتفاق افتاد که در حوزه سرمایه بخش خصوصی نقش پررنگی دارد. وی عمده سرمایه گذاری را در مناطق آزاد صادرات محور برشمرد.

بر اساس این گزارش، قاسمی زاده مدیر برنامه ریزی و بودجه دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد با بیان اینکه از آبان ماه وارد بودجه ۱۴۰۰ می‌شویم، گفت: باید برنامه هفتم را در مناطق آزاد زودتر از سرزمین اصلی اجرا کرد.

وی با بیان اینکه نباید برای مناطق آزاد برنامه‌ریزی جامع شود، افزود: برنامه هفتم بر مبنای برخی چالش‌ها و آسیب‌های بنیادی دنبال می‌شود.

مدیر برنامه ریزی و بودجه دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد ادامه داد: تشکیلات و نیروی انسانی در مناطق آزاد نیازمند بازسازی و بازنگری هستند. از مسائل اساسی در مناطق آزاد بحث اقتصادی است همچنین توانمندسازی جوامع محلی و مردم محلی نیز اصلی اساسی است.

قاسمی زاده با بیان اینکه برای ۶۹۰ پروژه عمرانی در مناطق آزاد بودجه مصوب داریم، گفت: بخش مهم صادرات و تولیدات در مناطق ویژه وجود دارد.

محسن نریمان مدیر عامل سازمان منطقه آزاد تجاری – صنعتی ارس هم با بیان اینکه هدف از ایجاد مناطق آزاد حذف بروکراتیک پیچ در پیچ بوده است، گفت: در قبال آن وظیف داریم مدیریت یکپارچه‌ای در مناطق آزاد ایجاد کنیم.

وی با اشاره به ماده ۶۵ قانون و تأکید بر ایجاد یکپارچگی مدیریت در این مناطق افزود: در سال‌هایی، واردات بر صادرات در منطقه آزاد ارس تفوق یافت اما در سالهای اخیر و تحت فشارهای تحریم صادرات افزایش و واردات کاهش یافت.

مدیر عامل سازمان منطقه آزاد تجاری – صنعتی ارس با بیان اینکه هم اکنون تزار تجاری منطقه آزاد ارس ۳۴۰ میلیون دلار است، در ادامه از راه اندازی صندوق پژوهش و فناوری برای شرکتهای دانش بنیان در این منطقه خبر داد و گفت: همچنین فضای مناسب۵۰ هکتاری برای این شرکتهای دانش بنیان در نظر گرفته ایم.

نریمان با بیان اینکه باید میان صاحبان ایده و سرمایه گذاران تفاهمی ایجاد شود، افزود: باید شمار شرکت دانش بنیان در منطق آزاد ارس افزایش یابد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مناطق آزاد دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد منطقه آزاد ارس دانش بنیان مناطق آزاد آزاد تجاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۹۶۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران رتبه چهارم علم گیاهان دارویی و طب سنتی دنیا

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری از کسب رتبه چهارم جهانی تولید علم در حوزه تولید گیاهان دارویی و طب سنتی از سوی محققان ایرانی خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا شمس اردکانی؛ دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری از کسب رتبه چهارم جهانی تولید علم در حوزه تولید گیاهان دارویی و طب سنتی از سوی محققان ایرانی خبر داد.

شمس اردکانی خاطرنشان کرد: ما از نظر علمی و عملی جایگاه خوب و رتبه ممتاز و بین‌المللی قابل قبولی در حوزه گیاهان دارویی کسب کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه سابقه استفاده از گیاهان دارویی و طب سنتی در این حوزه چند هزار ساله است، افزود: پس از تشکیل دانشکده‌های طب سنتی در سال 1386 با توفیق بسیار خوب و شتاب مناسبی در حوزه تولید علم در دنیا خودمان را نشان دادیم و از دو سال پیش (2022) تاکنون توانستیم رتبه چهارم دنیا را کسب کنیم که این موفقیت بسیار ویژه‌ای است.

شمس اردکانی تصریح کرد: ستاد اقتصاد دانش‌ بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی در حوزه معاونت علمی ریاست جمهوری تلاش و عزم جدی دارد که در پازل ایران قوی بتواند موضوع و سرفصل بسیار مهم در حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی داشته باشد.

وجود 1200 گیاه دارویی در ایران/ رتبه چهارم کشور در تولید علم طب سنتی

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان گیاهان دارویی در ادامه بیان کرد: در این راستا ما شرکت‌های دانش‌بنیان خوبی داریم که در حوزه تولید و فرآوری و استخراج فعالیت می‌کنند و ستاد نیز از آنها حمایت خواهد کرد.

به گفته وی، مردم در ایران از نظر فرهنگی و تمدنی و سابقه، دید خوبی نسبت به عطاری‌ها دارند و عطاری‌ها توانسته‌اند در بیشتر موارد اعتماد و رضایت مردم را جلب کنند.

وی مطرح کرد: شرکت‌های دانش‌‌‎‌بنیان به خوبی در حوزه‌های مختلف تلاش کرده اند و ما باید در حال حاضر با دست به دست هم دادن و ظرفیت‌های افزوده کار را پیش ببریم. در سال‌های اخیر بازگشت به طبیعت در همه حوزه‌ها پررنگ شده و امیدواریم با تلاش خودمان و به‌کارگیری همه ظرفیت‌ها در این زمینه موفق‌تر از پیش عمل کنیم.

شمس اردکانی، طب سنتی ایرانی را سلامت‌محور دانست و افزود: بسیاری از آموزه‌‌های طب سنتی ایران مبتنی بر اصلاح سبک زندگی است و با توجه به ریشه‌دار بودن این آموزه‌ها در فرهنگ مردم، قابلیت پذیرش خوبی دارد و دسترسی به خدمات آن نیز برای مردم آسان است.

وی ادامه داد: ارتقای سلامت و کاهش بیماری‌ها مستلزم افزایش سطح سواد سلامت مردم و تغییر رفتار آنها است. امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی ، نوع غذاها، کم تحرکی و ... علی‌رغم کنترل بیماری‌های واگیر و عفونی، بار بیماری‌های غیرواگیر افزایش یافته است.

شمس اردکانی در پایان "رعایت اصول تغذیه بر مبنای طب سنتی" را مهمترین اصلی دانست که رعایت آن منجر به حفظ سلامتی می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایران رتبه چهارم علم گیاهان دارویی و طب سنتی دنیا
  • مصوبه تعیین نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در مناطق آزاد اصلاح شد
  • اعظمی: ریل‌گذاری مجلس شرکت‌های دانش‌بنیان را در بخش کشاورزی فعال کرده است
  • فعال شدن شرکت‌های دانش بنیان در حوزه کشاورزی
  • تولید زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور توسط دانش‌بنیان‌ها
  • تولید داروی بیماران اس ام ای در یک شرکت دانش‌بنیان
  • دستگاه آمارگیری کشتار طیور در گناباد تولید شد
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • باتری‌های لیتیومی از پسماندهای خطرناک شیمیایی فلز لیتیوم تولید شد
  • محمودزاده: رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند