Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان-سرپرست معاونت اداره میراث فرهنگی استان تهران گفت: اداره کل میراث فرهنگی استان تهران در سال‌های گذشته بنا‌های واجد ارزش تهران را از نظر تاریخی و فرهنگی شناسایی کرده و این‌ها بر روی نقشه‌های ما لکه گذاری شده اند و بالطبع روی سامانه طرح تفصیلی هم نشسته است. مرتضی ادیب زاده سرپرست معاونت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران در گفت‌وگو با میزان درخصوص چگونگی مجوز‌هایی که برای ساخت و ساز در کنار بنا‌های تاریخی تهران از سوی اداره میراث فرهنگی استان داده می‌شود، گفت: اداره کل میراث فرهنگی استان تهران در سال‌های گذشته بنا‌های واجد ارزش تهران را از نظر تاریخی و فرهنگی شناسایی کرده و این‌ها بر روی نقشه‌های ما لکه گذاری شده اند و بالطبع روی سامانه طرح تفصیلی هم نشسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: انجام ساخت و ساز در اطراف بنا‌های تاریخی دارای ضوابط خاصی است که شامل کد ارتفاعی و نمای آن‌ها و نیز خط آسمانی که دارند می‌شود. باید در نظر گرفته شود حتی درمورد پلان‌های معماری هم بسته به جایی که قرار گرفته اند محدودیت‌هایی وجود دارد.
ادیب زاده ادامه داد: همچنین یک سری الگو‌هایی میراث فرهنگی برای بافت تاریخی ارائه می‌کند که بر این اساس اگر ساخت و ساز خارج از بافت باشد و در کنار آثار ثبتی ما قرار گرفته باشد درصورتی که بنای تاریخی حریم اختصاصی داشته باشد ضوابط حریم اختصاصی مشمول بنا‌های پیرامونی آن بنای ثبتی می‌شود، اما اگر ضوابط اختصاصی نداشته باشد ما برای مکاتباتی که با شهرداری داریم از ضوابط عمومی حریم آثار ثبتی استفاده می‌کنیم. چون شهرداری مناطق مختلف بر اساس اطلاعاتی که قبلا از میراث اخذ کردند و روی نقشه هایشان در سامانه موجود است استعلام می‌کنند.

ادیب زاده در ادامه با تاکید براینکه بنا‌های تاریخی فقط با نظر یک کارشناس واجد ارزش تشخیص داده نمی‌شوند گفت: وزارت میراث فرهنگی مرجع تشخیص واجد ارزش بودن بناهاست. روال کار ما هم در اداره میراث فرهنگی استان به این صورت است که گزارش‌ها را تهیه می‌کنیم سپس اگر بنایی واجد ارزش تشخیص داده شد ابتدا در شورای کارشناسی اداره استان مطرح می‌شود و بعد به کمیته کارشناسی و سپس شورای ثبت خواهد رفت. درنهایت ما به وزارتخانه پیشنهاد می‌دهیم و در آنجا درمورد واجد ارزش بودن و ثبت ملی بنا تصمیم گیری می‌شود.
سرپرست معاونت اداره کل میراث فرهنگی تهران درمورد امکان اینکه بنایی که امروز واجد ارزش تشخیص داده نشده بعد‌ها ثبت ملی شود نیز گفت: این بسته به شورای کارشناسی دارد که قطعا برای تشخیص واجد ارزش بودن و ثبت ملی بنا دلایلی خواهند داشت.

وی در خصوص قدرت اثرگذاری اداره میراث فرهنگی در کمیسیون ماده ۵ شهرداری نیز گفت: وزارتخانه میراث فرهنگی یک نفر نماینده در کمیسیون ماده ۵ شهرداری دارد و براین اساس در این کمیسیون صاحب یک رای خواهد بود.
ادیب زاده با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان بدون اعمال ضوابط مجوزی برای ساخت و ساز پیرامون آثار ثبتی صادر نمی‌شود افزود: ما برای صدور مجوز ساخت وساز در اطراف بنا‌های تاریخی ثبت شده قطعا ضوابط حفاظتی لازم را اعمال می‌کنیم. اگر درمورد آثار تاریخی لکه گذاری واجد ارزش باشد باز هم طرح‌هایی که ارائه می‌کنند باید با اولویت حفظ اثر اصلی و پهنه لکه گذاری باشد.
وی ادامه داد: در مواردی پیش می‌آید که با حفظ حقوق مالکانه ما با طرح‌هایی موافقت می‌کنیم که آن هم تابع ضوابط و شرایط خاصی است و در نهایت باید به تایید وزارتخانه و شورای ملی ثبت برسد.   بیشتر بخوانید: بر سر کوشک قجری الهیه چه آمده؟!

انتهای پیام/ برچسب ها: میراث فرهنگی کوشک الهیه

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی اداره میراث فرهنگی میراث فرهنگی استان بنا های تاریخی استان تهران ساخت و ساز واجد ارزش ادیب زاده لکه گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۰۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت و ساز در یک شهرک جیرفت با شکایت میراث متوقف شد

سعید شاهرخی گفت: کارشناسان مربوطه به بررسی دقیق موضوع می‌پردازند تا هرگونه تجاوز احتمالی به حریم منطقه تاریخی موجود در آنجا مشخص شود.

وی با بیان اینکه باید کل طرح و نقشه را ارائه کنند و دقیق مشخص شود که در چه قسمتی می‌خواهند کار ساخت انجام دهند افزود: نیاز به هماهنگی اولیه با میراث فرهنگی داشت که اتفاق نیافتاده بود و امیدواریم این همکاری رخ دهد.

شاهرخی در پاسخ به اینکه مکان یابی به چه صورت انجام شده است و چرا تا این حد به محدوده شهر قدیم نزدیک است گفت: بسیاری از محدوده‌های شهر قدیم قبلا تصرف شده و جیرفت سرزمینی است که نقاط زیادی از آن می‌تواند به عنوان محلی تاریخی دیده شود.

وی افزود: البته محدودیت‌هایی در شهرسازی جیرفت وجود دارد از جمله اینکه از نقاط مختلف به رودخانه‌های فصلی می‌خورد.

شاهرخی اضافه کرد: کار‌های قانونی اولیه در این مورد انجام شده بود، کارشناسان میراث هم بررسی کرده بودند و مجوز صادر شده و شورای عالی مسکن و شهرسازی هم آن را تایید کرده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمان یادآور شد: موافقت هم مشروط به این صورت گرفته که در هر زمان از اجرای کار اگر هر گونه شی تاریخی مشاهده شود یا به محدوده ورود شود از کار جلوگیری می‌شود.

شهر قدیم‌جیرفت آثاری تاریخی از معماری دوران اسلامی است که در سال ۱۳۱۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • ۲۰۰ مجوز موافقت اصولی برای گردشگری دریایی در مازندران صادر شد
  • عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت موقتاً متوقف شد
  • توقف عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت با دستو‌ر دادستانی
  • ورود دادستانی و توقف عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت
  • تحویل ۹ شیء تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • تحویل ۹ شئ تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • ساخت و ساز در یک شهرک جیرفت با شکایت میراث متوقف شد
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری خراسان رضوی در نمایشگاه صادراتی تهران
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری، اقتصاد زیارت و گوهرسنگ‌ها در اکسپو‭۲۰۲۴ تهران 
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر