Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، مدت‌هاست که بحث واگذاری بهره‌برداری از املاک شهرداری تهران مطرح است؛ به گونه‌ای که اعضای شورای شهر پنجم در نخستین مصوبه خود پس از نشستن بر صندلی های شورای شهر، مقرر کردند که تیم مدیریت شهری نسبت به تعیین تکلیف املاک شهرداری اقدام کند و ضمن شناسایی املاک واگذار شده شهرداری، لیستی از این املاک و نوع کاربری آنها را تقدیم شورای شهر تهران کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا به نظر می‌رسد پس از گذشت ۳ سال از این مصوبه، لیست نهایی آماده شده و بزودی در قالب لایحه‌ای تقدیم شورای شهر می‌شود؛ لیستی که به گفته معاون نظارت شورای شهر تهران، راهی طولانی طی کرده و این روزها پس از حواشی مختلف، به ایستگاه پایانی رسیده است.

افشین حبیب‌زاده در این باره گفت: از ابتدای ورود به شورا، گزارشات واگذاری املاکی از سوی شهرداری تهران به افراد حقیقی و حقوقی به ما گزارش شد که نشان می‌داد عمدتاً قانون در واگذاری‌های مطرح شده رعایت نشده است. بر اساس بند ۶ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها، شهرداری‌ها می‌توانند جهت بهره‌برداری، املاکی را به افراد حقیقی و حقوقی واگذار کنند؛ در این بند، لیستی از کاربری و نوع فعالیتی که می‌توانند از این امکان استفاده کنند، مشخص شده و در همان بند نیز تاکید شده است که این واگذاری‌ها باید به مصوبه انجمن شهر که همان شورای شهر فعلی است، برسد. این در حالی است که متاسفانه در هیچ یک از واگذاری‌های مطرح شده، اثری از رأی شورا وجود ندارد و شهرداری رأسا اقدام به واگذاری املاک خود به افراد مختلف کرده بود.

رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران افزود: وجود این تعارض سبب شد که فکری اساسی برای تعیین تکلیف املاک واگذار شده شهرداری انجام شود و بر همین اساس مقرر شد لیست دقیقی از املاک واگذار شده استخراج شود تا مشخص شود چه تعداد ملک، با چه موضوعی و در چه حوزه‌ای و به چه کسانی واگذار شده است.

وی با تاکید بر اینکه باید گزارشات دریافتی ما شفاف و حتما مورد راستی‌آزمایی قرار می‌گرفت، ادامه داد: بر همین اساس در همان ماه نخست ورود به شورا، طرحی تهیه شد که شهرداری را ملزم می‌کرد تا نسبت به تعیین تکلیف املاک واگذار شده با توجه به شاخص‌هایی که شورای شهر تعیین کرده است، اقدام کند. خوشبختانه این طرح در صحن علنی مورد استقبال قرار گرفت و به تصویب رسید و ۶ ماه به شهرداری مهلت داده شد تا در این مهلت نسبت به ارائه لیست املاک واگذار شده اقدام کند.

حبیب‌زاده با اشاره به تعلل ۳ ساله شهرداری تهران در ارائه این لیست، گفت: از همان ابتدا شهرداری نیز این موضوع را به طور جدی پیگیری کرد و انصافا مدیران سازمان املاک تمام تلاش خود را انجام دادند تا در مورد املاک شفاف‌سازی شود اما دیدید که در این دوره، ۳ شهردار انتخاب شدند و با آمدن هر شهردار نیز مدیران سازمان املاک تغییر می‌کردند؛ لذا این تغییرات پیاپی سبب شد که شاهد تاخیر چند ساله در ارائه این لیست باشیم. البته ما از این تعلل دفاع نمی‌کنیم و معتقدم مسئولان شهرداری باید این لیست را هر چه زودتر به شورای شهر ارائه می‌دادند، اما بررسی و بازدید میدانی از املاک نیز به همراه تغییرات پی در پی مدیریتی سبب این تاخیر شد.

رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه خواسته شورای شهر در مورد املاک واگذار شده، کاملا مشخص است و ما خواهان ارائه لیستی کامل با تعیین کاربری فعلی این املاک هستیم، افزود: شهرداری تهران لیستی را در ۲ دسته تهیه کرده است؛ یکی از لیست‌های تهیه شده مربوط به املاکی است که همچون مراکز شهربانو یا مراکز پرتو در اختیار خود شهرداری است و لیست دیگر مربوط به املاکی است که به افراد حقیقی یا حقوقی یا حتی خیریه‌ها، هیئت‌ها و ... واگذار شده است که در این حوزه باید شهرداری تعیین کند که واگذاری املاک شهرداری به این افراد بر اساس لیست بند ۶ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها بوده است یا خیر.

وی ادامه داد: افراد حقیقی و حقوقی که کاربری املاک واگذار شده به آنها در حال حاضر در قالب کاربری‌های تعیین شده بند ۶ ماده ۵۵ باشد، برای اخذ مجوز به شورای شهر معرفی می‌شوند ولی متاسفانه دیده شده است که برخی افراد در قالب لیست بند مذکور، از شهرداری ملک گرفته‌اند اما در سایه عدم نظارت مسئولان شهری، نسبت به تغییر کاربری این املاک اقدام کرده‌اند.

حبیب‌زاده با بیان اینکه حتما باید املاک در اختیار متخلفان از آنها بازپس گرفته شود، گفت: البته عده‌ای از این افراد که کاربری املاک واگذار شده را تغییر داده بودند، املاک در اختیارشان را پس دادند، اما متاسفانه عده‌ای نیز نسبت به بازپس دادن املاک در اختیارشان، مقاومت کرده‌اند که پرونده آنها در قوه قضائیه مفتوح است.

معاون نظارت شورای شهر تهران افزود: شهرداری تهران ۱۹۰۴ ملک را شناسایی کرده که از این میان، ۸۰۳ ملک در اختیار معاونت اجتماعی شهرداری، ۱۵۳ ملک در اختیار نهادها، ۱۷۶ ملک در حال بهره‌برداری مذهبی و ۱۱ ملک در حوزه ستادی شهرداری است. البته ۳۱۸ مورد دارای انحراف از بند ۶ ماده ۵۵ هستند و ۴۴۳ ملک نیز همچنان در حال بررسی هستند.

حبیب‌زاده اضافه کرد: باید دقت داشت که برخی از این املاک، دارای چندین واحد هستند که در مناطق مختلف شهر تهران به افراد واگذار شده‌اند.

وی با تاکید بر اینکه ارزش ریالی این املاک بسیار بالا است، گفت: باید اذعان کنیم که این شناساییها، یکی از بزرگترین شفاف‌سازی‌ها در حوزه املاک است که خدمت بزرگی به شهر، شهرداری، مردم و اموال عمومی است. بر همین اساس شهرداری تهران اعلام کرده است که به زودی گزارش نهایی لیست تکمیل شده را در قالب لایحه‌ای به شورای شهر می‌آورد تا نسبت به تعیین تکلیف املاکی که در قالب بند ۶ ماده ۵۵ فعالیت می‌کردند، اقدام کند.

حبیب‌زاده با اشاره به اینکه شناسایی این املاک شهرداری، یک جریان مداوم است، افزود: اکثریت این املاک شناسایی شده اما ممکن است در ماه‌های آینده نیز چند ملک دیگر به این لیست اضافه شوند؛ لذا این اقدام به عنوان یک سند شفافیت، در شهرداری تهران باقی می‌ماند و با روی کار آمدن هر شهردار یا عضو شورای شهر، این مطالبه باقی خواهد ماند.

رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران در مورد تعیین تکلیف املاک نجومی نیز گفت: بحث املاک نجومی، فارغ از این املاک واگذارشده است چراکه بهره‌برداری از این املاک، برای ارائه خدمات بوده ولی موضوع املاک نجومی که بعضا با ارائه تخفیفات زیاد انجام شده، از این واگذاری‌ها جدا است.

وی ادامه داد: در واگذاری‌های املاک، مساله ما صرفا شناسایی و تعیین کاربری املاک است و برایمان هیچ فرقی نمی‌کند که در این ملک، باشگاه ورزشی و درمانی دایر باشد یا مسجد و حسینیه؛ بلکه باید کاربری این املاک بر اساس لیست بند ۶ ماده ۵۵ باشد. لذا اگر کاربری فعلی این املاک، بر اساس قانون باشد و تغییری در کاربری رخ نداده باشد، شورای شهر در صحن علنی به آنها مجوز می‌دهد ولی اگر کاربری آنها تغییر کرده باشد، حتما این املاک پس گرفته خواهد شد.

حبیب‌زاده در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر کاربری املاک در قانون ذکر نشده باشد، مدیریت شهری چه تصمیمی برای آنها خواهد گرفت، گفت: متاسفانه در بررسی املاک متوجه شدیم که برخی از این واگذاری‌ها خارج از لیست بند ۶ بوده و شهرداری نمی‌توانسته این املاک را به صورت رایگان واگذار کند؛ لذا حالا کاربران این املاک می‌توانند بر اساس قیمت کارشناسی نسبت به اجاره املاک اقدام کنند؛ البته واضح است که این افراد باید هزینه‌های در اختیار گرفتن این املاک در گذشته را نیز پرداخت کنند.

معاون نظارت شورای شهر تهران در خصوص انتشار این لیست برای مردم نیز گفت: ما راه بسیار سختی را برای شناسایی، بازرسی و تعیین تکلیف املاکی که حق بهره‌برداری از آن به افراد حقیقی و حقوقی واگذار شده است، طی کرده‌ایم و حتی مقاومت‌های بسیاری را نیز در این مسیر تجربه کردیم؛ بر همین اساس معتقدیم این لیست، یک دستاورد بزرگ برای مردم است که باید با انتشار آن یک مطالبه عمومی ایجاد کنیم تا مردم از این پس در مورد اموال‌شان در شهر حساس باشند و مطالبه آنها به عنوان یک سند باقی بماند.

وی افزود: ما معتقدیم این حق مردم است که بدانند اموال‌شان به چه کسانی و بر چه اساسی واگذار شده و من نیز اعتقاد دارم که انتشار لیست ۱۹۰۴ موردی، یک وظیفه است و اصلا قابل بحث نیست و باید این اطلاعات در اختیار مردم قرار گیرد.

کد خبر 554100 برچسب‌ها شهرداری شورای شهر تهران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: شهرداری شورای شهر تهران افراد حقیقی و حقوقی تعیین تکلیف املاک املاک واگذار شده شورای شهر تهران واگذار شده افراد حقیقی شهرداری تهران املاک شهرداری کاربری املاک بند ۶ ماده ۵۵ بر همین اساس بهره برداری واگذاری ها حبیب زاده لیست بند بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۲۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قراردادهای شهرداری تهران با چین به شورای شهر ارسال شود

اعضای شورای شهر تهران در جلسه امروز در خصوص آخرین وضعیت قراردادهای سفر شهردار تهران به چین پرداختند و اعلام کردند که متاسفانه این قراردادها به هیچ عنوان شفاف نیست - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در جریان دویست و سی  و یکمین جلسه شورای شهر تهران محسن هرمزی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گزارشی را از حوزه حمل و نقل و همچنین قراردادهای انجام شده شهردار تهران در سفر چین اشاره کرد.

مهدی عباسی؛ رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با اشاره به قراردادهای امضا شده شهرداری تهران در سفر چین گفت: انتظار داریم که این قراردادها در اختیار ما قرار بگیرد.

وی با اشاره به اینکه برخی اسناد و مدارک حاکی از این است که مشکلاتی در این قراردادها وجود دارد گفت: در تماس با کسانی که پیغام‌هایی را در ارتباط با این موارد به ما می‌دهند جلسه خواهیم گذاشت اما انتظار داریم که همکارانمان در شهرداری شفاف‌سازی بکنند

عباسی به جابجای مدیرعامل مترو اشاره کرد و افزود‌: سوالی که مطرح می‌شود این است که علت جابجایی چه بود؟ اگر این فرد خوب بود و کارش در مجموعه مترو قابل قبول بوده چرا جابجا شده؟ و اگر حرفی زده است و گلایه‌ای داشته است که قطعا این موارد را عنوان کرده چرا جابجا و به یک مجموعه دیگر منتقل شده است؟

وی تصریح کرد: در این زمینه باید شفاف‌سازی شود و امیدواریم در این زمینه پاسخ‌های لازم داده شود.

نرجس سلیمانی؛ رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای شهر تهران با اشاره به اینکه بیش از دو سال و نیم از عمر شورای شهر تهران گذشته است گفت: علی‌رغم وعده‌های مکرری که داده شده هنوز اتفاقی در حمل و نقل چه روی زمین و چه زیر زمین در پایتخت نیفتاده است.

وی با انتقاد از عدم شفافیت قراردادهای شهردار تهران در چین گفت: در این قراردادها وعده داده شد که واگن و اتوبوس و تاکسی های برقی وارد پایتخت بشود اما این وعده ها بی‌نتیجه مانده است.

وی با اشاره به گذشت فروردین ماه سال 1403 گفت: با گذشت فروردین ماه هنوز خبری از ورود اتوبوس‌های برقی نیست.

سلیمانی گفت: مدیریت شهری در حوزه اجرا حتی با تک ماده نیز نمره قبولی نمی‌گیرد.

سید جعفر تشکری هاشمی؛ رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران ضمن تشکر از معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران گفت: در چند ماهه گذشته از حضور آقای هرمزی در این معاونت تعامل کمیسیون عمران بیشتر از گذشته شده و یک فضای همدلی شکل گرفته است.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته شورای شهر تهران مجوز دو میلیون یورو را به شهرداری تهران جهت تامین زیرساخت‌هایی لازم داد، اظهار کرد: مغایرتی ندارد که اعضای شورای شهر تهران از قراردادهای شهرداری تهران در حوزه حمل و نقل مطلع شوند و چنانچه این کار صورت بگیرد قطعا سوء تفاهمات ایجاد شده برطرف خواهد شد و انشاءالله در عمر باقیمانده کارهای قابل قبولی شکل بگیرد.

تشکری هاشمی به خط پرند اشاره کرد و گفت: زمانی که قرار بود این خط افتتاح بشود به بحث‌های حقوقی این خط اشاره کردم و تاکید کردم که این موضوع باید حل بشود اما این موضوع حل نشد و تاکیدم این است که باید حتما خط پرند تکمیل و کامل شود.

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران ادامه داد: با گذشت چند ماه هنوز مشخص نیست که شهرداری تهران در خصوص اتوبوس‌های برقی با طرف خارجی قرارداد بسته است یا خیر و این سوالات هنوز پاسخ داده نشده است.

وی همچنین به 191 ون اشاره کرد و گفت: از این تعداد تاکنون 40 دستگاه هنوز پلاک‌گذاری نشده است و از 150 دستگاهی که شماره‌گذاری شده‌اند به شرکت توسعه تجارت شهر واگذار شده است و جالب آنجاست که ما از ماهیت آن بی‌اطلاع هستیم.

تشکری هاشمی ادامه داد: بر اساس آماری که کسب کرده‌ایم متوسط جابجایی این ون‌ها در شهر تهران روزانه 19.5 نفر است قطعا یک موتورسیکلت بیش از این تعداد مسافر جابجا می‌کند.

مهدی اقراریان عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران نیز خطاب به شهردار تهران گفت: بنده به عملکرد شما نقد دارم اما نباید شما ناراحت شوید و به گونه‌ای عمل بکنید که ما را تحریم و مجموعه شهرداری با ما همکاری نکنند این کار کار غلطی است.

وی با بیان اینکه در سفر چین شهردار تهران قراردادهایی بسته شده که برای ما شفاف نیست گفت: این قرارداد ابهاماتی داشته و دارد و باید به آن پاسخ داده شود.

وی گفت: بنده در صحن شورای شهر تهران تذکری را در رابطه با تاکسیرانی دادم و مدیر عامل آن در جلسه‌ای موارد را مطرح کرد و بسیاری از سوالات مطرح شد. آقای زاکانی بخشی از رفتاری که به اعضای شورای شهر تهران بر می‌گردد به تعامل شما با اعضای شورا بر می‌گردد و باید‌ آن را اصلاح بکنید.

اقراریان گفت: یادمان نمی‌رود که آقای شهردار در سال گذشته اعلام کرد که 2500 دستگاه اتوبوس وارد ناوگان خواهد شد البته این حرفها ناشی از عدم شناخت وی از شهرداری بود و هر چه بیشتر جلو رفت از مجموعه شهرداری شناخت بیشتری را پیدا کرد.

وی گفت: در ابتدای این دوره از مدیریت شهری تاکنون 826 اتوبوس وارد ناوگان حمل و نقل عمومی شده و باید آقای شهردار از وعده هایی که داده از مردم عذرخواهی بکند.

عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران با اشاره به اینکه شهردار تهران زمانی که خودش نماینده مجلس بود از وزرا سوال می‌کرد و حتی آنها را استیضاح می‌کرد گفت: حالا که به ما رسیده است شما ناراحت هستید؟ سوالی که وجود دارد که در قرارداد چین آیا قراردادهایی غیر از حمل و نقل بسته شده است یا خیر؟

وی ادامه داد: وعده های بی‌سرانجام شده بنا به گفته خانم سلیمانی وجود داشته است و رفتار شما در پایان این دوره به پای مجموعه شورا نوشته خواهد شد و این می‌تواند آسیب برساند.

میثم مظفر عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نیز با اشاره به گزارش معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: پیشنهاد من این است که این گزارش‌ها منطبق با برنامه چهارم توسعه باشد. بیشتر اعضای شورای شهر تهران دغدغه‌شان این است که اقدامات انجام شده د رحوزه حمل و نقل در این دوره به نتیجه برسد.

ناصر امانی؛ عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران گفت: آقای هرمزی در صحن شورا 4 بار گزارش ارائه کرده است و هر بار اعلام کرده است که قرارداد 640 دستگاه واگن نهایی شده و پرداخت‌ها صورت گرفته و تولید واگن‌ها آغاز شده است و در نیمه اول سال 1403 وارد ناوگان حمل و نقل خواهد اما امروز گفتند که قراردادها امروز نهایی شده است!

وی تصریح کرد: اگر قرار بود وزارت کشور طرف قرارداد با شرکت چینی باشد چرا در همان سفر اول به چین دعوت نشدند تا قراردادها نهایی شود؟

امانی همچنین به واگذاری تاکسی‌های برقی به رانندگان اشاره کرد و گفت: قطعا آنها با این هزینه‌ها نمی‌توانند آنها را خریداری بکنند.

محمد آخوندی؛ رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نیز گفت: قطعا اگر ما حرفی بزنیم برخی‌ها ما را تهدید می‌کنند و هشتک درست می‌کنند اما ما وظیفه داریم حرف بزنیم و از اقدامات صورت گرفته حمایت بکنیم.

وی افزود: از وقتی که نماینده مردم شدیم پذیرفتیم که کار بکنیم و این موضوع از همان ابتدا برای بنده وجود داشت که شورا و شهرداری از هم جدا نیستند.

آخوندی ادامه داد: در مجموعه حمل و نقل اقدامات و کارهای بزرگی صورت گرفته است به طوری که طی سه سال شورای شهر تهران بودجه قابل قبولی را در این حوزه تدوین کرد. امسال نیز بودجه حمل و نقل به میزان بودجه سال قبل مدیریت شهری است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مدیریت ششم تکمیل خط ۶ و ۷ است سال گذشته ایستگاه های مهمی در این دو خط راه اندازی شد
  • قراردادهای شهرداری تهران با چین به شورای شهر ارسال شود
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • تلاش برای اتمام خط ۲ مترو شیراز تا ۲ سال آینده / مشکل اصلی، کمبود واگن است
  • حذف مراجعه به دفترخانه‌ها برای شروع اخذ «سند کاداستری» / صدور ۶۹۷ سند تک برگ املاک در یک سال
  • حذف مراجعه به دفترخانه‌ها برای شروع فرآیند اخذ«سند کاداستری»/صدور ۶۹۷ سند تک برگ املاک دریک سال
  • حذف مراجعه به دفترخانه‌ها جهت شروع فرآیند اخذ سند کاداستری
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • انتشار آگهی در سکوهای اینترنتی به شرط ثبت‌نام در سامانه املاک و اسکان