Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان علی اکبر عباسی راد افزود: این طرح در راستای صیانت از منابع ملی، کنترل و جلوگیری از چرای بی رویه دام در عرصه های مرتعی که مهمترین منبع علوفه دام و به عنوان یکی از عوامل اصلی حفاظت خاک و کنترل طبیعی فرسایش و رسوب در بالادست حوزه های آبخیز می باشد انجام پذیرفت.
وی با اشاره به  لزوم کنترل سامانه عرفی مرتعی خاطر نشان کرد: حضور مستمر مرتعداران ذی حق در عرف های تعیین شده ضمن جلوگیری از تخلفات احتمالی در ورود و خروج غیر قانونی دام های غیر مجاز می تواند تا حد قابل توجهی مانع از تخریب و تصرف در این عرصه ها شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دامغان ضمن اشاره به حضور اکیپ های مدیریت چرای دام در تمامی مراتع شهرستان گفت : طرح پابش مراتع ییلاقی در سطح ۱۵ مرتع ییلاقی شهرستان که اکثراً فاقد طرح مرتعداری بوده اند انجام پذیرفته است
عباسی راد درباره مراحل فنی و قانونی اجرای این طرح نیز افزود: در خلال اجرای این طرح هر گونه بهره برداری مرتعی در دو قالب پروانه چرا یا طرح مرتع داری انجام و پس از ارائه مجوزها، مباحث نظارتی آن آغاز می شود و در صورت تخطی از قوانین نسبت به صدور اخطار، تشکیل پرونده های تخلف و در صورت لزوم و جهت جلوگیری از تضییع حقوق عامه نسبت به ابطال حق بهره بردران متخلف اقدام می گردد.
وی یادآور شد: مدیریت چرای دام با ورود به بحث نظارت، مواردی نظیر رعایت ضوابط لازم توسط بهره بردار از جمله عدم وجود دام مازاد در مرتع، استمرار دامداری و مرتعداری، کنترل زمان ورود و خروج دام در مراتع و اخذ عوارض پروانه چرا را بررسی می کنند که هدف از اجرای آن برقراری تعادل بین دام و مرتع از سوی دامداران ذی حق، استفاده صحیح از پوشش مراتع می باشد که  علاوه بر حفظ خاک آب و خاک  موجب تقویت و  اصلاح مرتع از لحاظ میزان و درصد گونه های علوفه ای خوشخوراک، دارویی و صنعتی می گردد.
وی به اطلاع رسانی های انجام شده در این راستا اشاره کرد و  افزود: چنانچه بهره برداران در بهره برداری اصولی و برابر ظرفیت از مراتع موارد قانونی را رعایت نکنند بر اساس قوانین و دستوالعمل های ابلاغی از سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با ابطال پروانه چرا روبرو خواهند شد.
وی در ادامه با اشاره به وجود برخی مشکلات حادث شده و عدم وجود امکانات و تخصیص اعتبارات لازم برای مدیریت چرای دام، خواستار  تقویت زیر ساخت های لازم از جمله نیروی انسانی، خودرو و اعتبارات کافی و تغییر روش از روال قدیمی (داغ و نشان دام) به سمت استفاده از روش های نوین ( پلاک گذاری و ... ) در امر نظارت گردید.
لازم بذکر است شهرستان دامغان دارای ۱۶۲ سامانه عرفی مرتعی است که دارای  ۱۶۲۸۱۰ واحد دامی و ۱۲۷۹ بهره بردار می باشد.

کد خبر 1439077

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان سمنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۳۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت گیاهان دارویی از رویشگاه‌های هرمزگان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس؛ مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان پیش بینی کرد هرکیلو آویشن بیش از ۵۰۰ هزار تومان فروخته شود و ارزش آویشن‌های برداشت شده امسال به بیش از ۲۰ میلیارد تومان برسد.

سید محمد نور موسوی افزود: بیشترین آویشن‌های برداشت شده در شهرستان‌های رودان، میناب، بشاگرد و حاجی آباد است.

وی گفت: سطح رویشگاه‌های هرمزگان بیش از دویست هزار هکتار است که ۵۰ هزار هکتار آن در طرح بهره برداری، و در ۷ هزار هکتار آن عملیات احیای از سوی جوامع محلی صورت گرفته است.

وی گفت: پارسال ۹ فقره طرح مصوب بهره برداری گیاهان دارویی با همکاری بهره برداران و تعاونی‌های مردمی به مساحت ۲۲۰ هزار هکتار پوشش داده شد که شامل دوگونه دارویی آویشن و آنغوزه است.

بیشتر بخوانید: آبگیری ۱۱۰ میلیون مترمکعبی سازه‌های آبخیزداری هرمزگان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان افزود: طرح‌های اصلاحی و احیایی در مراتع با همکاری بهره برداران شامل ساخت هلالی آبگیر، بذرکاری، بذرپاشی و حفاظت و قرق است.

موسوی گفت: گونه‌های دارویی و خوراکی شامل آویشن، آنغوزه تلخ، بادام کوهی، بنه، گیشدر، پونه، مور خوش و تلخ، کلپوره، گلدر و آلوئه ورا بیشترین مصرف را در هرمزگان دارند.

وی افزود: این گونه‌های دارو‌های گیاهی پس از برداشت به استان‌های فارس، اصفهان و تهران ارسال و بعد از فرآوری و بسته بندی به خارج از کشور صادر می‌شود.

دیگر خبرها

  • نصب تله‌های فرمونی برای پایش آفات در شهرستان بن
  • خرید تضمینی گندم به بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن رسید
  • نصب تله‌های فرمونی جهت پایش آفات در شهرستان بن
  • پیگیری استقرار اداره ثبت اسناد و املاک در بشاگرد
  • مبارزه با سن مادر غلات در بیش از ۲۵ هزار هکتار از مزارع اسدآباد
  • اختصاص ۴۵ هزار هکتار زمین به طرح نهضت ملی مسکن در کشور
  • برداشت گیاهان دارویی از رویشگاه‌های هرمزگان
  •  اختصاص ۴۵ هزار هکتار زمین به طرح نهضت ملی مسکن در کشور
  • رویش دشت شقایق در اردستان
  • احیای ۲۳۰ هکتار از مراتع شیروان