Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی خواستار همراهی مردم برای عبور از مشکلات و بازخوانی نقش میرحسین موسوی در دفاع مقدس شده‌اند، درحالی‌که در این خصوص، ملاحظات جدی وجود دارند.

گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدحسن خمینی در مراسم بزرگداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس که روز گذشته در حسینیه جماران برگزار شد، به نکاتی در مورد هشت سال جنگ تحمیلی پرداخته و توصیه‌هایی در این خصوص به مردم و مسئولین داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لزوم همراهی همه مردم در گذار از مشکلات فعلی کشور و عدم تحریف حقایق دفاع مقدس، سرفصل‌های اصلی سخنرانی این شخصیت محترم بود. در این خصوص، نکات ذیل قابل‌تأمل به نظر می‌رسند.

1. حجت‌الاسلام سید حسن خمینی به این موضوع اشاره کرده‌اند که «هیچ راهی برای عبور از هیچ بحرانی جز باهمراهی مردم میسر نیست؛ و اگر همه باهم باشند هیچ بحرانی توان شکاندن کمر یک ملت را ندارد.» این سخن بسیار صحیح و نافذی است اما باید شرایط مکانی و زمانی آن را ملاحظه و موردنقد و بررسی قرار داد. در جمهوری اسلامی به‌عنوان یکی از مردم‌سالارترین کشورهای دنیا، انتخابات برای تعیین رده‌های مدیریتی کشور، همواره بدون تأخیر و در زمان‌بندی‌های مشخص‌شده، برگزارشده و میزان مشارکت مردم نیز به‌صورت میانگین، از بسیاری از کشورهای دنیا حتی دولت‌های مدعی دموکراسی نیز بالاتر است. پس از انتخابات و روی کار آمدن منتخبین مردم، گروه‌های رقیب به گزینه مدنظر جامعه احترام گذاشته و به‌جز فتنه عبری، عربی، غربی سال 88، این رویه در همه ادوار انتخاباتی ساری و جاری بوده است.

از سوی دیگر، مردم به‌ویژه کسانی که به دولت مستقر رأی داده‌اند، همواره تلاش کرده‌اند خواسته‌های دولتمردان را تا حد امکان عملی کنند. انصراف تعداد قابل‌توجهی از واجدان دریافت یارانه پس از درخواست رئیس‌جمهور یکی از همین موارد است اما واقعه خاص دیگری را هم می‌توان آدرس داد که نشان از همراهی حداکثری مردم با مسئولان دولتی دارد. در بزنگاه آبان 98 همگامی عملی مردم بیش از گذشته نمایان شد؛ مقطعی که پس از افزایش 200 درصدی قیمت بنزین، جریان‌های معاند بر موج برخی ناآرامی‌ها سوار شده و کوشیدند به بهانه نارضایتی عمومی در 29 استان و 104 شهر، چالش‌های امنیتی ایجاد کنند.

علیرغم گلایه شدید از این افزایش ناگهانی که زنجیره‌ای از گرانی‌ها را بر آن مترتب کرد، مردم اما همچون وقایع سال 88 وقتی دریافتند که ضدانقلاب و عناصر آموزش‌دیده، مسلح و تجهیز شده سرویس‌های اطلاعاتی خارجی برای زمین زدن نظام و دولت وارد کارزار شده‌اند، پا پس کشیده و میدان منازعه را ترک کردند. این در حالی بود که آن‌ها هنوز با تبعات آن شوک که رئیس دولت از زمان اجرای آن اظهار بی‌اطلاعی کرد، دست‌به‌گریبان هستند و بسیاری از اقشار متوسط و فقیر جامعه با سیلی صورت خود را سرخ‌کرده‌اند. بنابراین سؤال اینجاست که مردم در طول دوره ریاست جمهوری روحانی از کدام همراهی – به‌ویژه در مقاطع حساس- مضایقه کردند که جناب خمینی خواستار افزایش و تشدید معاضدت مردم با دولت شده‌اند؟

2. در بخش دیگری، نوه حضرت امام (ره) به موضوع تحریف دفاع مقدس که در سخنرانی چندی قبل رهبر معظم انقلاب به آن اشاره‌شده بود، پرداخته و با کنایه گفتند: «به نظر من این تحریف نیست، مضحکه است که قصه جنگ را بگوییم و نگوییم فرمانده جنگ آقای هاشمی بود و نگوییم نخست‌وزیرش چه کسی بوده است، بنیاد شهیدش را چه کسی اداره کرده است و تنها به گروهی خاص بسنده کنیم. در جنگ همه بودند و همین رمز توفیق بود.» به شخصیت و سیره سیاسی مرحوم هاشمی نمی‌پردازیم چون فصلی جداگانه و مطول می‌طلبد اما در خصوص نخست‌وزیر دوران دفاع مقدس نیز کتاب‌ها و وقایع‌نگاران تاریخ جنگ، به نقش همه سیاستمداران و فرماندهان نظامی پرداخته‌اند و تقریباً چیزی از قلم نیفتاده است. آنچه رهبر معظم انقلاب بیان داشتند، ناظر به تحریفاتی است که رزمندگان و بسیجیان را مدافع صرف وطن و بدون علائق و آرمان‌های انقلابی – اسلامی معرفی می‌کنند.

نکته حجت‌الاسلام خمینی به‌احتمال قریب‌به‌یقین، بازخوانی نقش میرحسین موسوی، نخست‌وزیر دوران جنگ و یکی از سران فتنه سال 88 در ایام دفاع مقدس است. در این خصوص لازم به ذکر است که موسوی در سال پایانی جنگ و درست در زمانی که نیروها، خسته، عِدّه و عُدّه تسلیحاتی و لجستیکی کاهش‌یافته، منابع مالی تقریباً به انتها رسیده و درحالی‌که کشور نیازمند همدلی و همراهی بیشتر مسئولین برای عبور از آن شرایط دشوار بود، ناگهان استعفا کرد و حتی تلاش‌های مرحوم هاشمی برای مدتی – آن‌گونه که در خاطراتشان نقل کرده‌اند- برای تماس با وی و منصرف کردنش به نتیجه نرسید. ثانیاً، تمجید سالیانه و ادواری از کسانی که همراهی موقت با نظام اسلامی داشتند و ریزش‌هایی همچون انحراف مرحوم منتظری به سمت منافقین و جریان به‌اصطلاح ملی-مذهبی را رقم زدند، نه به صلاح نظام بوده و نه از جنبه روان‌شناختی به مصلحت است. این بازخوانی زمانی مفید فایده خواهد بود که جنبه عبرت‌آموزی داشته باشد نه تجلیل!

ضمن اینکه تاریخ کشور مملو از رویش‌هاست. قطار شتابان انقلاب منتظر افراد با هر وابستگی سیاسی نمی‌ماند و جمهوری اسلامی نیازی به معیت منحرفین از آرمان‌ها و ارزش‌ها برای دست کشیدن از مواضعشان ندارد. موسوی و کروبی به‌عنوان دو عنصر بزرگ فتنه که کشور را ماه‌ها درگیر مشکلات سنگین امنیتی کردند، حتی از رویکرد صهیونیست‌پسند خود ابراز ندامت نکردند، چه رسد به جبران عملی! حامیانشان نیز به‌تدریج از وی فاصله گرفته و جز در برخی محافل حزبی، یادی از آن‌ها نمی‌شود.

ازاین‌رو، زدودن ناخالصی‌ها از روایت‌های دفاع مقدس و معرفی چهره واقعی افراد، عین مقابله با جریان تحریف است و از بیت حضرت امام (ره) به‌عنوان میراث داران معمار کبیر انقلاب انتظار می‌رود که حفظ ارزش‌های جنگ تحمیلی را به تکریم عناصر جداشده از قاطبه مردم، نظام و کشور گره نزنند.

انتهای پیام/4106/

منبع: آنا

کلیدواژه: سیدحسن خمینی دفاع مقدس میرحسین موسوی تحریف دفاع مقدس حجت الاسلام دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۵۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عبرت‌های بابک برای اکبرها

سخنگوی دستگاه قضا از تبدیل مجازات اعدام بابک زنجانی به ۲۰ سال حبس خبر داد. اصغر جهانگیر در همان نشست خبری ضمن تأیید بازداشت اکبر رحیمی، مدیرعامل گروه کشت و صنعت دبش، گفته است در پرونده دبش جرم جدیدی کشف شده است. فرار بابک زنجانی از اعدام، درس‌هایی برای متهم فساد دبش دارد. حالا اکبر رحیمی می‌تواند به جرم افساد فی‌الارض در انتظار چوبه دار بماند، یا راه بابک را برای خود برگزیند و امیدوار باشد، فعلاً جان سالم به در ببرد. البته این درسی است که همه مفسدان بالقوه و بالفعل اقتصادی، می‌توانند آویزه گوششان کنند. 

همین دو سه سال پیش هم کسی فکرش را نمی­‌کرد بابک زنجانی اعدام نشود؛ همه منتظر اعدامش بودند، فقط روزش را دقیق نمی‌دانستند!

اما کم‌کم ورق برگشت. از گوشه و کنار خبر می‌رسید که او با دستگاه‌های قضایی و امنیتی همکاری می‌کند؛ اموالش را در داخل و خارج فهرست کرده، برای فروش آنها و بازگرداندن پول بیت‌المال همراهی تام و کمال می‌­کند. این خبر‌های گاه‌و‌بی‌گاه بیشتر شد تا اینکه در رسانه‌ها و افکار عمومی پیچید پس کی بابک اعدام می‌شود؟! گویا قرار است زنجانی اعدام نشود و چه و چه. 

روز گذشته، سخنگوی دستگاه قضا، بالاخره بر این حرف‌های درگوشی صحه گذاشت و رسماً اعلام کرد بابک زنجانی اعدام نمی‌شود. 

 بابک به زندگی ادامه می‌دهد

اصغر جهانگیر، سخنگوی جدید قوه قضائیه در اولین نشست خبری خود، می‌گوید: رأی پرونده بابک زنجانی در سال ۹۵ از شعبه ۳۸ دیوان‌عالی صادر شد و پیش‌بینی شده بود که در صورت استرداد اموال و جبران خسارت وارده و اظهار ندامت و توبه، محکوم‌علیه می‌تواند استحقاق برخورداری از تخفیف و عفو داشته باشد. 

وی می‌افزاید: با توجه به همکاری‌هایی که وی در طول زندان کرد و بیش از ۱۰ سال در حبس است، اموال این فرد در خارج کشور شناسایی شد و با اعزام کارشناسان مربوطه ارزیابی‌ها انجام شد و پس از بازگشت اموال به کشور و با گزارش مقامات ذی‌صلاح در خصوص استرداد اموال درخواست عفو محکوم‌علیه بابک زنجانی از سوی دادگستری مطرح شد و از ریاست قوه در اجرای دادنامه درخواست شد و با تأیید ایشان و موافقت رهبری، حکم اعدام بابک زنجانی نقض و تبدیل به ۲۰ سال حبس شد. 

 اول و آخر بابک

رسیدگی به پرونده و اتهامات بابک زنجانی در دادگاه انقلاب اسلامی تهران از مهرماه ۱۳۹۴ آغاز شد و بعد از برگزاری ۲۶ جلسه، در بهمن‌ماه ۱۳۹۴ به پایان رسید. نهایتاً در اسفندماه ۱۳۹۴ حکم بابک زنجانی مبنی بر محکومیت وی به اعدام، رد مال به شاکی (شرکت ملی نفت ایران) و جزای نقدی معادل یک چهارم پولشویی، صادر شد. 

پس از صدور حکم، وکیل متهم در مهلت قانونی نسبت به حکم صادره اعتراض کرد و پرونده اردیبهشت ماه ۱۳۹۵ به دیوان عالی کشور رفت. حکم اعدام بابک زنجانی در آذرماه ۱۳۹۵ در دیوان‌عالی کشور تأیید شد، البته با این قید که اگر محکوم‌علیه، کلیه اموال را مسترد کند می‌تواند از ارفاقات قانونی ذیل ماده ۱۱۴ قانون مجازات اسلامی بهره‌مند شود. 

محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه در ۳۰ بهمن‌ماه ۱۴۰۲، طی سخنانی در نشست شورای‌عالی قوه قضائیه، از این موضوع خبر داد که در نتیجه تلاش‌های همه بخش‌های ذی‌ربط، اموال «بابک زنجانی» در خارج از کشور شناسایی و به تهران منتقل شد. 

رئیس کل بانک مرکزی نیز در اول اسفندماه تأکید می­‌کند: اموال بازگردانده شده بابک زنجانی که به‌صورت دارایی‌های ارزی است، تماماً به خزانه بانک مرکزی منتقل شده است. 

بنا بر آنچه خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه، منتشر کرده است، بدهی زنجانی به مبلغ یک میلیارد و ۹۶۷ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو تسویه شده است و این اموال به عنوان پشتوانه پولی کشور به خزانه بانک مرکزی بازگشت. ارزش دارایی‌های وارد شده بابک زنجانی به کشور با احتساب اموال قبلی مصادره شده، مجموعاً از کل مبلغ بدهی وی و خسارات وارده بیشتر بود. 

روند پرونده بابک زنجانی یک درس مهم دارد: می‌­شود مفسد کلان اقتصادی بود، به اعدام هم محکوم شد، اما با همکاری در زندان و جبران واقعی اشتباهات گذشته، از اعدام رها شد. اکبر رحیمی که رسوایی دبش­‌اش برملا شده است، می‌تواند اولین و بزرگ‌ترین شاگرد قبول شده در مکتب بابک باشد. 

 جرم جدید در دبش

سخنگوی دستگاه قضا در نشست خبری روز گذشته خود، پس از اعلام عفو بابک زنجانی، از کشف جرم جدید در پرونده موسوم به چای دبش خبر داده است. 

جهانگیر می‌گوید: پرونده قضایی در این خصوص تشکیل شده است که بازپرس تحقیقات مفصلی انجام داده است، افرادی از جمله صاحب اصلی چای بازداشت شدند، برخی از این افراد با صدور وثیقه آزاد شدند. 

وی می‌گوید: پرونده در حال صدور نهایی قضایی بود که جرم جدید کشف شد. تعدادی مهر مربوط به شرکت‌های داخلی و خارجی در محل کشف شد که لازم بود تحقیقات انجام شود. تحقیقات در حال انجام است، به‌محض تکمیل تحقیقات پرونده به دادگاه ارسال خواهد شد، همچنین اطلاع‌رسانی لازم نیز صورت خواهد گرفت. 

جهانگیر تأکید می‌کند: دستگاه قضایی درباره پرونده‌های مورد اشاره تحت فشار نیست و رسیدگی به این پرونده‌ها در دستور کار و جریان است. 

 همکاری با قانون، حیات­بخش است

فارغ از اعداد و ارقامی که پیرامون فساد چای دبش مطرح می‌شود، اکبر رحیمی هم می‌تواند با رد مال، پرداخت جزای نقدی و توبه، از اعدام احتمالی رهایی یابد. این مسیری است که قانون پیش پای همه مفسدان گذاشته است. البته این را هم نباید نانوشته گذاشت که تخفیفات قانونی و رأفت‌­های اسلامی، می­‌تواند مفسدان را جری و متوهم کند. 

برای برون‌­رفت از این مفسده هم قانون‌گذار تدابیری دارد؛ سلاطین اعدام شده هم احتمالاً توبه کرده بودند و حاضر بودند رد مال داشته باشند تا اعدام نشوند، اما قانون و قاضی چنین تشخیص داده بودند که در هر حال مشمول عفو قانونی نمی‌شوند!

منبع: روزنامه جوان

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • تهران آنقدر بزرگ شد که قرار است ۳ تا شود | کدام شهرها مرکز می‌شوند؟
  • اجتماع عظیم مردم متدین مشهد مقدس در حمایت از طرح «نور» 
  • ویدئو/ واکنش رئیس فدراسیون والیبال به غیبت موسوی و غفور در تیم ملی
  • شرط آزادی مشروط بابک زنجانی چیست؟/ بازخوانی روند پرونده
  • کدام دستاورد‌های دولت رئیسی را می‌توان در قالب فیلم و سریال به مردم نشان داد؟
  • کدام دستاوردهای دولت رئیسی را می توان در قالب فیلم و سریال به مردم نشان داد؟
  • عبرت‌های بابک برای اکبرها
  • بازخوانی بی‌نظیر آواز شجریان توسط خواننده پایتخت + ویدئو
  • اجرای قانون هوای پاک از توان مسئولین استان تهران خارج است
  • آدم ربایی با چاشنی رمز ارز