Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@23:36:45 GMT

روایت سرگردانی یک میلیون نفر با سهمیه بندی LPG

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۰۵۷۵۱

روایت سرگردانی یک میلیون نفر با سهمیه بندی LPG

به گزارش خبرنگار مهر، بنابر آمار، تعداد افرادی که هنوز از لوله کشی گاز طبیعی در کشور برخوردار نیستند در حدود ۴.۲ میلیون نفر هستند. اگر تمام این افراد بخواهند سوخت خانگی خود را از طریق گازمایع تأمین کنند، با فرض اینکه برای تأمین نیاز سوخت خانگی ماهانه هر فرد ۲ عدد سیلندر ۱۱ کیلویی لازم باشد، سالانه مقدار ۱ میلیون تن LPG برای مصرف خانگی در کشور لازم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که سالانه مقدار ۱۴ میلیون تن LPG در کشور تولید می شود و در شرایط کنونی به دلیل محدودیت های تحریمی فقط امکان صادرات حدود ۵ میلیون تن آن فراهم است.

بنابراین مقدار حدودی ۸ میلیون تن LPG سالانه در مشعل ها سوخته و هدر می رود یا در خطوط لوله تزریق می شود. باشگاه نفت و نیرو در سال ۹۴ پیش بینی کرده است که مقدار تولید LPG کشور در سال ۱۴۰۷ به ۲۴.۲ میلیون تن برسد و مقدار مصرف داخلی ۱.۲ میلیون تن در سال باشد. بنابراین همزمان باشگاه نفت و نیرو بیان کرده است که از همان سال ۹۴ باید برای صادرات حدود ۲۳ میلیون تن تولید داخلی LPG به ویژه با توجه به تولیدات پارس جنوبی، تدابیری اندیشیده شود. همچنین در ادامه گزارشی، این باشگاه بیان کرده است که سایر مصارف LPG و نیز توسعه جدی مصرف این سوخت در حمل و نقل داخل به ویژه در خودروهای سبک با رعایت الزامات مناسب باید در نظر گرفته شود.

سوختن ۴۰ میلیون لیتر گازمایع در فلرها

با این حال که از سال های قبل پیش بینی شده است که مقدار مازاد LPG تولیدی کشور نسبت به مقدار نیاز داخلی آن بسیار قابل توجه خواهد بود، اما بی توجهی به این موضوع و بی تدبیری در تعریف محل مصرف مناسب و عدم اختصاص این سوخت برای حمل و نقل، باعث هدر رفت روزانه ۴۰ میلیون لیتر گازمایع در فلرها و خطوط لوله گاز طبیعی می‌ شود.

این در حالی است که پس از افزایش قیمت بنزین در آبان ماه ۹۸ تعداد زیادی از صاحبان خودرو که روزانه مسافت زیادی با خودرو خود طی می کنند، به دوگانه سوز کردن خودرو خود با گازمایع روی آوردند. به گفته کارشناسان طبق برآوردها تعداد یک میلیون خودرو LPG سوز در کشور وجود دارد. این خودروها اما جایگاه رسمی برای سوخت‌گیری ندارند و مجبور به تهیه سوخت خود به صورت غیر مجاز هستند. از این رو صاحبان این خودروها گازمایعی که به منظور مصرف خانگی توزیع شده است را در خودروهای خود مصرف کرده و موجب ایجاد نابسامانی در توزیع این سوخت در مناطق مختلف کشور می شوند. بنابراین به نظر می رسد وزارت نفت می تواند با ایجاد جایگاه های رسمی برای سوختگیری این خودروها، توزیع این سوخت را ساماندهی کند.

در این میان وزارت نفت اما بجای توجه به خودروهای LPG سوز و توزیع کافی گازمایع و مدیریت مصرف این سوخت در خودروها، اقدام به سهمیه بندی این سوخت و توزیع آن تنها در مناطق فاقد گاز طبیعی کرده است. با این کار اکنون صاحبان این ۱ میلیون خودرو LPG سوز، برای تأمین سوخت خودروهای خود با مشکلات فراوانی مواجه شده و با این تصمیمات دولت در سرگردانی به سر می برند.

دلیل عدم استقبال دولت از استفاده از اتوگاز در سبد سوخت حمل و نقل چیست؟

به گزارش خبرنگار مهر، از یک سو با توجه به این موضوع که ۱۰۰ درصد عواید حاصل از صادرات گازمایع به وزارت نفت می رسد، بنابراین مشخص است که یکی از دلایل عدم موافقت وزارت نفت با توسعه مصرف اتوگاز، منافع خود این وزارت است. زیرا در صورت مصرف داخلی LPG و با فروش ارزانتر از قیمت صادراتی، درآمد وزارت نفت کاهش خواهد یافت. در واقع این گونه تصور می شود که وزارت نفت با این امید که با رفع تحریم، می تواند تمام گازمایع مازاد را صادر کند و درآمدی هنگفت کسب کند، اکنون مقدار تولید مازاد LPG را بدون مصرف در محلی مناسب و مشخص، در فلرها می سوزاند. این در حالی است که مشخص نیست این تحریم ‌ها تا کی ادامه خواهد داشت و چه زمانی صادرات بیش از ۵ میلیون تن LPG برای کشور، میسر می شود.

از طرفی احتمالاً این گونه تصور می شود که در صورتی که مقدار LPG مازادی که اکنون هیچ محل مصرفی در داخل کشور ندارد به سبد حمل و نقل تخصیص داده شود؛ وزارت نفت خودش مجبور به اجرای این طرح و مدیریت آن خواهد شد. این در حالی است که بخش خصوصی توانایی اداره و اجرای تمامی ملزومات طرح اتوگاز در کشور را دارد. گفتنی است که با استفاده سالانه تنها ۴ میلیون تن LPG در خودروها و صادرات بنزین و گازوییل آزاد شده، ۷۰ هزار میلیارد تومان عاید دولت خواهد شد.

کد خبر 5038669 عرفانه تاجیکی

منبع: مهر

کلیدواژه: مصرف بنزین تولید گاز سهمیه بندی بنزین قیمت دلار بازار سهام ویروس کرونا قیمت نفت تولید نفت بانک مرکزی ایران شاخص کل بورس وزارت صنعت معدن و تجارت قیمت طلا وزارت جهاد کشاورزی قیمت یورو اقتصاد آمریکا صادرات نفت قیمت سکه بهار آزادی میلیون تن LPG وزارت نفت حمل و نقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۵۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قابل توجه کسانی که هر روز پنیر می خورند

به گزارش پارس نیوز، خوراکی پنیر در تمام انواع و شکل ها خوشمزه به نظر می رسد و احتمالاً شما حداقل یک نوع از آن را بیشتر می پسندید اما به نظرتان آیا مصرف روزانه پنیر خطرناک است و نباید این عادت را داشته باشیم؟    هشدار به کسانی که هر روز پنیر میخورن

نوع پنیر، میزان مصرف در طول روز و مشکلات جسمانی فرد می تواند تعیین کند که او چقدر می تواند از این ماده استفاده کند‌‌.

اگر عدم تحمل لاکتوز دارید،‌ نباید خیلی پنیر بخورید، مخصوصاً پنیرهایی که لاکتوز بالایی دارند.

اگر بیماری قلبی دارید، بهتر است پنیر را نادیده بگیرید و از پنیر هایی استفاده کنید که سدیم خیلی پایین و چربی خیلی کمی دارند.

پنیر متشکل از پروتئین، ویتامین و مواد معدنی است‌؛ بنابراین حتماً آن را به طور متعادل در رژیم غذایی خود جای دهید اما هر ماده غذایی در صورتی که زیاد استفاده شود، معایبی هم دارد.

فواید مصرف پنیر به شکل و میزان صحیح

به گزارش نمناک، علاوه بر آنچه در مطلب خواص پنیر خواندید، خوردن پنیر میتواند به چند دلیل برای شما مفید باشد:

رساندن پروتئین به بدن

در هر وعده پنیر بین 5 تا 7 گرم پروتئین وجود دارد. در صورتی که یک تخم مرغ 6 گرم پروتئین دارد و این موضوع نشان می‌ دهد که پنیر تا چه حد پروتئین بالایی دارد و مهمتر از همه این که مواد مغذی آن زیاد است و شما را سیر نگه می دارد.

افزایش کلسیم بدن

یک قاچ از پنیر تقریباً 150 الی 300 میلی‌ گرم کلسیم دارد و اکثر افراد با استفاده از پنیر؛ کلسیم بدن خود را تامین می‌ کنند و در نتیجه می توانید بفهمید که این ماده چقدر خاصیت دارد و می تواند برای سلامت استخوان هایتان مفید باشد.

تامین ویتامین، مواد معدنی و پروبیوتیک

اصلا نباید تعجب کنید، زیرا پنیر حاوی مقدار زیادی ویتامین آ است که نه تنها برای سلامت چشم اهمیت دارد، بلکه خواص آنتی اکسیدانی هم دارد. همچنین ویتامین ب 12 به عنوان یک ماده کلیدی در آن وجود دارد و حاوی فسفر است که به رشد عضلانی می پردازد و وضعیت بدن شما را بهبود می‌ بخشد‌. مهم تر از همه اینکه پروبیوتیک نیز دارد‌.

در دسترس بودن

بله شما می توانید پنیر را داخل یک تکه نان بگذارید و با خودتان هر جایی همراه کنید، حتی می توانید با سبزیجات هم آن را استفاده کنید و در نتیجه سرو کردن آن اصلاً کار سختی نیست و همیشه در دسترس می باشد.

مناسب برای بعضی از افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز

در بالا اشاره کردیم کسانی که به لاکتوز مقاومت دارند یا به عدم تحمل لاکتوز دچار هستند، باید پنیری را استفاده کنند که لاکتوز پایینی دارد. به عنوان مثال پنیر پارمسان، سوئیسی و چدار جزو گزینه ‌هایی هستند که لاکتوز کمی دارند. حتی پنیر موزارلا و یا پنیر شیر بز هم لاکتوز کمی نسبت به پنیر شیر گاو دارد. پس این افراد هم خیلی در استفاده کردن پنیر محدودیت ندارند، زیرا پنیر ها خیلی متنوع هستند.

معایب مصرف روزانه پنیر

خوردن زیاد پنیر مضراتی برای شما به همراه دارد:

وارد کردن مقدار زیادی سدیم به بدن

یک قاچ از پنیر 450 میلی گرم سدیم دارد و‌ در نتیجه این مقدار بسیار بالاست و باید مراقب باشید که خیلی در مصرف آن زیاده روی نکنید، زیرا اگر سدیم بالا برود، احتمال ابتلا به مشکلات جسمانی از جمله مشکلات قلبی بالاتر خواهد رفت‌.

 

وارد کردن مقدار زیادی چربی اشباع شده

چربی اشباع شده چربی است که نباید در مصرف آن زیاده ‌روی کنید. اما اگر هر روز پنیر بخورید، احتمال اینکه این ماده در بدن تان خیلی زیاد شود، افزایش پیدا می‌ کند و این موضوع اصلا خوب نیست.

چگونه به شکل سالم به صورت روزانه پنیر مصرف کنیم؟

اگر عادت به خوردن هر روز پنیر دارید به نکات زیر توجه کنید:

پنیر با لاکتوز پایین

اگر مطمئن باشید پنیری که استفاده می کنید، لاکتوز پایینی دارد احتمالاً مشکلی پیش نمی آید و این برای افرادی که عدم تحمل لاکتوز را دارند هم مناسب است.

مصرف نکردن پنیر خام

مصرف پنیر خام توسط بعضی افراد محدود می‌ شود، زیرا پاستوریزه نیست و پاتوژن های مضر آن کشته نشده و باعث ایجاد بیماری‌ های جدی می شود اما باید به این موضوع توجه داشته باشید که مصرف پنیر خام برای خانم های باردار یا هر کسی که سیستم ایمنی ضعیفی دارد و به بیماری مزمن مبتلاست، باید محدود شود و این اجباری است.

مصرف نکردن پنیر خامه‌ای

پنیر خامه ‌ای بیشترین حد چربی را دارد. پروتئین و کلسیم بالایی ندارد و بنابراین بهتر است که آن را استفاده نکنید.

پنیر وگان

پنیر وگان گزینه خوبی است اما به اندازه کافی مواد مغذی را به اندازه پنیر های دیگر به بدن شما نمی رساند و این که چربی اشباع بالایی دارد. به طور مثال؛ در این نوع پنیرها از روغن نارگیل به مقدار زیادی استفاده کرده اند. اگر آن را به طور منظم مصرف کنید، پروتئین و کلسیم به بدنتان می رسد اما از دیگر مواد مغذی محروم خواهید بود.

منبع: روزیاتو

دیگر خبرها

  • سبقت تاریخی فوتبال ایتالیا از اسپانیا
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
  • تمرکز بر توسعه سبد سوختی کشور با تکیه بر افزایش مصرف CNG و LPG ضروری است
  • معمای بنزین در ایران
  • عوارض مصرف زیاد پنیر
  • قابل توجه کسانی که هر روز پنیر می خورند
  • اظهار نظر یک نماینده؛ سهمیه بنزین در کارت ملی شارژ می‌شود؟
  • صرفه جویی ۳.۹ درصدی مصرف گاز در سال گذشته
  • فواید باور نکردنی مصرف روزانه پیاز
  • هشدار به کسانی که هر روز پنیر میخورند