Web Analytics Made Easy - Statcounter

ویروس کرونا به‌عنوان یک بحران اجتماعی توانست در میان افراد مذهبی و به‌ویژه مداحان نیز تحولی بوجود بیاورد و سبک و سیاق فعالیت آنها را تغییر دهد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، کرونا که آمد عزاداری‌هایمان هم‌رنگ کرونایی گرفت، شاید جمع‌هایمان را از ما گرفت، اما دل‌هایمان را نه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دل‌نگران بودیم که ماه محرم امسال را چطور برگزار کنیم که هم‌شأن و حرمت خاندان آل‌الله را حفظ کرده باشیم و هم جگرهای سوخته‌مان التیام یابد. تأکیدات مقام معظم رهبری برای تبعیت از دستورات بهداشتی ستاد ملی مبارزه با کرونا در نحوه برگزاری مراسم محرم امسال نیز مزید بر علت شده بود تا در نحوه و چگونگی برپایی عزاداری سیدوسالار شهیدان تجدیدنظر شود. هیئت‌های خانگی و هیئت‌های مجازی نخستین گزینه‌هایی بودند که در این مسیر معرفی شدند و با استقبال خوبی هم همراه بودند.

شاید بتوان اینگونه تفسیر کرد که ویروس کرونا به‌عنوان یک بحران اجتماعی توانست در میان افراد مذهبی و به‌ویژه مداحان نیز تحولی بوجود آورد و سبک و سیاق فعالیت آنها را تغییر دهد. در میان هیاهوهای کرونایی، اقدامات نوآورانه‌ای از سوی برخی جوامع هنری و مذهبی سبب شد تا توجهات از سوی بیماری کرونا به نقطه‌ دیگری منعکس شود.

اقدام امسال حاج محمود کریمی و کوچه‌گردی‌های این مداحِ پیشکسوت نخستین اقدامی بود که مورد توجه مردم قرار گرفت. برگزاری روضه‌های خانگی و محله‌ای توسط مداحان در اقصی‌نقاط کشور نیز به‌عنوان یک حرکت الگوگرفته از گذشته قابل توجه بود اما همه اقدامات هنرمندانه مداحان به این چند مورد محدود نشد و  برخی مداحانی از روزهای ابتدایی شیوع این ویروس تلاش کردند تا با تولیدات آثار استودیویی در این مسیر  قدم گذارند. شاید محرم امسال نمونه‌ای از این ابتکارات را همه دیدند. محمدحسین پویانفر جزء تولیدکنندگان پرکاری بود که در ماه‌های اخیر،  آثار استودیویی زیادی با تولید و منتشر کرد. مجموعه‌های صوتی "سوگنامه" قطعه‌‌هایی از مداحی‌های پویانفر در دهه اول است که با تنظیم استودیویی تهیه شده است. پویانفر که مجموعه آثار صوتی "سوگنامه1 " را پیش از محرم امسال تولید کرده بود، اخیراً "سوگنامه2"  و یا همان "عزیزم حسین 2" را با 6 نوحه در فراق اربعین منتشر کرد.

این قطعه‌‌های صوتی با تنظیم استودیویی نوحه‌های خوانده شده پویانفر در جلسات عزاداری تهیه شده است که پیش از آغاز ماه محرم نیز سوگنامه شماره اول آن منتشر شده بود.

یکی از آثاری که در شبکه‌های اجتماعی در ایام محرم دست به دست شد، نماهنگ " یارحمة‌الله‌ الواسعه" بود که با‌ هم‌خوانی حسین سیب‌سرخی و محمد فصولی به دو زبان فارسی و عربی تولید شد. 

در این مدت نماهنگ‌هایی هم با صدای سید مجید بنی‌فاطمه در تلویزیون و شبکه‌های اجتماعی پخش شده است.نماهنگ «فراق» با نوای سیدمجید بنی فاطمه برای حال و هوای دلتنگی این روزهای مردم ایران در فراق سفر به کربلا در ایام اربعین حسینی منتشر شد.

بسیاری از نهادهای فرهنگی و مذهبی نیز توانسته‌اند به نوآوری‌های مذهبی در ایام کرونا بیافزایند؛ مثلاً مؤسسه مأوا که شاید اغلب هیئتی‌ها با آثار "شب‌های دلتنگی" او خاطره دارند، نمونه‌ای از اقدامات نهادهای فرهنگی در جلوه‌گری تولید آثار مذهبی باشد. این مؤسسه دَه‌ها اثر مذهبی را در این مدت تولید کرده است. در میان این آثار تولیدی، برخی با محوریت اربعین تولید شده است که یکی از آنها نماهنگ "فراق" سید مجید بنی‌فاطمه است.

تلویزیون هم پای کار آمده و در گسترش و دیده‌شدن آنها کمک کرده است. با این وجود، این احتمال وجود دارد که در ایام کرونا که معلوم نیست تا چه زمانی همراه ما خواهد بود، مداحان دست به اقدامات مشابهی زنند و در این مسیر حرکت کنند. آثاری که انتظار می‌رود به مرور زمان، فرصت بیشتری را برای سازندگان و تهیه‌کنندگان داشته باشند تا بتوانند آثار فاخری را به نمایش دربیاورند.

مداحان در ایام اربعین در ایران می‌مانند یا می‌روند؟

 

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: پویانفر سید مجید بنی فاطمه محمود کریمی ویروس کرونا پیاده روی اربعین اربعین موکب تسنیم مداحان اهل بیت ماه محرم سید مجید بنی فاطمه محمود کریمی ویروس کرونا پیاده روی اربعین اربعین موکب تسنیم مداحان اهل بیت ماه محرم محرم امسال بنی فاطمه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۵۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پخش زنده دعای ندبه و کمیل خارج از ایران ادامه خواهد داشت

رئیس ستاد هیئت های رزمندگان اسلام گفت: پخش زنده دعای ندبه و کمیل در خارج از ایران، عراق و سوریه به تازگی شروع شده و اولین دعای کمیل در مسکو به صورت زنده پخش شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، بیست و هشتمین نشست هم‌اندیشی سالیانه و سراسری 700 هیئت رزمندگان اسلام در سراسر کشور در مشهد مقدس درحال برگزاری است.

علی اکبر مداحی رئیس ستاد هیئت‌های رزمندگان اسلام گزارشی از برنامه‌های هیئت رزمندگان ارائه کرد و گفت: پخش زنده دعای ندبه از سال 1378 تاکنون ادامه داشته و 1146 پخش زنده ندبه داشتیم. همچنین پخش زنده دعای کمیل از همان سال تاکنون ادامه داشته و حدود 430 برنامه زنده داشتیم. البته در مقطعی پخش دعا قطع شد، چرا که برخی از شبکه ها آماده پخش زنده از کربلا نبودند. 5-6 ماهی است که این اتفاق به صورت سیار در ایران دنبال می شود. اولویت ما پخش زنده دعا از مناطق محرومی است که تاکنون برنامه کمیل و ندبه زنده نداشته اند.

هم‌اندیشی مدیران هیأت‌های رزمندگان اسلام در مشهد مقدس

وی ادامه داد: در خارج از ایران و کشورهای سوریه، عراق و ... نیز پخش زنده دعاها را داشته ایم. خوشبختانه پخش زنده دعا در خارج از عراق و سوریه نیز به تازگی شروع شد و همانطور که دیدید اولین دعای کمیل در مسکو پخش زنده شد. این موضوع نیز از افتخارات هیئت رزمندگان است.

مداحی به برپایی موکب های اربعین اشاره کرد و گفت: برپایی موکب اربعین از سال 1390 تا به امروز به همت هیئت رزمندگان ادامه داشته و از حدود 70 موکب به 222 موکب رسیده است. در همه این موکب ها هیئت حضور دارد. تشکیل گروه های جهادی در سراسر کشور از دیگر برنامه های هیئت رزمندگان است و تاکنون 150 گروه در این عرصه فعالیت داشتند. تشکیل 85 خیریه، ساخت 15 باب خانه برای زلزله زدگان، 340 مورد اهدای جهیزیه و توزیع 224 هزار بسته معیشتی در بین نیازمندان از جمله فعالیت های این گروه است. 150 میلیارد ریال پرداخت هزینه تحصیل و درمان به خانواده های نیازمند داشتیم و 1795 فقره وام از 200 هزار تومان تا 10 میلیون تومان به افراد نیازمند پرداخت شده است.

وی گزارشی از دیگر برنامه های برگزار شده ارائه کرد و گفت: برگزاری 1200 مراسم اعتکاف، اعزام 4730 سخنران و مداح به شهرستان ها، احداث 435 شعبه و برگزاری 191443 مراسم توسط این شعبه ها نیز به ما گزارش شده است. علاوه براین، 310 شعبه جوانان عاشورایی داشتیم که به صورت مستقل 57210 برنامه برگزار کردند. همچنین 350 شعبه پیروان عترت داشتیم که براساس گزارشات 77224 برنامه مستقل توسط خواهران برگزار شده است. فصلنامه های سیاسی بصیرتی که تاکنون توسط هیئت منتشر شده، 42 فصلنامه است و تاکنون 21 جلد کتاب شعر و نوحه منتشر شده است. 123 نشریه فرهنگی نیز تاکنون منتشر شده است.

هم‌اندیشی مدیران هیأت‌های رزمندگان اسلام در مشهد مقدس

رئیس ستاد هیئت های رزمندگان اسلام به برگزاری نشست های سالیانه با مداحان اشاره کرد و گفت: 15 نشست سالیانه با مداحان داشتیم که باید تاکید کنم رویکرد این جلسات عوض شده است؛ تاکنون مداحان نخبه و پیشکسوت را دعوت می کردیم و اکنون میخواهیم با تغییر رویکرد، به سمت مداحان جوان برویم. خوشبختانه استعدادهای بسیار خوبی در بین مداحان جوان و نوجوان داریم که باید شناخته و معرفی بشوند. با توجه به اینکه خانه مداحان و بقیه نهادها، مداحان پیشکسوت را دعوت می کنند و تعدادشان در حال افزایش است، ما تصمیم گرفتیم بیشتر از جوانان استفاده کنیم، اگرچه در لابه لای دعوت از جوانان، پذیرای مداحان پیشکسوت نیز خواهیم بود.

وی خاطرنشان کرد: 45 نشست مشورتی با علما در قم داشتیم که البته باید گله ای بکنم و آنهم این است که 20 مورد از این نشست ها، مهمانان کمی داشت. درخواست ما از شهرستان ها و استان ها این است که بیشتر تلاش کنند و سخنرانان نخبه خود که همکاری مستمری با هیئت دارند را به معاونت آموزش معرفی کنند تا در همایش های توجیهی دعوت بشوند. امسال 28 امین نشست مشورتی با مدیران را برگزار میکنیم اما 43 نشست با درنظرگیری همایش های استانی تاکنون داشته ایم.

او درباره فعالیت هیئت علمی هیئت رزمندگان گفت: این هیئت به صورت ماهانه تشکیل می شود و پذیرای حجج الاسلام سیدمهدی میرباقری، مهدی طائب، علیرضا پناهیان، مهدی ماندگاری، آقایان تویسرکانی و برادران است. تاکنون 52 جلسه تشکیل شده است که محور گفت وگوی آنها اصلی ترین مباحث سخنرانی خطبای سراسر کشور در مناسبت ها است.

وی درباره دوره های توانمندسازی و بصیرت افزایی مدیران هیات توضیح داد: تاکنون 30 دوره توانمندسازی و بصیرت افزایی مدیران برگزار شده است و باید از شهرستان های فعال در این زمینه تقدیر بکنم. تشکیل مجمع الذاکرین در مراکز استان ها و شهرستان ها فعالیت دیگر هیئت رزمندگان است و تاکنون 170 مجمع تشکیل شده است. علاوه براین، هیئت نوجوانان فاطمی با حضور نوجوانان دختر از سال 1400 زیرنظر «پیروان عترت» شروع به فعالیت کرده و تاکنون 189 واحد تشکیل شده است. 2550 جلسه هیئت اندیشه ورز در سراسر کشور تشکیل شده و 105 کانون قرآن در سراسر کشور تشکیل جلسه داده اند. البته برخی از کانون های قرآن ما فعال نیستند و بنده این گله را از شعبات دارم که فعالیت های قرآنی شان فعال نیست.

مداحی در پایان به سوگواری و جشنواره «نواها و اشعار آیینی» اشاره کرد و گفت: این رویداد ویژه نوجوانان و جوانان است که تاکنون 10 دوره از آن برگزار شده است. امسال نیز این رویداد برگزار خواهد شد و آقای محمد رسولی شاعر گرانقدر اهل بیت، مسئول آن است. در مناسبت های شادی به صورت جشنواره و در ایام عزا به صورت سوگواره خواهد بود. البته ممکن است که پیوندی بین این جشنواره با رویداد هوای نو برقرار بشود و در حال بررسی پیشنهادها هستیم. درخواست ما این است که همه هیئت ها نسبت به این موضوع اهتمام داشته باشد. اگر به فکر مداحان نوجوان و جوان نباشیم و آنها را حمایت و تقویت نکنیم، ممکن است مداحان و شعرای سکولار بار بیایند و نتوانیم پاسخگو باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کرمانشاه صاحب «سرزمین اقتصاد دیجیتال» می‌شود
  • عکس| واکنش توییتری پویانفر به اعتراضات دانشگاهیان آمریکا علیه اسرائیل
  • رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی
  • برپایی نمایشگاه آثار هنرجویان هنرستان فاطمه الزهرا (س) در لارستان + تصاویر
  • از تولید مسکن تا آخرین وضعیت ابر پروژه باغ راه حضرت فاطمه
  • افزایش بهره‌وری با استفاده کشاورزان از فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان
  • افزایش غیر منطقی تعرفه برق با شعار سال هم‌ خوانی ندارد
  • پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها برای تحقق رشد تولید
  • پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها در راستای تحقق رشد تولید
  • پخش زنده دعای ندبه و کمیل خارج از ایران ادامه خواهد داشت