Web Analytics Made Easy - Statcounter

فیلم‌هایی که به نمایندگی ایران در اسکار حضور پیدا می‌کنند باید مانند فیلم‌های کشورهای دیگر نماینده فرهنگ و تاریخ آن ملت باشند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، باتوجه به اهمیت حضور فیلمی به نمایندگی از ایران در مراسم اسکار که سالانه انتخاب می‌شود، امسال نیز باید یک فیلم برای حضور در این مراسم انتخاب شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از اواخر سال قبل تا امروز که سینمای ایران به علت شیوع کرونا دچار رکود در اکران بوده است، فیلم‌های زیادی وارد گود اکران نشدند و نیز گزینه اکران آنلاین را نیز انتخاب نکردند. از سویی معاون بین‌الملل بنیاد سینمایی فارابی در گفت‌وگویی گفته است که طبق قوانین سینمایی کشور تنها فیلم‌هایی می‌توانند برای بررسی نمایندگی سینمای ایران به اسکار انتخاب شوند که حدقال یک هفته اکران تجاری داشته باشند و در غیر این صورت نمی‌توانند به در کمیسیون بررسی فیلم‌‌های نماینده ایران به اسکار انتخاب شوند.

با این حساب در میان فیلم‌های موجودی که در این مدت اکران بوده‌اند و می‌توانند به عنوان گزینه هیأت انتخاب اسکار لحاظ شوند فیلم‌های زیادی دیده نمی‌شوند. البته درباره ویژگی‌های بارز و مهم فیلم‌های سینمایی که باید برای نمایندگی ایران به اسکار ارسال شوند، صحبتی نشده است و به همین علت در تماسی با وی درباره این مشخصات گفت‌وگو کردیم.

رائد فریدزاده

«رائد فریدزاده» معاون بین‌املل بنیاد سینمایی فارابی در این باره به خبرنگار فرهنگی تسنیم گفت که شرایط اصلی فیلم‌هایی که برای نمایندگی ایران به اسکار ارسال می‌شوند شامل دو بخش است. بخش اول مربوط به قانون‌گذار جشن یا جشنواره سینمایی است که در این مورد آکادمی علوم و فنون سینمایی آمریکا (اسکار) آن را وضع می‌کند و باید هر کشوری فیلمی را انتخاب کند که آن قوانین را داشته باشند. بررسی این شرایط توسط معاونت نظارت و ارزشیابی سینمایی تعریف می‌شود و بعد از آن به کمیته بررسی ارسال می‌شود. 

وی ادامه داد: اما اینکه کمیته چه ملاک‌ها و ویژگی‌هایی را مد نظر دارد بستگی به نظرات اعضا و مباحثی که میان آنان صورت می‌گیرد، دارد. قطعاً از میان نظرات و مؤلفه‌های گوناگون، معیارهایی مانند حضور در عرصه‌های جهانی، شناخته شدن در جشنواره‌های سینمایی، دارا بودن دفتر پخش بین‌المللی که بتواند فیلم را در کشورهای مختلف توزیع بکند و در کل فیلمی که بتواند در رقابت با دیگر فیلم‌های سینمایی جهانی شانس بیشتری برای پیروزی داشته باشد، مهم‌ترین معیارها را شامل می‌شوند.

فریدزاده در پاسخ به خبرنگار تسنیم درباره اینکه چه معیارهای فرهنگی و هنری در فیلم نماینده ایران باید وجود داشته باشد، بیان کرد که بدون شک هر فیلمی که از هر کشوری به عنوان نماینده در اسکار و دیگر جشنواره‌های جهانی حضور دارد، باید مؤلفه‌های فرهنگی و هنری آن کشور را داشته باشد. فیلم‌های ایران نیز باید به این نکات توجه داشته باشند که به نظر من در این چندین سال گذشته فیلم‌های نماینده ایران نیز این مؤلفه‌های فرهنگی و زیبایی‌شناختی را داشتند. برای همین این امر به طور طبیعی در دل انتخاب فیلم برای نمایندگی مستتر است.

بررسی اینکه آیا فیلم‌هایی که به نمایندگی از ایران در سال‌های قبل در جشنواره‌های خارجی شرکت کرده‌اند، نماینده فرهنگی و تمدن ایرانی اسلامی بوده‌اند یا خیر، نیازمند بررسی جداگانه‌ای است که در وقت دیگر با حضور معاون بین‌المللی فارابی برگزار خواهد شد.

نکته پایانی آنکه به نظر می‌رسد با توجه نکات مطرح شده برای انتخاب فیلم‌ به اسکار، به نظر می‌رسد که گزینه‌ای مانند فیلم «خورشید» که شانس موفقیت بیشتری برای حضور در اسکار دارد، باید هرچه زودتر اکران شود تا بتواند شرط اصلی حضور در اسکار را پیدا کند.

طباطبایی‌نژاد دبیر جشنواره فیلم فجر39 شد/ جابجایی مدیران سینمایی از دفتری به دفتر دیگر بعد از یکسالدبیر سابق جشنواره فیلم فجر از امتیاز مدیریتی بهره‌‌مند شد!

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: فیلم های سینمایی ایران اسکار سینما فیلم های سینمایی ایران اسکار سینما ایران به اسکار نماینده ایران فیلم هایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۶۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخبردزفولی نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه آزاد شد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، ماده واحده «انتخاب نمایندگان شورای عالی انقلاب فرهنگی در هیأت‌های عالی تجدیدنظر وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی» که در جلسه ۸۹۷ مورخ 8 اسفند 1402 شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است؛ به شرح ذیل برای اجرا ابلاغ شد:

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

دانشگاه آزاد اسلامی

«ماده واحده- در اجرای بند ۵ ماده ۲ مصوبه تجمیعی- تکمیلی «خروج تصمیمات و آرای صادره از هیأت‌ها و کمیته‌های تخصصی وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان سنجش آموزش کشور و سایر مراکز آموزشی و پژوهشی در خصوص امور و شئون علمی، آموزشی و پژوهشی از شمول صلاحیت دیوان عدالت اداری و سایر مراجع قضائی و تشکیل هیئ‌های عالی تجدیدنظر» (مصوب جلسه ۸۹۵ مورخ 10 بهمن 1402 شورای عالی انقلاب فرهنگی) و با استناد به تبصره ۲ این مصوبه؛ محمدرضا مخبر دزفولی به‌عنوان نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در هیئت‌های عالی تجدیدنظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاه آزاد اسلامی، ابقا و سید سعیدرضا عاملی به عنوان نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در هیئت عالی تجدیدنظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، انتخاب می‌شوند».

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حضور فارابی با ۱۶ عنوان جدید در نمایشگاه کتاب
  • حضور پررنگ بنیاد سینمایی فارابی در نمایشگاه کتاب
  • حضور انتشارات بنیاد سینمایی فارابی با ۱۶ اثر جدید در نمایشگاه کتاب
  • «باگ» در جایزه آکادمی دانشجویی اسکار/ پدری که از حشره می‌ترسد
  • انتخابات در جمهوری اسلامی به‌معنی مبارزه با دیکتاتوری است
  • مشارکت پرشور در مرحله دوم انتخابات لازمه انتخاب نماینده اصلح است
  • امکانات جدید رفت‌وآمد به نمایشگاه کتاب | «مشاور کتاب» در کنار بازدیدکنندگان
  • جشنواره دریای سرخ به فیلم ایرانی جایزه داد
  • مخبردزفولی نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه آزاد شد
  • درخشش مربی قزوینی در مسابقه عکس سال