Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@11:34:21 GMT

واکسیناسیون ۶۷۰ هزار قطعه طیور بومی علیه «نیوکاسل»

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۱۰۲۸۹

واکسیناسیون ۶۷۰ هزار قطعه طیور بومی علیه «نیوکاسل»

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی زبردست پور امروز شنبه در نشست با خبرنگاران با اشاره به اینکه چند بیماری در میان انواع بیماری‌های مشترک بین انسان و دام دارای اولویت هستند و جزو مخاطرات بهداشتی محسوب می‌شوند، اظهار داشت: یکی از شایع‌ترین و مهم‌ترین بیماری‌ها، «تب مالت» است که لرستان هم یکی از استان‌هایی است که شرایط مناسبی از این نظر ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اجرای طرح ضربتی مبارزه با «تب مالت» در دلفان و سپیددشت

وی با بیان اینکه موارد بیماری «تب مالت» در لرستان نسبت به میانگین کشوری بالا است، تصریح کرد: مبارزه با این بیماری جزو اولویت‌های کاری است و در این راستا دو طرح ضربتی مبارزه با بیماری «تب مالت» را در شهرستان دلفان و در شهر سپیددشت انجام داده‌ایم.

مدیرکل دامپزشکی لرستان با تاکید بر اینکه با هماهنگی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان، روستاهای پرخطر و افراد پر خطر در حوزه بیماری «تب مالت» را شناسایی و در اولویت مبارزه با بیماری، واکسیناسیون دام، عملیات ضد عفونی و… قرار داده‌ایم، افزود: در سپیددشت ۳۲ روستا را در یک طرح سه روزه تحت پوشش خدمات واکسیناسیون و ضدعفونی قرار دادیم.

۷۱۰۰ رأس بره و بزغاله، ۲ هزار رأس گاو و ۸۰۰ رأس گوساله در سپددشت علیه «تب مالت» واکسینه شدند

زبردست پور خاطرنشان کرد: در قالب این طرح ۷۱۰۰ رأس بره و بزغاله، ۲ هزار رأس گاو و ۸۰۰ رأس گوساله علیه تب مالت واکسینه شدند؛ همچنین ۲۰۰ لیتر ترکیبات ضدعفونی کننده را در اختیار دامداران قرار دادیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود از اجرای طرح واکسیناسیون طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل خبر داد و گفت: در قالب این طرح دو میلیون قطعه طیور بومی در لرستان واکسینه خواهد شد.

مدیرکل دامپزشکی لرستان با بیان اینکه تاکنون ۶۷۰ هزار قطعه انواع طیور بومی علیه نیوکاسل واکسینه شده‌اند، تصریح کرد: کماکان عملیات واکسیناسیون به صورت رایگان در حال انجام است.

زبردست پور یادآور شد: در قالب این طرح در ۳۲ روستای سپیددشت ۴۲ هزار قطعه انواع طیور بومی واکسینه شد.

ماهیت «ماست بندی» ها مورد تأیید نیست

وی با اشاره به فعالیت «ماست بندی» ها در سطح استان اظهار داشت: سازمان دامپزشکی کشور ماهیت ماست بندی ها را قبول ندارد، طی ۱۰ سال اخیر که فعالیت ماست بندی ها در سطح کشور رونق گرفته، با فعالیت این مراکز خیلی مخالفت شد اما متولی اصلی امر همکاران ما در دانشگاه علوم پزشکی هستند.

مدیرکل دامپزشکی لرستان خاطرنشان کرد: زمانی که از یک کارخانه مواد لبنی، شیر یا دوغ را خریداری می‌کنید همه مشخصات روی محصول درج شده است، در حالی که فرآورده‌های ماست بندی ها بدون لیبل گذاری و بدون پروانه مواد را تولید و عرضه می‌کنند.

وضعیت نامناسب سگ‌های ولگرد در سطح شهرهای لرستان

زبردست پور در خصوص بیماری هاری نیز گفت: وضعیتی که الان نه تنها در لرستان بلکه در همه جای کشور است بحث سگ‌های ولگرد است که تعداد بسیاری وجود دارد و وضعیت نامناسب است.

وی ادامه داد: اقداماتی را در این حوزه دهیاری‌ها و شهرداری‌ها در گذشته انجام می‌دادند، امروز دنبال این قضیه هستند سگ‌ها را از سطح شهرها جمع آوری و به یک سری پناهگاه‌ها انتقال دهند.

مدیرکل دامپزشکی لرستان با بیان اینکه در خرم آباد مکانی در نزدیکی پل بابا حسین برای نگهداری سگ‌های ولگرد تهیه شده است، تصریح کرد: مسئله درمان و واکسیناسیون سگ‌های ولگرد پس از جمع آوری در این مکان انجام می‌شود.

شرایط نامناسب بهداشتی کشتارگاه دام شهرداری دورود

زبردست پور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه کشتارگاه‌های دام شهرهای ازنا، دورود، الیگودرز، بروجرد، پلدختر و چگنی در تملک شهرداری‌ها است، گفت: کشتارگاه‌های دام شهرهای الشتر، نورآباد، خرم آباد و کوهدشت متعلق به بخش خصوصی است.

وی با بیان اینکه بزرگترین مشکل در بحث بهداشت کشتارگاه‌های دام، مربوط به کشتارگاه‌هایی است که متولی آنها شهرداری‌ها هستند، تصریح کرد: به ویژه در کشتارگاه شهرداری دورود، شرایط نامناسب است و این وضعیت را نمی‌طلبیم.

تا ابتدای سال آینده همه کشتارگاه‌های دام استان را به سالن پیش سرد مجهز می‌شود

مدیرکل دامپزشکی لرستان با تاکید بر اینکه یکسری نواقص کشتارگاه دام دورود برطرف شده اما ادامه کار آن از نظر بهداشتی، زیست محیطی و دامپزشکی مورد تأیید ما نیست و به دنبال این هستیم آن را به سرمایه گذار بخش خصوصی واگذار کنیم، افزود: سالن پیش سرد کشتارگاه‌های الیگودرز، ازنا، نورآباد، الشتر، خرم آباد و پلدختر تقریباً آماده است و برخی هم به بهره برداری رسیده است.

زبردست پور با بیان اینکه انتقال گوشت به سالن پیش سرد کشتارگاه‌ها باعث ارتقای کیفیت گوشت شده و اجرام بیماری زا را از بین می‌برد، تصریح کرد: امیدواریم تا ابتدای سال آینده همه کشتارگاه‌های دام استان را به سالن پیش سرد مجهز کنیم.

کد خبر 5039169

منبع: مهر

کلیدواژه: اداره کل دامپزشکی لرستان خرم آباد واکسیناسیون دام و طیور نیوکاسل ویروس کرونا چهل سالگی دفاع مقدس شیراز هفته دفاع مقدس آمار کرونا شیوع کرونا بوشهر گرگان کرمانشاه دفاع مقدس دفاع مقدس جنگ تحمیلی اربعین 99 خطبه های نماز جمعه اربعین حسینی مدیرکل دامپزشکی لرستان کشتارگاه های دام سالن پیش سرد سگ های ولگرد کشتارگاه ها واکسینه شد طیور بومی ماست بندی تب مالت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۱۰۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد

شهنام عرشی؛ رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: واکسن پنوموکوک و روتاویرس پس از گذشت ۱۰ سال از تصویب به زودی در سبد واکسیناسیون ملی کشور قرار خواهند گرفت.  

وی بیان کرد: تزریق واکسن  پنوموکوک در۷ استان و واکسیناسیون روتاویروس در دو استان به صورت آزمایشی تحت قالب سبد واکسیناسیون ملی به کودکان تزریق خواهند شد.  

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که تزریق واکسن پنوموکوک از مرگ سالانه ۱۵۰۰ کودک پیشگیری خواهد کرد.

عرشی ادامه داد: تزریق واکسن روتاویروس مانع از بستری شدن سالیانه ۱۰ هزار کودک در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در کشور خواهد شد.

وی افزود: پس از ۱۰ سال از تصویب ورود این واکسن‌ها به برنامه واکسیناسیون ملی، خوشبختانه از اواخر سال گذشته با تامین واکسن، اجرای آزمایشی واکسیناسیون پنوموکوک در بندر خمیر استان هرمزگان آغاز شد و امیدواریم طی ماه‌ها و سال‌های آتی تولید داخلی دو واکسن پنوموکوک و روتاویروس را شاهد باشیم.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت بیان کرد: هم‌اکنون چند شرکت داخلی واکسن روتاویروس را تولید می‌کنند؛ اما هنوز واکسن پنوموکوک در ایران تولید نمی‌شود و این واکسن وارداتی است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • دام‌ها در خوزستان به طور رایگان واکسینه می‌شوند
  • واکسیناسیون بیش از ۷۰ هزار راس دام علیه بیماری آبله در هفتکل
  • واکسیناسیون رایگان بیش از ۱۰ هزار راس دام در بافق
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • کشتارگاه طیور فسا با ۱۰۰ کارگر به چرخه تولید بازگشت
  • دستگاه آمارگیری کشتار طیور در گناباد تولید شد
  • برگزاری اولین اردوی جهاد دامپزشکی در خرم‌دره
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد
  • بیش از ۲ میلیارد قطعه بچه میگو در استان بوشهر تولید می‌شود
  • هشدار دامپزشکی زرند درباره بیماری تب کنگو