Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور گفت: طی تفاهمنامه‌ای که وزارت راه با پلیس راه به امضا رساند، از این پس پلیس راه مسئول ارسال پیامک به خودروهای عبوری از آزادراه‌هاست.

به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، خیرالله خادمی درباره دریافت الکترونیکی عوارض آزادراه‌ها که اخیراً رئیس جمهور نیز بر توسعه آن تأکید داشته است، گفت: از دو سال پیش این کار را در چند آزادراه که مدیریت آن در اختیار وزارت راه بوده و به آزادراه‌های دولتی مشهورند، آغاز کردیم؛ با نصب تجهیزات و راه اندازی سامانه‌های مورد نیاز، خودروها بدن توقف برای پرداخت نقدی عوارض تردد می‌کنند و سپس برای مالک خودرو پیامک ارسال می‌شود تا عوارض را پرداخت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: مشکلی که به وجود آمد این بود که پرداخت عوارض از سوی صاحبان خودروها با استقبال مواجه نشد؛ در حالی که می‌بایست مردم حداکثر تا ۴۸ ساعت پس از دریافت پیامک، عوارض عبور از آزادراه را از طریق سامانه‌ها و اپلیکیشن‌های موبایلی پرداخت کنند؛ اما در حال حاضر تنها ۵۰ درصد مردم این عوارض را پرداخت می‌کنند. اگر مردم استقبال نکنند، این روند با توجه به اینکه نگهداری و تعمیر آزادراه از محل درآمد عوارض عبور است، متوقف خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور تصریح کرد: در آزادراه‌های جدید مانند قطعه یک تهران-شمال و همت-کرج، از همان ابتدای بهره برداری با استفاده از نصب تجهیزات لازم، زیرساخت دریافت الکترونیکی عوارض را ایجاد کردیم؛ سرمایه گذار بخش خصوصی در این دو آزادراه (بنیاد مستضعفان) هم از این طرح استقبال کرد؛ اما اتفاقی که افتاد این بود که تنها ۳۰ تا ۳۵ درصد مردم در ابتدای راه اندازی این آزادراه‌ها، عوارض عبوری خودروهای خود را الکترونیکی پرداخت می‌کردند که در ادامه فعالیت آزادراه، آمار عوارض دهندگان به ۲۵ درصد خودروهای عبوری کاهش یافت.

به گفته خادمی، سرمایه گذار بخش خصوصی این نگرانی را پیدا کرد که نتواند به منابع سنگینی که برای ساخت این دو آزادراه هزینه کرده، دسترسی یابد به خصوص آزادراه تهران-شمال که درآمد بنیاد مستضعفان حاصل از عوارض خودروهای عبوری در قطعه یک می‌بایست برای ساخت قطعه ۲ این آزادراه هزینه شود؛ لذا سرمایه گذاران درخواست کردند که مجدداً اخذ عوارض به حالت دریافت سنتی و دریافت نقدی عوارض برگردد که این اتفاق در آزادراه‌های تهران-شمال و همت-کرج پیاده سازی شد.

وی تأکید کرد: توانستیم تفاهم نامه‌ای میان پلیس راه راهور ناجا و وزارت راه و شهرسازی به امضا برسانیم که بر اساس آن اقدامات خوبی برای ارسال اطلاعات خودروهای ترددی از سامانه‌های نصب شده در آزادراه‌های مذکور به سامانه‌های پلیس راه صورت گرفت؛ اقدام سنگینی بود و دو ماه اجرای مفاد این تفاهم نامه طول کشید؛ چون هم باید زیرساخت‌های الکترونیکی راهور ارتقا می‌یافت و هم سامانه وزارت راه با پلیس راهور در تقاطع قرار می‌گرفت.

معاون وزیر راه ادامه داد: در آخرین نشستی که با راهور داشتیم، اعلام شد که ارتباط این دو سامانه برقرار شده و می‌توانیم به خودروهای عبوری از آزادراه‌ها از طریق سامانه پیامکی پلیس راهور پیامک بزنیم؛ در صورتی که صاحبان خودروها طی مدت مشخصی اقدام به پرداخت عوارض نکنند، جریمه خواهند شد. در این صورت شرایطی به وجود می‌آید تا مردم را به پرداخت عوارض ترغیب کنند در این صورت نه مردم جریمه می‌شوند و نه بخش خصوصی از سرمایه گذاری که در ساخت آزادراه داشته، متضرر می‌شود.

خادمی تصریح کرد: تا قبل از این، پیامک پرداخت عوارض را شرکت مجری عوارض الکترونیکی آزادراه‌ها به صاحبان خودروهای عبوری ارسال می‌کرد که از این پس این پیامک را پلیس راهور به مردم می‌دهد.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: عوارض آزادراه ها خودروهای عبوری پرداخت عوارض آزادراه ها سامانه ها وزارت راه پلیس راه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۱۸۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حداقل و حداکثر سرعت مجاز در آزادراه‌ها و بزرگراه‌ها چقدر است؟

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان اصفهان حداقل و حداکثر سرعت مجاز در آزادراه‌ها و بزرگراه‌ها را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس، علی اصغر زارع اظهار کرد: مؤلفه شهروندی به عنوان معیاری برای سنجش میزان پایبندی انسان‌ها نسبت به حقوق دیگران و محیط اطراف به کار گرفته می‌شود، رانندگی یکی از رفتارهای اجتماعی است که با بررسی آن، می‌توان درجه شهروند شدن افراد یک جامعه را ارزیابی کرد.

وی با اشاره به اینکه در یکی از مؤلفه‌های احترام به حقوق شهروندان در رانندگی، حداقل و حداکثر سرعت مجاز در نواحی شهری مطرح شده است، افزود: در معابر شریانی درجه یک که شامل آزادراه‌ها و بزرگراه‌های شهری می‌شود، بر اساس قوانین راهنمایی و رانندگی ذکر شده در آئین نامه، حداقل و حداکثر سرعت در آزادراه‌ها به ترتیب ۷۰ و ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت و حداکثر سرعت مجاز رانندگی در بزرگراه‌ها ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت است.

رئیس پلیس راهور استان اصفهان تصریح کرد: خیابان‌های شریانی اصلی و فرعی به عنوان معابر شریانی درجه دو در نظر گرفته می‌شود و قوانین رانندگی در خصوص حداکثر سرعت مجاز در خیابان‌های اصلی و فرعی به ترتیب به ارقام ۶۰ کیلومتر بر ساعت و ۵۰ کیلومتر بر ساعت اشاره می‌کند.

زارع خاطرنشان کرد: احترام به قوانین رانندگی از جمله رعایت سرعت‌های مجاز در معابر درون و برون شهری یعنی احترام به حقوق شهروندی، پایبندی به قوانین راهنمایی و رانندگی علاوه به کاهش وقوع تصادفات می‌تواند نشان دهنده افزایش فرهنگ رانندگی در یک جامعه باشد.

کد خبر 751581

دیگر خبرها

  • راه اندازی مرکز سامانه الکترونیکی ارتباطات مردمی با دولت در قم
  • مردم از انتخاب اصلح غفلت نکنند
  • پرترددترین جاده کشور کدام است؟
  • ممنوعیت تردد موتورسیکلت در آزادراه‌ها
  • ورود موتورسیکلت به آزادراه‌ها ممنوع است
  • ۱۵۱ میلیون جریمه برای بازی پرسپولیس!
  • هزینه بیمه ماشین در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟
  • حداقل و حداکثر سرعت مجاز در آزادراه‌ها و بزرگراه‌ها چقدر است؟
  • گواهینامه رانندگی با چند نمره منفی ضبط و باطل می‌شود؟
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در تهران