Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-02@03:29:21 GMT

چرا پس از حذف قیمت در سایت‌ها مسکن گران شده است؟

تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۱۹۰۲۰

چرا پس از حذف قیمت در سایت‌ها مسکن گران شده است؟

چندین ماه از حذف قیمت مسکن در سایت‌های خریدوفروش اینترنتی می‌گذرد با این حال متوسط قیمت مسکن به رکوردی تازه در پایتخت رسیده است. گویا حذف قیمت‌ها از سایت‌ها، راه‌حل کاهش التهاب بازار نبوده است! دیگر مشخص است که مشکل بازار مسکن، چیزی فراتر از درج قیمت در سایت خریدوفروش آنلاین است. وضعیت رکود تورمی در مسکن، داستانی دیرینه دارد و به دو سال اخیر هم ختم نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بیش از دو سال است که بازار مسکن رکوردهای عجیب‌وغریبی را ثبت می‌کند و دوایی هم برای درد آن پیدا نمی‌شود. حتی پیش‌بینی‌ها درباره آغاز دوره رکود مسکن هم گویا قصد تحقق ندارد. سال ۹۷ متوسط قیمت مسکن بیش از ۷۰ درصد نسبت به ۱۲ ماه سال ۹۶ رشد کرد. میانگین قیمت هر واحد مسکونی به ۱۰ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان رسید و افزایش قیمت در آخرین ماه سال ۹۷ نسبت به همین ماه در سال ۹۶، نزدیک به ۹۵ درصد بود. زوج جوانی که سال ۹۶ خانه‌ای نوساز ۹۰ متری در حوالی خیابان لارستان را ۷۰۰ میلیون تومان خریده بودند، یک سال بعد آن را به قیمت یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان فروختند و حالا خرید خانه‌ای ۱ میلیارد تومانی هم در میانه شهر به رویا تبدیل شده است. گویی از سال ۹۶ تا الان سال‌‌ها گذشته است. البته که حتی وضعیت رشد قیمت در ۶ ماهی که از سال ۹۹ می‌گذرد هم می‌تواند مثل خواب اصحاب کهف باشد و قیمت امروز مسکن با قیمت ابتدای سال زمین تا آسمان فاصله دارد. وضعیت روند رشد پرسرعت قیمت مسکن به گونه‌ای شده است که جمله «شانس آوردیم، زودتر خونه خریدیم»، به ترجیع‌بند میان تازه خانه‌دار شده‌ها تبدیل شده است.

اوج قیمت مسکن در سال ۹۷ به تقویت پیش‌بینی‌ها درباره آغاز دوره رکود در سال ۹۸ دامن زد. بعضی تحلیل‌ها از آغاز رکود از تابستان سال ۹۸ می‌گفت و اطمینان می‌داد که خبری از رشد قیمت در نیمه دوم سال ۹۸ نیست. اما نه تنها این پیش‌بینی‌ها درست از آب در نیامد که حالا در نیمه دوم سال ۹۹ هم نشانه‌هایی از ثبات قیمت‌ها یا حتی رکود در بازار مسکن نیست. تورم ماهانه مسکن در اسفندماه سال ۹۸، ۸.۷ درصد بود که بالاترین میزان تورم ماهانه این بازار از زمان اوج جهش قیمت در سال ۹۸ به بعد بود. میانگین قیمت مسکن هم در سال ۹۸ بیش از ۱۱ درصد رشد کرد. در حالی که متوسط قیمت مسکن در شهر تهران در آغاز سال ۹۸، ۱۱ میلیون تومان بود، در اسفندماه به بیش از ۱۵ میلیون تومان رسید.

اما در سال ۹۹ چه رخ‌داده است؟ به دلیل همه‌گیری کرونا اخبار از کاهش نرخ مسکن و کوتاه آمدن فروشندگان در اردیبهشت‌ماه حکایت می‌کرد اما وظعیت به گونه دیگری رقم خورد. وزارت راه و شهرسازی در گزارشی از وضعیت بازار مسکن در اردیبهشت‌ماه از رشد ۹ درصدی قیمت در دومین ماه سال جاری خبر داده است. براساس این گزارش میانگین قیمت یک مترمربع واحد مسکونی در شهر تهران به ۱۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسیده که نسبت به ماه قبل ۹.۴ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۳.۸ درصد افزایش را نشان می‌دهد.  آخرین گزارش‌های رسمی گویای رشد متوسط قیمت مسکن مربوط به مردادماه است که بیش از ۲۳ میلیون تومان است و با توجه به رشد قیمت مسکن طی دو ماه اخیر احتمالا متوسط قیمت مسکن تا کنون به بالای ۲۵ میلیون تومان برای هر متر مربع در شهر تهران رسیده است. این رکورد برای قیمت مسکن در حالی ثبت می‌شود که در بهار سال جاری، مثل سال ۹۸ سایت‌های خریدوفروش اینترنتی از درج قیمت موردهای مسکن منع شده‌اند و حتی بعضی فعالان صنفی از حذف دائمی قیمت در سایت‌ها می‌گویند. گویا حذف کردن صورت مسئله، دوای درد بازار مسکن و راه‌حل همیشگی مسئولان بوده‌است. مسکنی که هر چند سال یکبار فنرش در می‌رود و قیمت‌های چندبرابری را نمایش می‌دهد. مانند سال ۹۱ که قیمت مسکن به یکباره چند برابر شد و همین روندهای همیشگی مسیر خود را طی کردند. آن موقع حتی سایت‌های خرید و فروش آنلاین هم حضور نداشتند که مسئولان تقصیرها بر گردن آنها بیندازند.

حذف قیمت از سایت‌های خریدوفروش اینترنتی مثل دیوار در بهار سال جاری هم به کمک کاهش قیمت مسکن نیامده و چه‌بسا باعث دمیدن در حباب قیمت مسکن شده است. تحلیل‌گرانی که اعلام قیمت در سایت‌های خریدوفروش آنلاین را عامل رشد قیمت‌ها می‌دانستند، در شرایطی که با بیشترین نرخ رشد قیمت مسکن مواجه بوده‌ایم و البته قیمت‌گذاری در سایت‌ها هم بنا به دستور قضایی ممنوع شده، درباره دلایل رشد قیمت مسکن ساکت مانده‌اند. اما کاربران از تحلیلگران و مسئولان صنفی که هزینه‌های تحمیلی ناشی از حذف قیمت بر دوش مردم را نادیده گرفته و حکم به شکستن دماسنج بازار داده‌اند سوالاتی دارند. آیا با حذف اعلام قیمت مسکن، از التهاب بازار کاسته شده یا درصد رشد قیمت نسبت به ماه‌های گذشته منطقی‌تر شده است؟ آیا با حذف قیمت از تورم بازار مسکن کاسته شده یا قیمت‌ها کمتر شده است؟ آیا با حذف قیمت از روی سایت‌های خرید و فروش، بازار آرام گرفته است؟

منبع: فرارو

کلیدواژه: دیوار قیمت مسکن حذف قیمت از سایت های خرید و فروش سایت های خریدوفروش متوسط قیمت مسکن میلیون تومان قیمت مسکن قیمت در سایت بازار مسکن سایت ها حذف قیمت رشد قیمت ماه سال قیمت ها سال ۹۶ سال ۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۱۹۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید مسکن با اخذ مالیات از اراضی بایر و رها شده رونق می گیرد/ممانعت قیمت گذاری های کاذب مسکن در سکوهای آنلاین بازار مسکن

به گزارش «نماینده»، محمدرضا رضایی کوچی در خصوص طرح ساماندهی املاک مسکونی و تاثیر اجرای ان بر مدیریت بازار اجاره گفـت: ایرادات شورای نگهبان در خصوص طرح ساماندهی اجاره بها املاک مسکونی در مجلس بررسی و رفع شد امیدواریم با تایید نهایی آن توسط شورای نگهبان و اجرایی شدن آن نظم و انضباطی به بازار اجاره بها مسکن ببخشد.

این نماینده مردم در مجلس ادامه داد: در طرح ساماندهی اجاره بها املاک مسکونی تلاش کردیم پایه و مبنایی برای قیمت‌گذاری واحد های مسکونی تعیین کنیم و نظارت وزارت خانه‌های راه و شهرسازی و صمت را بر بازار پر تلاطم مسکن افزایش دهیم. همچنین به شورای عالی مسکن اجازه دادیم در حوزه قیمت‌گذاری و تعیین سقف مجاز اجاره بها در مناطقی که تورم مسکن به صورت غیر واقعی افزایش پیدا کرده و بیش از 20 درصد باشد، ورود کنند. این طرح ضمن توجه به روش‌های مختلف از جمله پرداخت تسهیلات از مستاجران حمایت کرده و با اخذ مالیات از اراضی بایر و رها شده، انگیزه تولیدکنندگان مسکن را نیز افزایش می‌دهد. همچنین موجب افزایش تولید و عرضه واحدهای مسکونی به بازار می‌شود که این خود به کاهش و تعدیل قیمت‌های کمک می‌کند.

رضایی کوچی عنوان کرد: همچنین در طرح مذکور، با ساماندهی سکوهای خرید و فروش مسکن و نیز رتبه بندی دفاتر مشاوران املاک و افزایش نظارت بر آنها و شیوه های مختلف تلاش کردیم مانع درج آگهی های جعلی و قیمت‌گذاری های کاذب شویم. امیدواریم با اجرای دقیق آن بازار پر آشوب اجاره بها مسکن مدیریت شده و به آرامش برسد.

دیگر خبرها

  • حال مستأجران بهتر می شود؟!
  • آذری جهرمی: بسازیم، کلنگ نباشیم!
  • قیمت آپارتمان در محدوده «تهران قدیم»
  • ۶ برنامه برای کنترل بازار اجاره
  • تولید مسکن با اخذ مالیات از اراضی بایر و رها شده رونق می گیرد/ممانعت قیمت گذاری های کاذب مسکن در سکوهای آنلاین بازار مسکن
  • نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟
  • نرخ رهن در بازار مسکن؛ رهن کامل در عبدل آباد با ۶۰۰ میلیون تومان
  • اتفاقی که ممکن است در بازار مسکن بیفتد ؛ پیش‌بینی جدید قیمت مسکن در 1403
  • نرخ خرید بازار مسکن؛ با ۵ میلیارد تومان صاحب‌خانه شوید +جدول
  • قیمت واحدهای مسکونی در منطقه ۱۹ تهران + جدول