Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-01@18:50:02 GMT

باغ شهر کرج در محاصره بحران های زیست محیطی

تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۲۰۶۳۹

باغ شهر کرج در محاصره بحران های زیست محیطی

پروژه طرح زیرگذر میدان جمهوری کرج که از مصوبات شورای چهارم است در بی خبری و نارضایتی شورای پنجم اسلامی شهر کرج و اعتراض های آنان در بزنگاه ۶ ماه پایانی سال و همزمانی با فصل سرما آغاز به کار کرده است.

خبرگزاری شبستان – البرز: لودرها و بیل های مکانیکی همگی مشغول به کارند. تابلو پروژه در محل اجرای طرح دیده نمی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 متولیان مدیریت شهری می گویند می خواهیم زیرگذر غربی به شرق را با مرکزیت میدان جمهوری کرج با تخصیص اعتبار ۵۰ میلیارد تومانی اجرا کنیم و این در حالی است که پیش از این طرح مصوب براساس اعلام اعضاء شورای شهر کنونی شمالی جنوبی بود.

مردم کرج دغدغه ۳۶۰ اصله درختی را دارند که در جریان اجرای طرح از بین خواهند رفت و این تکرار ۵۶۰ اصله درختی که تقریبا چند سال گذشته به بهانه اجرای طرح زیرگذر مقابل دانشگاه بین المللی خوارزمی با ادعای جابه جایی درختان از بین رفت و سرنوشت آن نامعلوم شد.

در این میان، رسانه ها نیز ۲ قسم شدند. آنانی که از ابتدای دغدغه مطالبه مردم را داشتند و آنانی که بوی منفعت و تطمیع قلم شان بلند شده است، هرچند رسانه هایی نیز بی طرف همچنان سکوت را اختیار کرده اند. 

رسانه های موافق اجرای طرح میدان جمهوری معتقدند: عده ای پیوست فرهنگی و مهمترین مسیر راهپیمایی و تجمعات مردم البرز همچنین قطع 360 اصله درخت را بهانه کرده اند و نمی گذارند مهمترین پروژه شهری در میدان جمهوری اجرا شود، حال آنکه آقایان اعم از پیمانکار و عوامل دیگر اجرای طرح همچنان مستعد انجام و ادامه کار هستند و مخالفت های مردم، متولیان فرهنگی به ویژه نماینده ولی فقیه در البرز مانعی برای ادامه پروژه نبوده و نیست.

از مصاحبه و برپایی نشست با متولیان و مهندسان این گونه برمی آید که این جریان به واقع زمینه ایجاد فاصله طبقاتی غنی و فقیر است و پُل ترقی و منفعت طلبی تجاری که خواب بنای ساختمان های تجاری سر به فلک کشیده شان حقوق عامه را نادیده می انگارد.

و اما؛ نکته جالب این پروژه که از مصوبات شورای چهارم است در بی خبری و نارضایتی شورای پنجم اسلامی شهر کرج و اعتراض های آنان در بزنگاه 6 ماه پایانی سال و همزمانی با فصل سرما آغاز به کار کرده است.

شهر کرج شاهد مهاجرت سالانه بی شمار مردمی است که از جای جای ایران برای کار و یا سکونت هرساله به این شهر می آیند، باغ شهری که آب و هوای خوش آن روزگاری در داستان ها و روایت های تاریخی زبانزد بود ولی انگار این شهر برای مردم خودش هیچ منفعتی به همراه ندارد.

این روزها که ازدحام جمعیت ترافیک سرسام آوری را در سطح شهر ایجاد کرده است، بازار طرح های مدیریت شهری برای رفع این معضل بسیار گرم است اما جای تأمل است که چرا پروژه مترو شهری کرج با گذشت 2 دهه همچنان معطل تخصیص بودجه است، آیا نمی توان تخصیص بودجه ۵۰ میلیارد تومانی پروژه میدان جمهوری کرج را صرف راه اندازی زودتر مترو شهری کرج کرد و یا این شهر با جمعیت سه میلیون نفری از کم ترین حقوق شهروندی همچون زیبایی بصری شهر در ورودی ها محروم است؟!

برای اجرای طرح میدان جمهوری و قطع 360 اصله درخت وعده جابه جایی درختان داده شده است و مردم خاطره 560 اصله درختی که سرنوشت آن ها نامعلوم شد به خاطر آوردند و بار دیگر مدیریت شهری کرج در معرض قضاوت مردم قرار گرفت.

باغ شهر کرج امروز در حصار بحران های زیست محیطی است، وجود کارخانه های متعدد در سطح استان البرز، حجم بالای ترافیک، رشد جمعیت مهاجر، عدم راه اندازی مترو شهری در طول ۲ دهه گذشته و مهم تر از همه منفعت طلبی آقایانی که با کوه خوارگی در مناطق مرفه نشین عظیمیه کرج و ساخت و سازهای غیر قانونی در روستایی چون محمودآباد کرج و ... منفعت طلبی را بر حقوق عامه مردم ترجیح داده اند. 

* مهدیه دانایی

 

 

پایان پیام/301

منبع: شبستان

کلیدواژه: میدان جمهوری کرج مدیریت شهری کرج بحران های زیست محیطی باغ شهر کرج میدان جمهوری اجرای طرح شهر کرج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۲۰۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران

به گزارش خبرنگار مهر، عطا الله کاویان پیش از ظهر سه شنبه در گفت وگو با خبرنگاران از اجرای برنامه های مختلفی چون پاکسازی مناطق جنگلی، ساحلی و مواصلاتی، جلسات تخصصی پسماند، کارگاههای آموزشی، برگزاری مسابقات نقاشی ویژه کودکان، دیدار با ائمه جمعه استان و بیان معضلات زیست محیطی، برگزای میز خدمت در مصلای‌های نماز جمعه در سراسر استان و برگزاری نشستهای علمی تخصصی با حضور اساتید دانشگاهی و فعالین محیط زیست؛ در هفته زمین پاک امسال توسط ادارات حفاظت محیط زیست استان همزمان با سراسر کشور خبر داد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران گفت: برنامه های مختلفی در هفته زمین پاک در راستای اشاعه فرهنگ زیست محیطی توسط ادارات حفاظت محیط زیست استان همزمان با سراسر کشور با شعار «مشارکت مردم ایران در برابر پلاستیک، نجات زمین» اجرا شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران افزود: به مناسبت هفته زمین پاک؛ ادارات حفاظت محیط زیست استان با مشارکت دستگاههای اجرائی مرتبط و فعالان و دوستداران محیط زیست با اجرای ۲۸ برنامه مناطق جنگلی، ساحلی و راه های مواصلاتی را از زباله پاکسازی کردند.

کاویان تصریح کرد: دومین جلسه کمیته تخصصی پسماند پزشکی استان در سال ۱۴۰۳ در سازمان نظام پزشکی شهرستان رامسر برگزار و در این جلسه در خصوص ظرفیت بیمارستان ها و شرکت های توانمند در زمینه مدیریت پسماندهای عفونی، مدیریت پسماندهای دارویی و شیمیایی، نظارت بیشتر بر عملکرد مدیران اجرایی پسماند در این حوزه تاکید شد.

وی با اشاره به برگزاری ۳۰ کارگاه آموزشی گفت: در زمینه آموزش و تنویر افکار عمومی کارشناسان و محیط بانان استان با حضور درمدارس و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای دانش آموزان و کودکان پیش دبستانی مطالب زیست محیطی ارائه و دانش آموزان از پناهگاه حیات وحش سمسکنده ساری و موزه حیات وحش خشکه داران تنکابن بازدید کردند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران اضافه کرد: کارشناسان و محیط بانان استان شش دوره مسابقه نقاشی با موضوع زمین پاک در مدارس استان را برگزار و دو فیلم مستند ازگونه های جانوری و گیاهی برای دانش آموزان دو روستا حاشیه پارک ملی کیاسر به نمایش گذاشتند.

کاویان بابیان اینکه سه جلسه کارگروه پسماند در استان برگزارشد، تصریح کرد: در این جلسات درخصوص معضل پساب، پسماند و پایش محل دفن زباله بحث و گفتگو شد.

وی از دیدار روسای شهرستان های استان با ائمه جمعه و دادستان ها خبرداد و گفت: در این دیدارها درخصوص معضلات زیست محیطی منطقه گفتگو و برخی ادارات استان بابرپایی میز خدمت در مصلی نمازجمعه پاسخگو مطالبات زیست محیطی نمازگزاران بودند.

کاویان افزود: همچنین در این هفته سه نشست علمی -تخصصی با حضور اساتید، دانشجویان و سمن‌های زیست محیطی برگزار و چالش های زیست محیطی را مورد بررسی قرار دادند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در پایان با اشاره به شروع پویش «امروز من بدون کیسه پلاستیکی» افزود: مطابق آیین نامه کاهش مصرف کیسه های پلاستکی، توزیع رایگان کیسه های پلاستیکی برای فروشگاه‌های زنجیره ای ممنوع بوده و سازمان حفاظت محیط زیست سعی دارد با هماهنگی و فرهنگ سازی با پویش «امروز من بدون کیسه پلاستیکی» در هفته زمین پاک نسبت به عملی شدن این اقدام از طریق اقناع افکار عمومی اقدام کند. گفتنی است، هفته زمین پاک از ۳ الی ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با شعار «مشارکت مردم ایران در برابر پلاستیک، نجات زمین» نامگذاری شده است.

کد خبر 6092909

دیگر خبرها

  • اقدامات دوره ششم مدیریت شهری اراک در راستای توسعه شهری است
  • فاجعه زیست محیطی؛ خلیج فارس شورتر شد
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • همه پروژه های عمرانی شورای ششم کرج پیوست زیست محیطی دارند
  • ساماندهی خودرو‌های عرضه غذا در تهران
  • برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران
  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست
  • تکمیل پارکینگ محله چهل اختران قم
  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند
  • ضرورت اجرای تفکیک زباله در کردستان