Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  فریدون عباسی از تشکیل کمیته‌ای متشکل از مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، کمیسیون انرژی و وزارت نفت پیرو برخی از موضوعات کلان در حوزه نفت و گاز کشور خبر داد.عباسی افزود: قرار است در این کارگروه و کمیته از تمامی افرادی که طی ۲۰ الی ۳۰ سال گذشته بر مسند وزارت نفت تکیه زده‌اند دعوت به عمل بیاید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این نماینده مجلس تاکید کرد: همچنین رییس کمیسیون انرژی دبیر این جلسات خواهد بود.رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی بیان داشت: همچنین در این جلسات موضوعات کلان حوزه نفت و گاز در گذشته مورد بررسی قرار خواهد گرفت تا به یک نتیجه رسیده و راهکایی در حوزه نفت و گاز برای ۲۰ الی ۳۰ سال آینده احصا شود.


عباسی با بیان اینکه اعضای حاضر کمیسیون در این کمیته را مشخص شده‌اند، گفت: این افراد غالباً  سوابق و تجارب زیادی در حوزه‌های نفتی و گازی دارند لذا پیگیر هستیم تا ان‌شاءالله پس از تعطیلات مجلس نخستین جلسه کمیته سه جانبه وزارت نفت، کمیسیون انرژی و مرکز پژوهش‌های مجلس پیرو موضوعات کلان حوزه نفت و گاز برگزار شود.

 

جلسه نفتی مجلس

بیژن نامدار زنگنه در جلسه علنی ۲۵ شهریور مجلس شورای اسلامی گفت: در طول ۷ سال گذشته حدود ۴۲۰ میلیون مترمکعب معادل ۲.۶ میلیون بشکه نفت روزانه به ظرفیت تولید پارس جنوبی افزوده شده است لذا اگر می‌خواستیم این میزان از سوخت را تامین کنیم، باید ۱۰ پالایشگاه با ظرفیت ۲۶۰ هزار بشکه‌ای احداث می‌کردیم که موجب آلودگی در کشور می‌شد.
 

وزیر نفت در ادامه تصریح کرد: توسعه گازرسانی یکی دیگر از اقدامات وزارت نفت است، این کار با ابتکار مشترک دولت و مجلس انجام شده است. مجلس با تصویب ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید گام بزرگی را در این مسیر برداشت. بر همین اساس ۸۳ درصد جمعیت روستایی، ۹۹ درصد جمعیت شهری و در مجموع ۹۴ درصد جمعیت کشور از گاز طبیعی استفاده می‌کنند. وزارت نفت مصمم است پوشش گازرسانی به ۹۵ درصد با اولویت مناطق سرد و جنگلی برساند.
 

زنگنه بیان داشت: ما درگیر جنگ نابرابر تجاوزگرانه علیه جمهوری اسلامی ایران هستیم و در این جنگ ما در خط مقدم هستیم و شدیدا درگیر آن هستیم بنابراین خواهش ما این است که متناسب با این شرایط رفتار شود. در حوزه صادرات نفت نیز از هر پیشنهادی استقبال می‌کنیم و از تهاتر نفت با کالا استقبال می‌کنیم.


فریدون عباسی، رییس «کمیسیون انرژی» مجلس در جریان این جلسه در صحن مجلس گفت: ابهامات زیادی درباره برخی از قرارداد‌ها نفتی اعم از کرسنت و توتال وجود دارد. پیشنهاد می‌کنیم جناب‌عالی با برخی از وزرای قبیل چه منتقد و چه همراه شما، جلساتی برگزار کنید تا این ابهامات به طور کلی رفع شود.وی تاکید کرد: توصیه می‌کنیم از اندیشکده‌ها برای ترسیم آینده انرژی کشور استفاده کنید. نیاز است در حوزه انرژی انسجام مدیریتی وجود داشته باشد.

 

همچنین مالک شریعتی در این جلسه گفت:  شاهد توسعه نامتوازن در توسعه میادین نفتی هستیم. در میدان اذر و چنگول متاسفانه چاه‌ها وضعیت مناسبی ندارد. در پارس جنوبی - فاز یازده - از زمانی که شروع کردیم پیمان کاران ایرانی کنار گذاشته شده اند. ما بیش از ۷ سال عدم و النفت از این فاز داریم و نهایتا مجبور شدیم به همان تصمیم اولیه و سپردن کار به ایرانی‌ها برگردیم. این جای سؤال دارد که چرا از ابتدا کار را به ایرانی‌ها نسپردیم.
 

وی تاکید کرد: همچنین ما در بحث صادرات گاز با عدم ذخیره سازی گاز مواجه هستیم. در قرارداد ترکمنستان متاسفانه بدون ملاحظه شرایط کشور، یک طرفه حرکت کردیم و با احتمال اینکه می‌توانیم در این پرونده پیروز شویم، محکوم شدیم.
 

همچنین علیرضا زاکانی در این جلسه گفت: موضوعی را که می‌خواهم مطرح کنم ناظر بر امر کلی است و ما باور داریم ایران تحریم پذیر نیست. ما خسارات جدی در حوزه انرژی دیدیدم که نیاز به دقت دارد و این خسارات بیش از صد‌ها میلیارد دلار است و بخش از آن خسارات جدی مسستقیم بوده است.رییس مرکز پژوهش‌های مجلس اظهارداشت است: قرارداد‌هایی همچون کرسنت، توتال، ترکمنستان و بوتاش شرایطی را به کشور تحمیل کرد و عدم و النفع آن ده‌ها میلیادر دلار است.
 

زاکانی تاکید کرد: همچنین در توسعه میادین کاهلی صورت گرفته است و درباره پارس جنوبی طی هفت سال عدم النفع داشتیم.رییس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: وزیر نفت سلسله کار‌هایی را نیز نباید انجام دهد و به اعتقاد مرکز پژوهش‌های مجلس تجدیدنظری باید در ارتباط با اولویت‌ها صورت گیرد از جمله ایجاد انحصار در فروش که به مشکل جدی تبدیل شده یا فساد در فروش نفت خام، متأسفانه با قاچاق سازمان یافته شده با ۱۹۰۰ پرونده مواجهیم.
 

وی تاکید کرد: همچنین بالغ بر ۱۵۰ هزار میلیارد تومان به دلیل لغو سهمیه‌بندی بنزین خسارت دیدیم، در حالی که می‌توانستیم از سهمیه‌بندی بنزین در جهت سازندگی کشور استفاده کنیم، اما از آن بهره نبردیم.زاکانی با ارائه پیشنهادی به مجلس تاکید کرد: پیشنهاد می‌کنیم یک کارگروهی متشکل از نمایندگان کمیسیون انرژی و وزیر نفت و مرکز پژوهش‌های مجلس تشکیل شود و ظرف ده روز ابعاد ماجرا بررسی و پیشنهادات مورد تفهیم به صحن مجلس ارائه شود.

 

میزان

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: جام نیوز زنگنه مجلس شورای اسلامی اقتصاد نفت مرکز پژوهش های مجلس مجلس شورای اسلامی کمیسیون انرژی حوزه نفت و گاز وزارت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۲۲۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقرار شهرداری ویژه بافت تاریخی بوشهر در حال پیگیری است

به گزارش خبرنگار مهر، وحید نیک روش صبح پنج شنبه در هفتمین اجلاس مجمع رؤسای کمیسیون شهرسازی و معماری شوراهای اسلامی و معاونان شهرسازی شهرداری‌های کلانشهر و مراکز استان‌ها در سالن اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر اظهار داشت: بوشهر شهر دلیرمردان و شیر مردان و همسایه همیشه دریا و همواره مردم آن از سرزمین خود دفاع کردند.

رئیس شورای اسلامی شهر بوشهر با بیان اینکه بوشهر قدمتی پنج هزار ساله دارد افزود: بزرگانی نظیر شهید نادر مهدوی، شهید ماهینی و رئیسعلی دلوای این شهر را معرفی کردند و برای دنیا و کشور افتخار آفریدند.

وی با بیان اینکه بوشهر شهر اولین‌ها بوده افزود: بوشهر شهری بوده که اولین کشتی سازی ها و کارخانه یخ کشور در آن ایجاد شده و اولین نیروگاه اتمی در این شهر ساخته شده، اولین راه آهن بین شهری و فرودگاه در این شهر ساخته شده، علاوه بر این اولین مدرسه به سبک نوین به نام مدرسه سعادت با بیش از ۱۰۰ سال قدمت در این شهر بنا شده که نشان از فرهنگ و ادب و دانش مردم این شهر است.

نیک روش ابراز داشت: استان بوشهر دارای ظرفیت‌های غنی است و پیشرفت‌های قابل توجهی بعد از انقلاب در آن به وجود آمد، نگاه شورای شهر به عقب افتادگی‌ها است و همواره به دنبال توسعه و پیشرفت شهر است.

وی گفت: بوشهر یکی از استان‌هایی است که منابع غنی خدادادی دارد و از این منافع برای کشور منفعت ایجاد شده است.

رئیس شورای اسلامی شهر بوشهر با اشاره به ظرفیت‌های بوشهر گفت: بیش از ۹۰ درصد صادرات نفت کشور از این استان است و بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد گاز کشور در این استان تأمین می‌شود، به همین جهت بوشهر را نباید تنها گذشت و توسط مسئولیت کشور باید دیده شود.

وی با بیان اینکه بوشهر دارای یک بافت تاریخی منحصر به فرد است گفت: ۳۸ هکتار از اراضی بوشهر به بافت تاریخی تعلق گرفته، همچنین حدود ۹۰ اثر تاریخی به ثبت ملی رسیده و دارای عمارت‌های منحصر به فردی است که می‌تواند باعث رونق گردشگری شود.

وی گفت: در این راستا موضوع استقرار شهرداری ویژه بافت تاریخی بوشهر در حال پیگیری است و فرآیند اداری آن در وزارت کشور روند خود را طی می‌کند.

نیک روش بیان داشت: در حوزه گردشگری نگاه خوبی در حوزه بافت تاریخی صورت گرفته اما مردمی که آنجا ساکن هستند کمتر از خدمات دولت بهره مند هستند، لازم است مردم را طبق شعار مقام معظم رهبری در تولید مشارکت دهیم، که زمینه‌ای را ایجاد شود که مشارکت مردم در امر تولید در حوزه مسکن افزایش پیدا کند و این یکی از خواسته‌ها است که در حوزه اعتبار در حوزه بافت‌های تاریخی دولت باید به آن توجه ویژه ای داشته باشد.

رئیس شورای اسلامی شهر بوشهر با بیان اینکه بیش از ۹۵ درصد از کف سازی ها و دفع آب‌های سطحی بافت تاریخی بوشهر انجام شده است گفت: در سال جاری کف سازی کل بافت به اتمام می‌رسد، همچنین موضوع فاضلاب محلات جنوبی آغاز شده و امیدواریم اعتبارات آن زودتر تأمین شود.

وی ادامه داد: در بحث فاضلاب با توجه به نوع زه که در شهر بوشهر وجود دارد و خرابی ساختمان‌ها شده نیز مشکلات زیست محیطی شده است، امیدواریم با تأمین اعتبار این موضوع حل شود.

وی با اشاره به نیروگاه اتمی و محدودیت‌های ایجاد شده برای ساکنان در حریم آن گفت: این نیروگاه باعث افتخار است اما برای مردمی که در حریم آن است مشکلاتی را به وجود آورده است و در حوزه شهرسازی مشکلات عمده در این مناطق وجود دارد.

نیک روش با تاکید بر زمینه سازی برای حضور سرمایه گذاران در بوشهر گفت: بوشهر ظرفیت خوبی در حوزه مسائل سرمایه گذاری دارد بایستی زمینه را ایجاد کنیم از سرمایه گذاران حمایت شود، این امر خط قرمز شورای شهر است.

رئیس شورای اسلامی شهر بوشهر با اشاره به ظرفیت بوشهر در حوزه حمل و نقل دریایی ابراز داشت: حجم زیادی از واردات و صادرات کشور از بنادر استان است، اما یکی از مطالبات مردم موضوع حمل و نقل ریلی است که امیدواریم با تأمین اعتبارات آن محقق شود.

وی یکی از مشکلات شهر بوشهر را نبود خروجی دوم عنوان کرد و ابراز داشت: بوشهر شهر شبه جزیره‌ای است و در بحث پدافند غیرعامل آن دچار مشکل است؛ باید برای خروجی دوم آن برنامه ریزی شود و امیدواریم با همت متولیان امر این امر محقق شود.

وی بیان کرد: این خواست مردم است که با مشارکت شهرداری و متولیان امر که وزارت راه و شهرسازی است شاهد این اتفاق میمون باشیم.

کد خبر 6088398

دیگر خبرها

  • دومین حادثه رانندگی وزرای صهیونیست در ۲۴ ساعت گذشته + ویدئو
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه حوزه انرژی، توسعه درآمدهای ارزی کشور در شرایط تحریم را میسر کرد
  • قرارگاه مردم نهاد در سازمان مدیریت بحران کشور تشکیل شده است
  • مصوبات کمیسیون‌ها درباره اسقاط خودرو و قیمت‌گذاری آرد و نان
  • اولین جلسه شورای راهبری بانوان سازمان تبلیغات برگزار شد
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • مجلس، بودجه سازمان بهزیستی را افزایش دهد
  • توقیف ۲۵۰۰ میلیارد تومان اموال قاچاقچیان موادمخدر در گلستان
  • استقرار شهرداری ویژه بافت تاریخی بوشهر در حال پیگیری است
  • جلسه ساماندهی و طرد اتباع غیر مجاز در سمنان