Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین ازچابهار، از دهه ۷۰ که منطقه آزاد چابهار ایجاد شد فرودگاه مستقل و بین المللی نداشته و تاکنون از فرودگاه نظامی کنارک استفاده شده است، اما با توجه به اهمیت و جایگاه منطقه آزاد چابهار و ضرورت ایجاد یک فرودگاه بین‌المللی با اینکه سناریوهای مختلفی در سال‌های گذشته در رابطه با آن مطرح بود به نتیجه نرسید تا این طی رایزنی‌ها و توافقات صورت گرفته در چند سال اخیر در نهایت در آذر ماه سال ۱۳۹۸ فرودگاه بین المللی چابهار کلنگ زنی شد، تا شهر فرودگاهی در این منطقه ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرار بر این شد تا شهر فرودگاهی چابهار در زمینی به مساحت ۲۸۱۵ هکتار در ضلع شمالی منطقه با حضور پیمانکاران داخلی خارجی در دوفاز احداث شود که فاز اول با سرمایه گذاری اولیه منطقه آزاد چابهار و پیمانکار داخلی و در فاز دوم احتمالا از پیمانکار خارجی و فاینانس استفاده شود.

بیش از هشت ماه از کلنگ‌زنی فرودگاه چابهار و سه ماه از شروع رسمی ساخت آن گذشته است که  بررسی آخرین وضعیت ساخت و پیشرفت فیزیکی آن با توضیحاتی از سوی عبدی - مدیر طرح و پروژه فروردگاه بین المللی چابهار - همراه بود.

طبق توضیح ارائه شده، قراردادی ۱۸ ماهه با مبلغ ۴۸۵ میلیارد تومان از تیر ماه امسال ابلاغ و ساخت فرودگاه بین المللی چابهار رسما شروع شده است که پیمانکار ایرانی ورود به کار کرده و طرح و ساخت پروژه را انجام خواهد داد. این قرارداد در رابطه با ساخت سطوح پروازی، جاده پیرامونی و احداث دیوارهای پیش ساخته و لاک حفاظتی به منظور جلوگیری از ورود سیلاب به منطقه فرودگاه است و در ادامه ساخت ترمینال، برج مراقبت و ساختمان های تاسیساتی و امنیتی نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت.

 در رابطه با پیشرفت کار در فرودگاه نیز برای ساخت باند اصلی از یک پیمانکار مستقل دعوت شده تا بتواند به صورت تخصصی در این حوزه کار کند. باند اصلی فرودگاه با عرض ۸۰ متر و طول چهار کیلومتر در دست احداث است که ۱۰۰ درصد آن در حال حاضر دکوپاژشده و آماده برای اجرای طرح است، در عین حال که برای ۳.۵ کیلومتر آن بستر تقویتی در حال اجرا بوده و تقریبا تا ۱۰ روز آینده ۵۰۰ متر باقیمانده از باند اصلی نیز برای روکش نهایی آماده خواهد شد.

همچنین به موازات باند اصلی تاکسی‌وی(باند دوم) نیز ایجاد می‌َشود، به هر حال با توجه به بین‌المللی بودن فرودگاه باید انتقال هواپیما از باند اصلی به باند موازی به سرعت انجام شود که بر این اساس این باند به طول چهار کیلومتر و عرض ۶۰ متر در حال احداث است و  ۱۰۰ درصد آن دکوپاژ شده و زیر نظر پیمانکار تخصصی در حال پیشرفت است ،در دو هفته آینده نیز قسمتی از باند برای روکش نهایی آماده خواهد شد. این جاده درواقع برای گشت زنی اطراف فرودگاه است که با ۲۳ کیلومتر در اطراف فرودگاه ایجاد می‌شود و در حال حاضر ۸۰ درصد عملیات و محل احداث جاده نیز دکوپاژ شده و در بخش های مختلف لایه های آن به نتیجه رسیده است.

 وضعیت نیرو و تجهیزات مورد استفاده در ساخت فرودگاه بین المللی چابهار نیز از این قرار است که اکنون در شهر فرودگاهی چابهار در مجموع حدود ۲۰۰ دستگاه ماشین‌آلات راه‌سازی مشغول به کار هستند، همچنین بیش از ۴۰۰ نیروی کارگری، مهندسی و فنی به صورت مستقیم در حال فعالیت بوده و از سوی دیگر با نیروهای غیر مستقیم در بازار و پیمانکاران جمع گسترده‌ای از نیرو را در این پروژه مشغول به کارند.

آنطور که مدیر طرح و پروژه فروردگاه بین المللی چابهار می‌گوید سیاست مدیرعامل منطقه آزاد چابهار و سایر مسئولان بر استفاده از نیروهای بومی و خود منطقه است و در اولویت قرار دارند، مگر آنکه نیاز به تخصصی باشد که از سایر نقاط کمک بگیرد. این موضوع باعث ایجاد اشتغالزایی مناسبی در منطقه خواهد شد که البته بعد از بهره برداری از فرودگاه نیز همچنان اثر مثبتی در ایجاد اشتغال خواهد داشت.

در رابطه با زمین‌های اطراف فرودگاه که مورد استفاده قرار خواهد گرفت نیز عبدی گفت که عملیات تملک زمین‌های کشاورزی در حال انجام است و البته هنوز پولی به کشاورزان پرداخت نشده اما به محض تکمیل مدارک و طی فرآیند این اقدام صورت خواهد گرفت.

از سوی دیگر با توجه به اینکه پیش‌تر اعلام شده بود که فاز اول شهر فرودگاهی در سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد ، مدیر این طرح تاکید دارد که این قرارداد ۱۸ ماهه است اما پیش‌بینی کرده ایم تا در سال ۱۴۰۰ بتوانیم فاز اول را به بهره برداری برسانیم و قطعا اگر مشکل خاصی ایجاد نشود در سه ماهه سوم و یا چهارم سال آینده فاز اول شهر فرودگاهی را به بهره برداری خواهد رسید.

در ادامه تصاویری از آخرین وضعیت ساخت فاز اول شهر فرودگاهی چابهار بعد از شروع در تیرماه امسال تا کنون آمده است.

48

کد خبر 1439729

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: مناطق آزاد فرودگاه بین المللی چابهار منطقه آزاد چابهار شهر فرودگاهی بهره برداری باند اصلی فاز اول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۲۴۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبی میزبان بزرگ‌ترین فرودگاه جهان می‌شود

دبی از آغاز پروژه گسترش فرودگاه آل مکتوم خود خبر داد که آن را به بزرگ‌ترین فرودگاه جهانی تبدیل خواهد کرد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، دبی در حال اجرای یک پروژه جدید است که توسعه مستمر و پایدار این شهر را تضمین می‌کند و دبی را به فرودگاه، بندر، کلان‌شهر و مرکز فرهنگی جدید جهان تبدیل می‌کند. در این راستا ساخت ترمینال مسافربری جدید در فرودگاه بین‌المللی آل‌مکتوم این شهر آغاز شده است.

حاکم دبی اعلام کرد تمام عملیات فرودگاه بین‌المللی دبی (DXB) که در حال حاضر شلوغ‌ترین فرودگاه جهان از نظر ترافیک بین‌المللی مسافران است، طی ۱۰ سال آینده به آل‌مکتوم منتقل خواهد شد. فرودگاه ۷۰ کیلومتر مربعی جدید دارای ۴۰۰ گیت هواپیمایی و پنج باند موازی خواهد بود و در زمان تکمیل پنج برابر DXB وسعت خواهد داشت. DXB که به‌طور کامل توسط محله‌های مسکونی و دو بزرگراه اصلی احاطه شده، به اندازه فعلی خود محدود است و امکان رشد ندارد.

آل مکتوم که در سال ۲۰۱۰ افتتاح شد، در حدود ۴۵ کیلومتری DXB قرار دارد و می‌توان آن را به صحرای خالی اطراف آن گسترش داد. خبر این پروژه ۳۵ میلیارد دلاری در حالی منتشر شد که دبی از سنگین‌ترین بارندگی ثبت‌شده در امارات متحده عربی عبور کرد که هواپیماها را در آب شناور و پروازها را تا چند روز مختل کرد.

فرودگاه بین‌المللی آل مکتوم بزرگ‌ترین فرودگاه جهان با ظرفیت نهایی تا ۲۶۰ میلیون مسافر خواهد بود و طراحی‌های کامپیوتری برای آن نشان‌دهنده فضاهای سفید وسیع با سقف‌های بلند و فضای سبز فراوان است.

دبی در حال آماده شدن برای مرحله جدیدی در رشد بخش هوانوردی جهانی است و قصد دارد طی چهل سال آینده رهبری بخش هوانوردی بین‌المللی را در اختیار خود بگیرد، بنابراین فن‌آوری‌های جدیدی که پیش از این در بخش هوانوردی استفاده نشده بود نیز در آل مکتوم مورد استفاده قرار خواهد گرفت. در حال حاضر طرح‌هایی برای ایجاد «شهر فرودگاهی» در جنوب دبی طراحی شده است که میزبان یک میلیون ساکن و شرکت‌های پیشرو جهان در بخش‌های لجستیک و حمل‌ونقل هوایی باشد.

دبی و خطوط هوایی امارات، بزرگ‌ترین شرکت هواپیمایی خاورمیانه و چهارمین شرکت هواپیمایی بزرگ در جهان، پس از همه‌گیری کووید -۱۹ با سرعت و قدرت به صحنه رقابت بازگشتند، تا آنجا که DXB سال گذشته حدود ۸۶.۹ میلیون مسافر را جابه‌جا کرد. این رقم در سال ۲۰۱۹ برابر با ۸۶.۳ میلیون و در سال ۲۰۱۸، که شلوغ‌ترین سال آن بود، ۸۹.۱ میلیون نفر بود.

دبی اعلام کرده است که در سال ۲۰۲۳ میزبان ۱۷.۱۵ میلیون بازدیدکننده بین‌المللی شبانه بوده است که میانگین پر بودن هتل‌ها در این شهر را به حدود ۷۷ درصد رسانده است.

کد خبر 749081

دیگر خبرها

  • افتتاح فرودگاه بین‌المللی کربلا در سال ۲۰۲۵
  • منطقه ویژه سلفچگان با تکمیل فرودگاه قم توسعه می‌يابد
  • برنامه پرواز‌های فرودگاه بین المللی ارومیه در ۱۳ اردیبهشت
  • بهسازی باند فرودگاه کرمانشاه تا پایان نیمه نخست سال
  • عملیات وعده صادق باعث تغییر معادلات بین‌المللی و منطقه‌ای شد
  • برنامه پرواز‌های فرودگاه بین المللی ارومیه
  • زارع‌پور: پایگاه چابهار تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد
  • دبی میزبان بزرگ‌ترین فرودگاه جهان می‌شود
  • فرودگاه کرمانشاه تعطیل نیست
  • تمساح سرگردان در فرودگاه/ عکس