Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@15:19:35 GMT

اقتصاد تاب‌آوری ریشه در فرهنگ مقاومت دارد

تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۲۵۲۸۷

اقتصاد تاب‌آوری ریشه در فرهنگ مقاومت دارد

به گزارش بازرگانی مهر به نقل از بانک صادرات، مراسم گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و ایثارگران شبکه اقتصادی و بانکی کشور در چهلمین سالگرد دفاع مقدس با حضور سعید اوحدی، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، حجت‌اله صیدی، مدیرعامل بانک صادرات ایران، حجت‌الاسلام ثقفی، مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی در امور ایثارگران، مدیران ارشد بانک‌ها و بیمه‌ها و همچنین مشاوران امور ایثارگران سازمان‌های تابعه وزارت امور اقتصادی و دارایی در مجتمع فرهنگی مفرح بانک صادرات ایران برگزار شد و ضرورت نگاه دقیق و موشکافانه به تاریخ دفاع مقدس و رشد بصیرت در درک هرچه بهتر پاسداری از ارزش‌های این بخش از تاریخ انقلاب اسلامی مورد تاکید قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل بانک صادرات ایران در این مراسم گفت: دوران جنگ تحمیلی را با وجود تمام سختی‌ها و دشواری‌ها با ایثارگری رزمندگان سلحشورمان پشت سر گذاشتیم. امروز نیز با ایثار و تحمل دشواری‌ها، از شرایط دشوار اقتصادی عبور خواهیم کرد و قله‌های موفقیت، سرافرازی و استقلال را فتح می‌کنیم.

حجت‌اله صیدی، ادامه داد: دشمنان به دنبال برجسته کردن مشکلات اقتصادی کشور هستند. معاون خزانه‌داری آمریکا، در دو کتاب «هنر تحریم‌ها» و «جنگ خزانه‌داری» آورده است که آن‌ها به دنبال دشوار کردن شرایط برای مردم کشور بودند و اینکه باید کاری کنند که فشار بر مردم افزایش یابد و درد را بیشتر حس کنند و این اخبار منفی را در شبکه‌های اجتماعی و ماهواره‌ای منتشر می‌کنند برای اینکه مردم و مسئولان عرصه را خالی کنند. باید مراقب باشیم تا گرفتار آفت شایعات نشویم.

مدیرعامل بانک صادرات ایران با اشاره به ماهیت گذشته‌نگر و در عین حال آینده‌نگر بودن برگزاری مراسم تجلیل و تکریم از شهدا و ایثارگران گفت: در این برنامه‌ها، نگاهی به گذشته داریم و از ایثارگران، شهدا، جانبازان و خانواده‌های محترمشان که کارهای بزرگی را به ثبت رسانده‌اند تجلیل می‌کنیم تا یادمان باشد که این عزیزان چه سختی‌هایی را متحمل شده‌اند و چه زحماتی کشیده‌اند که خاک و عزت و آبروی کشور طی هشت سال جنگ نابرابر حفظ شود. بدانیم که دین بزرگی بر گردن ما دارند. بدانیم که در شرایط دشوار اوایل انقلاب که هنوز نظام اسلامی استقرار کامل نیافته بود، از جان و دل مایه گذاشتند و با نثار جان و مال خود، جنگ را مدیریت کردند و ایران اسلامی را با عزت و سرافرازی به پیروزی رساندند.

وی با اشاره به نگاه آینده‌نگر در برگزاری این مراسم گفت: از برکات برگزاری این مراسم این است که دوباره وظیفه خود را در برابر انقلاب و خون شهدا مرور و یادآوری می‌کنیم. واقعیت این است که ما سال‌هاست که در دفاع مقدس هستیم و خواهیم بود. کشوری که به دنبال استقلال، آزادی و مستحکم کردن پایه‌های جمهوری اسلامی است همیشه با چالش‌ها و فشارهایی روبه‌رو است. کسب استقلال امری مقید برای یک زمان مشخص نیست. استقلال‌طلبی یک امر پویا است. مردم غیور و سرافراز ایران اسلامی با بذل و ایثار جان و ازخودگذشتگی چه در زمان جنگ، چه در عرصه‌های مختلف اجتماعی، سیاسی، امنیتی، فرهنگی و اقتصادی و چه در دفاع از حرم اهل بیت (ع) برای حفظ و اعتلای این انقلاب تلاش کرده‌اند.

صیدی با اشاره به ایجاد بازدارندگی در عرصه دفاعی گفت: در کشورهای همسایه همواره درگیری‌ها و جنگ و ترور وجود داشته ولی کشور ما از نعمت امنیت برخوردار است و این وضعیت به دلیل بازدارندگی خوبی است که حاصل شده است. در اقتصاد مقاومتی که اقتصاد تاب‌آوری است باید به گونه‌ای باشد که کسی طمع تحمیل فشار اقتصادی به ایران را نداشته باشد.

وی ادامه داد: البته مقاوم شدن اقتصاد کشور در شرایط کرونا به اثبات رسید. تحریم‌های شدیدی که بر کشور تحمیل شده، بی‌سابقه است و هیچ کشوری به اندازه ایران تحریم نشده است. وجود این تحریم‌ها یک کشور در حال توسعه را به زانو درمی‌آورد ولی ایران اسلامی با بهره‌گیری از زیرساخت‌ها و توانمندی‌هایی که داشته با قوت در حال طی مسیر پیشرفت است و تولید و توسعه در کشور ادامه دارد. با وجود اینکه در سخت‌ترین شرایط هستیم اما ٢٥ پروژه بزرگ پتروشیمی به زودی به بهره‌برداری می‌رسد. معادن جدید سنگ آهن و مس در حال استخراج و کارخانه‌های جدید فولاد و آهن اسفنجی در حال تکمیل شدن است و این‌ها نشان از پیشرفت و سربلندی کشور در بخش اقتصادی دارد.

مدیرعامل بانک صادرات ایران در ادامه اظهار کرد: شرایط خاص کرونا و محدودیت‌های آن به شرایط تحریم افزوده شد و انتظار دشمنان این بود که عقب بنشینیم اما این گردنه را با موفقیت و سرافرازانه پشت سر گذاشتیم.

صیدی با اشاره به تجربه خود در بخش‌های اقتصادی کشور گفت: مدتی است که خدمت‌گزار مردم کشور در مجموعه بانک و مؤسسات اقتصادی کشور هستم. بانک‌ها، شاهراه ورود و خروج منابع و مصارف به شمار می‌آیند و با بخش‌های مختلف صنعت، خدمات، کشاورزی، صادرات و واردات در ارتباط هستند. انصافاً مثل یک کشور پویا و زنده در حال کار هستیم. دشمنان با کمک عوام و عناصر خائن داخلی کشور می‌خواهند این روحیه ایثارگری و رزمندگی را از ما بگیرند، اما همین روحیه ایثارگری و حماسی ایجاب می‌کند که مبارزه کنیم.

وی ادامه داد: این انقلاب به برکت خون شهیدان، ایثارگری‌های ایثارگران و رهبری مدبرانه و داهیانه حضرت امام خمینی (ره) و هدایت‌های مقام معظم رهبری و با وجود وحدت مسئولان قله‌های بسیاری را فتح کرده و امیدوارم بتوانیم در بخش اقتصاد مقاومتی به اهداف تعیین شده بیش از پیش دست یابیم. ما از گردنه مخاطرات و دشواری‌ها عبور کرده‌ایم و امید است بتوانیم به قله‌ها برسیم و ایران سرافراز و آبادی داشته باشیم و ادامه‌دهنده راه شهدا باشیم که چشمانشان نگران این کشور و مردم است تا حقی را که بر گردن ما است ادا کنیم.

مهمترین هدف گرامیداشت هفته دفاع مقدس، رشد بصیرت است

در این مراسم سعید اوحدی، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با قدردانی از بانک صادرات ایران در برگزاری این همایش، مهمترین هدف از گرامیداشت هفته دفاع مقدس و یادواره‌های شهدا را تلاش برای یافتن راز و رمز چگونگی انسان شدن و بصیرت عنوان کرد.

سعید اوحدی با طرح این پرسش که چرا اصرار داریم هفته دفاع مقدس در اوج و شکوه برگزار شود؟، افزود: «اربعین دفاع مقدس» و تقارن آن با «اربعین» شهادت شهدای کربلا فرصت مناسبی برای ارسال یک پیام درخشان است و آن داشتن نگاه واقع بینانه به تاریخ دفاع مقدس و جلوگیری از تحریفات آن است تا با انجام رسالت زینبی (س) و رشد بصیرت، عظمت دفاع مقدس را حفظ کنیم.

وی با اشاره به پیام مقام معظم رهبری به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس و ضرورت تحلیل و نگاه موشکافانه به دفاع مقدس به عنوان واقعه مهم تاریخ انقلاب، اظهار کرد: شهدا برابر با نص صریح قرآن کریم، عند ربهم یرزقونند و نیازی به برگزاری مراسم‌های ما ندارند. بلکه آنها در قله‌های کمال، بشارت‌دهنده هستند. برگزاری مراسم‌های مختلف به همین مناسبت نیز از جنبه ظاهری و مادی به اندازه درک اهمیت واقعی دفاع مقدس و نگاه موشکافانه و تاریخی با هدف جلوگیری از تحریفات و تأسی به فرهنگ ایثار و شهادت اهمیت ندارد.

معاون رئیس جمهور گفت: اهداف و انگیزه‌های مقدس‌تری برای پرداختن به هفته دفاع مقدس وجود دارد. اگر همچنان تاریخ دفاع مقدس را روایت می‌کنیم به انگیزه آن است که گذشته چراغ راه آینده باشد.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با گرامیداشت شجاعت‌های سردار قاسم سلیمانی در دفاع از حریم اهل بیت علیهم السلام، گفت: این شخصیت بزرگ در دوران دفاع‌مقدس شناخته شد و به جایی رسید که غرب تمامی امکانات مالی و نظامی خود را برای مقابله با قدرت مدیریتی او در عراق و سوریه به کار گرفتند.

اوحدی افزود: تاسی به ائمه اطهار علیهم السلام در دوران دفاع مقدس و زنده نگاه داشتن یاد و خاطره جانفشانی‌های شهدا به این دلیل است که آنها حقانیت و نور مطلق هستند و کسی نمی‌تواند این نور را منکر شود.

وی گفت: در شرایط امروز دشمن روش‌های خود را عوض کرده چرا که در طول تاریخ ثابت شده با ملت ایران نمی‌توان با سرنیزه و رو در رو جنگید و آنها را تسلیم کرد. امروز شرایط پیچیده‌تر است و دشمن فشار حداکثری بر مردم ما تحمیل کرده که در طول تاریخ سابقه نداشته حتی در دوران دفاع مقدس امکان صادرات نفت وجود داشت. امروز ضمن اینکه برای دور زدن تحریم‌ها راهی وجود ندارد، استکبار در کنار آن جنگ تبلیغاتی نیز به راه انداخته است.

وی افزود: این ما هستیم که همچنان به روحیه ایثارگری و استقامت خانواده‌های شهدا و ایثارگران و آزادگان نیازمند هستیم و هیچ ما به ازای مادی نمی‌تواند به غیر از حفظ آرمان‌های شهدا و دفاع مقدس برای این عزیزان اهمیت داشته باشد و لذا ضروری است با نگاهی واقع‌بینانه به دفاع مقدس برای افزایش بصیرت و درک راز و رمز انسانیت و ایثارگری شهدا بکوشیم.

وظیفه ما ترویج و نشر فرهنگ ایثار و شهادت است

حجت‌الاسلام ثقفی، مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی در امور ایثارگران نیز در این مراسم با اشاره به دستور خداوند مبنی بر حاکمیت فرهنگ ایثار، شهادت، مجاهدت، مقاومت اعم از مجاهده با نفس و دشمنان دین در جامعه، گفت: هر کس در هر لباس و جایگاهی که هست باید این فرهنگ را ادامه دهد. تا انسان در این عالم حضور دارد باید این مجاهدت‌ها وجود داشته باشد تا انسان به کمالات و مقاماتی که فضیلت الهی را در پی دارد، دست یابد.

حجت‌الاسلام ثقفی اظهار کرد: وظیفه ما ترویج و نشر فرهنگ ایثار و شهادت است.

وی با قدردانی از مدیرعامل و مجموعه بانک صادرات ایران برای خدمت‌رسانی به ایثارگران و برگزاری این مراسم، اظهار کرد: علاوه بر بانک‌ها و بیمه‌های دولتی، بانک و بیمه‌های خصوصی نیز به جمع ایثارگران شبکه اقتصادی افزوده شده و برای پیگیری مسائل مربوط به ایثارگران نماینده دارند.

مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی در امور ایثارگران به نمایندگی از سوی فرهاد دژپسند، وزیر امور اقتصادی و دارایی یاد و خاطره شهدا و ایثارگران دفاع مقدس را گرامی داشت و افزود: نشست‌های ویژه برای برون‌رفت از برخی ابهامات قوانین مربوط به ایثارگران با مسئولان برگزار خواهد شد و با جمع‌آوری پیشنهادها، مسائل این حوزه تبیین و مشکلات احتمالی برطرف خواهد شد.

کد خبر 5040194

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری بانک صادرات بنیاد شهید و امور ایثارگران قیمت دلار ویروس کرونا بازار سهام تولید نفت قیمت نفت بانک مرکزی ایران شاخص کل بورس وزارت جهاد کشاورزی وزارت صنعت معدن و تجارت قیمت طلا اقتصاد آمریکا قیمت یورو قیمت سکه بهار آزادی ایالات متحده امریکا مدیرعامل بانک صادرات ایران وزیر امور اقتصادی و دارایی امور اقتصادی و دارایی شهدا و ایثارگران امور ایثارگران هفته دفاع مقدس فرهنگ ایثار دفاع مقدس تحریم ها قله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۲۵۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند

بررسی شعارهای سال نشان می‌دهد در ۱۷ سال گذشته ۱۶ سال با محور مستقیم در اقتصاد همراه بوده و همین موضوع حاکی از آن است که ایران از نظر جایگاه اقتصاد هنوز به نقطه مطلوب نرسیده و نیازمند کار اساسی بیشتر در این زمینه است. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، در طول سال‌های گذشته یکی از محورهای مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی، اقتصاد بوده است. بررسی شعارهای سال نشان می‌دهد در 17 سال گذشته 16 سال با محور مستقیم در اقتصاد همراه بوده و یک دهه نیز صراحتا به تولید اشاره شده است. همین موضوع نشان می‌دهد ایران از نظر جایگاه اقتصاد هنوز به نقطه مطلوب نرسیده و نیازمند کار اساسی بیشتر در این زمینه است.

آن‌طور که کارشناسان می‌گویند، دولت‌ها اقدامات را کوتاه‌مدت می‌بینند و اسناد بالادستی را خیلی در انجام امور به کار نمی‌گیرند. یکی از اقداماتی که دولت‌ها باید در راستای آن تلاش کنند، توانمندسازی بخش خصوصی است. امسال نیز همانند سال‌های گذشته نام اقتصادی با محوریت تولید نام‌گذاری شده که ملزومات رسیدگی به آن را بررسی کرده‌ایم. 

1403 سال جهش تولید با مشارکت مردم نام گرفت تا نقشه‌راهی باشد برای قوای سه‌گانه، بخش‌خصوصی و فعالان اقتصادی و تجار. از ابلاغ اصل 44قانون اساسی تاکنون نزدیک به دو دهه می‌گذرداماهنوزاین موضوع به‌صورت کامل اجرا نشده و برخی شرکت‌ها واگذار شده‌اند اما مدیریت آنها در اختیار دولت است. در مردمی‌سازی اقتصاد،هدف ایجاد یک بسیج عمومی به‌منظور مشارکت‌دادن و مسئولیت‌گرفتن مردم در اقتصاد ملی است. بسیج عمومی زمانی شکل می‌گیرد که یک ایده‌ کلان سیاسی و گفتمان وابسته به آن از سوی دولت مطرح شود. به تعبیر رهبر معظم انقلاب، دولت باید یک برنامه‌ کلان و نقشه‌ جامع داشته باشد. این برنامه‌ کلان ضمن روشن‌کردن جهت حرکت و تصویرسازی از آینده، اولا نوعی دعوت مردم به پذیرش مسئولیت در اقتصاد است و سرمایه‌های عمومی و اراده‌های مردمی را به خود جذب می‌کند. ثانیا همگرایی و هماهنگی در ساختار اداره‌ جامعه را شکل داده و به نحوی دولت را بازسازی می‌کند. در فقدان چنین طرحی، هر عملی صرفا به پراکنده‌کاری کورکورانه منجر خواهد شد.
     
اقتصاد دولتی و اقتصاد بازاری!
مسأله‌ مشارکت مردم در اقتصاد اساسا متفاوت از دو نگاه افراطی «اقتصاد دولتی» و «اقتصاد بازاری و آزادسازی اقتصادی» است و نباید آن‌ را به مواردی همچون خصوصی‌سازی و آزادسازی تقلیل داد؛ بلکه باید توجهات را به وضعیت اقتصاد ملی ایران (وضع موجود) و هدف برآمده از ایده سیاسی دولت (وضع مطلوب) معطوف کرد. رهبر معظم انقلاب اخیرا در 15 فروردین امسال در واکنش به این تصور نادرست، بیان داشتند: «دولت در مسائل اقتصادی، ستادی عمل کند، هدایت کند، در مسأله آمایش سرزمینی، مسأله‌ نوع فعالیت اقتصادی که باید هرجا انجام بگیرد، نظارت کند، مراقبت کند که تخلفی به وجود نیاید. عامل هم مردم [باشند]. مردم هم عمل اقتصادی را انجام بدهند؛ یعنی تفکیک بین وظایف دولت و وظایف مردم.»
     
مردمی‌سازی اقتصاد
میلاد بیگی، کارشناس اقتصادی درباره مردمی‌سازی اقتصاد می‌گوید در خصوصی سازی  دولت ابتدا باید به بخش ذاتی خود که نظارت و تنظیم گری است بپردازد و بعد سراغ خصوصی سازی برود. همچنین قوای دیگر نیز باید دراین مسیر همراه بخش اجرایی باشند.بنابراین پیش‌نیاز مردمی‌سازی این است که دولت خود را ذیل یک ایده سیاسی بازیابی کرده و بر اساس آن مسئولیت‌های خود را بازتعریف کند. حتی انجام وظایفی همچون«نظارت» و«تنظیم‌گری» که از مسئولیت‌های مهم دولت در اقتصاد هستند نیز نیازمند دولتی است که بداند چه چیزی می‌خواهد و بر اساس آن بنا دارد اراده‌های عمومی جامعه را به چه سمتی معطوف کند.همچنین ابزارهای سیاست‌گذاری و جهت‌دهی رافراهم کرده باشد.سوم این‌که امکان نظارت بر این فرآیندها را نیز در خود شکل داده باشد. چنین دولتی از قضا دولتی بسیار مقتدر با مسئولیت‌های فراوان است. از همین رو مشارکت‌دادن مردم در اقتصاد و گذار از تصدی‌گری دولتی به تنظیم‌گری و نظارت، نباید به معنای شانه ‌خالی‌کردن دولت از مسئولیت‌های ذاتی خود و تضعیف دولت باشد. به عبارت دیگر مردمی‌سازی به معنای کنار گذاشتن دولت نیست، بلکه دقیقا به معنای «احیای دولت قوی» است.
     
توانمندسازی عمومی 
به‌منظور حضور هرچه بیشتر مردم در اقتصادملی لازم است مردم یا به تعبیری بخش خصوصی توانمند در ایران شکل بگیرد تا امکان مسئولیت‌پذیری هرچه بیشتر دراقتصاد را داشته باشد. هرچند تاکنون ظرفیت‌های خوبی در بخش خصوصی ایران شکل گرفته اما در نسبت با نقشی که بخش خصوصی باید در ایران آینده ایفا کند، اندک است.
     
اجتناب از برداشت‌های اشتباه 
دولت قوی، دولتی است که با درس‌آموزی از تجربیات گذشته و اجتناب از برداشت‌های اشتباه در مورد «مشارکت مردم در جهش تولید» به تکرار سیاست‌های اشتباه نمی‌پردازد؛ چراکه آزموده را آزمودن خطاست.  برخی دولت‌ها اشتباهات زیادی در بخش اجرا از رهنمودهای رهبری داشتند. به‌عنوان نمونه می‌توان به تکه‌تکه‌کردن بخش‌های مختلف زنجیره‌های ارزش تحت عنوان مشارکت عمومی اشاره کرد. یکی از اشتباهات مهم در مورد مشارکت‌ مردم در اقتصاد این است که وجود واحدهای بزرگ اقتصادی در تناقض با اقتصاد مردمی درک شود و تبدیل واحدهای بزرگ و بهره‌ور اقتصادی به کارگاه‌های متعدد در دستورکار قرار گیرد. در شرایط کنونی در بسیاری از حوزه‌ها، ساختار اقتصادی به نحوی است که با واحدهای تولیدی بسیار کوچک و پراکنده مواجه هستیم؛ واحدهایی که بسیار آسیب‌پذیر هستندوبه‌دلیل عدم امکان دستیابی به صرفه‌های مقیاس، توان عمیق‌شدن در زنجیره‌های ارزش را از کشور سلب می‌کنند. در چنین شرایطی حرکت به سمت تکه‌تکه‌کردن بخش‌های مختلف زنجیره‌ ارزش در ایران اشتباهی بزرگ است. این تلقی که «منظور از مشارکت عمومی، خرد کردن سهام شرکت‌ها میان مردم است» نیز صحیح نیست؛ چراکه عموما به‌دلیل امکان‌ناپذیر بودن تجمیع سهم‌های خرد در شرکت‌ها، یا با تداوم نقش‌آفرینی دولت در اداره آن بنگاه‌ها مواجه خواهیم شد یا باید شاهد آشفتگی در اداره‌ این بنگاه‌ها باشیم.

ممنوعیت خصوصی‌سازی کورکورانه
یک آفت بزرگ در مواجهه با مردمی‌سازی در دوره‌های وجود کسری‌های بودجه برای دولت، گرایش به خصوصی‌سازی صرفا با هدف رد دیون دولت و تامین کسری بودجه، بدون توجه به پیش‌نیازها و ضرورت‌های واگذاری شرکت‌های دولتی است. متاسفانه در دو دهه‌ گذشته به‌کرات این اتفاق افتاده و ثمره‌ خصوصی‌سازی از یک سو خلع‌ید دولت و خالی‌شدن دولت از ابزارها و از دیگر سو، عدم تغییر محسوس کارآمدی و بهره‌وری در اداره شرکت‌ها و حتی گاه از بین رفتن ساختار سرمایه‌ بنگاه‌ها بوده است. همان‌طور که پیشتر اشاره شد، واگذاری شرکت‌های دولتی نباید با نگاه شانه‌ خالی‌کردن دولت از مسئولیت و از روی ناچاری باشد. این تلقی ساده‌انگارانه است که صرفا با واگذاری شرکت‌های بزرگ از سوی دولت به بخش خصوصی، بدون آن‌که دولت توان تنظیم‌گری و نظارت را در خود ارتقا داده باشد و شکل جدیدی از مسئولیت را پذیرفته باشد، وضعیت شرکت‌های دولتی بسامان خواهد شد.آن‌طور که فعالان بخش خصوصی می‌گویند، تجار قابل تحریم نیستند و اگر جنسی را بفروشند، پول آن را می‌آوردند اما در مراودات دولت‌ها این‌گونه نیست و تحریم‌های بانکی و تجاری می‌تواند تاثیر داشته باشد.

منبع: جام‌جم

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است
  • امیر آراسته: جوانان درس مقاومت را از شهدا فرابگیرند
  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت
  • رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • تجهیزات دفاعی ایران هم‌سطح کشور‌های پیشگام در حوزه جنگ‌افزارسازی است
  • رویکرد ایدئولوژیک دولت رییسی، ریشه ادامه چالش‌های اقتصادی
  • نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی
  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند