Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه ساندی گاردین لایو در گزارشی خروج آمریکا از توافق هسته ای را بزرگنرین اشتباه سیاست خارجی دولت ترامپ توصیف می‎کند.

خبرگزاری میزان - پایگاه «ساندی گاردین لایو»، در گزارشی می‎نویسد «از آنجا که آمریکا از برجام خارج شد، بعید است که سازمان ملل دوباره تحریم‌های جهانی علیه ایران را برقرار کند.»

نگارنده این گزارش می‎نویسد «آمریکا اقدامات کم اهمیت خود را مانند تحریم شرکت‌های روسی یا چینی که به ایران اسلحه می‌فروشند، دنبال خواهد کرد؛ هنگامی که مورخان آینده فهرست طولانی اشتباهات سیاست خارجی ترامپ را بررسی و ارزیابی می‌کنند، فکر می‌کنید چه موضوعاتی در این فهرست وجود دارد؟ خروج آمریکا از سازمان بهداشت جهانی، خروج از توافق تغییرات آب و هوایی پاریس؟ خیر، بزرگترین اشتباه دونالد ترامپ در موضوع سیاست خارجی، خارج کردن آمریکا از توافق هسته‌ای است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

خروج آمریکا از توافق هسته‌ای نه تنها اقدامی غیرمنطقی و غیرقابل فهم بود، بلکه اقدامی بود که می‌تواند منطقه را بی ثبات کرده و صلح جهانی را به خطر بیندازد.

توافق هسته‌ای تا زمان روی کار آمدن ترامپ به خوبی در حال اجرا بود؛ این توافق حاصل چندین سال مذاکره میان ایران و پنج عضو دائم شورای امنیت به اضافه آلمان موسوم به کشور‌های ۱+۵، بود؛ ایران هم برای اثبات پایبندی اش به این توافق، موافقت کرد که سیستم‌های نظارتی گسترده و کاملی در سراسر این کشور اجرا شود و طی ماه‌ها پس از توافق، همه بازرسان بار‌ها تایید کردند که ایران به توافق پایبند است؛ بنابراین چرا ترامپ از برجام خارج شد؛ اقدامی که خشم شرکای آمریکا را برانگیخت؟ جواب این سوال دو کلمه است: «باراک اوباما».

این توافق در زمان ریاست جمهوری «باراک اوباما» به دست آمد؛ به دلیل نفرت دونالد ترامپ از اوباما، ترامپ تصمیم گرفت که برخلاف توصیه وزارت خارجه آمریکا، برجام را نابود کند؛ وی ادعا کرد دلیل خروج از برجام این بود که ایران به این توافق پایبند نیست و باعث مرگ و ویرانی در یمن، عراق، لبنان و سوریه شده است.

هنگامی که ترامپ پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸، فشار حداکثری علیه ایران را اعلام کرد، متحدان آمریکا در بیانیه مشترکی اعلام کردند که قصد پیوستن به آمریکا در اعمال فشار حداکثری علیه ایران را ندارند؛ آنها گفتند که تمایل دارند موضوعات را از طریق گفت‎وگو‌های دیپلماتیک پیگیری کنند اما گفت‎وگوی دیپلماتیک سازنده در دایره لغات دونالد ترامپ، هیچ جایی ندارد.

بیشتر بخوانید: ابراز تاسف نماینده آمریکا در سازمان ملل از نامه گوترش پیرامون تحریم‌های ایران مجمع عمومی سازمان ملل و برجسته شدن شکاف میان اروپا و آمریکا

از ماه می‌ سال ۲۰۱۸، دولت آمریکا و متحدانش در خلیج فارس به همراه اسرائیل در انتظار به ثمر نشستن تحریم‌های یک جانبه بودند؛ اکنون کاملا واضح است که راهبرد ترامپ نتیجه معکوس داده است و پاسخ ایران به فشار حداکثری ترامپ، مقاومت حداکثری بوده است.

حال فشار حداکثری ترامپ باعث شده تا ایران با وجود تحریم و فشار‌ها بتواند برخلاف انتظار آمریکا توانایی هایش را ارتقا بخشد.

«ساندی گاردین لایو» در پایان می‎نویسد «در این میان، تنش‌ها میان آمریکا و ایران شدت گرفته و دولت ترامپ عمدتا خود را تنها دیده است؛ امروزه، حتی نزدیکترین متحدان آمریکا در اروپا نیز به طور منظم مخالفت خود را با سیاست آمریکا در موضوع ایران ابراز می‌کنند؛ متحدان اروپا و دیگر کشور‌ها مانند روسیه و چین عنوان کرده اند که آمریکا به دلیل خروج از برجام هیچگونه حقی برای اعمال مجدد تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران ندارد؛ بنابراین ترامپ تاکنون در تلاش برای مقابله ایران به چه نتیجه‌ای رسیده است؟ درست مثل سیاست شکست خورده او در قبال کره شمالی، هیچ نتیجه‌ای وجود ندارد.»


انتهای پیام/

برچسب ها: آمریکا دوتالد ترامپ

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آمریکا آمریکا توافق هسته ای فشار حداکثری سیاست خارجی علیه ایران سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۲۷۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حماس: تحت فشار آمریکا توافق نمی‌کنیم

سامی ابوزهری، یکی از مقامات ارشد حماس می‌گوید که فشار آمریکا بر این جنبش «هیچ ارزشی ندارد» و تاکید کرد هرگونه توافق برای آزادی اسرای صهیونیست باید شامل پایان دادن به جنگ غزه و آتش‌بس دائمی باشد.

به گزارش رویترز، ساعاتی پیش آمریکا به همراه ۱۷ کشور دیگر در بیانیه‌ای مشترک از حماس خواستند که توافق آتش‌بس را بپذیرد. یک مقام ارشد دولت جو بایدن در این خصوص مدعی شد که یک توافق آتش‌بس روی میز است و اکثر درخواست‌های حماس مثل بازگشت آوارگان به خانه‌های خود و برقراری آتش‌بس فوری و طولانی مدت را فراهم می‌کند. 

در طول بیش از ۲۰۰ روز جنگ در غزه، آتش‌بس فقط به مدت یک هفته برقرار شده است. طی این آتش‌بس که در ماه نوامبر اعلام شد، حماس بیش از ۱۰۰ اسیر صهیونیست را با حدود سه برابر اسرای فلسطینی مبادله کرد.

حماس از پایان ژانویه چارچوب جدیدی برای توافق مطرح کرده که شامل بازگشت آوارگان فلسطینی به خانه‌های خود در شمال غزه و دائمی بودن آتش‌بس است. حماس همچنین به ارتش صهیونیست هشدار داده تمامی نیرو‌های خود را از نوار غزه خارج کند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • ضد حمله آمریکا به توسعه روابط ایران با شرق | فشار بر مالزی
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • حماس: تحت فشار آمریکا توافق نمی‌کنیم
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم