Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@12:06:49 GMT

سیستم ایمنی بدن و ۶نشانه ضعف در آن

تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۲۷۱۹۹

سیستم ایمنی بدن و ۶نشانه ضعف در آن

شما بدن خود را بهتر از هر فرد دیگری می شناسید و هیچ ردیاب یا اپلیکیشنی نمی تواند جایگزین درکی شود که به شما در احساس مواردی مانند نیاز به استراحت بیشتر کمک می کند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از عصر ایران، شما به هیچ دستگاه خاصی نیز برای آگاهی از ضعیف شدن  سیستم ایمنی بدن  خود نیاز ندارید. به طور معمول، زمانی که بدن با مشکلی مواجه می شود تلاش می کند تا شما را با ارائه نشانه هایی از این شرایط آگاه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در صورت مواجهه با هر یک از مواردی که در ادامه به آنها اشاره شده است، سیستم ایمنی بدن شما ممکن است از وضعیت مطلوب فاصله گرفته و به کمک نیاز داشته باشد.

بهبود زخم ها بیشتر از حد معمول طول می کشد

زمانی که با یک بریدگی، خراشیدگی یا زخم های دیگر مواجه می شوید، سیستم ایمنی وارد عمل می شود. زمانی که زخمی ایجاد می شود، گلبول های سفید خون به مبارزه با عفونت کمک می کنند، در شرایطی که گلبول های قرمز در ساخت بافت جدید نقش دارند. اما اگر سیستم امینی بدن شما ضعیف باشد، تمام این موارد مدت زمان بیشتری طول کشیده و روند بهبود زخم طولانی می شود.

تقویت سیستم ایمنی:  اگر به هر شرایط و بیماری زمینه ای، مانند دیابت مبتلا هستید که ضعف در گردش خون را به همراه دارد با پزشک خود برای مدیریت این شرایط تعامل فعال داشته باشید.

استرس دارید

استرس  موجب فعال شدن واکنش جنگ یا گریز در بدن می شود که افزایش التهاب را به همراه دارد. اگر استرس و التهاب حالت مزمن به خود بگیرند، فعالیت سیستم ایمنی را مختل کرده و سلول های محافظ بدن ما در برابر مهاجمان را سرکوب می کنند.

استرس بلند مدت توجه بدن را بیشتر به سمت غریزه زنده ماندن هدایت کرده و کمتر به حفظ و نگهداری از آن توجه می شود. بر همین اساس است که افرادی که استرس مزمن را تجربه می کنند بیشتر مستعد ابتلا به عفونت های مختلف و مکرر هستند.

تقویت سیستم ایمنی:  مدیتیشن، یوگا، پیاده‌روی در طبیعت، صحبت با یک دوست صمیمی و حتی کلاس بوکس از جمله گزینه هایی هستند که می توانید برای کاهش استرس خود مد نظر قرار دهید. تا آنجا که می توانید روش های سالم برای مدیریت و تسکین استرس خود را برگزینید. ذهن و بدن شما سپاسگزار این کار خواهند بود.

به طور مکرر به عفونت های گوش و سینوس مبتلا می شوید

اگر بیش از چهار  عفونت گوش  یا سه  عفونت سینوس  را در یک سال تجربه می کنید، ممکن است به یک اختلال نقص سیستم ایمنی مبتلا باشید. شرایطی مشابه در مورد ابتلا به سینه پهلو دو بار در سال یا استفاده از دو دوره آنتی بیوتیک در سال نیز صادق است.

تقویت سیستم ایمنی:  اگر با هر یک از شرایط مذکور مواجه هستید، مراجعه به یک پزشک متخصص در زمینه آلرژی ها و ایمونولوژی توصیه می شود. وی می تواند به بررسی دقیق شرایط و ارائه روش های درمان مناسب کمک کند.

همواره با سرماخوردگی مواجه هستید

اگرچه سرماخوردگی ممکن است نسبت به عفونت هایی که در بالا به آنها اشاره شد کمتر جدی باشد، اما همچنان شرایطی آزاردهنده است. اگر همواره بیمار هستید، این می تواند نشانه ای هشداردهنده از نقص در عملکرد سیستم ایمنی بدن باشد. اما پیش از این که نگران شوید، سبک زندگی خود را بررسی کنید.

اگر دارای کودکی هستید که به مهدکودک می رود، بیمار شدن مکرر شما ممکن است به واسطه میکروب های مختلفی که وی همراه خود به خانه می آورد در ارتباط باشد. همچنین، اگر معلم یک مرکز پیش دبستانی یا دبستان هستید، احتمال این که در معرض میکروب های مختلف قرار بگیرید بیشتر است و ممکن است بیش از حد معمول بیمار شوید.

اما اگر به طور مداوم بیمار می شوید و دلایل این چنینی در آن نقشی ندارند، ممکن است سیستم ایمنی بدن شما ضعیف باشد.

تقویت سیستم ایمنی:  مطالعات نشان داده اند که کمبود ویتامین D ممکن است به اختلال در عملکرد سیستم ایمنی منجر شده و خطر عفونت را افزایش دهد. از این رو، مصرف مکمل ویتامین D یکی از گزینه هایی است که به ویژه در فصول سرد سال می توانید مد نظر قرار دهید. به طور معمول، مصرف تا 2,000 واحد بین المللی ویتامین D در روز مشکل ساز نیست، اما پیش از آغاز مصرف هر نوع مکملی ابتدا با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید تا دوز مصرف مطلوب برای شما مشخص شود. دوز مناسب می تواند به عوامل مختلفی مانند محل زندگی، سن، رنگ پوست، و میزان استفاده از محصولات ضد آفتاب بستگی داشته باشد.

بیش از حد احساس خستگی می کنید

خستگی دلایل مختلفی دارد، از این رو، مواجهه با این شرایط همواره به معنای ضعف در سیستم ایمنی نیست. ابتدا بهتر است برای بررسی ابتلا به کم خونی، آپنه خواب، اختلال غدد درون ریز یا شرایط زمینه ای دیگر آزمایش دهید. اگر احتمال این موارد رد شد، ممکن است سیستم ایمنی بدن شما به کمک نیاز داشته باشد.

مقاله ای که در ژوییه 2019 در نشریه Physiological Reviews منتشر شد، نشان داد که این شرایط متاسفانه می تواند چرخشی باشد. زمانی که سیستم ایمنی برای بهتر شدن حال شما مبارزه می کند، این می تواند موجب احساس خستگی شود زیرا مبارزه به انرژی نیاز دارد. اما ممکن است خواب خوبی نداشته باشید و خواب بی کیفیت و ناکافی می تواند به ضعف بیشتر در سیستم ایمنی منجر شود.

تقویت سیستم ایمنی:  خواب را یکی از اولویت های اصلی خود قرار دهید. به یک برنامه خواب-بیداری منظم متعهد باشید و اتاق خواب خود را به مکانی تاریک و خنک و مناسب خواب تبدیل کنید.

زمان زیادی را در توالت سپری می کنید

در شرایطی اسهال یا یبوست مزمن یا هر دو می توانند با  سندرم روده تحریک پذیر  مرتبط باشند، اما این شرایط می تواند نشانه ای از ضعف در سیستم ایمنی بدن یا استرس نیز باشد. و ما می دانیم که استرس می تواند انسان را بیشتر مستعد ابتلا به عفونت، به ویژه عفونت های ویروسی سازد.

تقویت سیستم ایمنی:  یک رژیم غذایی سرشار از قندهای افزوده، غلات پالایش شده و چربی های ترانس و اشباع می تواند به نقص در عملکرد سیستم ایمنی و اختلال در میکروبیوم روده منجر شود. از آنجایی که سلامت روده در سلامت سیستم ایمنی بدن نقش دارد، مصرف یک رژیم غذایی متعادل و سالم می تواند به پشتیبانی از سیستم ایمنی کمک کند.

به طور خاص، مطالعه ای که در دسامبر 2016 در نشریه Endocrine, Metabolic & Immune Disorders Drug Targets منتشر شد، نشان داد که رژیم غذایی مدیترانه ای می تواند برای تقویت سیستم ایمنی مفید باشد. پروبیوتیک ها و مصرف فیبر بیشتر نیز ممکن است کمک کنند، اما پیش از هر گونه تغییر در این زمینه با پزشک خود مشورت کنید زیرا تغییراتی که ایجاد می کنید گاهی اوقات ممکن است وخامت اوضاع را افزایش دهند.  

نکته های دیگر برای تقویت سیستم ایمنی

هر چیزی که موجب افت سلامت شما می شود از جمله رژیم غذایی نامناسب، سیگار کشیدن، و مصرف الکل، همگی می توانند موجب افت عملکرد سیستم ایمنی شوند. در صورت مواجهه با هر نشانه احتمالی ضعف در سیستم ایمنی سبک زندگی خود را بررسی کنید.

افزون بر نکته هایی که برای پشتیبانی از سلامت سیستم ایمنی به آنها اشاره شد، فعال باقی ماندن را نیز فراموش نکنید. ورزش می تواند به خنثی کردن آثار استرس و حفظ گردش خون سالم کمک کند. بر همین اساس، از سلامت رگ های خونی اطمینان حاصل شده و سلول های ایمنی به خوبی به نقاط مختلف بدن ارسال می شوند.

در نهایت، به روابط اجتماعی خود توجه داشته باشید. وقت گذراندن با افرادی که دوستشان دارید می تواند به کاهش سطوح استرس و هورمون کورتیزول کمک کند و سلامت کلی شما را بهبود می بخشد.  

پربیننده ترین آخرین آمار کرونا در ایران (۱۳۹۹/۷/۱۲) آخرین آمار کرونا در ایران (۱۳۹۹/۷/۱۳) میوه‌هایی که بهترین خون ساز هستند آیا دود کردن اسپند واقعا فایده دارد؟ ۶عارضه جانبی استفاده بیش از حد سرکه سیب

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: خواب سیستم ایمنی سیستم ایمنی بدن سیگار ویتامین عفونت قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت عملکرد سیستم ایمنی تقویت سیستم ایمنی سیستم ایمنی بدن سیستم ایمنی رژیم غذایی بدن شما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۲۷۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین مدل خوابیدن برای حفظ سلامتی بدن

آفتاب‌‌نیوز :

خواب خوب شبانه مهم است؛ زیرا اجازه می‌دهد بدن شما بهترین عملکرد خود را داشته باشد. خواب، منابع انرژی بدنتان را شارژ می‌کند، بنابراین وقتی بیدار می‌شوید احساس خوبی دارید، بهتر می‌توانید تمرکز کنید و احساس انرژی بیشتری می‌کنید. همچنین خواب به مغزتان کمک می‌کند اطلاعات را پردازش کرده و حافظه را تقویت کند. به همین دلیل خواب خوب و باکیفیت شب می‌تواند کمکتان کند چیز‌های مربوط به روزی را که سپری کرده‌اید بهتر به‌خاطر بسپارید. خواب خوب برای سلامت بلندمدت مغز خیلی اهمیت دارد. طی خواب مغز شما سموم و پروتئین‌های آسیب‌دیده را از طریق سیستم لنفاوی به‌خصوصی که به آن سیستم گلیمفاتیک (g-lymphatics) می‌گویند دفع می‌کند. سیستم گلیمفاتیک سیستمی از رگ‌های لنفاوی است که سموم و ضایعات مغز و نخاع را دفع می‌کنند. این سیستم بخشی از سیستم لنفاتیک است که به انتقال مایع لنف و سلول‌های ایمنی در بدن کمک می‌کند. سیستم گلیمفاتیک کمک می‌کند تا پاتوژن‌ها و سموم از مغز و نخاع تخلیه شده و سطح سلول‌های ایمنی در سیستم عصبی مرکزی تنظیم شود.

با وجود اهمیتی که خواب دارد، همیشه هم راحت نیست که خواب خوبی داشته باشیم و ممکن است برای به خواب‌رفتن یا در خواب ماندن یا صبح خیلی زود بیدارشدن به مشکل بربخوریم و طی روز احساس خستگی و سستی کنیم. تقریباً نیمی از افراد بزرگسال گاهی دچار بی‌خوابی می‌شوند و ۱۰ درصد از افراد دچار مشکل مزمن بی‌خوابی هستند.

شاید این سؤال شما هم باشد که در چه وضعیتی بخوابید تا خواب شما بهترین کیفیت را داشته باشد و به سلامتی‌تان کمک کند. در این مطلب به مزایا و معایب هر یک از وضعیت‌های خواب می‌پردازیم: به پشت خوابیدن، روی شکم خوابیدن و به پهلو خوابیدن

به پهلو خوابیدن می‌تواند ریفلاکس را نیز کاهش دهد؛ اما به این شرط که به پهلوی چپ بخوابید. البته به پهلو خوابیدن می‌تواند درد شانه را در سمتی که روی آن می‌خوابید بدتر کند.

به پشت یا روی کمر خوابیدن

به پشت خوابیدن بهترین مدل خوابیدن برای ستون فقرات است. این مدل خوابیدن کمک می‌کند تا ستون فقرات شما تراز مناسبی داشته باشد. اگر دچار آرتریت و درد مفاصل هستید، به پشت خوابیدن کمک می‌کند از فشار وارد بر لگن و زانوهایتان نیز کم شود. به پشت خوابیدن همیشه هم راحت نیست، بنابراین شاید طول بکشد تا به این مدل خوابیدن عادت کنید.

اگر کمردرد یا گرفتگی کمر دارید، چند نکته برای به پشت خوابیدن وجود دارد:. سفتی تشکتان باید مناسب باشد، می‌توانید لایهٔ دیگری از فوم زیر آن بگذارید یا چندلایه از روی تشک کم کنید تا سفت‌تر شود. اگر تشک خوابتان نرم باشد، حمایت کمتری از کمرتان می‌کند و دچار کمردرد خواهید شد.. از بالش یا بالش‌هایی برای زیر سر و گردنتان استفاده کنید تا ستون فقراتتان وضعیتی خنثی داشته باشد. بدین ترتیب تراز ستون فقرات و گردنتان حفظ شده و حمایت خوبی از کمرتان هم می‌شود. شما باید به بالش‌های اضافی زیر سرتان به‌راحتی دسترسی داشته باشید تا طی شب اگر لازم شد بتوانید راحت ارتفاع بالش‌ها را تنظیم کنید.. برای اینکه نواحی که دچار پیچ‌خوردگی عصب‌هاست تحت‌فشار قرار نگیرند، بالش کوچکی بین کتف‌هایتان قرار دهید تا هم فشار از روی نقاط حساس مثل عصب سیاتیک برداشته شود و هم گردش خون مناسبی برقرار باشد.. برای حمایت بهتر از کمر، یک بالش بزرگ زیر زانو‌ها بگذارید.

معایب به پشت خوابیدن:

اگر به پشت بخوابید بیشتر ممکن است خوروپف کنید. برای بعضی از افراد، تغییر عادت خواب از به پشت خوابیدن به روی شکم خوابیدن کافی است تا خوروپف نکنند. همچنین اگر آپنه خواب دارید این مدل خوابیدن برایتان مناسب نیست، چون می‌تواند انسداد راه‌های هوایی را تشدید کند. یک امتیاز دیگر به پشت خوابیدن این است که اگر زیر سرتان را با بالش‌های متعدد بالاتر بیاورید، از علائم ریفلاکستان کاسته خواهد شد.

روی شکم خوابیدن

دوست دارید روی شکم بخوابید؟ خوب است بدانید وقتی روی شکم می‌خوابید بالاتنه‌تان قوس نادرستی به داخل بالش می‌گیرد و در نتیجه کمر و ستون فقراتتان وضعیت درستی نخواهد داشت. به همین دلیل اگر کمردرد یا گردن درد دارید روی شکم خوابیدن مدل درستی نیست. یکی از مزایای روی شکم خوابیدن این است که خوروپف را کمتر می‌کند و اگر آپنه خواب دارید، مدل سالم‌تری برای خواب است. روش شکم خوابیدن برای افرادی که ریفلاکس دارند هم مناسب نیست. اگر نمی‌توانید عادت روی شکم خوابیدن را اصلاح کنید، یک بالش زیر بالاتنه‌تان بگذارید تا ستون فقراتتان وضعیت خنثی‌تری پیدا کند. اگر از بالش استفاده می‌کنید، حتماً بالشی کم‌ارتفاع و پهن باشد. بالش بلند، تراز طبیعی بدنتان را به هم می‌ریزد و باعث قوس نادرست کمر می‌شود. روی شکم خوابیدن باتوجه‌به تحت‌فشار قرارگرفتن صورت روی بالش باعث ایجاد چین‌وچروک روی پوست صورت هم می‌شود.

به پهلو خوابیدن

طبق آمار، شش دهم افراد به پهلو می‌خوابند. یکی از خوبی‌های به پهلو خوابیدن این است که خوروپف را کمتر می‌کند. همان‌طور که گفتیم اگر به پشت بخوابید احتمال خوروپف کردنتان بیشتر است؛ زیرا این مدل خوابیدن اجازه می‌دهد بافت حلق پایین بیفتد و راه هوایی را مسدود کند. اما وقتی به پهلو می‌خوابید، بافت نرم زبان و حلقتان به‌اندازه کافی شُل شده و احتمال انسداد راه‌های هوای خیلی کمتر می‌شود و در نتیجه بهتر می‌توانید تنفس کنید. به پهلو خوابیدن می‌تواند ریفلاکس را نیز کاهش دهد؛ اما به این شرط که به پهلوی چپ بخوابید. البته به پهلو خوابیدن می‌تواند درد شانه را در سمتی که روی آن می‌خوابید بدتر کند. به پهلو خوابیدن مثل روی شکم خوابیدن می‌تواند چین‌وچروک‌ها را در سمتی از صورت که به آن طرف می‌خوابید و صورتتان به بالش سابیده می‌شود افزایش دهد.

در پایان

واقعیت این است که وقتی می‌خوابید بدنتان فقط استراحت نمی‌کند و خیلی کار‌ها انجام می‌دهد. وقتی در خواب هستید، بدنتان سلول‌های آسیب‌دیده را ترمیم می‌کند، با عفونت‌ها می‌جنگد، بافت‌های جدید را رشد می‌دهد و خیلی کار‌های دیگر! بنابراین خواب خوب از خیلی جهات اهمیت دارد. خواب کافی و باکیفیت شما را خوش‌اخلاق‌تر، هشیارتر و متمرکزتر می‌کند. همچنین خواب خوب باعث نشاط و جوان‌سازی می‌شود. از آن طرف، اگر خوب نخوابید دچار مشکلاتی در سلامتی خود خواهید شد، از جمله چاقی، بیماری‌های قلبی و دیابت. نکتهٔ مهم دیگر در مورد خواب اینکه مدل خوابیدنتان هم مطرح است. اگر کمردرد یا ریفلاکس دارید یا خوروپف می‌کنید، بعضی از مدل‌های خوابیدن برای شما مناسب‌ترند. این نکته را یادتان باشد و مدل مناسبی از خوابیدن را برای خود انتخاب کنید.

منبع: خبرآنلاین

دیگر خبرها

  • شاخص‌های ایمنی صادرات در پایانه‌های نفتی ارتقا یافت
  • ۹ میوه مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • ۹ میوه فوق‌العاده برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • بهترین میوه برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • روش‌های نوین ساختمان سازی در سال جدید
  • اینترنت ۴G نوکیا به ماه می‌رود
  • بهترین مدل خوابیدن برای حفظ سلامتی بدن
  • پایان تحقیقات درباره اتوپایلوت تسلا پس از 13 تصادف مرگبار
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • سیستم خودران تسلا در ۱۳ تصادف مرگبار دخیل بوده است