Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - رییس مجمع عالی واردات گفت: باید امکان فروش ارز صادرکننده به واردکننده فراهم شود و ارز در اختیار واردات قرار گیرد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از ایبنا ، مدت زیادی از انباشت کالاها در انبارهای گمرکات کشور می گذرد که دلایل متعددی هم دارد؛ از الزامات قبل از اظهار کالاها به گمرک و اقدامات صاحبان کالا در راستای اظهارکالا به گمرک و ترخیص آن گرفته تا فرآیند تشریفات گمرکی و ترخیص کالا از گمرک و سیستم حمل و نقل کشور.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اما خبر امیدبخشی که به تازگی نقل محافل رسانه ای شده است، تصمیمات جدید درباره تخصیص ارز و ترخیص کالاهای اساسی بود که در همین باره وزیر اقتصاد با اشاره به سفر معاون اول رییس جمهور و رییس کل بانک مرکزی به بندر شهید رجایی گفت: در راستای تسهیل ترخیص کالاهای مانده در گمرک نگرانی بابت تحریک تقاضای ارز نیست، زیرا این موضوع شامل کالاهای اساسی و خط تولید است و بنابراین تقاضای ارز را افزایش نمی‌دهد.
براساس تصمیمات جدید، بانک مرکزی اعلام کرد واردکنندگان کالاهای مانده در گمرک را ترخیص کنند و 3 ماه بعد ارز تخصیصی به آنها تعلق می گیرد. این در حالی است که برخی کارشناسان معتقدند باید فکری به حال اعتماد از دست رفته مردم کرد.
علیرضا مناقبی؛ رییس مجمع عالی واردات در گفتگو با ایبِنا این روش کنونی ترخیص کالاهای مانده در گمرک را اشتباه می داند و می گوید: به نظر نمی رسد دولت و بانک مرکزی بتواند ارز مورد نیاز این حجم از کالاهای مانده در گمرک را تامین کند که اگر اینطور است باید به صراحت اعلام کند و از خود مردم بخواهد که امور را دست بگیرند.
وی با تاکید بر اینکه همیشه گفته ام «کار مردم را به مردم بسپارید» تصریح کرد: اقتصاد را نمی توان با دستور پیش برد؛ بنابراین برای بهبود وضعیت کنونی باید اختیار ارز را آزاد بگذارند تا قیمت آن در بازار آزاد و براساس عرضه و تقاضا مشخص شود.
مناقبی با این پیشنهاد که رییس کل مرکزی باید با افراد کاربلد و کارشناس حوزه تجارت به مذاکره بنشیند، ادامه داد: برای ترخیص کالاهای مانده در گمرکات باید به صادرکننده اجازه دهند ارز خود را در اختیار واردکننده قرار دهد تا بانک مرکزی نخواهد متعهد به پرداخت حجم زیادی از ارز به واردکنندگان بشود. شاید تا در مقطع کوتاهی شاهد جهش نرخ باشیم اما بالاخره در مسیر درست قرار می گیرد چرا که اگر صادرکننده ارز را گران بفروشد واردکننده هم به تولیدکننده گران می فروشد و این چرخه به همین صورت ادامه می یابد؛ یادمان نرود که اقتصاد یک چرخه است و با دستور جلو نمی رود.
رییس مجمع عالی واردات گفت: بانک ها باید درباره تامین ارز به صاحبان کالاها اطمینان بدهند تا شاهد رسوب کالا در مبادی ورودی کشور نباشیم.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: کالاهای مانده در گمرک ترخیص کالاهای بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۳۰۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراهم شدن امکان حضور دانشجویان و بیماران غیرایرانی برای تحصیل و درمان در مشهد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، معاون امور بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:  معاونت بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد از اواخر اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ فعالیت خود را به صورت رسمی و با هدف گسترش فعالیت‌های سلامت‌محور در حوزه بین‌الملل آغاز کرد و پس از شکل‌گیری این معاونت و با همکاری معاونت‌های آموزش، پژوهش و توسعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد زمینه رشد و توسعه این دانشگاه در حوزه بین‌الملل فراهم شد.

دکتر شاپور بدیعی افزود: در سال ۱۴۰۲ فعالیت‌ها و اقدامات بسیارخوبی در حوزه بین‌الملل صورت پذیرفت و با ۲ سفری که به کشور‌های عراق و ترکمنستان داشتیم زمینه جذب و حضور بیش از پیش دانشجویان و گردشگران سلامت این کشور‌ها در مشهد فراهم شد.

وی اضافه کرد: همچنین در حوزه‌های علمی و دانشجویی تعامل بسیارخوبی با کشور آلمان و در موضوع نوروساینس داشته و داریم و تداوم این همکاری‌ها فی ما بین را در سال ۱۴۰۳ هم خواهیم داشت.

دکتر بدیعی با بیان اینکه در حوزه گردشگری سلامت از جایگاه و وضعیت به مراتب بهتری به نسبت سال‌های قبل برخوردار هستیم و می‌بینیم که مشهد به واسطه وجود بارگاه منور رضوی انتخاب نخست بسیاری از بیماران غیرایرانی جهت درمان در ایران بوده و هست، خاطرنشان کرد: خدمات بسیارخوبی در حوزه‌های سرپایی و بستری به بیماران غیرایرانی در مراکز درمانی دارای مجوز IPD ارائه شد و در سال گذشته و با همکاری استانداری خراسان رضوی، فرمانداری مشهد، کمیته گردشگری استان، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستمی و گردشگری خراسان رضوی، اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مشهد، دفتر نمایندگی وزارت امورخارجه در شمال شرق کشور و دیگر مجموعه‌های شهری و استانی شاهد رشد خوبی در بحث حضور گردشگر سلامت در مشهد بودیم و رتبه اول کشور را در این حوزه کسب کردیم.

وی با اشاره به اینکه در حوزه جذب دانشجوی غیرایرانی در کنار پذیرشی که به میزان سال‌های قبل بود، ثبت نام و جذب متمرکز ۵۰ دانشجوی عراقی را در دانشگاه علوم پزشکی مشهد داشتیم، تصریح کرد: خوشبختانه با همکاری معاونت‌های آموزشی و فرهنگی و دانشجویی این دانشگاه که بهترین کلاس‌ها و خوابگاه‌ها را با امکانات کامل در اختیار آنها قرار دادند زمینه جذب بیش از پیش این گروه از دانشجویان فراهم شده است.

دیگر خبرها

  • امکان تغییر محل آزمون دانشجویان فراهم شد
  • مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • گمرک لیست دریافت‌کننده‌های ارز را منتشر کرد
  • فراهم شدن امکان پرداخت زکات از کارتخوان نانوایی‌ها در یزد
  • گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۲۴ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید
  • گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۶۶ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید
  • این ۱۰۰ شرکت سال ۱۴۰۲ ارز نیمایی گرفتند | گمرک اسامی ارزبگیران را منتشر کرد
  • فراهم شدن امکان حضور دانشجویان و بیماران غیرایرانی برای تحصیل و درمان در مشهد
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک با وجود وعده بانک مرکزی
  • فراهم شدن امکان پرداخت زکات از کارتخوان نانوایی‌ها