Web Analytics Made Easy - Statcounter

متأسفانه سیاستگذاری‌های ادوار گذشته مدیران موجب شده است که فضای متفاوتی از کل شهر تهران برای منطقه حاکم شود. وجود برج‌های مسکونی خالی، فضای بکر و ساخته نشده، فضاهای سبز و پارک، فضاهای گردشگری بزرگ مقیاس، کاربری‌های خدماتی فرامنطقه‌ای و فضاهای نظامی و... این منطقه را از سایر مناطق متمایز می‌کند. وجود چنین عناصری، سبک زندگی متفاوتی و چند تکه‌ای را برای منطقه رقم خواهد زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته با توجه به اینکه هنوز بسیاری از برج‌ها و مسکن‌های نوساخت خالی از سکنه هستند، هویت به نسبت ثابت و پایداری در محله‌هایی مانند راه‌آهن، دهکده المپیک، زیبادشت، شهرک چشمه و... دیده می‌شود و فضای زیست این ساکنان در آمیختگی بینابین سنت و مدرنیته است. اما انتظار می‌رود در سال‌های آتی شاهد تسلط زندگی کاملاً مدرن بر منطقه باشیم. چراکه حضور اقشار مختلف ساکنان با هویت‌های چندپاره به همراه محیط کالبدی کاملاً مدرن، جایی برای خودنمایی سنت نخواهند گذاشت. قانونمند کردن ساخت‌وسازها، کاهش تراکم ساختمانی، افزایش عرصه‌ها و فضاهای عمومی شهری، توسعه حمل‌ونقل عمومی، دوچرخه و پیاده، شکل‌گیری بازارهای محلی با سبک و سیاق تاریخی‌ـ سنتی برای افزایش حس نوستالژیک در ساکنان و مهم‌تر از همه، توسعه مدیریت در مقیاس محله‌های شهری با حضور و مشارکت خود ساکنان، می‌تواند طی ۲ دهه آینده به شکل‌گیری هویت به نسبت پایداری در منطقه منجر شود. البته اینجا دیگر نمی‌توان از هویت تهران قدیم صحبت کرد، چراکه تهران قدیم بر اساس شرایط و عوامل دوره خود، شکل گرفته بود و با اقتضاعات زندگی شهری امروز فرق دارد. اگر منظور از هویت، هویت کالبدی و فیزیکی باشد، شاید بتوان محله‌هایی با سبک خانه‌ـ باغ‌های قدیمی ایجاد کرد که این سبک هم نمی‌تواند هویت فراگیر برای ساکنان و نماینده خواست کل ساکنان باشد، چراکه ایجاد شهرک‌های افراد ثروتمند به سبک «باستی هیلز» لواسان را تداعی می‌کند و به افزایش تنش‌های اجتماعی دامن می‌زند. هویت تهران قدیم در ترکیب با محیط‌های طبیعی و باغی پیرامونی بوده است. البته در اینجا بین خانه‌ـ باغ‌های حیاط‌دار که بیشتر جنبه‌خصوصی دارد و فضاهای سبز و پارکی که جنبه عمومی دارند، باید تفاوت قائل شد. باغ «راز هستی» و دیارگاه «تیناز»، هر ۲ عرصه‌ای برای نزدیک‌تر کردن انسان شهری به محیط طبیعی است. این محیط‌ها موجب می‌شوند تا از خشونت محیط یکنواخت شهر کاشته شود و آرامش به محیط شهری بازگردد، چیزی که جزئی از هویت شهرهای قدیم ما بوده است. هرچه این نوع فضاها بیشتر شود، هویت عمومی شکل می‌گیرد، انسان‌ها از فردیت تک‌بعدی خارج می‌شوند و به کثرت‌گرایی اجتماعی روی می‌آورند. هویت جمعی، شاخصه تهران قدیم بوده است. که باید به سوی آن حرکت کنیم.

کد خبر 554405 برچسب‌ها منطقه ۲۲ سفر - گردشگری همشهری محله شهرداری پایتخت

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: منطقه ۲۲ سفر گردشگری همشهری محله شهرداری پایتخت تهران قدیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۳۰۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهردار تهران: اتصال بزرگراه یادگار امام به بروجردی و آزاد راه ساوه | امروز پاتوق معتادان متجاهر در تهران نداریم

دعلیرضا زاکانی در دیدار با شهروندان محله یافت‌آباد در مسجد جامع چهارده معصوم با بیان اینکه کمتر از سه سال از شروع به کار ششمین دوره مدیریت شهری گذشته است، افزود: سعی کردیم تهرانی که تحویل خواهیم داد با آنچه تحویل گرفته‌ایم، متفاوت باشد. زمانی بیشترین خدمات و امکانات در نیمه شمالی تهران متمرکز بود. تلاش کردیم فاصله بین شمال و جنوب را کم کنیم. از مرداد سال ۱۴۰۱ پویش «امیدوافتخار» را آغاز کردیم تا هر هفته در یکی از مناطق ثمره خدمات را تقدیم شهروندان کنیم. تا امروز حدود ۱۲۰ پویش برگزار شده است.

زاکانی ادامه داد: یکی از رویدادهای «امیدوافتخار» که در منطقه ۱۸ برگزار شد، افتتاح ۳.۷ کیلومتر از بزرگراه شهید بروجردی بود. این پروژه سال‌ها رها شده بود. در مدیریت شهری قبلی روی بعضی از پل‌ها خاک ریخته بودند و می‌خواستند روی آن درخت بکارند! چون تصور نمی‌کردند، بتوان این پروژه‌ها را دنبال و تکمیل کرد.

او با اشاره به هزینه‌کرد اعتبارات برای تکمیل پروژه‌های شهری، تصریح کرد: برای تکمیل ۱۰۰ پروژه نخست پویش «امیدوافتخار»، بالغ بر ۱۷۸ هزار میلیارد تومان هزینه شده است. بالای ۸۰ درصد این پروژه‌ها در مدیریت شهری ششم آغاز شده و کسر قابل توجهی از آن‌ها متعلق به مردم جنوب پایتخت و پایین خط میدان انقلاب است.

اتصال بزرگراه یادگار امام به بزرگراه بروجردی

شهردار تهران با بیان اینکه یکی از مشکلات منطقه ۱۸ با توجه به همه استعدادها، این بود که در «بن‌بست» حمل‌ونقلی قرار داشت، اضافه کرد: به همین دلیل پروژه تکمیل ادامه بزرگراه «یادگار امام» آغاز شد. این بزرگراه به‌زودی به بزرگراه شهید بروجردی متصل و در نهایت به آزادراه ساوه مرتبط خواهد شد. به این ترتیب مناطق ۹ و ۱۸ از شرایط بهتری در حوزه حمل‌ونقل بار و مسافر برخوردار می‌شوند.

زاکانی تصریح کرد: امسال پروژه امتداد یادگار امام تا میدان فتح افتتاح شود و شرایط جدیدی را برای منطقه ۱۸ فراهم کرده و بخشی از محرومیت در این منطقه رفع شد. همچنین بخش قابل توجهی از پروژه باغ‌راه حضرت زهرا(س) هم امسال افتتاح می‌شود. همین حالا چند پیمانکار با هم در این پروژه در حال فعالیت هستند. باغ‌راه حضرت زهرا(س)، به طول ۹.۵ کیلومتر دو منطقه ۱۷ و ۱۸ را به هم متصل کرده و یک محل بی‌دفاع شهری را به فضای سبز و دیگر کاربری‌های فرهنگی و تفریحی بدل می‌کند.

او اضافه کرد: آن‌طور که شهردار منطقه ۱۸ گزارش داده است، در این ۲ سال، بالغ بر پنج همت پروژه‌های محلی در منطقه ۱۸ افتتاح شده است. مناطق جنوبی پایتخت، فوق‌العاده باارزش هستند و باید به آنها توجه کرد. ما بدهکار مردم هستیم و تمام تلاش خود را برای خدمت به آنها انجام می‌دهیم. اما به دعا و پشتیبانی مردم برای خدمت و آبادانی نیاز داریم.

شهردار تهران با اشاره به اجرایی شدن پویش «من شهردارم»، تصریح کرد: سال ۱۴۰۱، شهروندان بالغ بر ۱۳۰۰ پروژه توسعه محلی را به ارزش ۴هزار میلیارد تومان انتخاب کردند. سال گذشته اغلب این پروژه‌ها به اتمام رسید. ۳۵۰ هزار نفر از شهروندان در پویش «من شهردارم» شرکت کردند. سال ۱۴۰۲، میزان مشارکت مردم در پویش «من شهردارم» به یک میلیون و سیصد و پنجاه هزار نفر رسید. آنها بالغ بر ۳هزار و سیصد پروژه را به ارزش حدود ۸ همت انتخاب کردند. این پویش نمودار روشنی از مدیریت مشارکتی و پیوستگی به متن جامعه است.

نسبت به معتادان شهر بی تفاوت نیستیم

زاکانی به طرح ساماندهی معتادان متجاهر هم اشاره کرد و گفت: در روددره فرحزاد، شوش، هرندی و برخی مناطق دیگر، عده‌ای با شرایط بدی در حال زندگی بودند. بعضی‌ها در دوره قبل معتقد بودند نباید کاری به معتادان متجاهر داشت و این نوعی زیست شهری است. ما اما نسبت به این آسیب اجتماعی بی تفاوت نبودیم. امروز هیچ محل تجمعی برای معتادان متجاهر در تهران باقی نمانده است. ممکن است چند معتاد متجاهر گوشه‌ای از شهر رها شده باشند؛ که ما به دنبال ساماندهی همه آنها هستیم. با همکاری دولت و شهرداری یک کار مشترک در زمینه آسیب‌های اجتماعی شروع شده است.

کد خبر 848994 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها علیرضا زاکانی شهردارى تهران شهردار بزرگراه اعتیاد - معتاد

دیگر خبرها

  • از بین رفتن کلونی‌های معتادان متجاهر در تهران
  • شهردار تهران: اتصال بزرگراه یادگار امام به بروجردی و آزاد راه ساوه | امروز پاتوق معتادان متجاهر در تهران نداریم
  • ۶۰ درصد ساکنان جوادیه تهران افغانستانی اند
  • ۶۰ درصد ساکنان محله جوادیه تهران افغانستانی هستند
  • افزایش سرانه فضای ورزشی در شرق تهران
  • امانی، عضو شورای شهر: ۶۰ درصد ساکنان محله جوادیه تهران افغانستانی هستند
  • ابرپروژه مسکونی تهران در محله یاخچی آباد با ۱۰ هزار واحد ساخته می شود
  • تسهیل در روند اجرای بزرگراه شهید شوشتری ظرف ۱۰ روز آینده
  • ملاقات مدیرعامل باشگاه استقلال و شهردار منطقه ۵ تهران
  • قیمت آپارتمان در محدوده «تهران قدیم»